Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FA neemt stelling: FIFA niet welkom zolang Blatter in functie is

Laatste update:

De Engelse voetbalbond neemt stelling tegen Joseph Blatter. De FA deed een poging het WK van 2018 (dat werd toegewezen aan Rusland) naar Engeland te halen, maar zal niet opnieuw proberen om een mondiaal eindtoernooi in huis te halen zolang Blatter de voorzitter van de FIFA is.

/

FA-preses Greg Dyke maakt duidelijk dat alleen UEFA-evenementen welkom zijn in Engeland. “We hebben de beslissing genomen dat we niet langer zullen deelnemen aan een bid voor FIFA-toernooien”, tekent Sky Sports op uit de mond van Dyke. “We concentreren ons de komende jaren alleen op UEFA-toernooien.” De voorzitter benadrukt wel dat de FA niet van plan is om uit de FIFA te stappen.

“Want dan is iedereen je binnen een week vergeten. Ik denk niet dat zulke symboolpolitiek werkt. Hervormingen vanuit de UEFA en van binnenuit zijn volgens mij beter. Veel Europese voetbalbonden hebben al kenbaar gemaakt dat ze niet meer achter Blatter staan, maar ik ben bang dat de steun vanuit de rest van de wereld overweldigend is. Als hij zich echt kandidaat stelt, wint hij weer”, vreest Dyke.

Denk je dat Joseph Blatter herkozen wordt als FIFA-voorzitter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie statement maar je bereikt er niks mee, Blatter leest dit, moet huilen van het lachen en veegt uiteindelijk zn tranen weg met een briefje van duizend roebels !?

22 juli 2014 om 14:19

Dat is 21 euro 40. Dus dat valt in alles nog wel mee

Verder is het een statement die op zichzelf weinig invloed heeft, maar wel een teken naar andere bonden om eens op te staan tegen deze fossiel.

22 juli 2014 om 14:39

hahahhaha

22 juli 2014 om 14:43

Hahaha geweldig

22 juli 2014 om 15:28

Nice

22 juli 2014 om 17:51

Opmerking van de dag hier haha!

22 juli 2014 om 19:16

Al die bonden bestaat uit fossiele leugenaars uit het stenentijdperk. Denk je dat Platini wel één goede gozer is? Het is kiezen tussen de pest en cholera zoals Cantona al zei. Het voetbal moet geregeerd worden door liefhebbers van voetbal en niet van geld.

23 juli 2014 om 02:25

Hahahaha heerlijk!

22 juli 2014 om 14:19

Hulde voor deze bondige maar treffende omschrijving. Desalniettemin moet de revolutie ergens vorm krijgen en ik denk dat een statement van de FA meer indruk maakt dan dat van Michael van Praag. Dus ook hulde voor de FA.

22 juli 2014 om 15:45

Het maken van een statement vind ik al prima. Niet elk statement hoeft altijd maar iets mee bereikt te worden (direct). Alle kleine beetjes helpen tegen deze gek, en zn nog gekkeren vriendjes!

22 juli 2014 om 16:51

Hier begint het mee. 1 iemand moet het voortouw nemen. Ik zeg hulde!!

22 juli 2014 om 22:14

Dachten we zo ook niet over de euro, iemand moest ermee beginnen en kijk nu.

23 juli 2014 om 22:34

Heeft de FA destijds van Praag gesteund?
Als dat niet zo is, dan hadden ze dat toen oo moeten doen.
in dat geval was de stem van van Praag en hun statement tezamen krachtiger geweest en hadden ze meer landen over de streep getrokken.

dat stemmen moeten ze nu ook anders inrichten, want nu gaat blatter een rondje door Africa maken met een zak vol geld en hij word weer herkozen....

22 juli 2014 om 14:51

in principe houd hij zichzelf op die manier in leven. Het geld dat hij vangt voor het weggeven van Wk's gebruikt hij om zijn stemmen te kopen om voorzitter te blijven. Het een kan niet zonder het andere bestaan.

Ach het kan zo simpel zijn door een regelement te maken met daarin dat een voorzitter max voor 8 jaar gekozen wordt, en zich niet herkiesbaar mag stellen.. Problem Solverd..!!!

22 juli 2014 om 14:22

Ook dit kan hier weer veranderen. Want volgens mij is er een stemronde gekomen over dat een voorzitter van de Fifa een bepaalt aantal periodes aan mag blijven, zodat Blatter kon blijven zitten. Daarna is hij de regel gaan veranderen dat je na je 65e ook nog mag blijven zitten.

Het is gewoon een heel nare man, die vooral aan zichzelf denkt. Dat de Fifa alle inkomsten krijgt van het afgelopen WK in Brazilië is natuurlijk belachelijk. Laten we hopen dat deze man snel plaats moet maken voor een verfrissende nieuwe "blik".

22 juli 2014 om 14:23

Voor de toekomst lijkt me dat een juiste beslissing, maar voor zoiets is doorgevoerd zitten we waarschijnlijk alweer vast aan een nieuwe termijn Blatter.

22 juli 2014 om 14:29

Dat niet alleen. Er is namelijk maar 1 orgaan binnen de Fifa waar dit besloten kan worden, en laat dat nou net het orgaan zijn waar Blatter het voor het zeggen heeft. Hij zal zich never nooit op die manier uit het zadel laten werken.

Deze man is een megalomane gek die alleen aangepakt kan worden, wanneer de Europese landen samenspannen en allemaal dreigen hun lidmaatschap van de Fifa op te zetten. De Fifa kan prima zonder 1 of 2 Europese landen/competities, maar volledig zonder Europese landen heeft de Fifa geen bestaansrecht en zullen ze Blatter moeten slachtofferen.

22 juli 2014 om 14:31

Zolang Blatter er blijft zitten en alle steun heeft komt die regel er niet.. Meneer Blatter zal alles in het werk gaan stellen om er te blijven zitten tot zijn dood waarschijnlijk.. En dan zal die wel een of andere vreemde regel hebben verzonnen dat er precies zo'n clown als hem komt te zitten die net zo veel van centjes houd als hemzelf.. Alle landen moeten eens opstaan en zich tegen hem gaan verzetten, in plaats van alleen maar lopen te dreigen continu.. Je schiet hier niks mee op. Alsof Blatter het iets uit maakt dat Engeland zich niet meer verkiesbaar stelt voor het Wk..

22 juli 2014 om 15:22

Klinkt leuk maar is vrij nutteloos want het gaat de corruptie niet tegen.
Corrupte mensen kunnen dan nog steeds voorzitter worden en ze zullen dan gewoon in die 8 jaar proberen zoveel mogelijk hun zakken te vullen.

Tja, Blatter zorgt natuurlijk wel dat de Fifa onder zijn leiding genoeg cadeautjes uitdeelt aan de armere landen. Daardoor blijft hij de steun houden om zich weer te laten herkiezen. Dan kan West-Europa op de kop gaan staan, het zal niets uitmaken.

En als het niet via indirecte cadeautjes gaat, dan worden er wel stemmen gekocht.

'Denk je dat Blatter herkozen wordt.' Ja
'Hoop je dat Blatter herkozen wordt.' Nee

Een klein begin, maar nog een beetje halfslachtig. Het zou pas een statement zijn als de FA compleet uit de Fifa zou stappen. Één van de grootste bonden. Hopelijk dan gevolgd door de rest van de Europese bonden.

22 juli 2014 om 14:31

Beetje naif.. FIFA is gewoon de baas...Je zult wel moeten accepteren..

22 juli 2014 om 14:32

Alleen heeft de FA dan een probleem, want dan gaat de hele Premier League naar de knoppen. De Fifa gaat namelijk ook over het goedkeuren van transfers en als de FA uit de Fifa stapt, dan mogen spelers met andere nationaliteiten (van landen die wel lid zijn van de Fifa) waarschijnlijk wel eens niet meer getransfereerd worden naar Engeland. Dan krijg je dus dat de FA zichzelf in de vingers gaat snijden en haar 'eigen' competities kapot maakt (eigen tussen haakjes, omdat de Premier League en de Championship niet worden georganiseerd door de FA, maar door de Premier League).

22 juli 2014 om 14:33

Klopt. De inkomsten zijn toch echt afkomstig van de grote commercie in de Europese landen. Als die het voor gezien houden is binnen korte tijd Uefa's EK groter dan Fifa's WK.

22 juli 2014 om 15:05

Precies. Zo'n actie zal je met verschillende toonaangevende bonden moeten doen, anders snij je jezelf in de vingers. Zou wel prachtig zijn als dat zou gebeuren.

Zit dat hele corrupte zooitje van de Fifa met competities opgescheept die geen hond wil zien.

Juist wanneer je uit de FIFA stapt en je andere bonden mee kan krijgen zullen ze daar in Zürich wel schrikken denk ik

Ongenoegen tegenover de Fifa wordt alsmaar groter. Als Blatter nu niet gaat overwegen om te stoppen dan zegt het wel genoeg over zo'n functionaris.

- heeft geen besef wat een minuut stilte inhoud
- kan niet meer normaal van een podium afstappen
- "schenkt" zonder medeweten en goedkeuring van zijn bestuursleden zomaar 20 miljoen euro aan Interpol
- heeft geen besef hoe erg het momenteel is in Oekraïne
- heeft regelmatig onenigheden met spelers en coaches vanwege diens uitspraken

Deze man is veel te oud en is ook gewoon totaal niet meer in staat om zijn functie naar behoren uit te voeren. Als deze bejaarde man niet opstapt dan moeten alle landen het voorbeeld gaan volgen van de FA, want een bid is niet meer dan bedelen om gekozen te worden. En bedelen bij een organisatie waar een demente man aan het hoofd zit, kan gewoon niet.

eigenlijk zou iedereen gewoon af moeten stappen van de fifa. die mensen doen werkelijk niks anders dan hun zakken vullen. als ze allemaal weg gaan en een eigen bond starten met vertegenwoordigers van elke competitie zijn we af van de fifa.
maar dit kan helaas niet ,want de fifa heeft te veel invloed op alles wat ook maar met voetbal te maken heeft.
een wk op qatar pff dat word een onmogelijke opgave voor de spelers. die zullen wel om de 20 moeten pauzeren en zonnebrand op moeten smeren zodat ze niet ter plekke dood vallen.
het maakt niet eens uit of blatter opnieuw word verkozen, want z'n opvolger zal ook een conservatieve corrupte zakken vuller zijn.

Toch doodzonde dat het grootste voetbal land niet het Wk mag organiseren. Maar Rusland waar de tribunes nooit vol zitten. Engeland ademt voetbal.

De grote bonden moeten gewoon uit de Fifa stappen en een eigen bond vormen. Elk land mag zich hierbij aansluiten.
Let op dat in een mum van tijd de Fifa niet meer bestaat en is ingeruild voor een eerlijke bond. Fifa mag dan nog een wk gaan houden waar pak'm beet Noorwegen de favoriet is, daar valt dus geen geld meer mee te verdienen.
Het gaat nog altijd om de bonden zelf. De Fifa is slechts organisator. Mensen kijken voetbal om de voetballers van de bonden, niet om de Fifa. Onbegrijpelijk dat iets dat zo makkelijk vervangbaar is zo lang door mag gaan met corruptie.

22 juli 2014 om 15:26

Precies, de Europese bonden moeten hier maar wat lef in tonen. Denk dat Amerikaanse bond ook wel mee wil doen.

En dan een nieuwe bond opstarten die:

- Wk's toekent aan landen die daadwerkelijk zo'n evenement naar behoren kunnen organiseren
- Op zo'n manier dat het organiserende land er ook geld aan overhoudt
- openstaat voor discussies over de spelregels, zoal;s video-scheidsrechters, zware overtredingen achteraf bestraffen, als er al geel is gegeven etc.
- een dergelijk onderzoek doet naar corruptie en omkoping bij wedstrijden. IPV de desinteresse die er nu is.
- Een goed Fairplay en Financial systeem opzet, zodat we niet de komende 20 jaar in de halve finale van de CL alleen Chelsea, Man City, Real, Barca en Bayen Munchen hebben.

Klare taal en zo mag ik het wel horen. Het word tijd dat er eens een goede opruiming word gehouden binnen de (corrupte) organisatie van de Fifa en dat alles wat transparanter gaat worden zoals b.v. dat er live via de TV gestemd zal gaan worden over wie de organisatie krijgt bij het eerst volgende WK.

Uiteraard is de steun uit de rest van de wereld overweldigend, want daar valt met geld nog heel wat te regelen (stemmen kopen etc...in ruil voor).

Het wordt ook eindelijk tijd dat men deze man links gaat laten liggen, al denk ik persoonlijk dat als de ene "boef" valt bij de fifa, er meteen een andere klaar staat.

Heel goed en dat er maar meer bonden mogen volgen!

Het is alleen jammer dat de opvolger van Blatter misschien nog wel erger zal zijn, dat komt door de verrotte cultuur binnen de Fifa. Hoe langer je bij de Fifa zit hoe meer verrot je bent.

Probleem is een beetje dat als veel of zelfs alle grote voetballanden tegen Blatter zijn, hij inderdaad nog steeds zal winnen door stemmen van nietszeggende voetballanden uit Afrika, Azïe en weet ik veel waar. Eigenlijk is dat wel een probleem, ondanks dat de stemming van 1 stem per land natuurlijk wel het meest 'democratisch' is.

Zolang corrupte landen achter hem blijven staan gaat er niks veranderen. Het enige wat je kan doen ie meer bieden dan Blatter doet, maar zijn organisatie heeft veel meer geld.

Uefa uit de Fifa simpel Fifa zegt dan dat is wilde bond dus spelers die daar spelen mogen niet aan fifa toernooi meedoen . Wie denkt je dat dan die wedstrijden gaat uitzenden lol Alle goede spelers uit afrika en zuid amerika spelen in europa want daar is het geld. Kan ook dat de Uefa dan gewoon zegt de spelers hier mogen niet deelnemen aan de fifa toernooien wedden dat het dan snel opgelost is.

Knvb moet nu volgen!
Komop v Praag, geen woorden maar daden.
De seniel moet weg, goedschiks of kwaadschiks!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren