Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FA grijpt in na ‘horrible’ VAR-weekend in de Premier League

Laatste update:

Lee Mason komt de komende weekenden niet in actie als VAR in de Premier League. Dat heeft de FA besloten naar aanleiding van diens grote fout tijdens de thuiswedstrijd van Newcastle United tegen Crystal Palace (0-0). De thuisploeg kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Palace-verdediger Tyrick Mitchell, maar zag Mason ten onrechte ingrijpen. Het doelpunt werd geannuleerd en de hel barstte los in Engeland.

Het gebruik van de VAR blijft de gemoederen overal ter wereld bezighouden. In Engeland zijn de discussies na afgelopen weekend opgelaaid tot enorme proporties, zeker nadat de Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), het Engelse scheidsrechtersorgaan, heeft toegegeven dat twee VAR-beslissingen foutief waren. Newcastle United en West Ham United waren de dupe. Bij Newcastle besloot Mason in te grijpen na een vermeende duwfout, waardoor scheidsrechter Michael Salisbury in verlegenheid werd gebracht.

Ook bij Chelsea - West Ham United werd de bezoekers een treffer door de neus geboord. Maxwel Cornet dacht in de negentigste minuut de gelijkmaker aan te tekenen, maar de goal werd afgekeurd. Dit omdat Jarrod Bowen een overtreding op Édouard Mendy zou hebben gemaakt in de aanloop naar de goal. De beslissing werd door David Moyes 'schandalig' genoemd. Middenvelder Declan Rice van the Hammers noemde de annulering 'een van de slechtste VAR-beslissingen ooit.' Bij het duel tussen Manchester United en Arsenal werd een treffer van Gabriel Martinelli afgekeurd wegens een controversiële duwfout van Martin Ødegaard richting Christian Eriksen.

"Ik heb een slapeloze nacht gehad. We hadden moeten winnen", vertelde Amanda Staveley, mede-eigenaar van Newcastle, tegen Tyneside Life. "Ik haatte de beslissing van de VAR. Het is duidelijk iets waar we mee te maken hebben, en het lijkt een consistent thema te zijn de laatste paar wedstrijden. Daar zijn we mee bezig. We praten met functionarissen en proberen iets te bewerkstelligen waarvan we denken dat het zal helpen in de toekomst." Het is niet bekend hoe lang Mason wordt uitgesloten. De komende wedstrijden is hij in ieder geval niet actief als videoscheidsrechter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar ik dacht dat de refs in engeland zo goed waren. De hype blijft maar aanmodderen, ongekend. Zo ook met engelse spelers. Man, van Dijk had rood moeten krijgen. Var grijpt niet in. Deze afgekeurde goal. En het rare moment bij Villa met Coutinho. En zo nog wel meer momenten.

6 september 2022 om 20:00

De refs uit zijn Engeland zijn blind en vaak ook nog eens uit vorm. Ze hebben bierbuikjes en kunnen amper rennen en vaak veel te oud.

PL moet arbiters importeren. Alles wat goed is in Engeland is import meestal .

6 september 2022 om 20:06

Haha nu je het zegt. Pep, Klopp beste coaches. Beste spelers, KdB, Salah en nu Haaland erbij. Al die eigenaren daar zijn rijke buitenlanders. Oh en van Dijk beste verdediger. Ze hebben wel een aliexpress versie met Maguire maar dat zegt al genoeg. Uhh ja wat nog meer. Nee maar de refs daar hebben iets goeds, zoals dat ze niet voor alles fluiten etc. maar man wat kunnen ze ook dramatisch zijn.

6 september 2022 om 20:48

Als Maguire de AliExpress versie was, dan was hij een stuk goedkoper geweest helaas hahaha.

Verder met je eens dat die Engelse arbiters vaak meer door laten gaan, maar grove overtredingen laten ze ook echt te vaak aan hen voorbij gaan..

6 september 2022 om 20:55

Laatste keer dat een Engelse coach kampioen werd in hun eigen hoogste niveau: Howard Wilkinson met Leeds, 1992. Dus niemand sinds het de Premier League is (sinds 1995). SAF komt uiteraard uit Schotland.

Maar on topic: ja als je met een super de luxe VAR nog de fout in gaat mag je daar wel aan doen.

6 september 2022 om 21:59

Dat kan je ook zeggen over de la liga..

6 september 2022 om 21:56

Noem me een land waar men wel tevreden is over de scheidsrechters...

Wat een onzin en zwak, ik blijf het persoonlijk een terechte beslissing vinden. Met twee handen, en een trap erbij in mijn ogen een overduidelijke overtreding op Eriksen.

6 september 2022 om 20:02

En Arsenal kreeg geen penalty laat in de wedstrijd. Maguire dat Jesus wegduwde met twee handen in de zestien.

Wees dan consequent.

6 september 2022 om 20:08

Er valt van beide situaties genoeg te zeggen. Maar ik denk dat het bij laatstgenoemd duel geen "overduidelijk fout" is, waardoor de VAR niet mag ingrijpen of heeft ingegrepen.

6 september 2022 om 20:21

Somagunner ik ga mee met Ruther, maar Maguire liet weer zien waarom de bank zijn beste positie is. Zo lomp en onbehouwen, dus ja een penalty was wellicht wel juist geweest, je hebt zeker een punt man.

6 september 2022 om 20:22

Wat dacht je van Malacia die Saka neerhaalt in de 16 terwijl er geen bal in de buurt was?

6 september 2022 om 20:48

Jesus die natrapte bij Martinez maar even vergeten?

6 september 2022 om 21:01

In dat geval ook het natrappen van Rashford?

6 september 2022 om 22:16

Soma, heb je het natrappen van Jesus op Martinez ook gezien of niet? Want je praat nu over Maguire wat onzin is, maar dan is dat gewoon rood voor Jesus!

6 september 2022 om 22:31

@Arsenal890. Kom op man, die Saka landt gewoon bovenop Malacia. Never nooit een penalty.

6 september 2022 om 22:32

En het natrappen van White bij de derde goal. Gelukkig raakt ie Rashford niet, maar probeerde hem nog vol te raken in de lucht.

6 september 2022 om 22:42

White trapte niet (expres) na . Kwam met zijn noppen vast te zitten in het gras tijdens het doorglijden waardoor zijn voet omhoog schoot nadat die loskwam.

Jesus integendeel had er inderdaad met rood af gemoeten.

6 september 2022 om 20:08

@ Sulejmanii

Dat ben ik met je eens. Ik vond dat ook een overtreding. Onreglementair je tegenstander met twee handen wegzetten zodat jij de bal verovert= overtreding.

Later in de wedstrijd deed Maguire precies hetzelfde en hij kreeg er geel voor plus vrije trap.

Wat ik trouwens een heldere overtreding vond was die van Van Dijk. Dat was gewoon rood.

6 september 2022 om 20:23

@⁨ Marc, juist zo zag ik die situatie ook. Maar Somagunner heeft wel een punt denk ik, die lompe onbehouwen Maguire deed weer waar hij goed in was. Haha dat laatste was de grootste fout, en overduidelijk rood.

6 september 2022 om 20:37

Eens! Volgens mij maakte Maguire die lompe overtreding buiten de 16. Dat deed hij toen hij slechts een paar minuten in het veld stond. Zag er heel vreemd uit. Terecht dat hij op de bank zit inderdaad. Die kost je punten ipv winst.

6 september 2022 om 21:58

Oh dat kan ik me eerlijk gezegd niet herrineren, maar als het buiten de 16 was. Dan was die kaart en vrije trap toch de juiste beslissing?

6 september 2022 om 22:09

Ik heb het even voor de zekerheid gecheckt; hij maakte een lompe overtreding met twee handen buiten de 16. Kreeg geel plus vrije trap. Terecht.

Wat Somagunner bedoelt is een ander moment in de 16. Die was echter te licht. Hij ving hem op. Daar kun je geen vrije trap voor geven.

Een ander moment wat door de scheidsrechter en VAR gemist is, is een trapende beweging van Jesus naar Martinez. Geen bal in de buurt.

7 september 2022 om 08:26

Persoonlijk vind ik het geen overtredingen maar vind wel dat je er kan voor fluiten als het andersom was vond ik het misschien wel een overtredingen 🤣. Maar wat ik dan ook vind, is dat we dan idd ook een penalty hadden moet krijgen. Was echt precies het zelfde.

6 september 2022 om 20:44

Zelfs Roy Keane vindt het een softe call van de scheids, Eriksen weet dat hij de bal kwijt gaat raken waardoor hij vallend voor Odegaard gaat liggen. De 'duw' van Odegaard was echt niet de reden dat meneer neer ging.

Daarnaast de tackle van Malacia op Saka? Niet eens naar gekeken?
De duw van McGuire op Jesus? Niet eens naar gekeken?

Maar goed, zijn we wel gewend bij Arsenal

6 september 2022 om 20:52

@Chupacabra Ik snap je frustratie(?) hoor, maar het was natuurlijk gewoon een overtreding. Ik vraag mij alleen af of het een ‘clear and obvious error’ en of hij dus teruggedraaid moest worden, maar het was zeker een overtreding.

Verder vind ik je wel selectief v.w.b. de momenten in het veld. Jesus ging ieder kopduel aan met alleen maar oog voor Varane en hij schopt Martinez aan het einde van de eerste helft gewoon na.

6 september 2022 om 22:34

Als keane het soft vindt, is het dus sowieso een overtreding haha.

7 september 2022 om 09:57

Softe call betekend niet dat het geen overtreding was. Odegaard duwt en geeft m n tik tegen zn been ipv de bal, dat is gewoon een duidelijke overtreding

7 september 2022 om 12:02

Prima dat dat een overtreding is, maar geef dan Arsenal ook de penalty, maar dat doen ze dan weer niet. En als dit een overtreding is, hoe kan het dan dat de goal van Aston Villa mocht tellen afgelopen week terwijl de keeper van Arsenal overduidelijk word vastgehouden?

7 september 2022 om 15:26

Ja dat was ook weer zoiets bizars, omdat Arsenal nog het zelf clutched door 1-2 te maken, maar anders was t ook weer een bak ellende, wat het sws is met de VAR, afschaffen werkt niet goed

6 september 2022 om 22:34

Huh mis ik iets? Lee Mason wordt toch geschorst vanwege de fouten die hij gemaakt heeft in het nadeel van Newcastle en West Ham? Ja hij greep ook in bij die overtreding op Eriksen waar een doelpunt uit voortkwam, maar zoals ik het hier lees is hij niet op basis van die ingreep geschorst?

Dat ze hier in Nederland 🇳🇱 er maar eens er wat aan gaan doen doodziek wordt je er ieder weekend van , en die scheidsrechters baas hier laat de beste scheidsrechters fluiten in de keuken divisie.

Wat mij betreft schorsen ze dat soort scheidsrechters gewoon 3 of 4 speelrondes. Loop me in de Eredivisie ook zo nu en dan te ergeren aan scheidsrechters die van alles over het hoofd zien (inclusief de Var). Ik heb de KNVB weleens de suggestie toegezonden om van elk Eredivisie-doelpunt het audiofragment tussen de scheidsrechter en de VAR op de website van de KNVB te plaatsen na afloop van de speelronde. Helaas niets mee gedaan.

6 september 2022 om 20:55

Wat gaat het ons nou aan wat de arbitrage elkaar verteld? Het is en blijft mensenwerk en dat gaat en staat met inconsequentie. Die scheidsrechters krijgen iedere week al genoeg ‘shit’ over hen heen, ze hoeven niet nog erger onder een vergrootglas te liggen wat mij betreft.

7 september 2022 om 07:28

Wat een complete onzin. Wordt het dan voor clubs ook verplicht om spelers te schorsen die fouten maken? Spitsen missen nog wel eens kansen en keepers laten houdbare ballen gaan. Of wat denk je van een trainer die een verkeerde opstelling maakt of een slechte wissel? Die mag dan ook even een paar weken plaatsnemen op de tribune.

Volgens mij vergeten mensen wel eens dat scheidsrechters ook mensen zijn. Spelers mogen tot in het oneindige fouten maken, maar als de scheids er een keertje naast zit of een VAR een beslissing neemt waarover nog dagen gediscussieerd wordt (en waar dus meerdere beslissingen zouden kunnen worden genomen), dan moet hij direct op de brandstapel.

7 september 2022 om 09:42

Dus iedere keer als een official een fout maakt moet hij geschorst worden? Gaan we vanaf nu dan ook elke speler dat een enorme fout maakt een paar wedstijden verplicht op de bank zetten? Het blijven mensen en die maken fouten. Is het echt desastreus dan moet je ingrijpen maar zoals jij omschrijft blijft er niemand over. Je weet dat scheidsrechter zijn al op sommige momenten een functie is waarbij je je afvraagt waarom je het doet?

Fluit je zelf wel eens?

Eerst was altijd het excuus dat er onvoldoende technische hulpmiddelen waren om in split seconds de juiste beslissingen te maken. Daar viel wat voor te zeggen, dus hangen er in een gemiddeld stadion nu ongeveer 29.000 camera’s met een inzoom frequentie waarmee je de penisstructuren van een luis kunt zien zitten. En dan nog presteer men het, want dit is niet alleen in Engeland gaande, om er zo faliekant naast te zitten dat het bijna neigt naar competitievervalsing. Schors dan niet de scheidsrechter maar de opleiders, want dit tanende niveau is structureel en heeft niets te maken met een offday maar met gebrek aan kwaliteit, kennis en voetbalinzicht.

Snap zowieso niet dat Lee Mason bij meerdere wedstrijden de VAR was?? In de Eredivisie is toch voor iedere wedstrijd een andere VAR of heb ik het mis?

Denk dat we moeten concluderen dat de VAR weinig toevoegd. Er blijven nog steeds fouten gemaakt worden en overtredingen blijven naar eigen hand ingevuld te worden. Wat maakt het dan uit of een VAR dat niet ziet of een scheidsrechter? Wellicht zijn er wat minder fouten maar heb je daarvoor al die extra mankrachten nodig? Maakt het het spelletje zoveel eerlijker? Ik denk het niet en dan moet je concluderen dat je er net zo goed mee kan stoppen.

Buitenspel is het enige wat voor mij het verschil duidelijk maakt.
Overtredingen worden nog steeds gemaakt, rood wordt soms geel of andersom terwijl je je daar nog steeds je twijfels bij hebt en zelfs in Engeland gaat het op andere punten nog fout.

7 september 2022 om 12:03

Mijn grootste twee frustraties aan VAR zijn de inconsistentie en het feit dat alles in slowmotion bekeken word. In slowmo ziet alles er gewoon veel erger uit.

Ook weer typisch dat de VAR-fout bij het doelpunt van Martinelli dan weer niet wordt erkend als een VAR-fout.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren