Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Extra wapen’ voor Feyenoord: ‘De jongens hebben nu meer vertrouwen’

Laatste update:

Feyenoord wist dat het na vijf opeenvolgende nederlagen anders moest en kwam daarom in een 5-3-2-formatie voor de dag in de bekerwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Volgens Dirk Kuyt valt het niet uit te sluiten dat de Rotterdammers dit systeem zondag ook tegen Ajax zullen hanteren.

/

“De zege op Roda smaakt naar meer”, aldus de 35-jarige aanvaller en aanvoerder in een interview met Metro. Kuyt vond dat de nieuwe tactiek ‘vrij goed vanzelf’ werd ‘opgepikt’ door de ploeg en spreekt van een ‘extra wapen’: “Omdat we in verschillende systemen kunnen spelen.”

“Je kunt het 5-3-2 of 3-5-2 noemen, dat maakt niet uit. We kregen de afgelopen weken veel te veel goals tegen, dus is het systeem omgegooid. Dan zie je gelijk dat je in deze organisatie veel compacter kunt spelen. Daardoor hebben de jongens achterin meer vertrouwen.”

Moet Feyenoord tegen Ajax ook in een 5-3-2-systeem spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is dat voor logica roda was beter dan feyenoord

5 februari 2016 om 08:53

Ik snap dit ook niet. Op fr12 praten ze al over de beker finale omdat ze AZ wel even pakken en vervolgens FC Utrecht thuis wel even oprollen. Snap niet waar ze dat op baseren

5 februari 2016 om 09:45

Roda beter? Oké dat heb ik gemist.

Beide ploegen waren zwak maar Feyenoord was volgens mij de ploeg die het meest aanspraak maakte op de winst.

Dit slappe geouwehoer van Kuijt, wat hij wsl zelf ook wel weet, is om weer wat vertrouwen proberen te creëren.

5 februari 2016 om 10:47

Tegen het einde wel, maar roda was tot de 70e minuut de bovenliggende partij.

5 februari 2016 om 12:12

Eerste helft gemist?

5 februari 2016 om 10:54

Dat is dus het punt. Roda was beter zoals alle andere clubs, alleen het verschil is nu dat Feyenoord met dit systeem de goals niet meer tegen krijgt. Zolang Feyenoord nog met 433 speelt zullen zij van iedereen verliezen en met deze formatie is alleen een gelijkspel het ergste wat kan gebeuren

5 februari 2016 om 12:40

Dat kan je echt niet constateren over 1 wedstrijd tegen met alle respect Roda(ja datzelfde Roda dat 2-2 speelde tegen Ajax).

5 februari 2016 om 15:47

Elke wedstrijd creëerde tegenstanders vele kansen tegen Feyenoord en tegen dit systeem is dat toch lastiger.

5 februari 2016 om 15:59

Klopt, ligt er natuurlijk net aan met welke insteek Feyenoord naar Ajax komt.
Willen ze counteren dan liggen er zeker kansen, net als je als ajacied dan denkt dat het ergens op gaat lijken krijg je dan een goal om je oren... dat gebeurd meestal.

Ik ga gewoon die wedstrijd kijken zonder er iets van te verwachten...kan het alleen maar meevallen.

5 februari 2016 om 11:37

of ze nu beter waren of niet, het leek helemaal nergens op...was echt geen wedstrijd om hun zelfvertrouwen van op te krikken, maar Dirk Kuyt wil altijd positief overkomen onze ideale schoonzoon, heel vermoeiend soms

denk wel dat ze minimaal gelijk spelen als ze 5-3-2 gaan spelen want bij ajax zit zo weinig creativiteit dat die er niet doorheen gaan komen

Meer vertrouwen? volgens mij hadden ze de tweede helft maar 1x half op doel geschoten. Als je zo defensief speelt tegen de nummer 13 en dan blij bent dat je de 0 gehouden heb.. En het doelpunt was ook nog uit een corner, dat is bij Feyenoord zeldzaam. Ik verwacht een saaie pot beide teams uit vorm.

5 februari 2016 om 08:57

Misschien juist wel daarom, de 0 gehouden, gescoord uit een corner, eindelijk weer eens gewonnen. Ik snap wel dat zo'n wedstrijd aanknopingspunten geeft. Bovendien was vorige week Roda ook beter dan Ajax, dus hoef je zo'n overwinning ook weer niet kapot te relativeren. Wat wel lastig gaat worden is dat Ajax zich lang kon voorbereiden en al erg bezig is met de klassieker, terwijl Feyenoord nog bekerverplichtingen had. Ook zal het ontbreken van supporters voor Feyenoord een hard gelag zijn, zeker in deze tijd had het team onze steun goed kunnen gebruiken.

5 februari 2016 om 09:04

Aan de ene kant heb je gelijk. Maar als je kijkt hoe die corner genomen werd, hij kwam veelte ver van het doel af, nu hadden ze mazzel dat die verlengd werd. Uit de wedstrijd tegen Roda zou ik uiteindelijk geen vertrouwen kunnen halen. Maar we gaan het zien.

5 februari 2016 om 09:10

Ach, je houdt je in zo'n fase vast aan kleine dingen, die klassieker staat altijd op zichzelf leert de geschiedenis. Ik zou als Feyenoordfan nu ook niet graag Ajax treffen na 5 nederlagen, dat maakt een team onberekenbaar. Daarbij zal niemand het Feyenoord kwalijk nemen als ze het anders aanpakken dan vorig jaar, je hoeft nu niet Ajax te domineren in de arena, je hoeft niet 60% balbezit te hebben wat vorige keer ook maar een punt opleverde. Laat Ajax maar komen, daar hebben ze moeite mee en wie weet kunnen we daar van profiteren.

5 februari 2016 om 09:16

Als ze weer 5-3-2 spelen zullen ze inderdaad weinig de bal hebben. Ik denk wel dat het de enige kans is momenteel voor Feyenoord. Ook omdat ze een lange pot in de benen hebben. Ik ben niet voor Feyenoord en niet voor Ajax, ik hoop gewoon op een leuke pot. Succes zondag!

5 februari 2016 om 09:18

Merci! Ik hoop op een spannende veldslag die op het scherpst van de snede wordt gespeeld, dat zijn voor mij de mooiste klassiekers.

5 februari 2016 om 09:42

Ja dat snap ik, daar ligt ook de enige kans voor Feyenoord

5 februari 2016 om 09:51

Ik denk niet de enige, maar wel de beste. Vorig jaar domineerden we de klassiekers behoorlijk, en dat leverde toen ook geen winst op.

5 februari 2016 om 10:40

@albertino,
ja dat denk ik ook,maar alleen verdedigen schiet niet op,
maar in dit geval kunnen ze niet anders als 5-3-2.
IK Hoop ook op een spannende wedstrijd en dat de,
scheidsrechter mee werkt tot op het randje.
Of niet albertino.

5 februari 2016 om 09:13

Eens met Lorde, beiden teams uit vorm, zal wel een potje rondspelen worden..

5 februari 2016 om 09:18

Snap het ook niet helemaal maar misschien probeert hij het vertrouwen bij het team te boosten door dit soort uitspraken. Hoewel ik me wel kan voorstellen dat een keer winnen na al die nederlagen lekker voelt. En Ajax speelt ook al het hele seizoen enorm slecht. Als het een vechtwedstrijd wordt zie ik Feyenoord een heel end komen zondag. Maar een sprankelende wedstrijd wordt het sowieso niet. Neutrale supporter kan beter uitslapen en wat leuks met de familie doen.

Het zou mooi zijn, als in de komende 5 wedstrijden Feyenoord een redelijk gat kan slaan om de 3e plaats te "verdedigen" de wedstrijden daarop.
Met vertrouwen kan je veel bereiken.

5 februari 2016 om 08:57

Ajax uit. PEC Zwolle uit, Roda JC thuis, FC Utrecht uit, Cambuur thuis. Gaat niet mee vallen denk ik. Iedereen weet dat Feyenoord op dit moment te kloppen is dus zullen ze er vol voor gaan.

Het zou wel weer eens een erg tegenvallende klassieker kunnen worden. Ajax heeft moeite een verdediging echt kapot te spelen Feyenoord zal in eerste instantie de achterhoede willen dicht timmeren en Feyenoord creëert heel moeilijk kansen Ajax is de minst gepasseerde verdediging. Ik acht de kans op een 0-0 zeer reëel.

5 februari 2016 om 08:56

Sluit ik me volledig bij aan. Al hoop ik dat Feyenoord dan maar een lullige cornergoal scoort in de laatste minuut.

5 februari 2016 om 10:18

Zou niet eens zo verrassend zijn, als je merkt hoe vaak Ajax dit jaar in de slotfase is afgetroefd. Feyenoors uit voor de beker, Fenerbahçe uit, Roda uit en dan vergeet ik er nog een paar.

Dit systeem draait pas echt lekker als je backs excelleren, en dat was nou niet bepaald het geval eergisteren. Ik vrees dat dat een probleem kan worden zondag, de mogelijkheden liggen bij de backs van Ajax denk ik, met Dijks en Van Rhijn, maar of Karsdorp (uit vorm) en met name Nelom (niet goed genoeg) dat kunnen benutten is maar zeer de vraag. Ook vraag ik me af hoe Kramer en Achahbar zouden passen in dit systeem, met Kuijt en Elia voorin misten we telkens een spits die kon afronden, Vilhena dook daar veel te weinig op.

5 februari 2016 om 09:07

Bij Dijks is niet veel te halen in mijn ogen maar bij Van Rhijn des te meer... Wat vind ik die enorm zwak spelen. Ik hoop dan ook dat Vd Hoorn speelt en dan Veltman maar rechtsback. Is niet ideaal maar met van Rhijn sta je al bijna 0-1 achter. Zelfs een Elia uit vorm krijgt dan zelfvertrouwen

5 februari 2016 om 09:12

Ja Dijks is beter, dat ben ik met je eens, maar het is geen geweldenaar. Stel dat hij kopduels aan moet gaan met Kuijt, dan heeft hij een probleem. Maar het kan inderdaad lastig worden, Tete is beter dan van Rhijn, al had Tete toen in de beker zeer veel overtredingen nodig om Elia de baas te kunnen (meen iets van 8). Wie weet leeft Elia weer wat op.

5 februari 2016 om 09:23

@ Baardgrasmus

Je zou het beste vol druk op van Rhijn moeten zetten, die gast staat regelmatig te slapen en doet 99,9 procent van de tijd aan schijn verdedigen. Onder druk, geeft hij vaak ook nog eens tekort/te slappe ballen waar mee hij vaak onze verdediging ernstig in de problemen brengt.

5 februari 2016 om 09:28

Ja wat dat betreft zouden de duels Elia Van Rhijn interessant kunnen worden. Elia is niet in vorm, maar is wel een buitenspeler die het blijft proberen en ook fysiek er vol inkleunt als het moet (vorige keer Tete / Elia was genieten). Ik ben alleen bang dat we telkens niemand in de 16 hebben als we eens een duel winnen, Elia zwerft naar de buitenkant, Kuijt zakt veel in.

Fijn dat een wijziging in de tactiek en daarmee een uiterst moeizame overwinning, die eigenlijk niet eens verdiend was(als er al halve kansjes waren, dan waren die voor Roda), schijnbaar al voor vertrouwen zorgt. Kan mij niet voorstellen dat je van zo'n pot, tegen Roda, al vertrouwen krijgt voor de kraker tegen Ajax. Natuurlijk, het gaat om het resultaat maar tegen Roda of Ajax, daar zit wel wat verschil in.

Het maakt mij niet uit wie die wedstrijd wint maar als ik mijn geld er op zou moeten zetten, dan is het zeker Ajax(zelfs in deze vorm).

5 februari 2016 om 09:21

Vorige week Roda - Ajax gezien? Roda had de meeste kansen hoor.

5 februari 2016 om 09:37

Met die twee nul voorsprong had ie al lang in de tas moeten zien. Nu veel hoge ballen van roda en veel positieve beleving viel gelijk maker terecht. Maar ga niet zeggen dat roda beter was. Was terechte uitslag

5 februari 2016 om 09:54

Oh ja, de 2-2 was niet onterecht hoor, maar schvn schetst hierboven een beeld alsof het idioot is dat Feyenoord vertrouwen put uit een wedstrijd tegen Roda, en ik herinner hem even fijntjes aan nog geen week geleden.

5 februari 2016 om 11:41

Dat is ook idioot baardgrasmus. Feyenoord was verschrikkelijk slecht. Dat die 1-0 dan valt is meer geluk dan wijsheid. Ajax put geen vertrouwen uit die 2-2 hoor. Sterker nog na 2 keer gelijk is het daar crises en gaan ze met de supporters om tafel zitten. Bij Feyenoord is men meer dan tevreden (zo komt het over) met deze (onverdiende) overwinning. Eigen spelers roepen zelfs dat "het nog lang nie zo slecht gaat". En daar zit het verschil. Feyenoord is geen topclub meer. Het is idioot dat Feyenoord vertrouwen put uit een zeer verdedigend systeem waarbij ze zelf niks creëren en blij mogen zijn dat ze geen tegendoelpunt hebben geïncasseerd. Dat is toch idioot of niet?

5 februari 2016 om 11:56

Zeker, gisteravond PSV - Utrecht gezien? Onvoorstelbaar dat Utrecht geen kampioen wordt hè?

Daar kun je toch niet op beoordelen.... Het gaat om de basis, en dat is dat Ajax kwalitatief een stuk verder en beter is dan Roda(en dat mag je ook verwachten). Maar als jij het graag als een absolute topprestatie wilt zien wat Feyenoord in Limburg gepresteerd heeft, dan is dat prima hoor.. Maar ik kan mij niet voorstellen dat dit Feyenoord het broodnodige vertrouwen gaat geven.

5 februari 2016 om 13:24

Nee dat is niet idioot, zo werkt het nou eenmaal. Feyenoord kan ook wijzen naar de twee eerdere klassiekers dit jaar die Ajax niet wist te winnen om vertrouwen uit te putten, maar blijkbaar werkt zo'n recente wedstrijd beter. Wat voor jou het beste werkt toch? Daarbij hoeft Feyenoord natuurlijk, ook al zijn ze uit vorm, niet wakker te liggen van het huidige Ajax. Net zoals Ajax dat niet hoeft te doen van Feyenoord.

Iets zegt me dat zondag extreem saaie pot te zien krijgen. Bij een van de teams moet een wonder gebeuren moet het een leuke wedstrijd worden. Feyenoord speelt 5-3-2 en Ajax zal wel weer niks van alle kritieken aantrekken en doorgaan waar het was gebleven.

Ik vind het altijd opmerkelijk dat ze in Rotterdam Amsterdammers arrogant noemen. Voor de winterstop werd een ook toen compleet onrealistisch kampioenschap voor mogelijk gehouden. Een aantal wedstrijden werden met het nodige geluk en soms met wat hulp van de scheidsrechter gewonnen. Nu wordt er na 5 nederlagen op rij en 1 wedstrijd in een nieuw systeem die met kunst en vliegwerk wordt geroepen dat Feyenoord meerdere systemen beheerst. Een beetje realisme zou toch wel op zijn plek zijn. Het voetbal was echt bedroevend tegen Roda. Roda was beter en maakte het meest aanspraak op de winst. Als Feyenoord op deze manier blijft spelen gaan ze echt nog een hoop punten verliezen tegen de sterkere ploegen in de eredivisie. Ik snap dat Dirk altijd positief is en zijn ploeggenoten vertrouwen probeert te geven maar ik vond het woensdag zeer matig allemaal. Hoewel Ajax ook uit vorm is zou ik nou niet direct vol vertrouwen naar Amsterdam afreizen.

Toch mooi wat van Gaal heeft achtergelaten na het WK. 5-3-2 is opeens een veelgebruikte en belangrijke tactiek geworden, Utrecht is hier ook een voorbeeld van.

5 februari 2016 om 10:20

Van Gaal of Koeman?

5 februari 2016 om 10:21

Koeman begon daar toch echt eerder mee bij Feyenoord. Daar heeft Gio drie jaar mee gewerkt. Niet van vgaal maar van Koeman dus

5 februari 2016 om 15:23

Van Gaal met het Nederlands team op het WK, door zijn succes in Brazilië zijn andere trainers het gaan oppakken. Ik had voor die tijd in ieder geval nog geen team op die manier zien spelen.

Gaat een slaapverwekkende pot worden ben ik bang. De lamme tegen de blinde en ik verwacht een brildstand.

“Je kunt het 5-3-2 of 3-5-2 noemen..."

Zoals Feyenoord het woensdag uitvoerde kun je het ook 7-2-1 noemen. Man man man, wat een anti-voetbal speelde Feyenoord zeg.

De Klassieker wordt echt een wedstrijd van de lamme tegen de blinde, ik verwacht een saaie 0-0 of 1-0.

Angstig systeem.. geen feyenoord voetbal.. waar is de strijd? Waarmee een 4 3 3 gespeeld dient te worden?.. overdreven mawr nutteloze acties van elia.. kuyt is zo verschrikkelijk voorspelbaar... daarentegen kramer.. blijkt ideale spits voor de counter.. er hangt nu veel af van de flank.. ben benieuwd.. als dijks er de hele tijd over heen dendert.. of ze kunnen counteren

Ik vond dat ze het systeem goed oppakten. Maar met deze samenstelling heb je heel weinig scorend vermogen.

Wow ze zijn meteen helemaal blij omdat ze eindelijk weer eens gewonnen hebben tegen roda.. En dat ook nog in de verlenging terwijl roda beter was. Ik vind dit maar raar

Een extra wapen? Wat een onzin. Dat zou waar zijn als je twee systemen perfect kan spelen. Moeten tegenstanders nu bang worden als ze terugvallen op het oude systeem? (waar ze 5 keer achter elkaar mee verloren)
In het nieuwe systeem ging het ook niet echt lekker, alleen het resultaat was goed.

5 februari 2016 om 16:49

Bij PSV en AZ uit kan je zo maar verliezen daar is niets mis mee. Bij Heerenveen werd Feyenoord genaaid door een afgekeurd doelpunt en een niet gegeven kaart aan Zuiverloon. Dus feitelijk praat je over twee wedstrijden waar ondermaats is gepresteerd. Mag ook niet, maar het word nu wel erg overdreven door de media. Denk dat Ajax nog wel eens tegen de lamp kan lopen want ook in Amsterdam word nu niet bepaald de sterren van de hemel gespeeld.
Bij Feyenoord gaat het een aantal wedstrijden minder en er word over een crisis gesproken. bij Ajax word de laatste jaren al steeds minder en minder gespeeld en daar hoor je niemand over. Wederom is de objectiviteit en relativiteitszin ver te zoeken. Leve de Hype van de Media!
Jammer dat mensen niet meer zelf kunnen analyseren en oordelen. Met zn alle als schapen achter de rest aan lijkt wel het motto te zijn. Vooral zelf niet nadenken!

Edit: Was niet bedoeld als reactie op Fcu_yoshi

5 februari 2016 om 18:34

De manier waarop tegen az.....dat mag bij jullie? Zegt genoeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren