Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-zaakwaarnemer doet boekje open over Messi: ‘Hij kon een jaar niet slapen’

Laatste update:

Lionel Messi speelt in november zijn laatste WK voor Argentinië. De 35-jarige Argentijn maakt er al zijn gehele carrière geen geheim van dat hij de meest prestigieuze titel in het interlandvoetbal aan zijn palmares wil toevoegen. Uit een nieuwe anekdote over de fenomenale linkspoot van Paris Saint-Germain blijkt nogmaals hoe erg die wens speelt.

Fabián Soldini, de ontdekker en eerste zaakwaarnemer van Messi, doet in een interview met Infobae een boekje open over zijn pupil. Als speler van Barcelona heeft Messi na de verloren WK-finale van 2014 tegen Duitsland (1-0) een jaar lang niet goed kunnen slapen, denkend aan die wedstrijd in Brazilië. “Toen ik bij hem thuis was, nadat ik hem tien jaar niet had gezien, vertelde hij me: Fabi, ik word nu al een jaar lang elke nacht wakker denkend aan de finale in Brazilië. Ik kan er niet van slapen.

Voor Messi was de winst van de Copa América in 2021 een van de belangrijkste dingen in zijn leven, zo beweert Soldini. “Ik was erg blij voor hem, omdat ik weet hoeveel hij heeft geleden. De nationale ploeg is zijn grote liefde, niet Barcelona of Newell's Old Boys. Hij heeft alles over voor de nationale ploeg.” Soldini hoopt dan ook dat Messi en Argentinië er met de winst vandoor gaan in Qatar. “Het lijkt me dat hij dat wel verdient.”

De Argentijnen openen het WK op 22 november met een wedstrijd tegen Saoedi-Arabië, waarna een duel met Mexico wacht. Tot slot sluit het elftal van bondscoach Lionel Scaloni de groepsfase af met een wedstrijd tegen Polen. Messi staat momenteel op 164 interlands voor Argentinië, waarin hij goed was voor negentig treffers en 51 keer aangever was. Volgens Soldini gaat hij er alles aan doen om in Qatar de eindzege te vieren. “Hij is bereid om te sterven voor de nationale ploeg.”

Zie jij Lionel Messi en Argentinië als kanshebbers voor de WK-winst?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wat zou het toch mooi zijn als de kleine magiër zo zijn geweldige carrière echt compleet kan maken, ik hoop t!

3 november 2022 om 10:24

ik hoop het niet, ik hoop op Nederland.

Voor Messi zou het zeker leuk zijn. (maar ik vind het ook leuk voor mijzelf en alle andere Nl elftal supporters)

3 november 2022 om 11:12

Nederland moet zich meer bezighouden met voetballen en minder statements maken, dan nog zie ik Nederland niet tot de kanshebbers.

3 november 2022 om 11:24

Assenaar geeft toch alleen aan dat hij niet hoopt dat Argentinië wint (zoals thomas0356 zegt), want hij hoopt dat NL wint. Ik hoop t ook, maar weet 99.99% zeker van niet. En dan gun ik het Messi het meest. Maar ik verwacht ook niet dat Argentinië wint. Er zijn echt veel betere landen imo.

Ik zie ze wel als kanshebber.
Maar niet als favoriet beetje net als het Nederlands elftal

3 november 2022 om 08:53

Argentinië is echt wel veel verder dan ons elftal. Eigenlijk heeft Oranje misschien alleen een betere verdediging maar de aanval en het middenveld van Argentinië is van een beter niveau.

3 november 2022 om 09:08

Een beetje raar dat je denkt dat Argentinië verder is dan het Nederlands elftal, heb het idee dat je alleen kijk naar de individuele spelers en concludeert dat Argentinië verder is. Als je kijkt hoe Nederlands elftal in staat is om van landen als Belgie, Frankrijk, Duitsland en Engeland te winnen dan zijn we naar mijnn mening verder dan een Argentinië. Ik denk dat Van Gaal een beter elftal van weet te kneden. Op zo’n WK gaat het niet om de beste spelers maar beste team. Naar mijn mening heeft Nederland geen slecht elftal, er zijn spelers als een Frenkie, Dumfries en Van Dijk die best uniek zijn en vele andere landen niet hebben. Van Gaal gaat ons met dit materiaal laten juichen!

3 november 2022 om 09:31

Argentinie is al 2 jaar ruim een hecht collectief, die volgens een bepaalde speelstijl spelen. Daarom zijn ze al wat? 37 wedstrijden op rij ongeslagen en hebben ze recent de Copa America gewonnen. Wanneer heeft Nederland voor het laatst een prijs gepakt? Argentinie is juist een team. LVG moet dat nog maar zien te smeden op het WK. Argentinie staat zeker hoger aangeschreven voorafgaand dit WK. Mag je gewoon toegeven, niks om je voor te schamen.

3 november 2022 om 09:32

Ik vind het dan weer raar dat je Nederland boven Argentinie schat. Argentinie is al 3 jaar ongeslagen en is onder de huidige trainer een echt team geworden. In dat elftal zit zoveel drive, ik vind het Nederlands elftal vooral aanvallend heel zwak. Daarin tegen zijn we vooral in de lucht heel dominant en kunnen we goed op de 0 spelen. Maar missen echt individuele kwaliteiten voorin.

3 november 2022 om 10:45

Nederland is gewoon echt een dark horse en vooral voor zichzelf. Iedereen zal angstig zijn voor ons en we kunnen van iedereen winnen. Maar het probleem is dat we ook van iedereen verliezen. Bijv Engeland wordt 2e in de poule en die versla je. Win je kwartfinale van Argentinië en verlies je bij wijze van de halve finale tegen een Zwitserland. Het kan alle kanten op met dit team. Groepsfase moet je overleven maar zelfs Ecuador en Senegal zijn geen garanties

3 november 2022 om 11:14

Argentinië heeft letterlijk op elke positie een betere speler dan Nederland, met uitzondering van Virgil en misschien Frenkie, maar die spelen momenteel niet op hun beste kunnen. Daarnaast is Nederland’s beste aanvaller, momenteel niet fit en herstellende van een blessure en dus geen wedstrijdritme heeft.

3 november 2022 om 12:00

Caribbean

Al dat gepraat van jou, over een weekje of 3 a 4 weten we wie verder is, als Argentinië eerste wordt en Nederland ook komen ze elkaar tegen in de kwartfinale, dan gaan we zien wie er verder is, ik heb namelijk ook heel sterk het idee dat jij geen wedstrijden van Argentinië hebt gekeken de afgelopen anderhalf a 2 jaar.

Er gaat een filmpje rond op Instagram waar Messi een speech geeft aan de ploeg van Argentinië voor de finale tegen Brazilië. Mooi om te zien want dit laat ook zien dat Messi de leider is in de kleedkamer. Op het veld zie je hem niet schelden of schreeuwen, maar in de kleedkamer kan ie wel zorgen dat het elftal van Argentinië voor hem en hun land vecht. De dag dat deze man stopt zal voor elke voetballiefhebber een zwarte dag in het voetbal zijn.

3 november 2022 om 10:10

Ja klopt die heb ik ook gezien was echt mooi om te zien dat hij alles geeft voor zijn land. Net als de speech die ronaldo toen gaf toen zij de ek in 2016 hadden gewonnen toen hij ook zei vergeet al mijn champions leageau’s en ballon dor’s dit is mijn gelukkigste dag ooit in mijn leven. Mooi om te zien dat Messi en Ronaldo zoveel geven om hun land. Kan mbappe ook een voorbeeld aan nemen Inplaats van ruzie maken om hoeveel procent geld hij krijgt van reclames etc.

3 november 2022 om 10:24

Voetliefhebber hier.

Ik heb al jaren niks meer met Messi sinds dat hij bij Barca begon te sjokken over het veld niet mee verdedigde en spelers op bijna halve meter afstand langs zich heen liet dribbelen was ik er wel klaar mee. Doet zo nu dan mooi dingen maar bij een verrotte club als PSG in de Franse league hecht ik niet zoveel waarde aan.

Ze hebben het over het toernooi in Brazilie waar die tot beste speler werd benoemd wat duidelijk onterecht was. Zelfs Di Maria uit datzelfde team presteerde beter om over Robben of de Duitse spelers maar te zwijgen.

Een hoop momenten van Messi worden nu uitvergroot. Dan lees ik weer geweldige goal van Messi, word enthousiast om vervolgens een goal te zien die bijna elk weekend gescoord word.

Een WK titel zou mooi zijn voor “hem”maar voetbal is en blijft een teamsport.

3 november 2022 om 10:34

Eens. In zijn prime vind ik Messi echt een van de beste ooit, misschien wel de beste, maar vind het altijd zo naar dat iedere voetballiefhebber maar geacht wordt hem te idoliseren. En het is inmiddels wel klaar. Ja, hij is dit jaar weer goed, maar we moeten niet doen alsof het een wereldramp gaat zijn. Mensen moeten gewoon eens accepteren dat alles eens aan een einde komt, en iedereen er het zijne mag van denken.

3 november 2022 om 10:37

Denk dat meer mensen geen waarde hechten aan jouw mening en de waarde van het 'voetbal' wat Messi heeft gebracht wel juist weten in te schatten.

Uiteraard blijft voetbal een teamsport, maar zo een uitspraak is een regelrechte dooddoener. Er zijn uitzonderingen waarin ploegen/teams boven zichzelf uitstijgen, zonder één of meerdere vedette's te hebben, maar als je er eentje in je ploeg hebt die het verschil weet te maken, dan lijkt mij dat altijd prettiger, toch?

Een Messi zal heus wel begrijpen dat hij nog 10 andere mensen nodig heeft om te spelen, maar ik geloof dat die 10 andere gelukkiger zijn met de kennis dat ze een Messi (of noem elke andere vedette van een andere ploeg/land) in het team hebben, waarbij één geniale het verschil kan maken.

3 november 2022 om 10:45

@wastum, volgens mij wordt niemand geacht hem te idoliseren? Dat is wat jij er van maakt.... Jij beoordeelt hem nu op zijn laatste jaren.

Meeste mensen raken verliefd op hun partner, daarna ebt verliefdheid vaak weg. Verlaat jij je partner omdat je niet zo verliefd bent als in je eerste maanden/jaren? Dan wordt het houden van. Accepteer jij de tekortkomingen van je partner of verlaat jij diegene?

De meeste voetballiefhebbers houden van de speler Messi. Dat het de laatste jaren iets minder is, is logisch, maar zij beoordelen hem op basis van alles wat hij heeft laten zien en betekent in het voetbal.
Maarja, iedereen mag het er zijne van denken, dus niemand kan jou meer overtuigen en heet deze post geen zin Hala Madrid zeker?

3 november 2022 om 11:12

@ajaksnr1, eens.

Met name het afhaken van Messi wanneer het qua interlandvoetbal niet ging zoals hij wilde, was voor mij een teken aan de wand.

3 november 2022 om 11:32

@gilles, weet jij de reden waarom hij stopte met interlandvoetbal? Verdiep je daar eens in, wellicht toon je wat meer begrip. Het is niet zo zwart wit als jij het stelt 'ging niet zoals hij wilde'.

3 november 2022 om 11:32

@gilles, weet jij de reden waarom hij stopte met interlandvoetbal? Verdiep je daar eens in, wellicht toon je wat meer begrip. Het is niet zo zwart wit als jij het stelt 'ging niet zoals hij wilde'.

3 november 2022 om 12:51

Sinds hij begon te sjokken? Hij sjokt heel zijn leven al. Dat is fundamenteel letterlijk altijd al onderdeel geweest van zijn spel.

3 november 2022 om 13:50

Hij is volgens mij 2 keer gestopt bij Argentinië. Ik zie Argentinië wel als een grote kanshebber voor het wk aangezien ze goed in vorm zijn. En ook Messi speelt beter dan ooit voor zijn land momenteel. Let op ik zeg land niet club 😉

3 november 2022 om 14:54

Een paar uur later verschijnt er een artikel in de Telegraaf over hetgeen jij hebt geschreven.
Gefeliciteerd

Beetje beeldspraak natuurlijk. Maar snap dat hij het winnen van een WK hoog heeft zitten. Uiteindelijk is die ploeg van Argentinie gewoon niet zo goed genoeg. Je hebt een paar uitschieters, maar verder valt het wel mee.

3 november 2022 om 09:38

Misschien individueel op sommige plekken anders of iets minder dan Duitsland of Frankrijk of Brazilië maar deze selectie speelt nu al heel wat jaren samen, zijn al heel lang ongeslagen ook wedstrijden tegen Brazilië er tussen.
Voor mij hoort Argentinië zeker bij de favorieten.

3 november 2022 om 10:44

Hoezo niet goed genoeg? Prima selectie met een aantal topspelers. Frankrijk en Brazilie hebben bv een sterkere selectie, maar dat wil niet zeggen dat Argentinie nuet goed genoeg is om te winnen.

Er gaat eigenlijk geen wk voorbij dat Brazilie en Argentinie superselecties hebben en er veel wordt verwacht.
Maar ze lijken het nu echt al vrij lang niet tactisch aan te kunnen tegen europa

3 november 2022 om 09:37

Onzin, argentinie heeft jaren geen superelftal gehad. Brazilie doet het vrijwel altijd wel goed op WK maar missen vaak geluk. 2010 brazilie kwartfinale eruit tegen NL, 2014 eruit tegen Duitsland halve finale. 2018 kwartfinale tegen Belgie. Tegen belgie en Nederland had het zomaar anders kunnen lopen. Alleen tegen duitsland werden ze tactische afgetroefd.

3 november 2022 om 09:44

Missen vaak geluk? 5 WK titels op hun naam maar hebben geen geluk? Dat ze bepaalde wedstrijden eruit zijn gevlogen heeft niks met geluk te maken. Oranje mist juist vaak geluk en wel op record hoogte in 74, 78, en 10. Met een beetje geluk had NL een wk titel op zak gehad.

3 november 2022 om 09:52

Brazilie was tegen Nederland eerste helft heer en meester, 2018 tegen belgie idem. Dat Nederland ook geluk misde neemt daar toch niks aan weg? Daarnaast mist NL gewoon een over mijn lijk tactiek, maar in 2010 had het kwartje zomaar de andere kant op kunnen vallen. 74 en 78 heb ik niet meegemaakt kan daar dus niet over oordelen.

3 november 2022 om 10:37

@sociomasia, maar 2014 noemen tegen Duitsland als het missen van geluk, terwijl ze weggevaagd werden, neemt de waarde van argument nogal weg.

3 november 2022 om 10:41

@Lionpa: Zeg je nou dat Brazilië geluk had toen ze die 5 titels wonnen? Ik denk dat je je een beetje verslikt in wat je probeert te zeggen. Of ik begrijp je niet goed. Dat zal het zijn

3 november 2022 om 12:31

Bleek achteraf ja.
Vooraf werden voor ieder wk de namen van de selecties weer opgehemeld van ook Argentinie.

Overigens zijn het super voetballanden hoor, daar niet van.
Maar sinds de eeuwwisseling is het niveau in europa wel heel erg hard vooruit gegaan tov zuid amerika.

3 november 2022 om 12:51

Ik bedoel niet dat ze geluk hebben gehad, absoluut niet. Waren veruit de beste. Bedoelde idd niet zo. Vergeleken met andere teams komt het wel zo over.

3 november 2022 om 13:52

Sorry maar Argentinië heeft altijd wel een super elftal gehad. Vooral in de aanval genoeg keuze. Het grote probleem was altijd de trainer die maar geen juiste systeem wist te vinden met zijn basis elftal.

3 november 2022 om 17:48

Precies! Echt ieder wk hoor je vooraf hetzelfde bij hen.
Kan mij geen toernooi herinneren waar er geen hoge verwachtingen waren bij hen

Niet zo heel gek natuurlijk. Zo een belangrijke wedstrijd speel je misschien maar 1x in je leven en dan wil je natuurlijk winnen. Arjen Robben zal vast ook nog vaak in zijn slaap die ene kans voorbij zien komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik soms nog weleens terugdenk aan de finale in Zuid-Afrika, laat staan de mannen die daar op het veld hebben gestaan.

Messi bereid om te sterven voor de nationale ploeg? Wat een grap.. als hij een finale verliest is het meteen huilen dat je nooit meer mee wil doen, en dan zijn ze weer geplaatst voor het volgende toernooi en dan wil meneer weer meedoen.

Niemand ‘verdient’ iets gebaseerd op historie.
Sport is keihard

Als wij het niet worden dan maar Argentinië.
Puur om die kleine kerel te geven waar hij recht op heeft, een mooi cadeau op een topcarriere.

3 november 2022 om 12:28

Als hij dit wk wint dan hoop ik dat ie zijn schoenen ophangt en afscheid neemt van Europa.

3 november 2022 om 13:47

Daarna nog even topscorer aller tijden worden van de CL en dan stoppen.😁

Het is hem gegund, maar op 35-jarige leeftijd...dat zou een stunt van formaat zijn. Zelfs als hij hem niet wint, het neemt niks weg van zijn palmares.

Als Nederland hem niet wint (de kans dat ze 'm winnen is mijn inziens minimaal) dan mag Argentinie hem van mij winnen. Echt een goede ploeg; goede doelman, solide verdediging, goed middenveld en fantastische aanvallende opties. Indien Argentinie hem pakt is Messi al helemaal de Goat, en daarmee doe ik de anderen (onder andere Ronaldo) niet tekort.

Hoe mooi zou het zijn als de finale portugal -argentinie is . 2 grootheden die waarschijnlijk hun laatste wk toernooi spelen.

Ik zie Argentinie geen wereldkampioen worden. Hebben een leuke ploeg, maar zie genoeg andere landen die in principe beter materiaal hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren