Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ex-Ajacied over toekomst: ‘Dit is wel het jaar om om mij heen te kijken'

Laatste update:

Als geboren Amsterdammer doorliep Kenny Tete de gehele jeugdopleiding van Ajax om in 2015 zijn debuut te maken onder Frank de Boer. Na een Frans avontuur bij Olympique Lyon, is de inmiddels 27-jarige Tete bezig aan zijn derde jaar bij het Londense Fulham. Voetbalzone-presentator Jelle Kusters vloog naar Engeland en interviewde Tete bij hem thuis over onder meer de ontknoping in de Premier League, de prestaties van Fulham en zijn eigen doelstellingen.

Met nog drie speelronden te gaan, loopt de Premier League bijna op zijn einde. Het verschil tussen koploper Manchester City en achtervolger Arsenal bedraagt slechts één punt. City heeft ook nog één wedstrijd tegoed, waardoor de titelrace ongelofelijk spannend is. Zo vindt ook Tete, die zich met Fulham op een keurige tiende plaats bevindt. “Ik vind het moeilijk om te zeggen wie er kampioen wordt, ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd. City is echt goed in vorm, maar Arsenal wint ook veel moeilijke wedstrijden. Ik wacht het gewoon rustig af.”

Lang zag het er naar uit dat Arsenal voor het eerst sinds 2004 weer aan de haal zou gaan met de Premier League. Na bijna het hele seizoen bovenaan te hebben gestaan, is de ploeg van manager Mikel Arteta inmiddels voorbijgestreefd door City en lijken de dromen te vervagen. Tete had het the Gunners erg gegund. “Ik vind het best wel lullig om te zien eigenlijk. Toen ik tegen ze (Arsenal, red.) speelde was ik erg onder de indruk, ook hoe ze de rest van het seizoen hebben gespeeld is heel knap. Dan hebben ze nu een dipje en geven ze het helaas een beetje weg, dat is zielig om te zien.”

Na afgelopen seizoen te zijn gepromoveerd naar de Premier League, bezet Fulham momenteel de tiende plek op de ranglijst. Tete was vanaf het begin overtuigd van de kwaliteiten van zijn ploeg, maar ook deze prestatie had hij van tevoren niet durven voorspellen. “We speelden onze eerste wedstrijd tegen Liverpool echt heel goed. We vonden dat we hadden moeten winnen, maar helaas lieten we dit na (2-2, red.). Vanaf toen wisten we wel dat er heel veel potentie in de ploeg zat en dat we samen mooie dingen konden bereiken.”

Zijn toekomst bij Fulham durft Tete nog niet te voorspellen. In de zomer van 2024 loopt de vleugelverdediger uit zijn contract, dus houdt hij alle opties open. “Het is hier niet verkeerd, maar ik denk wel dat dit het jaar is om om mij heen te kijken. Ik wil het seizoen zo goed mogelijk eindigen, daarna kijk ik wel wat er op mijn pad komt. Ook verlengen is voor mij zeker een optie, ik ben heel gelukkig hier.”

Volgens Tete zelf is hij dan ook nog lang niet uitgeleerd bij Fulham. “Ik zou nog wel wat goals willen maken, ik heb er dit seizoen nog geen één gescoord. Wel heb ik vijf assists, maar een goal zou nog mooier zijn.” Toch staan de teamprestaties bovenaan voor Tete, die benadrukt dat het seizoen nog lang niet gespeeld is. “We zijn het seizoen heel goed begonnen, maar het is nog belangrijker dat we ook goed eindigen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is wel knap hoe Tete zich teruggevochten heeft, maar het is zaak dat hij de juiste club kiest en zijn tekortkomingen kent. Hij staat dan weliswaar op 5 assists, maar aan de bal is hij nou niet bepaald bijster sterk. Wat je dan vaak ziet is dat ze voor de best mogelijke club gaan die interesse toont in plaats van de club die zoekt wat jij kunt bieden. Ook wel 1 van de redenen dat het bij Lyon niet wou vlotten.

Als ik Tete was zou ik lekker bij Fulham blijven, alle subtop ploegen hechten denk ik toch meer waarde aan een voetballend sterkere back dan dat hij is.

12 mei 2023 om 18:20

Heb je gelijk in, denk ik. Maar als hij als opdracht zou krijgen de vleugelspits hooguit te ondersteunen, en dat op links een aanvallende back staat, dan is hij wellicht verdedigend sterk genoeg om een stapje omhoog te kunnen.

Ik heb hem altijd de beste rechtsback gevonden van NL. Hij is misschien geen dribbelaar maar er zit zoveel power in hem en verdedigen doet die als de beste! Komt nog wel een mooie club voor hem.

12 mei 2023 om 18:31

Verdedigend is hij inderdaad de beste rechtsback die Nederland momenteel heeft.

12 mei 2023 om 18:34

Ik vond hem ook altijd de beste. Je kwam hem gewoon nooit voorbij.

Prima rechtsback voor Ajax.. Sanchez en Rensch komt veels te kort.. Tete is een Ajax jongen en een vechter en die hebben we nodig op de backs.. Dus ik zou kom maar terug naar je cluppie Kenny!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren