Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Euro’s rollen bij Ajax: ‘We zitten in de mallemolen, uitstappen is afhaken’

Laatste update:

Sinds Ajax de portemonnee trok voor onder meer Daley Blind en Dusan Tadic is er een sneeuwbaleffect ontstaan. Spelers en zaakwaarnemers weten directeur spelersbeleid Marc Overmars maar al te graag te vinden. Het salarishuis van de Amsterdamse club ging op de schop. Ajax liet Hakim Ziyech een verbeterde verbintenis ondertekenen en brak kort daarna ook de contracten van David Neres en Kasper Dolberg open.

Huidige spelers van Ajax, beoogde doelwitten én hun zaakwaarnemers weten dat Ajax tegenwoordig in de slappe was zit. Het doet Arie van Os in ieder geval deugd dat ‘zijn’ club de omslag heeft gemaakt. “Je móet mee in de vaart der volkeren. Tenminste, als je als club een rol in de subtop van Europa ambieert. Als je dat niet wilt, ook prima. Dan wordt Ajax lekker een soort Anderlecht en tellen we niet meer mee'', verzekert de voormalig penningmeester van Ajax woensdag in het Algemeen Dagblad.

Van Os was tussen 1989 en 2001 de financiële baas van Ajax en beseft dat er nu geen weg meer terug is. “We zitten in de mallemolen. Uitstappen is afhaken.'' Elke voetballer en elke zaakwaarnemer weet dat er bij Ajax wat te halen valt, weet ook Van Os. Hij benadrukt dat de (internationale) scouting en de eigen jeugdopleiding derhalve top moeten zijn, als garantie voor de toekomst. De voormalig bestuurder noemt Davinson Sánchez als voorbeeld. De verdediger werd na een seizoen al voor minimaal veertig miljoen euro aan Tottenham Hotspur verkocht, na een aankoopbedrag van 5,5 miljoen euro.

“Dat vond ik toen eigenlijk al te weinig en de actualiteit met absurde bedragen geeft mij gelijk. Maar ik doel nu op het principe: goede spelers scouten en opleiden levert meer geld op dan prijzen winnen. Al is dat laatste hoog tijd natuurlijk. Dat snap ik ook nog wel.” Voor jeugdspelers gelden al lang geen vaste vergoedingen meer. Dat de één meer verdient dan de ander is volgens Van Os de logica zelve. “Ajax móet zich nu eenmaal beschermen tegen de zieke koopzucht van de rijkste clubs.”

“En dan nog zullen talenten op jonge leeftijd naar het buitenland vertrekken. Moet Ajax er dan voor kiezen om de grootste talenten niet te belonen, om ze vervolgens te laten vertrekken? Dat kan toch niet. En dat sommigen dan ontevreden zijn, ach, dat houd je altijd.'' Mitchel Bakker gaat Ajax bijvoorbeeld verlaten. Zijn contract loopt af en de achttienjarige verdediger verhuist in de zomer naar Paris Saint-Germain.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het voor de eredivisie heel goed wat Ajax aan het doen is. Er worden grote namen gehaald en regelmatig goede spelers gescout. Psv lijkt met zijn jeugd ook die kant op te gaan. Dat geld dat die twee verdienen wordt vervolgens ook weer deels in de eredivisie uitgegeven en dus profiteert op termijn iedereen. Dit jaar zijn de verschillen nog enorm, maar de andere ploegen moeten mee of op zijn minst nadenken over hoe hier op te reageren. Dus alles komt in beweging. Nu Feyenoord nog snel een nieuw stadion en de begroting flink omhoog. Dan wordt het wel weer wat met de eredivisie.

6 februari 2019 om 08:41

Zolang andere clubs alleen maar blijven denken aan het eigenbelang in bijvoorbeeld de discussie rondom kunstgras kunnen Ajax en PSV doen wat ze willen maar blijven we gewoon een lachertje.
Het gaat zelfs zo ver dat de clubs die europees spelen maar zelf verdiend geld in een potje moeten stoppen om echt gras te financieren.

Tevens denk ik dat de bedragen die Ajax en PSV uitgeven in de eredivisie wel mee zullen vallen. Er lopen maar weinig spelers rond die het niveau bij die clubs aankunnen of omhoog helpen. Een uitzondering daargelaten.

Je doet nu ook alsof alle problemen bij Feyenoord verholpen zijn zodra dat nieuwe stadion er is maar er is gewoon totaal geen langetermijnvisie bij die club, getuige ook weer het mogelijke aanstellen van Dick Advocaat. Het stadion gaat misschien de begroting iets omhoog helpen maar zonder visie en beleid kom je er nog steeds niet. Het zit op bestuurlijk niveau niet goed bij die club en zolang daar niets aan verandert zie ik Feyenoord hooguit incidenteel nog eens aanhaken maar niet structureel, zoals nu eigenlijk al het geval is.
Vergeet ook niet dat de rest van de wereld niet stil zit dus voordat dat stadion er staat zijn andere clubs ook weer een paar jaar verder.

Ik vind het mooi om te zien hoe sterk Ajax en PSV dit jaar zijn en ik geniet van Ajax in Europa maar laten we dit eerst maar een paar jaar achter elkaar flikken voordat we zeggen dat het weer wat wordt. Anders is ook dit niet meer dan een incident.

6 februari 2019 om 12:52

Sorry hoor, maar elke club denkt in het eigen belang en daarin is Ajax echt geen uitzondering. Denk je serieus dat dat potje in het leven is geroepen om ook andere clubs te helpen? Natuurlijk niet.

Verder zal dat stadion de problemen voor Feyenoord niet oplossen, maar we moeten niet doen alsof Feyenoord compleet moet herstructureren. De huidige voetbalwereld word geregeerd door geld. Komt Feyenoord op de 1 of andere manier financieel in de buurt van PSV en Ajax, haakt het ook gewoon weer aan voor de titelstrijd. Zo simpel is het.

6 februari 2019 om 13:19

@veldkampj

Quote: "je doet nu ook alsof alle problemen bij Feyenoord verholpen zijn zodra dat nieuwe stadion er is maar er is gewoon totaal geen langetermijnvisie bij die club, getuige ook weer het mogelijke aanstellen van Dick Advocaat. Het stadion gaat misschien de begroting iets omhoog helpen maar zonder visie en beleid kom je er nog steeds niet".

Het feit dat dat stadion er komt en dat Feyenoord zelfs bereid is om een monument als De Kuip te verlaten om het te kunnen realiseren, geeft m.i. genoegzaam aan dat je de plank volledig maar dan ook echt volledig mis slaat en er wel degelijk sprake is van een lange termijn visie. Ik denk dat meeste mensen in tegenstelling tot jou wel begrijpen dat het omzetten van een visie naar beleid, kapitaal vereist en dat het juist het nieuwe stadion is dat dat kapitaal moet verschaffen. Feyenoord zit met andere woorden gewoon in een overgangsfase en is bezig de tijd die er nog rest tot het nieuwe stadion er daadwerkelijk staat, te overbruggen. Het gaat natuurlijk niet echt helpen om nieuw beleid vorm te geven als je je tijdens die overbruggingsperiode in de schulden steekt om de concurrentie bij te benen en dat Feyenoord zich daartoe niet laat verleiden, toont aan dat het op bestuurlijk niveau juist wel goed zit. Zolang je een dergelijke bewering niet met argumenten kunt onderbouwen is het bovendien niet meer dan een holle frase. Omdat Feyenoord in een overgangsperiode zit, is het juist heel logisch om een oude rot als Dick Advocaat aan te stellen en de trainers van de toekomst onder zijn vleugels klaar te stomen voor het grote werk, dat pas kan beginnen als het stadion er staat. Als er iemand is die je een dergelijke klus kunt toevertrouwen is het Dick Advocaat wel, onder zijn vleugels hebben ook Frank de Boer en Philip Cocu hun eerste stappen als trainer gezet.

Je schrijft in je bijdrage: "vergeet ook niet dat de rest van de wereld niet stil zit dus voordat dat stadion er staat zijn andere clubs ook weer een paar jaar verder".

Daaruit blijkt dat je kennelijk nog nooit gehoord hebt van de Wet van de Remmende Voorsprong. Die wet stelt dat een voorsprong op een bepaald domein er vaak toe leidt dat er weinig stimulans is om verdere verbetering of vooruitgang op te zoeken, zodat men vroeg of laat wordt voorbijgestreefd. Door te berusten in een voorsprong wordt men geremd om nog verder te gaan. Welk een effect dat kan hebben, was mooi te zien in de afstraffing die Ajax vorige week in de Kuip kreeg te verduren. De spelers van Ajax dachten de zege mee naar huis te kunnen nemen zonder zich bovenmatig in te spannen, terwijl Feyenoord er juist de bereidheid had om er nog een schepje bovenop te gooien waarmee de kwalitatieve voorsprong van Ajax volledig teniet werd gedaan.

6 februari 2019 om 15:21

@moridin

bij Feyenoord moet er wel meer gebeuren als alleen een nieuw stadion om te groeien. het beleid dat gevoerd word lijkt wel uit het stenen tijdperk als je ziet wat voor spelers we aantrekken

6 februari 2019 om 15:41

Dat klopt. Het topsportklimaat is ver te zoeken. Maar dingen echt veranderen kost ook gewoon tijd en geld. Pas met de nieuwe stadion krijg je echt wat te besteden en kun je wat makkelijk investeren in zaken die niet direct met het 1e elftal te maken hebben zoals: scouting, tweede elftallen of damesvoetbal. Allemaal hard nodig, maar ook gewoon duur. We gaan nu eerst een jaartje aanmodderen met Dickie en daarna nog drie jaar met Kuijt. Wie weet dat er daarna ruimte is voor verandering.

Arie van Os ,

Is dat niet de man die oa 20 jaar geleden zei dat deze "luchtbel" snel gaat klappen betreffende de transferbedragen.
Ook de man die zij dat spelers die met nog een 1 jarige contract niet mochten spelen als ze niet bij tekende.

6 februari 2019 om 07:25

Ach, had jij dit dan 20 jaar geleden kunnen voorspellen dat ed spelers voor 50+ mln verkocht zouden gaan worden?

6 februari 2019 om 11:07

FR-JC

"ach, had jij dit dan 20 jaar geleden kunnen voorspellen dat ed spelers voor 50+ mln verkocht zouden gaan worden?"

Aangezien clubs als Real in die periode (in de Galacticos periode) per seizoen één of twee spelers aantrok van ruijm meer dan 50 miljoen en PSV Van Nistelrooij voor ruim 30 miljoen aan United verkocht vind ik een dergelijke voorspelling destijds helemaal geen rare. Dat de international kredietcrisis een periode veroorzaakte waarin de transferprijzen weer inzakten dat mag zo zijn, maar inmiddels ztten we weer in de flow waar het Europese voetbal 20 jaar geleden dus ook al in zat.

6 februari 2019 om 11:46

Constant

Van Nistelrooi werd voor 28 mln aan Man U verkocht en toen voor 32 mln verkocht aan Real. (maar dat is miereneuken). Zoals je schrijft werden er in die tijd door Real spelers van 50 mln gekocht, dit waren dan de grootste spelers ter aarde. Ik had toen niet durven dromen dat er uiteindelijk zoveel betaald zou gaan worden voor spelers als nu het geval is. Een bedrag van 100+ mln word als normaal gezien vandaag de dag en spelers worden als warme broodjes verkocht tussen de 50 en 80 mln.. Persoonlijk vind ik het verre van normaal maar wie ben ik

6 februari 2019 om 11:54

Om met dat laatste te beginnen, 100% eens. Ik vond het destijds al lachwekkend en absurd dat Real 78 miljoen betaald voor Zidane (2001), en vergelijkbare bedragen voor Ronaldo, Beckham, etc. En dat dit nu 'normaal' is, is al helemaal absurd.

En destijds was het vooral Real dat zo met geld smeet, tegenwoordig doen diverse clubs dat. Daardoor worden de prijzen momenteel weer de hoogte in gedreven met die miljoenen die voor Neymar, Mbappe en Ronaldo over de toonbank gaan. Maar we zijn het met elkaar eens dat dit niet normaal (meer) is.

6 februari 2019 om 07:36

Dat laatste is nog steeds van werking.

6 februari 2019 om 08:12

In jouw geschetste situatie zou de pond in waarde moeten dalen onder de dollar. Daarbij, de tv deal die ze met SKY hebben is de komende 3 jaar verzekerd voor 3.6 miljard. Wat wel zo is is dat de PL bazen nu al aan het praten zijn over de PL en Brexit en dat de PL het heel hard speelt. De regering wil terug naar 3 buitenlandse spelers, de PL wil er 7. Word vervolgt.

6 februari 2019 om 09:50

Ik geloof niet dat het zo hard zal gaan. Maar als dat echt gebeurd dan zullen ook alle spelers de PL ontvluchten. En dan komen zakt inderdaad de Engelse competite helemaal weg. Waarschijnlijk kun je dan voor een prikkie spelers op pikken daar waardoor de rest van de Europese Competities sterker worden.

6 februari 2019 om 11:16

18e man

Wat ik niet heel goed snap is waarom iedereen denkt dat de Brexit gaat leiden tot een regeling die Britse clubs gaat dwingen om minder buitenlanders toe te mogen staan.

De kern van het hele Brexit verhaal is terug te voeren tot één woord: Immigratie! In het VK wonen heel veel mensen die vinden dat er 'teveel buitenlanders' in het VK zijn en die willen dat het VK weer de volledige controle krijgt over haar grenzen en wie het land in mogen en vooral wie niet. Na en Brexit is het VK niet meer gebonden aan de regels van het Europese Verdrag waarvan de kern is dat er vrij verkeer bestaat van goederen, diensten en personen. En dus kan het VK daarna elke wet maken en aannemen die het wenst. Inclusief allerlei uitzonderingen voor diverse sectoren van de Britse economie die ze maar willen. Iets dat juist onder het Europese Verdrag onmogelijk is.

Oftewel, als de Britten een streng immigratie beleid gaan instellen dan kunnen ze ook als ze dat zelf willen een uitzondering maken voor sport en vooral voor voetbal. Wat dus betekent dat de Britse clubs alsnog gewoon heel veel buitenlanders kunnen opnemen, althans naar het VK kunnen laten komen. Is gewoon een kwestie van onderhandelen en samen regelen. En politiek gezien zie ik daar ook geen problemen eigenlijk. Want de gewone Engelsman 'john with the Hat' die overdag op zijn bankje zit en bier zuipt en klaagt dat alle problemen in zijn land zijn veroorzaakt door buitenlanders, die gaat 's vonds gewoon met zijn clubsjaaltje om zijn nek staan juichen als een buitenlander voor zijn cluppie scoort, begrijp je wat ik bedoel? Geen enkele Brexit stemmer of aanhanger van Ukip of BNP zal zich verzetten tegen het feit dat City een stel Hollanders, Ghanezen of spelers uit Spanje haalt, als die hun cluppie laat winnen.

Dus ik sluit niet uit dat er gewoon een regeling komt zodat City en Chelsea nog steeds hier jonge talenten weg kunnen kapen. Maar we gaan het wel zien dan, eerst even 31 maart afwachten.


6 februari 2019 om 11:24

18e man

Ja klopt, de koers van de pond zakt in. Maar analysten wijten dat ook vooral aan de onzekerheid over wat voor Brexit het wordt (hard of zacht, of toch een nieuw referendum, who knows?) en welke gevolgen die heeft. Ik merk het zelf bij mijn Britse klanten. Niemand die het weet. De algemene verwachting is echter dat zodra er wel meer duidelijkheid is, welke richting ook, er stabilisatie gaat komen. Van een ineenstorting van de pond zal niet snel sprake zijn. Dat de TV deal betekent dat Britse clubs hun slagkracht verliezen omdat de pond instort dat vind ik geen realistisch scenario. Wellicht kan het betekenen dat de pond onder de euro gaat zakken, maar heel veel verder zal dat echt niet gaan. Het directe gevolg is inderdaad dat Britse clubs dus meer moeten gaan betalen als ze spelers halen uit Euro landen, maar dat maakt voor veel clubs niet zo heel erg veel uit. Daarnaast kunnen slimme belegers daar nu alvast op speculeren door massal Euro's te kopen. Maar neem dit alsjeblieft niet als beleggingsadvies, want ik geef geen enkele garantie op wat dan ook! Anders heb ik straks de AFM op mijn dak.

6 februari 2019 om 11:37

Constant

Heel goed stukje schrijven van je

Als je de Engelse media mag geloven(in sommige gevallen doe ik dat doordat ik veel zaken doe met/in het VK) is het voorstel vanuit de regering de 'buitenlandse' spelers aantal per team terug te brengen tot 3 maximaal in de hoofdmacht en 7 totaal per club. De PL gesprekken die gaande zijn is het aantal in totaal voor clubs dan naar 12 te brengen, jeugd en hoofdmacht.althans, zo heb ik het begrepen is dit een (tegen)voorstel vanuit de Pl.

Correct me if i'm wrong

6 februari 2019 om 11:59

Fr_jc

Zo gedetailleerd zit ik niet in de materie moet ik bekennen. Mij ging het vooral om het algemene plaatje dat men maar voetstoots aanneemt dat Brexit automatisch betekent dat dus de Britse clubs direct een groot probleem hebben. En dus een zege zouden zijn voor 'ons' voetbal. Ik denk dat dit in de praktijk allemaal enorm mee gaat vallen, of tegen zo je wilt. Het VK verkrijgt de vrijheid om alles te regelen zoals ze dat zelf willen regelen en ik stel me echt voor dat dit dus inhoudt dat ze gewoon voor het voetbal, wat in het VK een entertainment business is die gaat over miljarden, een compromis gaan vinden in het belang van de Britse clubs.

Het worden spannende weken in ieder geval!

6 februari 2019 om 12:02

En daarbij moeten ze een X percentage aan (A) interlands gespeeld hebben om in aanmerking te komen.
Een Janssen bijvoorbeeld zou nooit naar Spurs kunnen gaan.

6 februari 2019 om 12:20

Djum

"en daarbij moeten ze een X percentage aan (A) interlands gespeeld hebben om in aanmerking te komen."

Klopt, dat zijn de eisen die nu in het VK gesteld worden voor niet EU spelers.

Maar ook hier is de vraag hoe de wereld er na 29 maart a.s. uit gaat zien. Immers, eerst moet de Britse regering met de nieuwe immigratieregels komen. De rest kan pas daarna volgen. Inclusief het voetbal en de eisen die gesteld kunnen gaan worden aan het verkrijgen van een werkvergunning. Het is alles behalve zeker dat dit exact dezelfde regels zullen zijn zoals die nu gelden. Wederom geldt hier, ze kunnen alles zelf regelen, dus de clubs kunnen met de regering onderhandelen en iets uitwerken. Zoiets als wel een bepaald aantal spelers maximaal, maar dan minder strenge eisen voor een vergunning.

Ook hier geldt, we zullen echt 29 maart moeten afwachten.
Persoonlijk hoop ik nog steeds op een nieuwe referendum. Deze Brexit is geboren uit idiotie en steeds meer Britten realiseren zich dit.

7 februari 2019 om 00:51

18e man

"dat is de reden ook dat bedrijven weg gaan en de verwachting, van meerdere experts in Engelse media, is dat de Pond wel een hele grote vrijeval kan krijgen, wanneer er geen akkoord komt met de EU, dan praat ik niet dat die zakt naar de koers van de Euro, maar eerder naar tussen de waarde 30 euro cent tot 60 euro cent. Dit is dus wat telkens intalkshows word genoemd, bij een harde Brexit. "

Nou persoonlijk zou ik dat wel een mooie 'straf' vinden, dat de pond naar dergeojike dieptes zou afzakken. Dat zou een ramp zijn voor dat eiland, want dan wordt hun import echt waanzinnig duur en gaan de prijzen nationaal de pan uit rijzen, haha! Dan voelen die Brexiteers dat een flink in hun eigen portemonee en eens zien hoe hard ze dan gaan piepen, haha.

Maar tegelijkertijd geloof ik hier zelf weinig van. Ik geloof best dat in talkshows en in media dergelijke rampscenarios verspreid worden door mensen die tegen de Brexit zijn om mensen bang te maken, maar ik kan me een dergelijke devaluatie van de pond echt niet voorstellen.

Enfin, je hebt gelijk, we zullen wel zien na 29 maart.

Wat mis ik bepaalde gezichten in het oude bestuur van Ajax. Bij bepaalde had je echt het gevoel dat zij ook de club prestenteerden.

6 februari 2019 om 09:18

Haha dat doen alle bestuursleden natuurlijk. Maar Arie was wel een echte Ajacied, type Haarms en Swart

6 februari 2019 om 10:36

Nee maar je snapt toch wel 'n beetje wat ik bedoel. Praag, Os etc

6 februari 2019 om 11:26

Zeker! Dat zijn de echte. Deze heren zijn helden wat mij betreft.

6 februari 2019 om 13:31

@damsko1103

"wat mis ik bepaalde gezichten in het oude bestuur van Ajax. Bij bepaalde had je echt het gevoel dat zij ook de club prestenteerden".

Dat bestuur is door de beursgang op afstand gezet en omdat het door die structuurwijziging op de achtergrond dient te blijven, zouden die bepaalde gezichten die jij mist, in de praktijk geen enkele meerwaarde meer hebben. Het is nu aan de Directeuren om Ajax te verkopen en gezien de financiele en sportieve stappen die de club maakt, doen ze dat meer dan uitstekend. Overigens is Arie van Os de drijvende kracht geweest achter de beursgang.

Shocking fact: het principe, goede spelers scouten en opleiden levert meer geld op dan prijzen winnen.
Het sportieve failliet van een voetbalclub

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren