Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eén Ajacied zakt volledig door het ijs en krijgt een 4 als rapportcijfer

Laatste update:

Ajax heeft donderdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen FK Bodø/Glimt in de heenwedstrijd in de play-offs van de Conference League. Dankzij de knappe comeback, want Ajax stond met 0-2 achter in de Johan Cruijff ArenA en leek te gaan verliezen, beginnen de Amsterdammers met enige perspectief aan de return in Noorwegen op donderdag 22 februari. Voetbalzone beoordeelt de basisspelers van Ajax met een rapportcijfer.

De rapportcijfers van Ajax.

Diant Ramaj: 6


Ramaj had vooral voor rust niet overdreven veel te doen tegen het zeer compact spelende Bodø/Glimt. Toch was de Ajax-doelman kansloos op de 0-1 van Bodø/Glimt in de zestiende minuut: een geplaatste bal in de rechterbenedenhoek. Het spelbeeld veranderde niet echt voor Ramaj in de tweede helft. Desondanks was de keeper wederom kansloos toen de 0-2 op het scorebord verscheen in de Johan Cruijff ArenA. Albert Grønbæk profiteerde optimaal van zwak verdedigen en legde de bal beheerst in de verre hoek.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Tristan Gooijer: 5,5


Het tweede Europese duel van Gooijer voor Ajax, nadat hij eerder al zestien minuten had meegedaan in de Europa League. De rechtsback had het net als zijn ploeggenoten lastig tegen het zeer gedisciplineerde Bodø/Glimt. Was na een halfuur wel het eindstation van een vlotte aanval, maar zijn schot van buiten de zestien miste kracht. Gooijer kan gezien zijn gebrek aan ervaring, zeker op het Europese toneel, weinig verweten worden. Er waren de nodige teamgenoten die het slechter deden donderdagavond. Gooijer werd kort voor het einde afgelost door Julian Rijkhoff.

Josip Sutalo: 5


Sutalo kende een redelijk anonieme en zeker geen geslaagde avond in de Johan Cruijff ArenA. De al vaak bekritiseerde Kroatische miljoenenaankoop was in ieder geval niet in staat om de defensie van Ajax goed neer te zetten. Zijn slordige pass na rust richting Gooijer, die in de dekking stond, bleek uiteindelijk fataal te zijn voor Ajax. Bodø/Glimt verdubbelde namelijk de voorsprong en heeft de Amsterdammers daarmee op de rand van een vroegtijdige Europese uitschakeling gebracht.

Jorrel Hato: 5,5


Hato zette alles op alles, maar kon de vroege openingstreffer van Bodø/Glimt door Albert Grønbæk niet voorkomen. Wel moeten worden gezegd dat de gehele Ajax-verdediging er niet goed uitzag bij het Noorse doelpunt. De vaak geprezen Hato gaat zijn contract in Amsterdam op korte termijn verlengen tot medio 2028, maar luisterde dat goede nieuws niet op met een sterk optreden. Hato moet, net als de nodige ploeggenoten, nog de nodige ervaring opdoen in Europees verband.

Devyne Rensch: 5


De doorgaans degelijke Rensch keerde na een periode van blessureleed terug in de basiself van Ajax. De multifunctionele verdediger was vooral voor rust behoorlijk anoniem en stond niet goed opgesteld bij de snelle 0-1 van de lepe Noren. Trainer John van 't Schip greep halverwege in en liet de tegenvallende Rensch achter in de Amsterdamse kleedkamer. Borna Sosa nam vervolgens zijn plaats in aan de linkerkant van de vaak kwetsbare Ajax-verdediging.

Jordan Henderson: 5,5


Henderson moest samen met Taylor voor de balans zorgen op het Ajax-middenveld. Gaandeweg de eerste helft, en na de 0-1 van de bezoekers, ging de winteraanwinst zich vaker met het aanvalsspel bemoeien. Henderson zag een knal van afstand gekeerd worden door Kjetil Haug. De 33-jarige controleur leverde strijd en was constant bezig met het coachen van de overige Ajacieden, maar zijn schat aan ervaring op Europees niveau was niet voldoende om Ajax over het dode punt heen te tillen.

Chuba Akpom: 6,5


Akpom, die in de buurt van Brobbey opereerde, zorgde na ruim tien minuten voor het eerste Amsterdamse gevaar. Zijn knal van buiten de zestien ging via de vingertoppen van de Bodø-doelman en de lat over het doel. Na ruim een halfuur spelen had Akpom een goede loopactie de zestien in, maar de voorzet kwam niet aan bij een teamgenoot. Kort voor rust schoot Akpom iets te gehaast over. Wim Kieft was niet ontevreden over hem in zijn rustanalyse bij Veronica. Van 't Schip liet hem ruim een uur spelen, om in het laatste halfuur te kiezen voor Carlos Forbs als frisse kracht voorin.

Kenneth Taylor: 5


Taylor had er duidelijk moeite mee om zijn stempel te drukken tegen de stugge en taaie tegenstander uit Noorwegen. De middenvelder probeerde zich in de wedstrijd te knokken en zag voor rust een afstandsschot net over het Noorse doel vliegen. Dick Advocaat merkte in de rust bij Veronica op dat Taylor terugsjokte bij de counter van Bodø/Glimt die de 0-1 opleverde. Na rust werd het er allemaal niet beter op voor Taylor, die gejuich hoorde vanaf de tribune toen hij werd gewisseld na ruim zeventig minuten. De vreugde had wellicht te maken met de rentree van de weer fitte Branco van den Boomen.

Steven Berghuis: 6


Berghuis probeerde voor gevaar te stichten door met enige regelmaat naar binnen te trekken. Ook de rechtsbuiten moest echter zijn weg vinden tegen Bodø/Glimt, dat in twee linies met elk vier spelers verdedigde en de rijen gesloten hield. Berghuis was eigenlijk de enige die de vaak hulpeloze Brobbey wist te bereiken met een splijtende pass. Aanvallend gezien behoorde Berghuis tot de betere Ajacieden, alleen was het opvallend te zien hoe weinig hij deed op het moment dat Ajax de bal niet had. Wel zorgde hij in blessuretijd voor de onverwachte gelijkmaker, waardoor de Europese hoop nog niet vervlogen is.

Brian Brobbey: 6,5


Brobbey fungeerde als aanspeelpunt voorin en leverde de nodige fysieke arbeid. De aanvalsleider van Ajax had het echter lastig tegen de overmacht aan Noorse verdedigers. Daarnaast was de aanvoer, met uitzondering van Berghuis, zeer miniem. Brobbey bleef ondanks de achterstand knokken voor elke meter en lokte in de 88ste minuut een strafschop uit. Van den Boomen knalde vervolgens raak vanaf elf meter, waarna Ajax de achterstand ver in blessuretijd wist weg te poetsen.

Kristian Hlynsson: 4


Hlynsson had net als zijn collega-aanvallers moeite om zich te onderscheiden tegen de stugge verdedigers van de Noorse opponent. De IJslander kwam mede door de dubbele dekking nauwelijks toe aan een individuele actie op de linkerflank. Van 't Schip liet de ongelukkige Hlynsson staan na rust, maar dat inspireerde de jongeling er niet toe om zijn prestatie te verbeteren. Het was een Europese avond om heel snel te vergeten voor de pas twintigjarige aanvaller.

Ben jij het eens met de rapportcijfers?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
15 februari 2024 om 23:12

Ramaj pakt ook geen moeilijke bal trouwens. Niet dat dit zijn fouten waren, maar zou lekker zijn als hij je ook een keer red. Voetbalt degelijk mee maar daar houd het ook wel bij op. Op Go Ahead uit na geen punten gepakt. Misschien moet Van ‘t Schip Rulli maar eens proberen..

15 februari 2024 om 23:30

Maar pakte Rulli wel punten dan? Die maakte naar mijn idee ook nog regelmatig fouten daarbij.

16 februari 2024 om 07:30

Eens hoor. Ik kan me vooral die pot tegen Eagles herinneren, verder krijgt ie er wel echt gigantisch veel om z'n oren. Natuurlijk is de verdediging waardeloos, maar Ramaj is niet degene die je vaak kan redden

16 februari 2024 om 11:03

Dat is wat ik eigenlijk al de hele tijd zeg. Ramaj heeft 1x punten gepakt, maar verder doet hij dat nooit en zo’n keeper is hij ook niet. Kan leuk meevoetballen, wat gisteren bijna fout ging en kwam er weer eens goed mee weg door een slechte aanname van hun aanvaller, maar keepend niet goed genoeg. Heeft dit seizoen meerdere ballen doorgelaten die een goede keeper pakt. Reactievermogen en atletisch vermogen niet goed genoeg.

Rulli is momenteel gewoon een betere optie. Die heeft Ajax vorig seizoen meerdere wedstrijden toch wel op de been gehouden. Ramaj wordt echt zo overschat dat is niet normaal.

15 februari 2024 om 23:20

Van t schip kan niet anders, en mede door z’n wissels(Taylor Akpom eraf) nog een gelijk spel behaald. Oké Akpom had niet hoeven starten , maar dan was het Forbs geweest. Ook niet goed in de ogen van vele mensen, wel logischer in mijn ogen. Branco zal volgende week starten en hopelijk Bergwijn weer fit. Dan ziet Ajax er heel anders uit. Hoe Akpom hier een 6,5 krijgt is me een raadsel. 2 slappe schotjes gelost en wat ballen simpel verspeeld.

15 februari 2024 om 23:29

Hij kon zeker wel anders. Hij had met twee controlerende middenvelders kunnen spelen. Hij had Sosa op linksbuiten kunnen zetten. Hij had Hlynsson of Taylor op tien kunnen zetten. Hij had Kaplan kunnen laten spelen zodat Sutalo niet links centraal moest. Etc etc. Eens over Akpom, die was niet zo denderend en zeker niet net zo goed als Brobbey over de hele wedstrijd genomen.

15 februari 2024 om 23:33

Van t Schip kan wel anders. De gehele eerste helft lag er een hele rare nieuwe tactiek op het veld. In balbezit leek het een soort 325, waarbij er 0 beweging was bij de voorste 5. Akpom stond gewoon naast Brobbey. Pas toen het in de rust weer werd omgezet naar het vertrouwde 433 begon het ergens op te lijken. Al leken de spelers er na de fout van Gooijer al niet meer in te geloven.

Volgende pot zou ik graag het volgende zien: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Sosa; Henderson, van de Boomen, Fitz Jim; Berghuis, Brobbey, Bergwijn (bij afwezigheid Banel)

15 februari 2024 om 23:46

@domineedirksen. 523/3421 dan moet je wel echt durven om de Ajax cultuur om te gooien. 433 kon ook gewoon:
Gooijer, Sutalo/rensch, Kaplan, Hato
Henderson Tahirovic Hlynsson
Berghuis Brobbey Sosa.
Ik ben het helemaal met je eens dat er kritiek op Van 't Schip mag zijn, ik ben zelf al weken kritisch en er zijn er wel meer hier. Het grootste probleem voor mij is het middenveld met Taylor en Hlynsson dat hij blijft opstellen terwijl het week in week uit overlopen wordt.

16 februari 2024 om 02:41

Ja 100% Van den Boomen ipv Tahirovic, maar die was nog niet fit dus daarom was dit mijn basis. Althans, dat dacht ik. Ik krijg ook de helft niet mee. Mits fit moeten Van den Boomen en Bergwijn altijd starten.

15 februari 2024 om 23:27

Absoluut. Waanzinnige opstelling, slechte wissel in de rust, veel te lang gewacht met het middenveld versterken. Zeer zwak van Van 't Schip. Hlynsson op linksbuiten, Akpom op tien, 1 middenvelder. Hoe kom je erbij?

Hato speelde toch ook een dikke onvoldoende? Wat liep die jongen te schutteren, wat ook logisch is op die leeftijd in dit team overigens.

15 februari 2024 om 23:10

Deze omkeer kwam mede door vd boomen. Fijn dat hij terug is. Rensch, hato, Taylor, hlynson behoorlijk slecht. Ik vind Sutalo samen met vd boomen nog wel de beste spelers vandaag

15 februari 2024 om 23:23

Sutalo was verrassend sterk, en vd Boomen mag Taylor meteen vervangen in de basis, want die speelde echt als een zoutzak. Taylor leverde zoveel ballen in, zo weinig juiste acties, en dan zie je de passie bij vd Boomen die gewoon voor elke bal strijd, zoals het hoort.

15 februari 2024 om 23:31

Vraag me niet waar het aan ligt of hoe het komt, maar Taylor heeft altijd in mijn allergenen zone gezeten. Vrijwel elke keuze die hij maakt vind ik vervelend om naar te kijken. Snap oprecht zijn hype niet en dan loopt hij er ook bij alsof hij het allemaal snapt en met de nodige kapsones. Nee, ik zie echt altijd liever van den Boomen opgesteld worden en zoals je vandaag ziet brengt hij veel meer.

15 februari 2024 om 23:35

Ook al een rode kaart een paar minuten na zijn debuut. Was ook tekenend achteraf gezien. Waar de echte Ajacieden scoren bij hun debuut pakten Taylor en Bassey allebei rood😂

16 februari 2024 om 10:42

Sutalo was gewoon de inleiding van de 0-2.Hoe haal je het in je hoofd om Gooijer van dichtbij in te spelen met 2 spelers in zijn nek.

16 februari 2024 om 11:08

Taylor debuteerde tegen PEC thuis en pakte toen geen rood?

16 februari 2024 om 12:23

Het was tegen VVV, dan was het misschien niet zijn debuut maar in elk geval een van zijn eerste invalbeurten? Hij werd met veel bombarie ingebracht toen en pakte vrijwel direct rood.

16 februari 2024 om 14:56

Hoe bedoel je met veel bombarie ingebracht? Kan mij niks bijzonders herinneren toen.

16 februari 2024 om 15:48

Als zijnde het nieuwe toptalent van Ajax dat Gravenberch weer moest doen vergeten. Ik heb het nooit zo gezien in Taylor. Bovengemiddelde techniek maar dat is het dan ook wel zo'n beetje. Denk trouwens wel dat hij op dit moment misschien wel je betere optie is op 10, (met vd Boomen en Henderson erachter) maar dan moet hij wel wat minder slordig gaan worden in de afronding.

15 februari 2024 om 23:19

Van het schip een 1. Er was alleen Henderson op het middenveld. Taylor niet, Hlynsson niet en Akpom niet. Berghuis op 1 moment na heel dramatisch. De rest net voldoende. Hopelijk voor het laatst Forbes en Taylor gezien. Henderson en van den Boomen op het middenveld. Akpom alleen als invaller inbrengen. En dan hopen dat of Bergwijn of Godts snel beschikbaar is.

15 februari 2024 om 23:22

Ik zal wel een andere pot hebben gezien want ik zou Sutalo minimaal een 6 hebben gegeven, misschien zelfs nog wel hoger. Vond hem na vd Boomen eigenlijk gewoon je beste speler vandaag (dat zegt ook een hoop over de rest natuurlijk). Ramaj een 5 en Hato zeker niet hoger dan een 5. Sutalo heeft ongelofelijk veel opgeruimd achterin. Ja hij speelde Gooijer slordig in, maar hoe Gooijer daar de drukte in draait kan ook echt niet. Daarnaast heeft hij minimaal 4 keer met zijn onderscheppingen een opzekere 1-op-1 op Ramaj voorkomen na balverlies van zijn mede verdedigers.

15 februari 2024 om 23:27

Eens hoor. Ik schrok vandaag echt van Hato, wat gaf die veel ruimte.

15 februari 2024 om 23:32

Speelde ook een aantal keer zomaar een bal in de voeten van een Bodo speler zoals we juist Sutalo zo vaak hebben zien doen eerder dit seizoen. Kunnen die twee niet gewoon eventjes een keer allebei in vorm komen in plaats van dit stuivertje wisselen..

16 februari 2024 om 01:22

Klein verschil is natuurlijk wel dat de een 17 is en net uit de jeugd komt, de ander een Kroatisch international is van 23 die al 7 maanden loopt te schutteren. Dat die 17 jarige vandaag, op niet zijn eigen positie, wat fouten maakt vind ik dan niet zo kwalijk. Maar aangezien het Ajax is en hij door velen richting de wereldtop wordt gepraat, moet je zo’n jongen compleet afbranden.

16 februari 2024 om 08:34

Ja het is opvallend als Sutalo goed speelt dit niet wordt erkend. Schijnbaar moeten alle analisten op tv elkaar napraten. Bij die tegengoal was het niet best maar als Gooijer meteen kaatst kan hij die bal gewoon weg poeieren en is er weinig aan de hand. Sutalo onderschepte veel, stond bijna altijd goed en was opbouwend prima...durfde soms ook wat in te schuiven.

16 februari 2024 om 12:32

De nuance van de leeftijd van Hato en Sutalo hoeven we natuurlijk niet meer te benoemen, dat lijkt me duidelijk. Maar als we zeggen dat Sutalo al 7 maanden loopt te schutteren dan kunnen we ook niet voorbij gaan aan het feit dat Hato dit seizoen ook te veel kansen en goals weggeeft. Geeft de laatste weken notabene 3 goals weg in totaal (heracles uit, Heerenveen uit en nu Bodo thuis). Ja hij is 17, ja hij moet veel rustiger gebracht worden, nee hij is niet opeens minder talentvol. Maar we kunnen niet alleen maar Sutalo zijn tekortkomingen benoemen en voorbij gaan aan de gehele linie en hun prestaties als zijn medespelers het op het moment gewoon nog slechter doen.

Voor mijn gevoel is Sutalo in verdedigend opzicht enorm aan het groeien. Gisteren was misschien wel zijn beste pot tot nu toe en ook tegen PSV speelde hij sterk (op dat ene instappen tegen PSV, en pass op Gooijer gisteren na, in beide gevallen moet er daarna vooral nog een hele hoop fout gaan bij zijn medespelers voordat de bal in het netje ligt). Iedere speler maakt weleens fouten. Op het moment is het gewoon duidelijk dat Sutalo verdedigend het meeste brengt en vergeleken met de rest de minste fouten maakt die direct een tegengoal veroorzaken.

Je mag van Sutalo misschien meer verwachten op basis van het prijskaartje maar vergeet niet dat dit ook zijn eerste stap naar hoger niveau is en hij in een team terecht komt dat staat als een dweil. Alle aankopen verzuipen in dit elftal omdat Mislintat totaal geen rekening heeft gehouden met de onderlinge balans, welk type spelers samen goed werken, wat voor persoonlijkheden je bij elkaar moet hebben. Die heeft alleen gekeken naar individuele statistieken alsof hij Fifa aan het spelen was. Ook niet zo gek want hij was voorheen een scout, de TD is er dan om te zorgen dat het puzzeltje klopt met de namen die de scout aandraagt. Laat het duidelijk zijn dat Mislintat heeft laten zien in niks een TD te zijn, dit krijg je dus als je de scout de opstelling laat bepalen. Een extra probleem is dat hij zich ook niet eens genoeg verdiept leek te hebben in het type spel dat Ajax speelt want hij heeft voornamelijk spelers gehaald die goed werken in een 5-3-2, spelers die niet comfortabel of goed zijn aan de bal en spelers die in de omschakeling in hun kracht komen.

Had je Sutalo naast Blind gezet dan denk ik best een prima duo gehad achterin. Sutalo voor het stofzuiger werk, Blind voor de opbouw. Had je Hato naast een ervaren verdediger gezet zoals bijvoorbeeld het wilde gerucht over Bonucci dan had dat ook een betere match kunnen zijn.

Sutalo en Hato maken elkaar niet beter helaas.

15 februari 2024 om 23:26

Of Gooijer. Heeft eigenlijk niks goed gedaan en was imo hoofdschuldige bij de 0-2. Vz zegt daar helemaal niks over waardoor een 5,5 terecht lijkt, maar met die fout lijkt een 4 me beter passen. Slaat ook nergens op die jonge jongens softer te beoordelen omdat ze weinig ervaring hebben. Uiteindelijk spelen ze allemaal voor hetzelfde team dezelfde wedstrijd en is de verantwoordelijkheid even groot. Dan moet je ze ook gewoon gelijk beoordelen.

15 februari 2024 om 23:36

Gooijer vind ik juist een verademing, vergeleken met die laffe Rensch en Taylor. Ja, hij maakte wel een grove fout. Maar niks goed gedaan?

16 februari 2024 om 02:18

Eens, Gooijer was rete slecht, ook voor die gigantische fout. Niet normaal dat we nog enig perspectief hebben.

16 februari 2024 om 02:46

Hij zag er nog een keer niet goed uit alleen toen werd het niet afgestraft.
Zeker niet de fout van een jonge gast die net 5 wedstrijden in het eerste staat dat Ajax niet draait. Maar die fouten zouden los van de rest van zijn spel wat bij vlagen inderdaad best aardig was, al genoeg reden moeten zijn om hem een zware onvoldoende te geven.

16 februari 2024 om 10:30

Eens. Ik vond hem zeeeker niet beter dan Sutalo. Dus die cijfers zijn weer volstrekt willekeurig

Hopelijk is vanaf nu het tijdperk Taylor voorbij. Van der Boomen laat meer zien in 15 minuten dan Taylor in een heel seizoen.

Taylor had wel een 3 mogen hebben en Sutalo was niet eens zo slecht vandaag

15 februari 2024 om 23:11

Maar wat vond je van de bal die Sutalo op Gooijer gaf bij de 0-2?

15 februari 2024 om 23:49

En wat vond jij dan van al die onderscheppingen op het middenveld en achterin van Sutalo?

Of mogen we het bij Sutalo alleen maar hebben over wat hij fout deed?

Trouwens, ben jij niet gewoon een alternatief accountje van VZ lid en superboer Janssen? Die heb ik al een tijd niet online gezien en je hebt exact dezelfde cynische wijze van posten in bijna alle Ajax topics. Oprechte vraag😅

16 februari 2024 om 07:05

Volgens mij zijn wij wel supporter van dezelfde club en komen we waarschijnlijk ook uit dezelfde streek, misschien dat het daardoor komt.


16 februari 2024 om 10:32

@superfarmers, wat vond je van wat Gooijer met die bal deed? Daar gaat imo veel meer mis dan bij Sutalo

16 februari 2024 om 12:40

Gooijer doet het zeker niet goed, maar ik vind vooral dat je (zeker in een team dat niet draait) je je medespeler niet zo aan moet spelen. Wat had Gooijer met de bal moeten doen? Weg schieten. Maar dit kon Sutalo zelf toch ook ?

Heb jij een andere mening ?

16 februari 2024 om 12:48

Dus wanneer Sutalo in de drukte de bal aangespeeld krijgt en 'm verliest (heerenveen uit) waarna nog twee andere spelers niet ingrijpen en de keeper matig verwerkt is het allemaal Sutalo zijn schuld, maar als Gooijer de bal aangespeeld krijgt en totaal de verkeerde kant op draait en daarbij de bal kwijt is tegen twee man vlak voor de eigen 16 is ook de schuld van Sutalo omdat die hem aanspeelde.

Juist. Volgende week gaan we hier nog lezen dat Brobbey een bal naast kopte omdat Sutalo hem met zijn ervaring en prijskaartje Brobbey beter had moeten coachen.

Grappig toeval dan m.b.t. Janssen. Zeker omdat die nergens meer te bekennen is sinds jij opeens overal opdook in de Ajax topics

16 februari 2024 om 12:58

Ik heb (volgens mij) de goal bij Heerenveen niet in de schoenen van Sutalo geschoven. Maar bij deze bal vind ik (en dat heb ik inmiddels misschien te vaak gezegd) dat Sutalo Gooijer onnodig in de problemen brengt. Het is niet mooi om te zien, maar af en toe moet de bal gewoon weg geschoten worden.

16 februari 2024 om 13:08

"het is niet mooi om te zien, maar af en toe moet de bal gewoon weg geschoten worden. "

Dat is dus exact wat Gooijer had moeten doen en het is niet Sutalo zijn schuld dat hij gaat lopen kloten daar. Deed hij overigens al 3 keer eerder in de wedstrijd toen ging het telkens net goed. Het is zijn jeugdigheid, dat kan gebeuren, die jongen wordt ook gewoon te snel gebracht bij gebrek aan beter. Maar dat is niet de fout van Sutalo.

16 februari 2024 om 13:27

"dat is dus exact wat Gooijer had moeten doen"

Maar waarom zou je in je eigen strafschopgebied iemand anders (die gedeeltelijk in de drukte staat) aanspelen om de bal weg te trappen als je zelf ook de bal weg kunt trappen ?

ik vind dat te vaak degene die de bal verspeelt de schuld krijgt terwijl je je ook best wel vaak af kunt vragen waarom deze persoon in een redelijk moeilijke situatie aangespeeld krijgt.

16 februari 2024 om 15:56

Kijk het moment maar even terug farmers, Gooijer heeft aan zijn linkerkant genoeg ruimte om weg te draaien en de bal op Berghuis te geven, vervolgens draait hij naar de andere kant recht tegen twee spelers van Bodo op. Had hij linksom gedraaid dan was het een 'goede voetballende oplossing' geweest van hem en Sutalo, nu is het een blunder van Gooijer en een riskante bal van Sutalo. Als ik eerlijk ben weet ik ook niet zo goed wat Sutalo anders had moeten doen. In die situatie de bal wegrossen zou ook vooral heel paniekerig zijn. Sterker nog, als je terugkijkt kun je zien dat Gooijer naar zijn voet wijst om aan te geven dat hij de bal wil hebben. Misschien dat je ipv nog 6 keer te zeggen dat het een fout van Sutalo was even de tijd en energie kan steken in het terugkijken van de situatie. Iedereen kan zien dat die fout 80 procent Gooijer was en misschien 20 procent het risicovol aanspelen van Sutalo wat sowieso verwacht wordt bij een team dat zich uit de druk wil voetballen in plaats van alles blind weg te rossen.

16 februari 2024 om 16:09

Ik heb het moment teruggekeken. Ik zie dat Gooijer met het gezicht naar zijn eigen goal staat, met zowel links als rechts achter een man in de rug. Linksom draaien was waarschijnlijk beter geweest, maar daar kwam ook een tegenstander aan rennen. Dus beide kanten kon hij niet echt op..

Dat hij de bal wil hebben is heel mooi, echter ziet Sutalo beter dan Gooijer wat er in de rug van Gooijer gebeurd en dat hem aanspelen risicovol is. Daarbij had Gooijer misschien beter gecoacht moeten worden.

Maar ik denk dat wij hierbij een andere mening hebben, waarbij ik meer dan jij meer verantwoordelijkheid leg bij de inspelende speler. Dit omdat deze speler veel beter inzicht heeft in datgene dat in de rug van in dit geval Gooijer gebeurd.

16 februari 2024 om 16:18

Hij kon zeker wel naar links want die man stond op zo'n, wat zal het zijn, 6 meter van hem vandaan op het moment dat hij draait. In tegenstelling tot de andere speler die op 1 meter van hem staat. Voor het inspelen kijkt Gooijer notabene nog naar links hoe ver die speler is en daarna wijst hij van "speel mij maar aan". Ga er maar vanuit dat Sutalo in die situatie er ook vanuit gaat dat hij naar buiten draait zoals 9 van de 10 spelers zouden doen. Je kan niet coachen op een moment van verstandsverbijstering van een speler. Zelfs al had hij linksom een man net zo dichtbij gehad dan was dat minder risico dan door het midden te willen voetballen.

Overigens vergeet je ook erbij te vermelden dat na het balverlies Sutalo juist goed druk zet op de man, loopt zelfs nog de lijn naar de derde aanvaller (die ook de 16 in komt gelopen) dicht en het toch echt Gooijer zelf op de rand van de 16 blijft hangen en niet meer meeloopt met zijn eigen man die uiteindelijk de bal binnen schuift. Hato en Sutalo doen er nog alles aan maar moeten 3 man afstoppen omdat Gooijer in zijn teleurstelling helemaal stopt met voetballen.

Dat je deze op het conto van Sutalo blijft schrijven vind ik zeer bijzonder.

16 februari 2024 om 16:39

je gaat nu echt doen alsof ik alles van Sutalo afkraak. Waar dat op gebaseerd is weet ik niet. Ik heb volgens mij nergens gezegd dat ik Sutalo deze wedstrijd slecht vond spelen.

Ik heb over Sutalo over deze wedstrijd alleen gezegd dat ik vind dat hij opbouwend bijna altijd de ballen risicoloos naar Hato of Henderson speelt en dat ik vind dat hij bij deze bal Gooijer niet moet inspelen maar de bal weg moet schieten. Je haalt er allemaal dingen bij die nergens op slaan.

16 februari 2024 om 16:50

"waar dat op gebaseerd is weet ik niet."

Misschien op het feit dat je zowel meermaals in het live meepraten draadje gisteren als in verschillende topics hier reacties blijft plaatsen dat Sutalo hem niet had moeten inspelen en dat de fout bij Sutalo ligt? Daar reageer ik inhoudelijk op.

Iemand gaf aan dat Sutalo goed speelde en je reageert met:

"wat vond je van de bal die Sutalo op Gooijer gaf bij de 0-2?" dat is suggestief, randje provocatief en zegt eigenlijk genoeg over met welke intentie je in dit topic te vinden bent.

16 februari 2024 om 17:02

Daar sta ik nog steeds achter. Echter haal jij er allemaal andere dingen bij. Ik heb nergens gezegd wat ik van het spel van Sutalo vond. Jij legt allemaal woorden in de mond die ik niet gezegd heb.

16 februari 2024 om 17:11

Dus een suggestieve opmerking dat Sutalo niet goed speelde onder een reactie de zegt dat Sutalo wel goed speelde verraadt niks over wat jij van Sutalo zijn spel vond? Dat moet ik maar interpreteren als dat jij Sutalo eigenlijk wel gewoon goed vond spelen?

"iij legt allemaal woorden in de mond die ik niet gezegd heb. ."

Nou dat moet jou bekend voorkomen Superfarmers. Je hebt hier notabene al dagenlang 'alle Ajax fans' woorden in de mond gelegd in meerdere discussies.

Zullen we nu kappen met die heen en weer gekibbel? Ik denk dat we allebei onze tijd aan leukere dingen kunnen besteden.

16 februari 2024 om 17:15

Maar het is dan wel vreemd dat de persoon die mij dingen verwijt het zelf blijkbaar ook doet.

Maar stoppen is lijkt mij idd wel beter. Waarbij ik echt wel graag discussieer over voetbal en hoe ik het zie, maar wij zitten niet echt op 1 lijn en hebben beide volgens mij moeite om deze lijn los te laten. (wat misschien ook logisch is als je ervan overtuigd bent als jouw verhaal klopt)

16 februari 2024 om 17:34

"maar het is dan wel vreemd dat de persoon die mij dingen verwijt het zelf blijkbaar ook doet."

En waar bevestig ik dat ik dat inderdaad ook doe, of leg je nu mij weer woorden in de mond? We hebben een inhoudelijke discussie over de pass op Gooijer, of die situatie een fout van Sutalo is of dat het toch echt Gooijer zelf is die verantwoordelijkheid draagt voor die blunder. Daarbij analyseer ik de situatie en geef ik je op basis daarvan inhoudelijke argumenten waarom dat helemaal niet Sutalo zijn fout is. Daarnaast verwijs ik ook naar het feit dat je deze 'fout van Sutalo' sinds de wedstrijd gisteren al meermaals hebt benoemd in verschillende topics en er dus blijkbaar genoeg reden voor jou is om dat zo vaak te moeten uitlichten. Het lijkt me sterk dat dat komt omdat je vond dat Sutalo het zo goed deed

" (wat misschien ook logisch is als je ervan overtuigd bent als jouw verhaal klopt) "

Ik heb vooral het gevoel dat mijn inhoudelijke argumenten voor jou niet op lijken te wegen tegen jouw vooringenomen pessimistiche kijk op de spelers van Ajax. Maar ook dan komen we er niet uit. Ik waardeer je vermogen om vast te houden aan je eigen punt, maar het zou je ook sieren om misschien een keer inhoudelijk te reageren ipv argumenten aan te dragen als "ja maar jullie zeiden dit." of "waarom haal je dat erbij."

"hij wordt met zijn rug naar de situatie aangespeeld" is het enige inhoudelijke argument dat je hier aandraagt, en mijn reactie daarop (hij kijkt duidelijk naar links waar zijn man is, en zelfs dan nog moet je niet naar binnen toe draaien voor je eigen goal) negeer je vervolgens weer om te vervallen in "jij doet nu alsof ik alles van Sutalo afkraak."

Laten we voortaan dan ook gewoon op de inhoud discussieren ipv vingertjes wijzen naar mij en naar 'alle Ajacieden'.

15 februari 2024 om 23:12

Eerste eens. Tweede niet. Sutalo was vandaag ook gewoon weer saus. Die jongen loopt erbij als een slungel, passt niet voor de man, speelt nauwelijks een strakke bal naar voren, brengt zichzelf en anderen vaak in de problemen. Het is gewoon niks die jongen.
Branco voor Taylor is 1, nu nog Kaplan voor Sutalo. En Rensch dan maar linksback.

16 februari 2024 om 02:51

Sutalo speelde vandaag een goede pot. Een paar goede ingrepen bij 1 op 1 situaties. Zekfs de bal op Gooijer was goed alleen maakt Gooijer het zich zelf moeilijk om de drukte in te draaien.

16 februari 2024 om 15:59

Ik heb net de situatie terugkeken van de 0-2 en eerlijk gezegd was dat inderdaad precies hoe Ajax van achteruit situaties voetballend op wil lossen. Gooijer had alle ruimte om linksom weg te draaien en Berghuis aan te spelen en dan ben je gelijk 5 man kwijt op de omschakeling.

Eerst allemaal zeiken dat Sutalo te paniekerig de bal wegrost of alles op de keeper terugspeelt en nu doet hij een keer wat bij Ajax van hem verwacht wordt en dan is het dramatische verkeerde kant op draaien van zijn teamgenoot daarna opeens zijn schuld.

Hlynsson is duidelijk geen buitenspeler, maar naar mijn idee ook geen Ajax materiaal. Gewoon nog niet zo'n fantastische speler. Ik vond eigenlijk vd Boomen de speler met de meeste impact maar ja hij speelde niet zo lang

15 februari 2024 om 23:09

Toch ook dom om zo’n jongen dan opeens aan de andere kant neer te gaan zetten, is ook niet iemand die het moet hebben van z’n snelheid of indraaiende voorzet. Nu was al het voetbal weg met ook nog Akpom daar voorin.

15 februari 2024 om 23:15

Hlynsson op links heb je inderdaad niks aan, hoe je dat kan verzinnen is me echt een raadsel.. wat misschien nog wel erger is, is dat je daarna doodleuk Akpom op die plek zet.

Tactische invulling van lik me kutje..

16 februari 2024 om 13:01

Ik vond Akpom op links ook niets, heb ik tijdens het live verslag ook zo gezegd, echter zag je wel dat Sosa doordat Akpom naar binnen trok wel de ruimte kreeg om op te komen en een voorzet te geven. Nadat Forbs voor Akpom erin kwam hebben we Sosa ook veel minder gezien. Dus eigenlijk pakte Akpom op linksbuiten veel beter uit voor het team dan Forbs op linksbuiten.

Gooijer krijgt van mij zelfs een 3. Werd telkens overlopen. Als bodo beter had gecounterd was dit 0-3 ipv 2-2 geweest

16 februari 2024 om 16:04

Jeugdigheid die ook wel past bij een jongen die net mag ruiken aan het eerste. Hij speelde in de eerste helft gewoon solide en ik durf te zeggen dat hij zelfs met zijn twee blunders (0-2 en mogelijke 0-3) beter speelde dan Rensch gemiddeld doet daar. Die geeft vergelijkbare ruimtes weg. Ik vind Gooijer aanvallend best prima meekunnen en hij is erg sterk aan de bal. Neemt alleen soms in zijn jeugdigheid te veel risico, zie ook de 0-2. Zo loste hij daarvoor wel een paar keer op het middenveld heel goed voetballend een gevaarlijke situatie op. Dat verkeerde wegdraaien bij de 0-2 kan echt niet, maar die jongen is 19. Dat soort foutjes moet je ook maken om ervan te leren. Daarom gooi je zo'n jongen liever ook niet gelijk voor de leeuwen.

Gaan we stoppen nu met het hypen van Henderson? Wat een drama als er in grote ruimtes gespeeld moet worden (verdedigend)

15 februari 2024 om 23:07

Henderson was het middenveld in z’n eentje vandaag

15 februari 2024 om 23:13

Dan had hij misschien beter moeten coachen zodat hij ondersteuning kreeg. Daar liggen toch zijn kwaliteiten?

15 februari 2024 om 23:29

Ah Henderson zijn coaching moet de tactische keuze van de trainer om met 4 aanvallers en een lamme Taylor die naast de spits hangt te starten overrulen? Natuurlijk joh.

15 februari 2024 om 23:55

Gezien de omstandigheden heeft hij het nog redelijk staande gehouden zo in zn eentje.

Zet Branco ernaast en het gaat weer lopen. Taylor is echt het lek van dit Ajax, die staat gewoon consequent op de verkeerde plek, terwijl hij juist op een van de belangrijkste posities speelt.

16 februari 2024 om 13:06

dus het ligt aan de trainer ? Ik wil Henderson niet de schuld geven, maar als hij als ervaren speler, merkt dat het totaal niet loopt kan hij toch een keer naar de kant lopen om snel met de trainer te overleggen wat te doen. Dat is toch vooral datgene dat je van hem mag verwachten?! Hij moet wedstrijden lezen en daar waar nodig (na overleg met de coach) leiding geven. Dat heb ik zelf niet gezien.

Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat datgene dat gisteren gebeurde ook werkelijk zo bedoeld was.

Of vind je dat ik hier iets vreemds zeg ?

16 februari 2024 om 16:07

Wacht, nu is het dus ook de verantwoordelijkheid van Henderson om de coach aan te spreken op een gebrek aan tactisch inzicht? Van ' t Schip koos toch echt voor deze opstelling nadat het tegen Heerenveen ook al mis ging. Daar heeft Henderson niks over te zeggen.

Zie jij Veerman of Wieffer al naar Bosz en Slot lopen en zeggen "joh dit slaat nergens op deze opstelling, moet anders."? Snap je uberhaupt iets van hierarchie binnen een club? Of moeten we Henderson maar gewoon player-coach maken omdat hij ervaren is en John de laan uit sturen?

16 februari 2024 om 16:56

"om de trainer aan te spreken";

Ik zeg nergens dat hij de trainer aan moet spreken maar dat hij moet overleggen. Volgens mij is dat totaal iets anders.

Henderson is toch gehaald voor de ervaring en coachende kwaliteiten. Hij moet een verlengstuk van de trainer zijn. Dan moet je toch ook overleggen en aangeven wat je als speler (team) merkt van de tactische plannen. En dan kun je wel tot de rust wachten, maar als je naar een paar minuten merkt dat het niet loopt dan ga je toch ook niet tot de rust wachten? Dat wil je toch zo snel mogelijk opgelost hebben.

Inzake Veerman en Wieffer: ja ik ben ervan overtuigd dat zij met de trainer gaan overleggen als de plannen niet zo uit pakken dan als ze verwacht hadden. Dit om zo snel mogelijk tot wel tot het juiste resultaat te komen.

Maar hoe ben jij als werknemer? Doe jij ook alles wat de werkgever zegt zonder na te denken en ga je ook niet met hem in gesprek als je ziet dat alles fout gaat.

16 februari 2024 om 17:07

Je dacht: 1 keer reageren is niet genoeg, ik gooi er maar gelijk 4 in?

Van 't Schip heeft toch ook ogen? Die kan ook zien dat het misgaat. Denk je dat hij nadat hij zelf kan zien dat je overlopen wordt en niet ingrijpt, wel opeens gaat ingrijpen als Henderson naar hem toe sjokt. Kun je wel totaal ongerelateerde opmerkingen erin gooien over hoe ik als werknemer ben maar jij bent toch echt degene die hier verwacht dat een ervaren speler het tactisch falen van een trainer kan compenseren. Gaat lekker daar in Bayern ook he, met al die ervaren spelers en tactisch onbenul op de bank.

Goed, je bent constant bizarre suggesties aan het doen om maar een speler van Ajax in een slecht daglicht te zetten, nu is het aan Henderson om van 't Schip uit te leggen hoe hij zijn team neer moet zetten... Juist.

Veerman en Wieffer zouden kunnen gaan overleggen als een trainer hen bij zich roept om een nieuw plan aan te kondigen. Dat is hoe het werkt in de voetballerij. Het is toch echt aan de coach om de spelers daarvoor bij zich te roepen.

Ik sluit de discussie hier ook af want het voelt wederom alsof ik tegen een muur aan het praten ben. Ben er nog steeds niet van overtuigd dat jij niet gewoon het dubbelaccount van Janssen bent. Of we hebben nu twee superboeren met een stiekeme voorkeur voor PSV die allebei elk Ajax topic opzoeken om via de meest creatieve argumenten en omwegen de schuld bij jullie persoonlijke zondebok te leggen.

16 februari 2024 om 17:24

Grappig dat je wederom mijn woorden verdraait. "nu is het aan Henderson om van 't Schip uit te leggen hoe hij zijn team neer moet zetten" heb ik helemaal niet gezegd.

Ik vind het vreemd dat het zowel tegen Heerenveen en als gisteren niet loopt je eigenlijk niet ziet dat overleg gevoerd wordt en dat er ingegrepen wordt. Uiteraard is hier de technische staf voor (maar die heb jij volgens mij niet hoog zitten), maar als dit niet gebeurd verwacht ik van de spelers en met name de ervaren spelers dat zij met de trainer in overleg gaan om te bespreken of het plan niet aangepast moet worden.

Dus een Veerman en Wieffer mogen alleen iets zeggen als er iets aan hun gevraagd wordt ? In welke tijd leef jij ? Zei mogen niet aangeven dat het niet loopt ?

16 februari 2024 om 17:43

"ik vind het vreemd dat het zowel tegen Heerenveen en als gisteren niet loopt je eigenlijk niet ziet dat overleg gevoerd wordt en dat er ingegrepen wordt."

Dat ben ik helemaal met je eens, maar ligt die schuld bij Henderson of is dat toch echt aan de technische staf zelf om dat initiatief te nemen en een omzetting voor te bereiden?

"dus een Veerman en Wieffer mogen alleen iets zeggen als er iets aan hun gevraagd wordt ? In welke tijd leef jij ? Zei mogen niet aangeven dat het niet loopt ?"

Ook hier verdraai jij juist weer mijn woorden. Het is normaal dat een team uitvoert wat een trainer wil, mocht het niet lekker lopen dan kan een trainer de spelers naar de kant roepen of een wissel doorvoeren voor een omzetting. Je ziet zelden tot nooit dat een speler zelf naar de kant rent om tegen zijn trainer te zeggen dat het anders moet.

Ze zullen ongetwijfeld tijdens de training, rust of na de wedstrijd bespreken en aangeven dat het niet loopt. Het is echter niet aan een speler om tijdens een wedstrijd de coach erop te wijzen dat hij een tactische omzetting moet doen. Dat is iets van alle tijden, namelijk een normale hierachie. Je gaat toch ook niet tijdens een werk meeting met externe samenwerkingspartners je baas te kakken zetten omdat hij een fout maakt, dat doe je na de meeting in interne setting.

"grappig dat je wederom mijn woorden verdraait. "nu is het aan Henderson om van 't Schip uit te leggen hoe hij zijn team neer moet zetten" heb ik helemaal niet gezegd. "

Dit is letterlijk de strekking van wat je hierboven zegt. Dat Henderson met zijn ervaring aan van 't Schip moet uitleggen dat het niet gaat, je zegt dat hij de wedstrijd moet lezen en in moet brengen hoe het anders moet via coaching en overleg met de coach.

Ook hier einde discussie lijkt mij? We komen er weer niet uit Leuke wedstrijd vanavond voor je tweede liefde. Geniet van die pot, die ongetwijfeld richting de dubbele cijfers zal gaan. Fijne avond Superboer

15 februari 2024 om 23:09

De eerste verdedigende middenvelder die zulke ruimtes in z’n eentje moet belopen moet ik nog geboren zien worden.

15 februari 2024 om 23:17

Rice en Rodri kunnen dat behoorlijk goed, maar die zijn wel van de buitencategorie. Henderson is ook gewoon geen 6 en al helemaal niet met Akpom en Taylor voor hem. Ze stonden alle drie vaak te hoog.

Dat zijn veel voldoendes nog zeg…

Voor mij waren Sutalo en Taylor slechter dan Hlynsson. Laatstgenoemde speelde ongelukkig, maar werkt er nog voor.

Taylor is nooit aanspeelbaar. En met Akpom op 10 hadden we een eenmans middenveld. En Sutalo verdedigt op 5 meter, bij die 2-0 speelt ie eerst Gooijer heel slecht in om vervolgens geen idee te hebben waar de bal is.

15 februari 2024 om 23:09

Sutala haalde alles weg in zijn eentje. Zijn maatje liep overal, maar dan verkeerd. Vind het een verschrikkelijke verdediger, maar was deze pot de beste achterin.

15 februari 2024 om 23:39

Ik niet. Maar dat komt misschien ook door zijn prijskaartje.
Hij gaat de duels niet aan, staat altijd op 3 meter te verdedigen en bij die 2-0: hoe hij eerst de bal inspeelt op Gooijer om vervolgens niet opnieuw aanspeelbaar te zijn vind ik echt slecht. Misschien teveel in het moment gekeken, maar levert wel tegendoelpunt op.

Die Gooijer mag ook een onvoldoende hebben ook al komt ie net kijken.

15 februari 2024 om 23:15

Heeft al heel veel risico momentjes gehad die wel goed afliepen, maar mist realisme en meedogenloosheid. En kost gewoon veel tegengoals.

Taylor was drama en verdient zeker geen 5. Kris was veel beter en die was idd ook niet goed.
Taylor dus ongeveer een 2

15 februari 2024 om 23:13

Wie stelt Hlynsson nu op als linksbuiten. Is een 10, absoluut geen buitenspeler. En wie zet hem daar neer?? Zal wel weer bedacht zijn na een brainsessie van onze technische staf. Want daar zit niet eentje tussen die zegt: maar wacht eens even?????? Enz....

15 februari 2024 om 23:13

maar hij is ook geen linkervleugelspits
. Dus dat is te velen
maar wat doet Gooier in dit team

Gooijer, Hato, Taylor, Hlynsson allemaal dik onvoldoende. Van 't Schip misschien maar een uitweg bieden voordat het echt pijnlijk gaat worden, heeft ook geen flauw idee wat hij moet doen.

15 februari 2024 om 23:11

Hij is tactisch gewoon heel erg zwak. En durft/wil niet hard in te grijpen tegen vooral spelers met het Ajax Dna....

Hoe heeft Taylor niet de laagste score? Die was letterlijk nutteloos in zowel aanvallend als verdedigend opzicht…

Vanwege conditiegebrek bij de Noren kon Ajax nog gelijkmaken. Maar mijn god, het lijkt wel met de week slechter te gaan. Er zijn twee gezegdes: zachte heelmeesters maken stinkende wonden, en wie niet horen wil moet maar voelen. Al werd Ajax vanavond gered door de tijd....

Gooier een 2
en nog een groot aantal cijfers zijn ook fout, maar Gooier grrrt

Ik snap sowieso niet waarom je achterin 3 man niet op hun gebruikelijke positie zet. Het helpt niet om een schutterende verdediging ook nog allemaal op een andere positie te zetten.

16 februari 2024 om 01:34

2. Eigenlijk een omdat Rensch en Sutalo evengoed gewoon centraal achterin stonden, waar ze ook horen. Alleen heeft Rensch kwaliteit en potentie, Sutalo is drama.

Wie geeft deze cijfers? Taylor Hato Forbes Gooijer met afstand de minste...

Sutalo was niet heel slecht, een 5.5 verdient hij wel. Hato een 5 en Gooijer een 4.. Taylor was veruit de slechtste speler op t veld met een 3. Wat betreft John van het Schip die verdient een 3 voor zn coaching

Ramaj 5.5
Gooijer 4.0
Sutalo 6.0
Hato 4.5
Rensch 5.5
Sosa 4.5
Henderson 6.0
Taylor N.V.T.
Hlynsson 4.5
Berghuis 5.5 (door z'n goal)
Akpom 5.5
Brobbey 6.5
Forbs 3.5
Van den Boomen 10.0!!!! (Nee, viel goed in. Man wat heb ik hem gemist.)

Pffff, Ajax is weer terug bij af met deze vorm maar vooral de prestaties. Dit mag niet te lang duren. Ze moeten alles geven voor heel misschien nog die 3e plek. De wedstrijden tegen AZ en Twente worden erg belangrijk.
Op naar NEC

15 februari 2024 om 23:25

Bijna eens. Waarom Sosa zo laag? Die deed het best aardig vond ik, een goede counter eruit gehaald, wat voorzetten erin gegooid. Zeker een 6 voor mij. Taylor was niet te becijferen zo slecht, dat snap ik.

Hoe krijgt Hato hoger dan Sutalo, kijken jullie de wedstrijd überhaupt wel…

15 februari 2024 om 23:42

In de studio gingen ze ook gelijk Sutalo afzeiken. Die jongen kan echt niks meer goed doen lijkt het.

Geef ze allemaal maar een 4... Het was niet om aan te zien weer.
Die rode kaart krijgt een 10, nog nooit zoveel effectiviteit van zo weinig gezien, binnen een paar minuten van 0-2 naar 2-2 door een simpele arm om de zij heen.

Van het schip de aller grootste onvoldoende.
Het drukzetten was om te huilen en 4-4-2 leek weer meer op een 4-2-4.
Gooijer is helaas ook niet veelste ligt maar momenteel ook geen betere opties in de selectie.

Hoe de fk is er überhaupt een voldoende dan? Jullie vonden sommige dus vanavond zelfs voldoende leveren? En trouwens, het team daar gelaten.
Waar de fk is dat publiek trouwens mee bezig? Ben beide wedstrijden vrij neutraal geweest, maar heb Feyenoord gezien…. Die spelers komen op en gelijk is daar het publiek die je ze hoort steunen en trouwens ook een mooi groot doek (al hadden ze dat bij Ajax ook wat minder breed. Bij de eerst minuten, is het echt dat doordeweeks Europese avond gevoel en dat publiek dat bij het afjagen de spelers opjut en door voor gaan. Wel is het zo dat het daarna wat afzakt en je hebt stille momenten (voor en na doelpunt Roma) maar je hoort ze wel gwn hun ploeg steunen….
Ik zit daarna Ajax te kijken, en vond het wel een ‘mooie’ vergelijking als in: “beide een belangrijk Europees duel, allebei de steun nodig” dus dacht ff te vergelijken….
Maar vanaf de opkomst tot aan de (wat was het?), 90e min heb je op die megafoon na amper wat gehoord…. Dat het minder wordt naarmate de tegenstander 0-1 en al helemaal 0-2 binnen schiet.. oké, maar bij opkomst en de 1e min moet je t voor de gein is horen… echt hè-le-maal niks… geen fanatisme bij fases van drukzetten van glimt (boeit niet of dat nou goed ging, want drukzetten ging niet best) maar ik vind het echt bizar hoe het Ajax publiek vanavond daar zat…. Misschien omdat we hiervoor (neem aan veel mensen hiervoor) fey -Roma keken en de Kuip van zichzelf en hoe het stadion gebouwd is een meer ‘kolkend’ geluid geeft maar buiten dat….
Dikke dikke onvoldoende voor.. idk, de f-side? Al is dat spandoek wel mooi gedaan, dan hebben ze in de arena weer die enorm felle lampen overhal hangen… ik vind het zo industrieel lijken… misschien is het ook het perspectief/standpunt van waaruit de TV-camera staat en filmt… idk.
Club zit in een enorm crisis maar ik vind de supporters (in t stadion) minstens even zwak…. En dan hoor je die megafoon een paar telle schreeuwen, zingt men dat na, en 2sec kun je een spelt horen vallen.

Wat zijn dit voor beoordelingen man. Akpom de beste bij Ajax?

Vandaag is wel gebleken dat ook Van ‘t Schip niet de juiste man is. Ondanks dat de selectie van matige kwaliteit is, klopt het tactisch ook allemaal niet. Het ziet er allemaal leuk uit tegen de kleine clubs, maar zodra er een beetje tegenstand is is het allemaal los zand

Lijkt me wel een lekker baantje, snoeihard zuipen op de donderdagavond en dan een paar punten neerknallen aan het eind van de pot. Want degene die deze punten heeft uitgedeeld was overduidelijk dronken, klopt echt helemaal niks van. Branco z.s.m. terug in de basis hoop ik. Laat hem tegen NEC maar starten naast Henderson tot de 60e ofzo, dan kan ie volgende week in Bodo misschien weer een minuut of 75 spelen!

Akpom een 6.5? Hoe dan.....

Ik vond Gooijer een redelijke eerste helft spelen, maar die tweede helft was echt tenenkrommend slecht, met als klap op de vuurpijl ook nog eens die goal die hij gewoon terug op Ramaj moet spelen.

Verder beviel het middenveld niet, wel grappig dat nu mensen zeggen dat Hendserson in zn eentje staat op het middenveld dus dat hij niet genoeg kan doen. Maar dat staat Tahirovic bijna al het hele seizoen op niet eens zijn echte positie. Logisch dat die ook niet aan de bak kan komen op die positie.

hlynson is jong, maar wat is dat een beperkte speler. Is leuk voor clubs als AZ, maar voor de CL komt hij echt veel tekort. Hetzelfde voor Gooijer, Taylor en Akpom. Als Ajax echt wilt aanhaken, dan moeten ze kosten wat het kost Bakker, Schuurs, Kluivert en Van de Beek kopen. Dan doe je in ieder geval mee op het kampioenschap en bovendien is meteen 50 procent van je achterhoede opgelost (als Schuurs en Bakker spelen). Rechtsback is ook een zorgenkindje. Sutalo en Rensch worden op CL-niveau volledig opgegeten.

Dus thuis een eigenlijk kansloze wedstrijd, betekend toch een 5,5 over het algemeen.
Dat wordt uit een Nederlaag.
Kan altijd hopen op winst, maar niet heel reëel.

Taylor is precies wat het probleem van Ajax dit seizoen is, gebrek aan niveau. En dat al 2 seizoenen.

Ik snap niet dat Taylor nog een 5 gekregen heeft. Wat zien de "experts" wat ik niet zie? Het is echt tijd om hem eens een tijdje op de bank te zetten. Brobbey, Berghuis, Sutalo, Hendersson, vd Boomen krijgen van mij een krappe voldoende. Sosa een 5 en de rest een 4.

Ik hoop echt dat van 't Schip nu gezien heeft de het fantoom er niet meer in hoort.

Ramaj
Gooijer
Sutalo
Hato
Sosa
Hendersson
Hlysson
Boomen
Berghuis
Brobbey
Godts

Hato maximaal 5. Sutalo 5.5, misschien zelfs krap aan een 6. Taylor 3.5. Die 6.5 voor akpom is ook een raadsel staat daar toch echt opgesteld als 10 maar biedt geen enkele ondersteuning aan het middenveld

Wat een grap deze cijfers. En dan nog durven te publiceren ook. Elk weldenkend mens zag gisteren een ruk Ajax maar ziet ook dat deze cijfers niet kloppen.

Heb zo'n idee dat ze gewoon met een soort draaischijf op zitten. Noemen een speler, draaien aan het pijltje en waar 'ie op stopt is het cijfer wat de speler krijgt. Ik kan geen andere verklaring bedenken.

Akpom, Berghuis en Henderson kregen een te hoge waardering in mijn ogen. Berghuis grossierde in balverlies gisteren en Akpom bracht ook weinig. Henderson maakt ook een aantal fouten waardoor een dreigende situatie ontstond. Mooie foto van Akpom overigens.

Ja mag blij zijn dat Glimt niet erg scherp is in het uitspelen van een man meer situatie anders stond het minimaal 0-4 i.p.v. 0-2.

Beschamend optreden helaas, Akpom staat in mijn ogen meer in de weg dan dat hij iets toevoegt. Hij is niets meer dan een veredelde keuken kampioen divisie spits. Brobbey wederom de beste man op het veld, de enige die zich aan deze malaise kan onttrekken. Sutalo speelde redelijk, defensief word hij steeds beter vind ik. Berghuis een van de slechtste spelers op het veld helaas, wel mooi doelpunt. Sommige spelers kunnen ook gewoon niet gewisseld worden omdat er geen fatsoenlijke vervanger is, Ajax onwaardig helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren