Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ervaring rijker, illusie armer: Ajax neemt afscheid na compleet mislukt huwelijk

Laatste update:

Giovanni Manson Ribeiro heeft Ajax per direct ingeruild voor Fluminense, zo meldt de club via de officiële kanalen. De twintigjarige Braziliaan keert daardoor terug naar zijn thuisland, waar hij een contract tekent tot het einde van dit seizoen met de optie voor nog een jaar. Het is niet bekend welk bedrag Ajax ontvangt.

De Braziliaan kwam bij Jong Ajax nauwelijks aan de bak. John Heitinga gunde Giovanni dit seizoen slechts 68 speelminuten in de Keuken Kampioen Divisie, verdeeld over vijf wedstrijden. De aanvaller annex middenvelder werd vorig seizoen halverwege de campagne voor een halfjaar gestald bij Telstar, waar hij in zestien wedstrijden goed was voor twee doelpunten en drie assists.

Giovanni is blij met zijn transfer naar Fluminense. “Ik wilde terug naar Brazilië om dichter bij mijn familie te zijn. Toen ik een aanbieding van Fluminense kreeg, hoefde ik niet lang na te denken. Ik krijg hier de kans om te werken met een geweldige coach die van jonge spelers houdt. Ik hoop me hier verder te ontwikkelen en veel prijzen te winnen met het team.”

De spelmaker werd door Ajax in 2020 overgenomen van Santos, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De Braziliaanse club wilde namelijk een transfersom voor Giovanni, al waren hij en Ajax ervan overtuigd dat hij transfervrij was. De Amsterdammers werden in het gelijk gesteld, waardoor de club alleen een opleidingsvergoeding hoefde te betalen. Giovanni kwam uiteindelijk tot 36 wedstrijden voor de beloftenploeg van Ajax. Een officieel debuut in het eerste elftal is er nooit van gekomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoopte zó dat dit over Schreuder ging!

2 januari 2023 om 22:35

@Mars-L Sjonge jonge, dat gehuil om zijn ontslag bij IEDER topic begint nu wel strontvervelend te worden. Jaaaaaaaaa, we weten dat AS niet meer gewenst is bij menig Ajax aanhanger maar zoals je zelf ziet heeft Ajax duidelijk aangekaart dat hij blijft. Zie ook het vertrek van Blind die dat onderstreept ... Hou er nou tf mee op! Met vriendelijke groet en dank,

2 januari 2023 om 22:41

Ik vind het bizar dat H2 steeds buiten beeld blijft en niet bekritiseerd wordt. Die hebben 100 miljoen weggegooid aan pure middelmaat. Dit is de meest slechte Ajax selectie die ik in jaren heb gezien

2 januari 2023 om 22:51

Is toch al lang duidelijk dat zondebok Schreuder niks goed kan doen? Ok, hij presteert niet zoals gewenst maar zelfs de incompetente selectie wordt in zijn schoenen geschoven, terwijl H2 daar verantwoordelijk voor gehouden moet worden.

2 januari 2023 om 22:52

Deze selectie lijkt slechter door Schreuder met zijn dramatische spel. De selectie is zeker minder dan vorige jaren, maar niet zo matig dat je zulk spel en zulke resultaten op de mat legt.

2 januari 2023 om 22:53

Niet lis te zien van de trainer. Selectie is echt niet zo matig als dat ze nu voor de dag komen. Kudus schittert op het WK als tien, maar wordt steevast opgesteld als spits bij Ajax. Terwijl hij toch echt vrij duidelijk heeft gemaakt dat, dat zijn positie niet is. Valse rechtsbuiten was nog te begrijpen, maar spits is echt onzinnig. Dat gekloot op rechtsback is ook niemand mee geholpen. Regeer speelde daar zeer verdienstelijk onder Ten Hag, volgens AS kan die alleen op het middenveld en moet er toch echt een rb bij. Gevolg een waardeloze back in de vorm van Sanchez. Slecht gedaan door H2, maar hoeveel was nog beschikbaar zo laat in de transferwindow. Middenveld loopt voor geen meter, dus blijven we aankloten, dan weer Taylor, dan weer Klaassen en dan weer berghuis. Gevolg niemand in een lekker wedstrijdritme. Zelfde met de vleugels. Constant stuivertje wisselen. De trainer is dusdanig slecht dan het werk van H2 nauwelijks te beoordelen is. Alles is werkelijk 3 niveaus slechter in vergelijking met vorig seizoen. Beste voorbeelden zijn toch echt Kudus en Timber die vele malen beter presteerde op het WK dan bij Ajax.....

2 januari 2023 om 22:54

Wie uit deze selectie is nou bijzonder? Berghuis, Kudus en Timber hebben iets extra's in huis. Brobbey kan wat worden, maar presteert nog vrij matig. Tadic is over the hill en de rest van de selectie zijn imo simpele huis, tuin en keukenvoetballers

2 januari 2023 om 22:54

@japie
Nou bij velen waaronder onder getekende blijft H2 ook niet buiten schot. En totaal met je eens, als de RVC niet had ingegrepen had dit duo ook Ocampos nog gekocht. Heb die dag als nooit te voren de RVC een pluim gegeven.
Maar met het materiaal wat je nu hebt, moet je als trainer 'gewoon' beter spel op de mat kunnen leggen dan bijvoorbeeld Volendam, Vitesse, GAE, Emmen....etc. En een man die zoveel mag kopen kan na drie maanden toch niet met droge ogen roepen dat ze nog een beetje aan elkaar moeten wennen....schreuder out!

2 januari 2023 om 23:00

H2 blijft helemaal niet buiten schot. Het duo heeft gewoon gefaald. Maar ondanks enkele zwakten, staat er een selectie op de been waarmee je veel beter kan presteren dan nu. Als je in de laatste 13 duels er maar 4 wint, 30 tegengoals incasseert, historisch vernederd wordt en niet langs degradatiekandidaten komt, dan ligt dat vooral aan de trainer. Er valt echt wel een stuk meer uit te halen. Of jij moet geloven dat deze groep niet in staat is om Emmen, Vitesse en Eagles te verslaan?

2 januari 2023 om 23:04

Deze speler is door Markie gehaald he. Die heeft ook genoeg missers op zijn naam. Maar bekritiseer vooral de mensen die aan deze miskoop geen schuld hebben.

2 januari 2023 om 23:16

Je haalt een linksbuiten voor €30mln terwijl je mvp en aanvoerder op die plek staat.

Tadic kan je dan op 10 zetten, maar daar rendeert een van je beste spelers in Kudus het beste.

Je hebt geen rechtsbuiten in de selectie.

Je vervangt Martínez met Bassey, toch wel twee heel andere type spelers.

Er is van de zomer het e.e.a. fout gegaan. Schreuder is niet foutloos, maar het technisch duo ook niet.

2 januari 2023 om 23:24

Vergeet ook niet dat ze 10 miljoen te duur vonden voor die Kvicha die daarna naar Napoli vertrok. Dan koop je wel voor 30 miljoen Bergwijn. Schreuder maakt er ook een potje van hoor, maar H2 faalt op technisch vlak net zo hard

2 januari 2023 om 23:46

Kvaratskhelia had enkel interesse in een top 5 competitie en Bergwijn daar was Overmars al mee bezig, niet voor 30M natuurlijk die had hem waarschijnlijk voor 22 ofzo binnengehaald.

3 januari 2023 om 01:05

Volgens Arveladze die zowel Kvicha en mensen binnen Ajax goed kent was dat niet het geval. Volgens hem heeft hij Kvicha aanbevolen bij Ajax en heeft Ajax Kvicha afgewezen op 1 miljoen prijsverschil. Ajax wilde niet verder gaan dan 9 miljoen en Kvicha zijn club wilde 10 miljoen zien. Na die afwijzing kwam Napoli pas voorbij

3 januari 2023 om 06:57

We hadden natuurlijk Daley Blind wat in mijn ogen een exceptionele voetballer is maar nu hij ook weg is blijft er inderdaad veel middelmaat over.

3 januari 2023 om 07:46

@aja12321
Ajax werd vorig jaar met een veel betere selectie en volgens velen met een paar punten voorsprong kampioen van Nederland. Nu een jaar later beseft iedereen dat de selectie veel minder is. Ondanks dat staat Ajax gelijk met PSV en een paar punten achter op Feyenoord. Wat had je dan verwacht met ? Met een veel mindere selectie ver bovenaan staan ? Volgens mij is dat niet realistisch.

3 januari 2023 om 08:53

@janssen: Dan kijk je alleen naar de tussenstand in de Eredivisie. Er zijn meer redenen om kritisch te zijn op Schreuder. Onder hem lijkt het voetbal nergens op. Er is geen logisch tactisch plan, spelers worden consequent op verkeerde posities gezet en verreweg de meeste spelers zijn dit seizoen 2 klassen minder dan vorig seizoen. In de CL hopeloos afgegaan en alleen de historisch slechtste ploeg uit de CL ooit onder ons gehouden. En nu net heeft Schreuder clubicoon Blind die nog basisspeler was op het WK, via de achterdeur weggepest.

Doordat alle spelers veel slechter presteren dan vorig jaar, kan je ook niet fatsoenlijk beoordelen of de slecht presterende nieuwelingen nou echt miskopen zijn of dat hun wanprestatie door de trainer komt. Ok, er zijn zeker harde noten te kraken met H2 die het clubrecord brak voor linksbuiten Bergwijn terwijl daar je MVP Tadic loopt en dat er geen fatsoenlijke rechtsbuiten is die vertrouwen krijgt. Of Ocampos daarna bijna halen voor 20 miljoen terwijl hij nu als 4 miljoen huurspeler al een hoofdpijndossier vormt. Daar staat in hun geval nog wel tegenover dat ze absurd veel geld voor spelers, met name Antony, hebben ontvangen en een deel van hun miskopen/te hoge transfersommen weer goed maken. Schreuder heeft eigenlijk geen dingen die in zijn voordeel spreken.

3 januari 2023 om 08:57

Japie_krekel De vader van Kvicha heeft dit tegen de media gezegd. Lijkt me toch betrouwbaarder dan Arveladze

2 januari 2023 om 22:49

Nou ik had al dezelfde gedachte en dacht even daarna aan Ocampos....helaas

2 januari 2023 om 23:44

Ik ook, zou als een heerlijk begin van 2023 voelen. Het aantal reacties verraadde helaas eea

Ajax heeft natuurlijk een geweldige jeugdopleiding. Maar het valt mij toch op dat de inkomende buitenlandse (niet Nederlandstalige) jeugdtransfers toch vaak falen.

2 januari 2023 om 22:33

Dat vind ik persoonlijk niet zo heel gek. Je haalt toch spelers hierheen die alles achterlaten. Familie blijft vaak in het thuisland, vrienden en vriendinnen zitten in het thuisland. Kom je ineens in Nederland terecht, waar ze een gekke, moeilijk te leren taal spreken. Beetje pech ben je de Engelse taal ook niet heel machtig omdat je voetbal belangrijker vond dan de schoolbanken... Zie dan maar eens te integreren in zo'n land en zo'n team, zeker als er geen landgenoten zijn die je wegwijs kunnen maken.

3 januari 2023 om 07:48

Ook van de echt eigen jeugd slaagt maar een heel klein gedeelte. Maar je zou misschien wel verwachten dat de spelers die je haalt wel juist beter zijn.

Bij Club Brugge werd Schreuder op handen gedragen. Schandalig hoe de trainer hier bij Ajax door
zogenaamde" supporters" wordt afgemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren