Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie-flop: ‘Geen spijt dat ik toen niet naar Chelsea ben gegaan’

Laatste update:

Wout Faes, die in Nederland bij sc Heerenveen en Excelsior speelde, verliet Stade Reims afgelopen zomer voor zeventien miljoen euro voor Leicester City en heeft zijn debuut in de Premier League inmiddels gemaakt. Sterker nog, de 24-jarige verdediger stond in de laatste drie competitieduels in de basis bij the Foxes en maakte daarin telkens de negentig minuten vol.

Faes maakte geen geweldige indruk tijdens zijn huurperiodes bij Heerenveen en Excelsior, maar de enkelvoudig Belgisch international had op jonge leeftijd wel al de stap naar Chelsea kunnen maken. Dat maakt de verdediger bekend in gesprek met The Guardian. Faes genoot zijn opleiding bij Anderlecht en speelde zich daar in de kijker van the Blues. De Belg had daar echter geen interesse in. “Ik heb er nooit serieus over nagedacht om te gaan, want ik zat destijds op mijn plek bij Anderlecht”, begint Faes.

“Ik kreeg daar de juiste opleiding en ik wist dat Anderlecht op mij bouwde. Ik heb nooit gedacht: ik had toen naar Chelsea moeten gaan. Ik heb geen spijt.” De verdediger werd begin 2017 door Heerenveen een half jaar gehuurd van Anderlecht, waar slechts acht keer een beroep op Faes werd gedaan. In de zomer van hetzelfde jaar huurde Excelsior hem voor één seizoen van Anderlecht, waar de Belg uiteindelijk twintig wedstrijden zou spelen. Na een periode bij KV Oostende kwam Faes uiteindelijk bij Stade Reims terecht. De Fransen verkochten hem op Deadline Day van de afgelopen transferperiode aan Leicester.

Die stap bevalt uitstekend tot nu toe, zegt Faes. “Alles wat ik over de Premier League bedacht had, is uitgekomen. Iedereen kijkt ernaar, op het veld is de intensiteit en het tempo enorm hoog en de scheidsrechters laten meer toe dan ik gewend was. Elke keer dat ik het veld betreed besef ik me dat dit écht voetbal is.” De Belg hoopt stiekem ook op een plek in de WK-selectie van Roberto Martínez. “Het is een droom van elke speler om daar bij te zijn. Het belangrijkste is om bij Leicester te presteren. Het helpt dat ik nu in de Premier League op het hoogste niveau speel. Als ze me zien spelen hoop ik dat ze me meer kansen zullen geven”, aldus Faes over de Belgische technische staf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelijk heeft ie. Bij Chelsea was die 1 van de miljoen net zoals bijvoorbeeld Ziyech, Pulisic, Denis Zakaria, Cucurella en Broja. Gerespecteerde namen die bij een hoop leuke clubs in de basis zouden staan zijn nu niks meer dan een nummertje. Ik hoop dat de FIFA dit soort fabrieksclubs zoals Chelsea en Man City keihard aanpakt.

15 oktober 2022 om 13:28

Ziyech is simpelweg niet goed genoeg, Pulisic nooit zijn vorm terug gevonden sinds dat coronaseizoen, Zakaria is gehuurd als een backup, Cucurella speelt er pas net en krijgt tot zover een prima aantal minuten, en Broja is pas 20 en staat standaard in de wedstrijdselectie geef het even de tijd met hem.

15 oktober 2022 om 14:46

Ziyech is niet goed genoeg maar wel 44 miljoen euro vragen voor hem afgelopen zomer laat hem dan elders spelen. Pulisic mag amper meedoen en zou bij clubs als Dortmund, Sevilla of Everton standaard in de basis staan en elke week van het spelletje kunnen genieten. Zakaria huren als je al 6 controleurs hebt is ronduit belachelijk, je houd die kerel voor de gek en die jongen kan elders genoeg minuten maken en zo ontneem je hem een WK en zijn plezier voor het voetbal. Cucurella is voor 75 miljoen euro gehaald en moet als back-up fungeren van Chilwell.. Broja is pas 20 maar dan hoor je juist vlieguren te maken ipv constant in te vallen Aubameyang of Sterling.. Chelsea is netals City een fabriek en denkt nooit in het belang van een speler.

15 oktober 2022 om 13:45

Slaat nergens op. Als deze spelers goed genoeg waren zaten ze wel in de basis. Waarom is het Chelsea's schuld dat ze zoveel mogelijk goede spelers willen hebben. Als je als speler niet in de basis komt ligt dat helemaal aan jezelf. Die spelers kiezen er zelf voor om bij de club te blijven.

15 oktober 2022 om 14:30

Don’t feed the trolls please. Omdat mensen hierop blijven reageren zit vz er vol mee helaas. Antony is een provocerende troll die je links moet laten liggen.

Vond Faes een paar seizoenen terug op huurbasis bij Excelsior en SC Heerenveen heel slecht. Werd zowat aan alle kanten voorbijgelopen en kon er toen niets van. Was ook wel verbaasd dat Leicester City afgelopen transferperiode 17 miljoen euro betaalde en hem dus als opvolger van Fofana binnen hebben gehaald.

Heb hem de afgelopen seizoenen niet zien spelen en dit seizoen wel wat wedstrijden van Leicester gezien (tegen Manchester United en Brighton & Hove Albion), maar daar stond Faes dus niet in de basis. Lijkt zich dus in de basis gespeeld te hebben in de afgelopen drie wedstrijden, dus wel leuk om te zien dat hij zich de afgelopen seizoenen bij Stade Reims goed heeft ontwikkeld en nu ook bij Leicester basisspeler lijkt te worden.

Zijn wel vaker van dit soort spelers waarvan je ze hier in Nederland ziet spelen en je ze helemaal niet goed vind of niet verwacht dat ze uiteindelijk heel goed zullen worden en bij mooie clubs zullen gaan spelen. Ik had dat jaren terug ook met Nemanja Matic bij Vitesse.

15 oktober 2022 om 14:13

Ik had dat dus bij Lobotka in de Ajax jeugd. Die speelt natuurlijk echt de sterren vd hemel bij Napoli tegenwoordig. En Danilo (Perreira) van PSG. Bij Roda maar een matige speler imo.

15 oktober 2022 om 14:39

Danilo was geen matige speler bij Roda. Alleen viel hij niet op. Net als Matic. En Lobotka was op aanraden van La Ling naar Ajax gekomen, omdat hij van Trencin kwam. Te licht bevonden en uiteindelijk via een omweg via Trencin, Nordsjaelland, en Celta nu bij Napoli beland. Was daarvoor ook geen basisspeler, maar heeft zich goed erin geknokt. Zit wel een aardige rode draad in deze lijst van spelers en dat is dat we in Nederland geen verdedigende middenvelder op waarde kunnen schatten.

Bakt er anders weinig van hoor. Leicester fans kotsen hem al uit.

15 oktober 2022 om 13:36

Waar haal je deze informatie vandaan?

15 oktober 2022 om 18:14

Kijk veel Premier League maar vooral Twitter etc. Schijnt vandaag dan wel weer een wereldpot te hebben gespeeld 😂. Waan van de dag.

15 oktober 2022 om 14:06

Ik denk dat Leicester fans op dit moment zo'n beetje het hele elftal en de coach uitkotsen vanwege het feit dat ze enorm slecht aan het seizoen begonnen zijn.

Overal waar hij kwam was hij te weinig...hoe die nu in de PL terecht is gekomen is een vraagteken. Waarschijnlijk een goede manager.....zo is er toch iets goed.....

15 oktober 2022 om 14:29

Bij Reims heeft ie het echt niet slecht gedaan.

Ik kan me amper herinneren dat hij bij Excelsior heeft gespeeld, dus hij zal inderdaad vrij weinig indruk hebben gemaakt destijds.

Mooie censuur VZ, lekker m’n reactie verwijderen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren