Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eredivisie en KKD opperen twee scenario's in statement over coronacrisis

Laatste update:

De aanhoudende coronacrisis heeft als gevolg dat er voorlopig niet kan worden gespeeld in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Clubs als Ajax, AZ en PSV zien het liefst dat de competitie helemaal wordt stilgelegd, nu hervatting van het seizoen steeds problematischer lijkt. De Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie geven in een gezamenlijke verklaring aan dat de adviezen van de overheid en het RIVM leidend zijn. Daarnaast worden enkele scenarios’s naar voren geschoven.

"De competitie wordt, enkel en alleen dit als veilig wordt bestempeld door het RIVM, hervat en uitgespeeld", zo valt te lezen in het persbericht van vrijdag. "Hierbij is het streven dat alle competities in Europa uiterlijk 3 augustus zijn afgerond. Dit houdt in dat er in de tweede helft van juni, of zoveel eerder als mogelijk, zal worden gestart met hervatting van de competities." Door de coronacrisis liggen de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie al bijna een maand stil.

In scenario 2 wordt het definitief stilleggen van de competities in Nederland besproken. "De consequenties worden hiervan in kaart gebracht. De KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie onderzoeken tevens op welke manieren de betaald voetbalclubs in Nederland ondersteund kunnen worden in deze problematiek." Voornoemde ondersteuning gaat voornamelijk over het bestrijden van problemen die zich op sportief en financieel vlak kunnen voordoen vanwege de coronacrisis.

In de verklaring wordt tevens aangegeven dat alle betrokken partijen op 7 april om de tafel gaan om de twee scenarios’s tegen het licht te houden. "We weten niet hoe het virus zich verder gaat ontwikkelen. Wat we wel weten is dat we streven helderheid te scheppen voor zover mogelijk. Na 7 april verwachten wij meer duidelijkheid te kunnen geven. Hierbij is ieders gezondheid het vertrekpunt, altijd en vooral nu", zo wordt het statement afgesloten.

Het seizoen moet in de zomermaanden gewoon weer hervat worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik open het artikel met de verwachting dat er uitgewerkte scenario's opgesteld zijn door de Eredivisie en KKD. Kom ik even bedrogen uit zeg. Eerlijk, wat is dit nou voor een nietszeggend statement?!

3 april 2020 om 16:43

Wel nee, dit is een revolutionair statement. Gingen we er eerder nog vanuit dat we toch stiekem voor 1 juni gingen spelen en dat we daarna het advies van het Rivm en de overheid zouden negeren. Nu gaan we daar opeens in mee. Uiteraard ook fijn dat in dit statement een oplossing zit voor de situatie van de aflopende contracten op 30 juni. Het alternatief, stoppen zonder te kijken naar alle consequenties is ook van tafel en vervangen door stoppen met het in kaart brengen van de consequenties. Ook hier fijn dat al wat duidelijkheid gegeven is voor welke consequenties dit zijn. Kortom, de Eredivisie CV volgt keurig de lijn van duidelijke communicatie van de Knvb die de clubs een boel houvast geven.

3 april 2020 om 16:56

Het punt is dat die consequenties van direct stoppen nog helemaal niet bekend zijn. Gaat de UEFA bijvoorbeeld inderdaad geen tickets uitdelen aan landen die vroegtijdig en zonder dat eerst met andere landen en de UEFA af te stemmen? Wat zouden dan de gevolgen zijn voor de eredivisie en zouden de clubs dan iets anders besluiten? En stel dat we die tickets nog krijgen, op basis waarvan ga je ze dan verdelen? Ga je de huidige onafgemaakte stand pakken of de eindstand van vorig jaar? Zijn de clubs daar al over akkoord? Ik hoor clubs wel roepen dat je nu moet stoppen, Maar over hoe het dan verder zou moeten heb ik nog niks gehoord. Zolang de overheden nog niets hebben verboden voor de maanden juni en juli en de gevolgen van het vroegtijdig stoppen nog niet in kaart zijn gebracht, kan je in mijn optiek nog niet de beslissing maken om de competitie te schrappen.

3 april 2020 om 17:01

Eens met Adzevedo, we moeten ook allemaal stoppen met gehaast de sport weer terug brengen. Hoe kan het dat men hier zelfs over spreekt? Over de hele wereld zullen er mensen dom genoeg zijn om met elkaar af te spreken, of naar horeca ondernemingen toe te stromen met z'n allen, kap alsjeblieft dit seizoen af want het heeft geen nut meer. In Spanje hoor je verschillende berichten over wat er gaat gebeuren, en naar verluidt is Real Madrid voorstander van de competitie afblazen daar, zodat je alle tijd hebt om een comeback te maken. Hoe bedoel je we gaan nog ff 19-20 uitspelen en dan beginnen we aan 20-21 en daarna gaan we dood leuk het EK in alsof er niets is gebeurd? Onmogelijk en een absurd idee. Wanneer komt er een vaccine uit voor dit Corona-virus? En als je echt diep met me wil gaan, sommige mensen noemen het de CCP-virus, in het leven geroepen door de Chinese Communistische Partij van Xi Jinping. Ik dwaal af, maar ik hoop echt dat Nederland een verstandige beslissing maakt, in Belgie lijken ze er al over uit te zijn, fuck wat de Uefa zegt, die mentaliteit hebben ze daar.

3 april 2020 om 18:57

Ja man, hoe meer landen dat zeggen - fuck you uefa - hoe sneller het onder druk zetten door de uefa tot 0 wordt gereduceerd

3 april 2020 om 16:54

Is het reëel om dit te verwachten dan? Alsof je allemaal een keer bij elkaar gaat zitten en eventjes met uitgewerkte oplossingen komt voor dit kolossale probleem. Er zijn geen draaiboeken voor deze crisis, zowel voor de regering, het RIVM als de KNVB. Iedereen tast in het duister en niemand kan meer dan een paar weken (of zelfs een paar dagen) in de toekomst kijken, omdat de situatie zich zo snel ontwikkelt. Het is niet eerlijk om van de officiële instanties duidelijke lange-termijn oplossingen te verwachten.

Er is maar 1 optie. Wij laten ons niet chanteren door de Uefa en beslissen zelf dat de competitie voorbij is. In het belang van onze volksgezondheid.

3 april 2020 om 16:41

Dan nemen we gewoon voor lief dat we uitgesloten worden van Europees voetbal. Gewoon hard er in klappen. Niet solidair zijn, borst vooruit omdat wij daadkrachtig hebben gehandeld. Trotse Nederlanders met ons rood-wit-blauwe hart.

3 april 2020 om 16:42

Als de Rivm beslist dat eind april er weer gesport mag worden dan zie ik geen medisch probleem tegen het uitspelen van de competitie in juni (en een gedeelte juli (hoewel dit met contracten weer lastig is)). Ik vind het dan ook knap dat er nu al mensen zijn die nu al kunnen bepalen dat het onverantwoord is, terwijl de deskundigen van de Rivm dat nog niet kunnen.

3 april 2020 om 16:52

Voetbal valt onder de reglementen van 1 juni, de illusie dat we in april of mei van start kunnen gaan kan je uit je hoofd zetten. Voetbal moet als grootste sport ter wereld een voorbeeld nemen aan andere grote sporten, die wel gewoon alles voor de zomer schrappen. Werkelijk waar een schande hoeveel boter de FIFA en de UEFA op hun hoofd hebben.

3 april 2020 om 16:55

Droom maar lekker. Eind april is de piek van deze besmetting in Brabant misschien voorbij. Maar langzaam schuift de piek naar het noorden. Dat zie je nu in Zuid Holland en een deel van Gelderland (bible Belt) gebeuren. Het verbod op evenementen met een meld- en vergunningsplicht geldt tot 1 juni. Maar ga er maar vanuit dat die termijn verlengt gaat worden tot zeker juli. En ook tot augustus zal er niet tot weinig georganiseerd kunnen worden. Wat denk je dat we in een keer weer massaal naar een stadion of festival mogen? Als het geld zo belangrijk is om wedstrijden in lege stadions te gaan spelen is de Uefa ieder respect voor de toeschouwer kwijt.

3 april 2020 om 17:02

Klopt deels. Denk dat wedstrijden met publiek onder de 1 juni regel valt. Als het RIVM geen belemmeringen ziet om besloten te gaan trainen, kan de training misschien wel na 28 april hervat worden. Lees wel even het woord misschien. En ik verwacht gewoon wedstrijden in juni alleen dan zonder publiek. Niet het mooiste alternatief, maar wel mogelijk 1 juli is nog 3 maanden weg, geeft clubs spelers en bonden de tijd om de contract problemen op te lossen.

3 april 2020 om 17:07

Klopt @DrDoom, het gaat net als bij alle bedrijven om geld, de clubs zijn gewoon bedrijven met personeel, om die draaiende te houden is geld nodig, als je dat alleen kan doen zonder publiek, dan moet je dat gewoon doen. Want straks bij alle instanties aankloppen voor centen, omdat het geld wat je kan verdienen zonder publiek ongewnste inkomsten zijn lijkt mij hoe vervelend ik het als seizoenkaarthouder ook vind wel iets wat moet gebeuren dan.

3 april 2020 om 17:09

Laatste zinnen lopen niet lekker wat ik zeggen wil is, dat een club niet zijn handje moet ophouden omdat deze niet zonder publiek wil spelen.

3 april 2020 om 17:59

@lwd12 Rutte heeft aangegeven dat voetbal ook zonder publiek onder de 1 juni regeling valt. Trainingen is niks over gezegd en die kunnen inderdaad best onder de maatregelen van, tot heden, 28 april vallen. Maar voor juni wordt er hoe dan ook niet een wedstrijd gespeeld.

3 april 2020 om 18:48

Dat klopt, maar had het dus over trainen en evt voetballen in juni. Ik ga er echter wel vanuit dat het helaas nog zonder publiek zou zijn.

3 april 2020 om 19:06

Maar je wil al gaan trainen terwijl de piek van de besmetting nog moet komen, hoe zie je dat voor je? Op een trainingsveld kan je geen Corona bij je dragen en anderen niet besmetten en een hele selectie niet ziek kan worden?

3 april 2020 om 23:17

Juist!!! Waarom nu al in paniekzaaierij beslissen om alles stop te zetten? Kijk het gewoon even aan en als blijkt dat het half mei nog niet kan dan kan altijd de competitie nog stop gezet worden.

3 april 2020 om 16:47

Waarom denken zoveel leden hier zelf voor arts te kunnen spelen? Bepaal jij dat over 2-3 maanden doorspelen onverantwoord is voor de volksgezondheid MitchKot? Volgens mij bepalen de regering en het RIVM dat en zo lang zij geen streep door de herstart zetten hebben de clubs zich hier maar aan te houden.

3 april 2020 om 16:57

De clubs hoeven helemaal niks. Reglementen zeggen dat het seizoen op 31 juni beëindigd moet zijn. Wens de UEFA veel succes met hun chantage.

3 april 2020 om 17:00

Leuk Perry, en clubs die dan opeens 12 spelers missen ivm contracten? En een nieuwe competitie die in augustus moet beginnen omdat het EK opgeschoven is dus we moeten in 2021 op tijd klaar zijn.....gewoon logisch nadenken vol staat, daar hoef je geen arts voor te zijn

3 april 2020 om 17:28

De nieuwe competitie kan je al snel na de oude laten beginnen, omdat alle voerballers in principe nu al hun 'zomerstop rust' hebben. Tegen de tijd dat de competitie eventueel weer begint eind juni zijn zij allemaal weer volledig uitgerust en klaar voor een nieuw seizoen. Over de vele aflopende contracten bij een aantal clubs: ja dat is inderdaad een probleem en ik hoop dat daar juridisch gezien een oplossing voor kan komen. Vergeet echter niet dat deze clubs nu ook gewoon vrij zijn om nieuwe spelers aan te trekken voor 1 juli. De herstart duurt nog minimaal 2 maanden dus dat is nog aardig wat tijd om de selectie aan te vullen. Normaal gesproken heb je daar in juli en augustus ook maar 2 maanden de tijd voor. Ideaal is het allemaal niet nee, maar een ideale oplossing bestaat ook niet voor dit probleem.

3 april 2020 om 17:37

En wanneer wil jij dan de voorrondes van de CL en EL gaan spelen? Wanneer wil je de transfermarkt sluitrn/open gooien? Welke club gaat nu een speler halen met de mogelijkheid dat hij pas na augustus inzetbaar is? Vergeet niet dat de uefa ook de CL en EL wilt uitspelen in juli hé. Hoe jij ooit zo'n schema in 1 seizoen wilt gaan proppen? Blij dat er nog mensen zijn zoals jij die geloven in het onmogelijke, maar in China wordt er nog steeds niet gesport en wij denken vanaf juni (moeten de voorbereiding beginnen. Trainingen + oefenwedstrijden dus) weer volle bak te kunnen gaan.

Na 30 juni de competitie waardig uitspelen is een kansloze illusie, de clubs onderin verliezen teveel contractspelers om nog te zorgen voor een goede hervatting. Dus scenario 1 mag wat mij betreft op voorhand al de prullenbak in. Dus ik zou een statement maken, we leggen de competitie stil tot en met 1 juni en hervatten alleen als de competitie in zijn volledigheid kan worden afgewerkt voor 30 juni.

3 april 2020 om 16:39

Dit zou ik een prima en zeer reëel statement vinden. Enige keerzijde is dat dat dus tegen de wens van de UEFA ingaat. En ja, hoe zullen zij reageren? Geen Europees voetbal voor Nederlandse clubs?

3 april 2020 om 16:54

Dat klopt inderdaad, ik vind niet dat we per se de competitie in juli en augustus moeten afmaken omdat de Uefa zo graag de spelregels tijdens het spel wilt veranderen. Zolang er geen definitief besluit is genomen kan de Uefa ons niks maken. Dus op die manier kan je dat oordeel tijdelijk afwenden. Dan mogen ze lekker met hun prutsende werkgroep het arbeidsrecht in alle Europese landen gaan aanpassen, daar zal vast heel veel uit komen.

3 april 2020 om 17:07

Ik denk niet dat er een Europese competitie komt in seizoen 20/21. Denken ze echt dat het leed in alleen al Spanje en Italiã« in 3 maanden voorbij is? De mensen zijn daar nu echt niet bezig met voetbal, hoe graag Aleksander Äœeferin dat zou willen.

3 april 2020 om 16:42

Vang jij de kogel op van de UEFA? Die boevenbende gaat zo'n statement echt niet accepteren.

3 april 2020 om 17:10

Die boevenbende schijnt richting België die keutel alweer enigszins te hebben ingetrokken en dat het ‘afpakken van tickets’ alleen relevant is wanneer de nationale clubs er zelf niet uitkomen.

Maar goed wat daarvan waar is, is ook maar de vraag en die mening kan morgen vast weer anders zijn...

3 april 2020 om 20:11

" Dus ik zou een statement maken, we leggen de competitie stil tot en met 1 juni en hervatten alleen als de competitie in zijn volledigheid kan worden afgewerkt voor 30 juni ". Dat is een zinloos statement omdat dat sowieso niet gaat lukken aangezien er pas 1 juni weer gespeeld mag gaan worden. Het is volstrekt onverantwoord om spelers 9 wedstrijden in 4 weken te laten spelen, terwijl ze meer dan 3 maanden inactief zijn geweest. Bovendien kost het minimaal 4 weken om de spelers weer op te trainen en dat zou betekenen dat ze in mei weer zouden moeten gaan trainen. Ook dat is volstrekt onmogelijk onder de voorwaarden die de Vvcs daarvoor heeft gesteld dat het Rivm en de Knvb de volledige gezondheid van de spelers moeten kunnen garanderen. Het is volstrekt onrealistisch dat die dat over 4 weken zouden kunnen, terwijl men pas rond 1 mei de piek in het aantal besmettingen verwacht. Dat kunnen ze met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zelfs over 8 weken nog niet.

3 april 2020 om 20:57

De Uefa wilt dat de we competities niet opgeven, nou prima zie ons in dit statement de competitie nog in leven houden voor de volstrekt onhaalbare optie om voor 30 juni klaar te zijn. De Uefa heeft zelf ook volstrekt onhaalbare opties lopen opperen, dus dan voeren wij ook een toneelstukje op. Om er dan alsnog achter te komen dat hervatting er helaas niet in zit. Wie weet dat de Uefa dan ondertussen een beetje is bijgedraaid. Wat betreft de rest van je pleidooi ben ik het volledig eens, maar ik geloof ook dat we beide in het kamp zitten die het uitspelen van de competitie volstrekt onrealistisch vinden.

Ben benieuwd hoe sommige hardliners reageren als de Europese Unie vandaag een keiharde streep zou zetten door Europees clubvoetbal volgend seizoen. Ter bescherming van de volksgezondheid. En de FIFA, UEFA en KNVB gaan daarin mee. Steunen we dat? Of moet daar ook weer keihard tegen gevochten worden? Omdat we nog niks zeker weten en onze clubs de knaken niet kunnen missen...

"de competitie wordt, enkel en alleen dit als veilig wordt bestempeld door het Rivm, hervat en uitgespeeld", zo valt te lezen in het persbericht van vrijdag. "hierbij is het streven dat alle competities in Europa uiterlijk 3 augustus zijn afgerond. Dit houdt in dat er in de tweede helft van juni, of zoveel eerder als mogelijk, zal worden gestart met hervatting van de competities." Als dat echt het criterium zou zijn, kan je meteen stoppen, de Rivm heeft gisteren in een briefing nl. gezegd dat men de piek niet voor 1 mei verwacht en dat uit de grafieken blijkt dat de bezetting van de ic‘s pas half juli weer zakt onder de gebruikelijke capaciteit. De maatregelen zijn er op gericht om de toestroom van patienten naar de ziekenhuizen onder controle te houden en dat gaat natuurlijk niet lukken als je de teugels te vroeg laat vieren. Dus kan de conclusie niet anders zijn dat de maatregelen ook in juni nog van kracht blijven en dat er die maand helemaal dus niet opnieuw opnieuw kan worden begonnen. Terwijl de spelers ook minimaal 4 weken nodig hebben op opgetraind te worden. Er is dus helemaal geen onduidelijkheid over de vraag of de competitie afgemaakt kan worden, alleen steekt men liever de kop in het zand dan de realiteit te aanvaarden. De scenarios van de Uefa zijn bij Studio Sport uit de doeken gedaan en die zijn nog krankzinniger dan ik al had gedacht, terwijl daar ook uit blijkt dat de gezondheid van de spelers helemaal niet voorop staat. Sterker nog, het tegendeel is waar. De bedoeling is niet alleen dat in de zomermaanden de nationale competities worden afgemaakt, maar ook de Europese toernooien. En bovendien is het in dat scenario de bedoeling dat de huidige competities meteen worden gevolgd door de nieuwe en het nieuwe CL seizoen. Dat betekent dat de spelers 13 maanden achter elkaar door moeten spelen en de spelers van clubs die pech hebben om al in juni of juli aan de bak moeten om zich te plaatsen voor de CL, geldt zelfs dat ze ook het seizoen daarna niet of nauwelijks op vakantie kunnen. Terwijl ze daar volgens de CAO gewoon recht op hebben. De uitspraak dat de gezondheid van de spelers voorop staat, is daarom nauwelijks serieus te nemen.

Ach, de ECV is er pas na drie weken lockdown achter dat de deadline van 1 juni geldt in plaats van die van 6 april. Of dit nu echt de instantie is om ons door deze crisis te loodsen is de vraag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren