Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Enkel Ziyech gaat slordiger met schietkansen om dan Frenkie de Jong

Laatste update:

De nummer twee van de Eredivisie neemt het zondag op tegen de nummer laatst, want Ajax krijgt bezoek van De Graafschap. De Amsterdammers speelden woensdag in de Champions League nog tegen Bayern München en in de competitie wonnen zij de laatste negen wedstrijden. De Graafschap pakte vorige week na vier nederlagen een punt, op bezoek bij ADO Den Haag (0-0). Opta blikt vooruit op het duel in de Johan Cruijff ArenA, zondag vanaf 14.30 uur.

O Ajax is al 34 Eredivisie-duels met De Graafschap ongeslagen. De Amsterdammers bleven alleen tegen NEC ooit meer wedstrijden ongeslagen in de Eredivisie (40, tussen 1967 en 1995).

O Ajax heeft al 952 opeenvolgende dagen een dag niet als koploper beëindigd in de Eredivisie. De laatste dag dat dat gebeurde was op 7 mei 2016, één dag voor de laatste ontmoeting met De Graafschap (1-1).

O Ajax is de vijftiende ploeg met minimaal veertig punten in een seizoen na vijftien Eredivisie-duels (omgerekend naar 3 punten per zege). Maar: men is pas de tweede van deze teams die niet bovenaan staat (na Feyenoord in 1968/69).

O Ajax kreeg in 2018 slechts zes thuisdoelpunten tegen in de Eredivisie. Alleen in 1972 incasseerde de club in Eredivisieverband minder thuisgoals in één kalenderjaar (5).

O Klaas-Jan Huntelaar maakte namens Ajax zeven doelpunten in twee Eredivisie-duels met De Graafschap. Alleen Luis Suárez scoorde namens de Amsterdammers minstens zo vaak tegen de Superboeren (8 keer in 5 duels).

O Frenkie de Jong kwam sinds zijn debuut voor Ajax in de Eredivisie met slechts 21 procent van zijn schoten op doel tot scoren (3 van de 14). Van alle Ajacieden met minstens twee treffers in die periode is dat percentage enkel bij Hakim Ziyech lager (20 procent).

O De Graafschap kwam in de laatste negen Eredivisie-wedstrijden tegen een team uit de traditionele top drie telkens tot scoren.

O De Graafschap maakte in de laatste drie Eredivisie-duels geen doelpunt. De laatste keer dat De Superboeren vier opeenvolgende wedstrijden niet tot scoren kwamen in de Eredivisie was in 1999.

O Van alle middenvelders ging alleen Ritsu Doan dit Eredivisie-seizoen meer duels aan (216) dan Youssef El Jebli (200), die ook één van de drie middenvelders is met minstens dertig overtredingen (30)

Ajax - De Graafschap eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

O Ajax is de vijftiende ploeg met minimaal veertig punten in een seizoen na vijftien Eredivisie-duels (omgerekend naar 3 punten per zege). Maar: men is pas de tweede van deze teams die niet bovenaan staat (na Feyenoord in 1968/69).

Dit is toch best wel een zieke statistiek. Dit illustreert ook dat Feyenoord het dit jaar helemaal niet slecht doet, maar dat PSV en Ajax het gewoon extreem goed doen.

14 december 2018 om 11:20

Ja las dst feyenoord slechts een punt minder had dan in het kampioensjaar. Bizar dat de top 3 helemaal los is van de rest, waarbij ajax en psv ook enigzins os zojn van feyenoord, al scheelt het maar 5 en 7 punten. Geeft ook aan dat er echt gekejenmoet worden naar een beneliga, zodat de topclubs kunnen doorontwikkelen en het belgische en nederlandse voetbal kwalitatief beter wordt

Ziyech schiet ook wel echt veel te vaak van buiten de 16..

14 december 2018 om 10:36

Tevens ook één van de twee redenen dat Ziyech nog bij Ajax zit. De andere reden is dat hij bovengemiddeld vaak balverlies leidt.

14 december 2018 om 10:45

Hij leidt zeker vaak balverlies, maar dat is dit seizoen toch echt wel minder geworden. Ziyech is sinds het begin van dit seizoen ook wel echt in goede doen, schieten mag hij inderdaad nog wel wat verbeteren.

14 december 2018 om 11:06

Hij speelt ook niet meer centraal op het middenveld. Een rechtsbuiten heeft iets minder druk

Iets wat ik maar door de vingers zie, zolang hij vracht aan kansen blijft creeren.
Assists en pre assists van hem zo van levensbelang. Sommige gaan nu denken wat is dat voor onzin pre assists. Nou, vb de 1-1 tegen bayern. Hoe hij t spel versnelde naar donny die diep ging en donny gaf een assist. De bal van ziyech naar donny toe was zo belangrijk. Andere speler op die positie van ziyech had de bal naar alle waarschijnlijkheid niet meegegeven aan donny omdat ze dat niet zien. Eem fdj zou de bal aannemen, dribbelen dan weer breed.
Hakim is gewoon o zo belangrijk.

14 december 2018 om 10:37

Andere spelers hadden die pass ook wel gegeven, alleen niet zo perfect als Ziyech het deed. Donny kon in een keer door. Dat was bij andere spelers wel anders geweest.

14 december 2018 om 10:45

Ik waag t te betwijfelen. Ik zie genoeg momenten waar een speler in beweging is, maar de bal niet kreeg. Ziyech ziet openingen en bewegingen gewoon veel sneller. Niet voor niets heeft hij de afgelopen jaren de meeste kansen gecreerd in de ED. Als iedereen zon bal had gegeven, dan zou hij niet 2x zoveel kansen hebben gecreerd dan de nummee 2 op de lijst aan t einde van ieder seizoen.

14 december 2018 om 10:47

Toch wel jammer dat veel spelers van ajax de bal op een diepgaande Neres niet echt durven te geven. Neres ging tegen Bayern ook een aantal keer diep maar kreeg de bal niet. Als een Frenkie of een Ziyech een keer zo´n pass achter de verdediging van de tegenstander geeft is Neres meestal wel gewoon weg.

14 december 2018 om 10:54

Gaat niet om durven, de meeste spelers zien t gewoon te laat. Ook bij fdj. Ik vind hem goed hoor, een heel groot talent. Laat ik dat voorop stellen. Maar qua passing nog lang niet op de level van hakim. Ja fdj had vorog seizoen 9 assits. Maar t voorwerk(de pre assist, wat vaak juist een hogere waarde heeft) deed ziyech vaak. Die splijtende pass die nodig was om een defensie te breken. Bv donny moest de bal voorlangs slingeren. Wat de meeste voetballers in zon geval ook doen. En sommige doen dar zelfs gewoon blind, ervanuit gaan dat iemand inloopt.

14 december 2018 om 10:59

Klopt inderdaad, Ziyech geeft nog wel eens zo´n bal, maar als ik Frenkie dan zie dribbelen aan de linker kant van het veld, heb ik wel het gevoel dat hij Neres diep kan zien gaan, hij aarzelt dan nog wel eens en dan gaat ie toch maar weer terug, dat is gewoon jammer, aangezien Neres eigenlijk de enige speler bij Ajax is die voor diepgang zorgt.

14 december 2018 om 11:04

Ja, hij zag t te laat en geeft de pass dan niet meer. Die splitsecond is t verschil. Ziyech had 2 jaar terug 145 kansen gecreerd en nummer 2 op de lijst had er 80 ofzo. Bizar verschil. Terwijl verschil tussen nummer 2 en 3 maar een paar kansen was.
Als fdj die skills ook kan ontwikkelen. Dat hij zijn dribbel met een beslissender actie kan vervolgen middels een steek of dat hij door combineert. Kan fdj echt een legende worden.

14 december 2018 om 17:59

''niet voor niets heeft hij de afgelopen jaren de meeste kansen gecreerd in de ED. Als iedereen zon bal had gegeven, dan zou hij niet 2x zoveel kansen hebben gecreerd dan de nummee 2 op de lijst aan t einde van ieder seizoen.''

Je moet daarbij dan wel rekening houden dat Ziyech het dan ook buitengewoon vaak probeert. Altijd als hij aan de bal is probeert hij die geniale pass of lobje te geven. Heel vaak leidt dit tot niks. Tegen Bayern ook, telkens voelt hij de verplichting ofzo om het maar te proberen, zelfs als het er helemaal de situatie niet naar is, en je beter simpel af kan geven en het spel te verleggen.
Als je het bij wijze van 100x probeert en 20x slaagt, en een andere speler het 15x probeert en 5x slaagt, dan kan je over het eerste geval zeggen: ''jaa, hij creã«ert veruit de meeste kansen!''
Maar dat is natuurlijk een beetje scheef.

14 december 2018 om 18:40

Ik wist dat een keer iemand dit gaat zeggen.

Natuurlijk is uitvoering niet altijd even goed. Anders zou hij bij man city spelen. Het gaat om dat hij de kansen ziet. En als hij per wedstrijd idd 4 of 5 kansen creert. Is omdat hij 8 tot 10 keer een opening ziet. Wat ik zelf ook vaak zie als ik een wedstrijd volg. Dan zie ik oei daar gaat 1 met een loopactie. Maar niemand die t op tijd ziet.
Als je zon mogelijkheid ziet dan ga je er toch voor. Of ga je liever doelloos rond tikken, wat de wedstrijdtempo ook geen goed doet over t algemeen.
Nee geef mij maar een ziyech die volgens velen te veel bal verlies lijdt, maar wel geniale ballen en vooral beslissende ballen geeft. Ipv dat saaie dodelijke langzame getik van een wedstrijd.

Ik heb het gevoel dat hij bij twente de ballen buiten de 16 indraaide met binnenkant links en nu schiet hij vaker met de wreef. Misschien moet hij ze meer plaatsen ipv knallen.

Ziyech is een geweldige voetballer, maar moet eigenlijk nog even een paar lesjes “ op goal schieten” gaan volgen. Tenenkrommend slecht soms...er zit geen gif in die beentjes van hem.

En wat betreft Frenkie; op dit moment in mijn optiek toch wel de meest overschatte speler ter wereld! Ja, hij speelt goed tussen de linies, ja hij heeft een goede dribbel en ja zijn inzicht en overzicht is geweldig. Maar als je vanuit je eigen strafschopgebied een bal zo uitverdedigd zoals tegen Bayern waaruit de 2-3 gescoord wordt, dan mag je linea recta op zaterdagochtend nog een paar lesjes uitverdedigen bij de F-jes mee doen. Daarnaast is zijn percentage assists ook om te janken en van iemand die op zijn positie speelt en waar grote clubs blijkbaar zoveel geld voor over hebben, mag je ook wel verwachten dat ie ook wel een paar doelpuntjes per seizoen meer maakt dan hij tot op heden heeft gedaan....kortom; Frenkie moet nog veel leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren