Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engelse oud-doelman bankroet ondanks verdiensten van 24 miljoen

Laatste update:
/

David James is bankroet verklaard, zo meldt de Daily Mail. De 43-jarige Engelsman zette zo’n acht maanden geleden een punt achter zijn lange profloopbaan, die duurde van 1988 tot 2013. James vergaarde in zijn profloopbaan zo’n 24 miljoen euro aan inkomsten, maar heeft nu geen cent meer te makken, aldus de krant.

Grootste oorzaak achter zijn persoonlijke faillissement is de scheiding van zijn vrouw Tanya in 2005. Een week geleden vroeg James zijn eigen bankroet aan bij een rechtbank. Uit officiële documenten zou blijken dat hij over een jaar niet meer hoeft te voldoen aan de eisen die worden gesteld aan iemand die bankroet is. Dan zal hij weer wat vrijer kunnen leven.

De scheiding van zijn vrouw, nu negen jaar geleden, kostte hem 3,5 miljoen euro en een deel van nog te verkrijgen inkomsten in de jaren die voor hem lagen. De schuldenlast bouwde zich flink op na de beëindiging van het huwelijk. De 53-voudig international van Engeland was (ten dele) eigenaar van zeven woningen en/of andere onderkomens en had ook een regelmatig inkomen bij zijn clubs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helaas zie je dit zo vaak bij oudvoetballers, altijd genoeg geld gehad, en daardoor gewoon uit blijven geven, 7 woningen, wat heb je er aan? Geef mij 1 huis, eten, een fiets en prima interieur en ik ben gelukkig.
zelfs als je de helft van die 24 mil weg moet geven heb je alsnog meer dan genoeg met 12 miljoen neem ik aan.

16 mei 2014 om 12:40

Haha, precies! Damm 7 huizen wat moet je ermee? Misschien was hij stiekem wel zat om alleen het doel schoon te houden

16 mei 2014 om 12:47

Je moet die huizen niet zien als 'woonruimte' voor zichzelf, maar meer als investering. Handel is vastgoed is een linke handel, dat hebben we de afgelopen jaren wel kunnen zien met die crisis.

16 mei 2014 om 12:49

Kan ook voor verhuur zijn cq een investering. Maar dan bleek het geen beste...

16 mei 2014 om 12:47

24 mil aan inkomsten voor belasting neem ik aan he. Dus haal daar almaar vast de helft vanaf. Als je dan ook nog eens meer dan 3,5 mil aan je vrouw moet geven, een paar slechte investeringen hebt gedaan (wellicht die 7 huizen) en een dure levensstijl aanhoudt vliegt het geld weg.

16 mei 2014 om 15:14

Dat is nooit en te nimmer voor belasting, aangezien dit om vermogen gaat. Dit heeft hij gewoon vergaard in de Premier League en overal, want James was gewoon een prima keeper. Had zijn blunders op z'n tijd, maar dat werd door de meeste clubs voor lief genomen. In 25 jaar tijd heeft hij heus wel zo'n twee miljoen per jaar verdiend, aangezien dat ik Engeland niet veel is.

16 mei 2014 om 17:07

Misschien dat je gelijk hebt. Overigens is je stelling dat 2 mil in Engeland niet veel is onjuist, het gemiddelde salaris in de PL ligt rond de miljoen. Hij verdiende dan dus 2 x zoveel als een gemiddelde speler, en dat als keeper zijnde..

16 mei 2014 om 12:51

Michielho, uit je opmerking alleen al haal ik er uit dat je nog jong bent. Wanneer je zoveel geld verdient of hebt dan pas je je levensstijl er automatisch aan aan.

En trouwens, er is niks mis mee om 7 woningen te bezitten. Vastgoed (als je het juist aanpakt, geen idee of dit zo het geval is bij hem) is altijd een goede investering.

16 mei 2014 om 13:00

Ik ben nog jong idd, staat ook gewoon op mijn profiel, 19 jaren jong. en ik weet dat je je levensstijl aanpast, maar kijk naar bergkamp en v.nistelroy, allebei nog steeds hoog in de quote. Dus het kan wel gewoon. En wat tristan al zegt, 24 miljoen gaat nog de helft vanaf door belasting, alsnog gewoon belachelijk dat je naar 8 maand failliet bent.

16 mei 2014 om 13:08

Volgens mij zijn van Nistelrooy en Bergkamp ook getrouwd met hun jeugd liefde. Dus niet met geldwolven. En in Engeland betalen ze volgens mij geen helft aan belasting. Volgens mij is het daar rond de 30% en ik neem aan, dat dit al af is gedragen aan loon. In Nederland is dat BTW rond de 60%.

16 mei 2014 om 13:34

Medellin

Michielho mag dan jong zijn, hij slaat wel de spijker op zijn kop., Ik weet niet hou oud jij bent maar vastgoed is de afgelopen jaren in het algemeen allesbehalve een goede investering gebleken. Je zegt er echter bij "als je het goed aanpakt" maar zo lust ik er nog wel een paar.

16 mei 2014 om 14:28

Dat ligt maar net aan de persoon in hoeverre die zijn levensstijl hierop aanpast.

Van de meeste oud-voetballers hoor je zulke dingen niet. Die hebben vast een groot huis , wellicht een tweede in het buitenland en een dikke auto maar weten wel met geld om te gaan.

16 mei 2014 om 14:51

@kaassie

Hij slijt de spijker op de kop? Met welke opmerking? Dat 7 huizen te veel is?

Wij hebben compleet geen idee wat hij doet met die huizen, wanneer hij ze heeft gekocht en of hij er nu winst op kan maken als hij ze verkoopt. Er zijn genoeg mensen die na de crisis panden hebben gekocht en nu we x jaar verder zijn daar winst op maken.

Michielho gaat er veel te makkelijk over "wow 7 huizen, veel te veel, waarom heeft hij die nodig".

En dan begint hij nog eens over Bergkamp en Van Nistelrooij die jarenlang ontzettend veel geld hebben verdiend in tegenstelling tot deze doelman.

16 mei 2014 om 18:22

@medellin

Hij slaat de spiijker op zijn kop door te zeggen dat je dit zo vaak ziet bij oud voetballers. Ik neem aan dat onderstaande 2 links je daar van kunnen overtuigen.
http://lnkr.nl/258
http://lnkr.nl/259

Daartentegen betwijfel ik of we Bergkamk en van Nistelrooy in dit verhaal moeten betrekken maar als jij zegt dat die 2 ontzettend veel geld hebben verdiend dan spreek ik je niet tegen maar deze doelman heeft volgens dit artikel ook 24 miljoen bij elkaar getrapt. Dat zal niet zoveel zijn als onze 2 Nederlandse helden maar is nog steeds een aanzienlijk bedrag en het is onbegrjpelijk dat hij 8 maanden na zijn carriere bankroet is.

Je leeft op zo'n grote voet dat je wel gewoon heel verstandig met je geld om moet blijven gaan en het ook verstandig beleggen wil je financieel onafhankelijk blijven. Dit zijn gelukkig wel uitzonderingen.

16 mei 2014 om 13:59

Verstandig beleggen. Helaas zijn de meeste voetballers "nog te dom om te poepen" bij wijze van, dus dan wordt beleggen al erg lastig.
Laten ze dit doen zijn er vaak zat aasgieren die op de een of andere wijze geld weg sluizen.

Al met al gewoon zijn eigen schuld en eigenlijk weinig medelijden mee hebben indien dit niet is veroorzaakt dan andere zaken als de scheiding.
24 miljoen en dan belasting betalen hou je in Engeland als ik me niet vergis zo'n 15 miljoen over. 3,5 naar zijn vrouw hou je nog steeds 11,5 miljoen euro over.
Als je dan failliet gaat op je 43ste dan heb je het echt weggegeven waarschijnlijk. Die 7 huizen zijn gezakt in waarde maar ook nog niet waardeloos dus moet hij wel erg slordig met zijn geld zijn omgesprongen.

Ik denk dat zulke spelers gewoon de pech hebben dat ze slechte adviezen krijgen van mensen die hun financiën beheren. Als er geld is zijn er ook aasgieren.

Wat heeft ie gedaan dan, grof ingezet op bitcoins ofzo? Een scheiding kan duur zijn maar zelfs als je alles verneukt a la Andy van der Meude moet er toch nog wel genoeg overblijven om een faillissement voor te blijven?

16 mei 2014 om 13:03

Als die grof heeft ingezet op Bitcoins zou die nu niet failliet zijn.

16 mei 2014 om 13:14

Dat ligt er aan wanneer je in bent gestapt.

Tja, 6 nullen op je bankrekening gaat niet goed samen met zaagsel in je hoofd. Verstandige voetballers in de top kunnen ervoor zorgen dat meerdere generaties binnen hun familie een onbekommerd leven kunnen leiden maar dit soort figuren leeft alleen voor zichzelf.

16 mei 2014 om 13:02

Het probleem is dat deze jongens vaak op heel jonge leeftijd al heel veel geld verdienen. Helaas zijn ze vaak niet 'opgevoed' in het omgaan met heel veel geld, maar dat kun je ze ook niet echt kwalijk nemen. Denk je dat een voetballer die op zijn 18e al 100.000 per jaar verdient nog naar zijn ouders luistert over verstandig omgaan met geld? Die jongens willen een mooi huis, een mooie auto, dure kleding en uitgaan. Ik denk niet dat er veel al ver in hun toekomst kijken, maar juist van dag tot dag leven.

Een verstandige voetballer had gewoon een deel van zijn vermogen laten vastzetten om zo, d.m.v. rente, een gegarandeerd inkomen te hebben. Als je bij een goede bank een som van 5.000.000 laat vastzetten voor een langere periode (10 jaar of meer) en je krijgt 3% rente op jaarbasis, dan krijg je ieder jaar een lekker bedrag.

16 mei 2014 om 13:23

Ik vind een mooi voorbeeld natuurlijk Fer met zijn paard :P

Aan de orde van de dag in England. De gem voetballer in England is 5 jaar na zijn carriere failliet.

De sponsor van dat shirt is wel een beetje bijpassend

Het is al belachelijk dat vrouwen een vermogen meekrijgen van iemands verdiende salaris. Waarschijnlijk hebben ze lekker in bikini bij een mooi zwembad in de achtertuin gezeten. Nooit een huis schoongemaakt en groot geleefd. Als je dan genoeg verdient hebt zijn ze weg en krijgen ze nog een fors bedrag mee. Natuurlijk zijn het huwelijkse voorwaarden, maar kunnen ze daar niet een keer een vast bedrag van maken? Als je in Nederland van iemand gaat scheiden, kun je met bepaalde mogelijkheden gewoon de helft van het pensioen van iemand eisen. Ik vind dat behoorlijk belabberd en dan helemaal in dit soort situaties. Achteraf had hij gewoon beter een krantenwijk kunnen nemen.

16 mei 2014 om 13:15

Als je op huwelijkse voorwaarden (ook in Engeland) trouwt, dan kun je er gewoon voor kiezen om je gehele bezit (auto, geld, goederen, huis etc.) of ten dele niet gemeenschappelijk te maken. De partner heeft hier dan bij scheiding helemaal geen recht op. Een bedrag vaststellen hoeft dan ook niet, de partner heeft er immers mee ingestemd de zaken in kwestie niet gemeenschappelijk te maken. Wel geldt er een alimentatie plicht, maar dat is nog altijd minder zwaarwegend dan wanneer een partner recht heeft op een deel van het vermogen.

Ik zou persoonlijk ook altijd kiezen voor huwelijkse voorwaarden, zeker als mijn vermogen vele malen hoger is als dat van mijn partner. Dat heeft niks te maken met 'geen vertrouwen', maar een relatie kan altijd stuk lopen. Dan wil ik gewoon over mijn eigen vermogen kunnen beschikken.

16 mei 2014 om 13:21

Dat klopt. Maar ook al trouw je zonder huwelijkse voorwaarden en mensen gaan uit elkaar en je kunt aan tonen, dat je vrouw cq man alleen op de reet heeft gezeten, vind ik het altijd misselijk makend en daarom vind ik dat ze daar eens naar moeten kijken. En dat bedoel ik dan in NL.

Uhum.. Wanneer je geboren wordt als een dubbeltje word je nooit een kwartje

Spijtig wanneer je zoveel vermogen kwijt raakt. Betekent wel dat je slechte adviseurs naast je hebt.

Schokkend, lijkt nu alsof die vrouw hem echt heeft uitgezogen. Feitelijk zou elke (engelse) club iemand in dienst moeten hebben die de spelers financieel te hulp schiet, beetje zegt wat ze kunnen doen en wat niet.

Uit dit verhaal blijkt maar weer dat er nog altijd veel mis is met de begeleiding van profvoetballers. Als ze van de ene club naar de andere getransfereerd moeten worden, krijgen ze alle begeleiding van een zaakwaarnemer die een prachtig contract voor ze regelt. Maar dan kan er ook een leuk bedrag verdient worden aan de adviezen. Maar er zijn maar weinig zaakwaarnemers die hun titel serieus nemen en een speler echt financieel onder hun hoede nemen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren