Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engels international terug na trombose: ‘Het was eng, iets heel engs’

Laatste update:

Phil Jones kwam in de eerste zes speelronden van dit Premier League-seizoen niet in actie en maakte toen een moeilijke periode door, zo vertelt de verdediger van Manchester United en de nationale ploeg van Engeland zondag in een interview met de Daily Mirror.

/

“Het was best beangstigend, totdat ik de ernst van de blessure zeker wist. Toen moest ik namelijk gewoon goed revalideren en zorgen dat de blessure wegging (…) Het gebeurde in de voorbereiding tegen Barcelona. Ik kreeg pijn in mijn kuit, het begon te trekken. Het ging maar door en het ging niet weg. Ik dacht eerst dat het niets was. Na de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur kreeg ik er echter opnieuw last van.”

“Ik zei tegen de clubdokter (Steve McNally, red.): ‘het gaat maar niet weg’. We hebben toen een scan laten maken en toen werd duidelijk dat er een bloedstolsel in mijn been was ontstaan. Het is wat het is, daar kun je niets aan veranderen. Het is geen tackle of een domme blessure. Het was gewoon een eng incident, iets heel engs. Ik zit nu aan de bloedverdunners. Het was waarschijnlijk de meest frustrerende periode in mijn carrière, want ik kon niet meetrainen of dicht bij het team zijn.”

/

“Dat is nu gebeurd, het is het verleden. Ik kijk weer vooruit naar de toekomst. Ik ben blij dat ik weer kan spelen”, besluit de 23-jarige Jones. Hij is niet de enige sporter die last heeft (gehad) van trombose. Serena Williams ontsnapte al eens aan de dood toen een bloedpropje losschoot en in haar long terecht kwam. Trombose kan dodelijk zijn als het bloedpropje naar de hersenen of het hart schiet en daar essentiële bloedvaten afknelt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo zie je maar weer dat je sommige enge ziektes ondanks een gezonde levensstijl ook niet tegenhoudt, brr. Maar goed dat hij weer terug is

15 november 2015 om 10:36

Topsport is geen gezonde levensstijl. Sterker nog, het is erg ongezond. Levensstijl heeft niets te maken met het ontwikkelen van een trombose.

15 november 2015 om 12:23

Dat heeft het wel....

15 november 2015 om 13:28

Gedeeltelijk waar. Je ziet vaak een combinatie van risicofactoren bij mensen met trombose, maar je hebt niet al deze factoren in de hand. Een gezonde levensstijl helpt wel, maar is geen garantie dat het niet gebeurd.

Heftig. Had er geen idee van vond het alleen jammer dat hij zijn beloftes niet waar Had kunnen maken. Dit Is wel een grote geheim zeg.

Is Jones nog maar 23? Die kan nog wel groeien dan

Hoe ontstaat een bloedprop dan bij een iemand die kern gezond is in alle opzichten? Ook voor topsporters.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren