Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engeland roemloos ten onder: ‘In Nederland en Duitsland gebeurt het wél’

Laatste update:

De Premier League wordt gezien als de beste competitie ter wereld, maar bij de nationale ploeg blijven de prestaties al jaren achter bij de verwachtingen. Ook op het WK in Brazilië vloog Engeland er alweer in de groepsfase uit. Ex-bondscoach Steve McClaren, in Nederland actief geweest bij FC Twente, vindt dat er in Engeland beter opgeleid moet worden.

/

Bondscoach Roy Hodgson had bij Engeland een verjongingskuur doorgevoerd, maar succes leverde dat niet op. “Het coachen van jonge spelers gaat hier niet goed”, zegt McClaren tegen De Telegraaf. “We moeten spelers niet alleen leren hoe ze moeten voetballen, maar we moeten ze alle facetten van het vak bijbrengen. Dat gebeurt in Nederland en Duitsland al op jonge leeftijd.”

Volgens McClaren is het probleem voor Engeland ‘simpel. “Onze spelers waren niet goed genoeg en zijn al jaren niet goed genoeg. In Nederland en Duitsland worden de beste coaches al op elftallen met acht- en negenjarigen gezet. Fantastisch. De scouting begint zelfs al eerder. Zo help je talent te produceren in een topvoetballand.”

Had jij verwacht dat Engeland eruit zou vliegen in de groepsfase?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het klopt wel wat die zegt maar ik vind dat de selectie van Engeland voor dit WK aardig sterk was hoor, denk dat het meer aan Roy Hodgson ligt dan aan de spelers...

1 juli 2014 om 13:36

Ik begrijp wel wat Mcclaren bedoelt hoor. In Engeland proberen ze van een talent een goede voetballer te maken. In andere landen proberen ze van een talent een complete voetballer te maken. Tactisch, psychologisch, etc. Daar hebben wij op andere landen toch vaak nog een streepje voor....

Een resultaat daarvan is dat Engeland gewoon heel weinig spelers doorbreken, omdat de clubs vaak kiezen voor de completere spelers uit andere landen. Realiseer je je dat een derde van alle op het hoogste niveau actief zijnde Engelse voetballers met een basisplaats (dat zijn er namelijk een stuk of zestig) momenteel in het nationale team zit? Een derde! Dat is een absurde statistiek als je het mij vraagt.

1 juli 2014 om 14:12

@geronimo

Interessante statistiek, maar dter weinig Engelsen doorbreken op het hoogste niveau heeft meer te maken met de sterkte van de competitie (in de breedte), dan een tekort aan talenten.

Welke van de NL eredivisie talenten Ouden nou al doorgebroken zijn bij de Engelse ploegen? Alleen de allerbeste breken door op het hoogste niveau. De rest heeft meer tijd nodig om aan het hoge niveau van de PL te wennen.

Overigens ben ik het wel eens met Hodgson dat talenten anders opgeleid moeten worden, maar dit hebben ze al een tijd geleden ingezien en die weg wordt (met succes) ingeslagen.

Ben het eens dat er nog een hoop verbeterd kan worden, maar men lijkt altijd te vergeten hoe moeilijk het is om op zo hoog niveau door te breken. Vergelijkingen met andere competities gaan mank, helemaal met de eredivisie. Als de pl. het niveau eredivisie had dan zou je ook in Engeland jonge ploegen zien die barsten met talent van eigen bodem

1 juli 2014 om 14:35

@threelions,

Dit ben ik niet volledig met je eens. Hoe kan het dan dat een club als Barcelona het wél voor elkaar krijgt eigen jeugdproducten op het veld te krijgen? En Dortmund? Ik vind het iets te makkelijk om het af te doen aan het hoge niveau.

In mijn ogen ligt het probleem gewoon bij het geld en prestige. Men is in Engeland gewoon veel ongeduldig. Als een speler niet goed presteert moet er altijd maar gelijk een nieuwe miljoenenaankoop worden gehaald, in plaats van nou eens te kijken naar de specifieke oorzaak. Ik geef toe dat dit generaliserend is en niet op alle clubs van toepassing. Maar ik ben wel van mening dat de Engelse clubs meer geduld moeten hebben met hun talenten, want dat er talent genoeg is spreekt voor zich.

1 juli 2014 om 14:41

Ik vind dat toch een beetje een drogreden, threelions. De topclubs in Spanje, Duitsland en Italië hebben structureel meer spelers van eigen bodem in het eerste elftal lopen dan de topclubs in Engeland. En zeker de competities van Duitsland en Spanje zijn ook in de breedte echt wel sterk, als je ziet dat clubs als Betis en HSV om degradatie spelen.

Dus de sterkte van de competitie is niet per se een reden om niet door te breken. Maar ja, als je Ajax en Feyenoord gaat leegroven, tsja, dat zijn wel talenten, maar geen Engelsen.

Als ze dan toch van de buitenlandse kennis willen profiteren, waarom bestelen ze Ajax en Feyenoord niet van hun coaches en gaan ze Engelse jochies drillen? Je kunt beter een hengel hebben dan een vis, denk ik dan.

1 juli 2014 om 14:44

@den Hoge, een speler krijgt negen van de tien keer niet eens de kans om te presteren omdat er al ergens anders een groter talent wordt weggekocht. Het is gewoon een achterstand in Engeland. De FA probeert het wel weg te werken door de homegrown regel, maar of het al veel beter gaat?

1 juli 2014 om 14:50

@threelions
Het probleem is dat er in de top te weinig talenten een goede ontwikkeling doormaken. In theorie zou de jeugdopleiding van een topclub goede jeugdspelers moeten opleveren. Wanneer deze jeugdspelers (nog) net niet voldoen, dan zouden ze verhuurd kunnen worden aan clubs in de middenmoot of onderin de PL.

In de nederlandse competitie zie je dit wel veel, bijvoorbeeld Ritsmaier van PSV aan Cambuur, Manu van Feyenoord aan Cambuur, Dijks van Ajax aan Heerenveen.

Dit zie je volgens mij in de PL veel minder.

1 juli 2014 om 21:34

@harmanjan,

Dat zeg ik ook in mijn tweede alinea

1 juli 2014 om 13:37

Nederland heeft gewoon de beste coaches op voetbalgebied, zal denk ik ook niet zomaar gaan veranderen.

1 juli 2014 om 13:40

Op zich is de selectie sterk, maar ondanks de grote competitie in eigen land had Hodgson niet veel keus. Probleem in Engeland is toch echt het feit dat je er als speler direct moet staan. Bij een Chelsea breekt geen jeugdspeler door omdat ze geen tijd krijgen fouten te maken. Als die tijd er wel zou zijn zou de doorstroom beter fungeren. Daarnaast vraag ik me af of het goed is dat jonge talenten miljonair worden op zo'n jonge leeftijd. In Nederland kunnen ze tenminste nog ergens naartoe groeien. In Engeland zit je als jonkie direct aan de top.

1 juli 2014 om 14:58

@majestics waar zit de sterkte in die selectie dan?
ik heb in alle poules waaraan ik mee deed Engeland laten afvallen in de poulefase.
Niet dat ik costa rica op plek 1 had natuurlijk ;-), maar engeland sowieso niet bij de eerste 2.

T zijn grote namen, geen grote spelers.

1 juli 2014 om 16:22

Er is echt niet minder talent in de UK als in andere landen.
Het probleem zit 'm in de doorontwikkeling, geen competitie wordt zo overspoeld door "versterkingen" uit het buitenland. Dan geef je je eigen spelers ook nooit de kans, zo gaat het al jaren.

England heeft gwn een kleurloos team. Zal een topland moeten zijn maar is al jaren niks. mis daar een creative speler. of echt een beest van een speler en dat hebben ze niet.

1 juli 2014 om 13:35

Het is inderdaad vooral de creativiteit die gemist wordt. Er is genoeg kracht en loopvermogen, maar niet genoeg spelers die subtiele passjes versturen.

Lallana had dat redelijk kunnen invullen, maar wordt dan helaas op de bank gezet.

1 juli 2014 om 13:39

het blijft kick en rush. Mis moet wegner maar trainer daar worden die laat arsenal wel lekker voetballen

1 juli 2014 om 14:14

Wenger laat arsenal voetballen, maar met hoeveel Engelsen in het team?

1 juli 2014 om 13:36

beest van een speler komt eraan en die draagt de naam: Ross Barkley !!!

verder helemaal met Steve eens !

1 juli 2014 om 13:40

Veel talenten die er aankomen. Alleen is de vraag of ze het halen. blessures of levens stijl kunnen roet in het eten gooien

1 juli 2014 om 14:37

Ze hebben 22 beesten, maar geen creativiteit. Daar win je niks mee. Die spits van Liverpool deed het fantastisch, maar dat beperkt zich ook maar tot hard lopen en schieten van afstand.

Wilshire en Gerrard kunnen het spel wel goed verplaatsen, maar hebben verder ook geen creatieve actie.

Vond dat Roy Hodgson op zich goede keuzes had gemaakt met verjongen en in de wedstrijden speelde ze ook niet waardeloos, het zat er gewoon niet in. Maar het klopt wel wat Mcclaren hier zegt, ze in Nederland en Duitsland wordt veel beter met je jeugd gewerkt.

Zegt de man die bij Twente alleen met mannen wilde werken, en niet met jonge jongens... haha.

Mcclaren heeft wel gelijk. Jongens worden in Nederland en in Duitsland enorm goed begeleid en opgeleid al op jonge leeftijd. Erg mooi om te zien!

1 juli 2014 om 14:19

Heeft toch een stuk of 5 jeugdspelers laten debuteren bij Twente, Vujicevic, Bannink, Pelupessy, Promes en Hölscher zo uit mijn hoofd, en het bleek dat hij gelijk had, op Promes na allemaal niet goed genoeg bevonden.

1 juli 2014 om 14:47

Inderdaad, het was een beetje het omslag moment bij Twente. Het niveau van het eerste team was snel hoger geworden en de jeugdopleiding had zich nog niet aangepast. Dat komt wel, maar Mcclaren had gewoon gelijk.

Daarnaast praat hij over Nederland en Duitsland in het algemeen en de begeleiding van spelers, niet over Twente en het niveau van die spelers.

Tja, Engeland heeft allemaal net-nietters... Zeker in de verdediging.

Ik denk dat Engeland eigenlijk altijd al mindere trainers heeft gehad, of ze begrijpen de Engelse spel niet..

Want als team goed spel laten zien heeft Engeland dat in de laatste jaren absoluut niet laten zien.

Ik denk dat dil al jarenlang een groot probleem is in Engeland. Maar grote teams kijken vaak op korte termijn.

Als je bij je buurlanden de opleidingen leeg trekt, krijg je zelf nooit succes. Engeland leidt op voor bijvoorbeeld Belgie en Nederland. Het Engelse elftal zal zo nooit meer succesvol worden en dat hebben jullie te danken aan jezelf.

1 juli 2014 om 13:51

Ach, dat is natuurlijk onzin. Engelse clubs leiden gewoon op voor zichzelf en spelers die niet op jonge leeftijd aan kunnen haken op het gewenste niveau worden verhuurd.

Daar waar het grote geld zit en de ondergrens hoger ligt, wordt verder gekeken dan de landsgrenzen. In de zakenwereld is dat niet anders. Voor heel veel vakgebieden ligt het walhalla buiten Nederland, zo ook met voetbal. De Engelse competitie heeft de aantrekkingskracht en het geld om de allerbeste talenten van de wereld na te kunnen jagen.

Sowieso worden talenten die zich laten verhuren of die terugkeren in de Nederlandse competitie veel te snel als mislukkeling aangemerkt.

1 juli 2014 om 13:59

@sammerens

Dus jij vindt Bruma en Van Aanholt geen mislukking? Waarom niet eigenlijk? Gezien de potentie die zij hadden bij Feyenoord, is het er totaal niet uitgekomen. Oorzaak: geen speeltijd en geen goede ondersteuning van trainers die met jeugd om kunnen gaan. Dat is mijn mening erover iig.

1 juli 2014 om 14:14

En dat is nu net wat mc laren zegt.
Als die Nederlanders hier waren gebleven waren ze veel verder en nu mischien wel klaar voor de PL

1 juli 2014 om 15:02

Gezien de potentie die ze hadden, of die ze word toegeschreven omdat ze de mogelijkheid hadden om naar het buitenland te gaan?
We doen hier net alsof het een absolute zekerheid is dat zo'n speler in Nederland zou uitgroeien naar een wereldtopper.

Van Aanholt had gewoon een goede kans om er bij te zijn op het WK. Ben je dan mislukt? Die jongen is 23 en heeft nog alle ruimte om door te groeien. Hij is simpelweg niet goed genoeg voor een club als Chelsea, zoals zoveel talenten het niveau niet hebben om op jonge leeftijd een basisplaats in de top af te dwingen. Voor Bruma geldt hetzelfde. Als hij komend seizoen een goed seizoen weet te spelen dan kan hij zo maar weer het Oranje aan trekken. Beide spelers hebben relatief veel ervaring voor hun leeftijd. Niets mis mee wat mij betreft. De rek is er daar nog echt niet uit.

Dit jaar zijn spelers als Indi en de Vrij ook lange tijd bekritiseerd vanwege hun matige spel, terwijl ze hier ook al een jaar of 3 een basisplaats hebben. Zo'n Kongolo is ook 20 en heeft nu net dit seizoen pas een beetje een fatsoenlijke hoeveelheid wedstrijden gespeeld.

Toch hebben we hier allemaal de wijsheid dat die spelers hier op hun 17de al een basisplaats zouden hebben gehad. De enige club waarbij spelers over het algemeen zo jong in de basis zijn beland de laatste jaren is Feyenoord. Als je eerlijk bent dan zijn die spelers voornamelijk uit financiële nood voor de leeuwen gegooid.

Wat mij betreft is een hoop toe te schrijven aan het verwachtingspatroon dat geschept wordt door de grote namen van de clubs.

1 juli 2014 om 16:13

Ze leiden ook op voor zichzelf. Ik zeg ook niet dat ze opleiden voor onze voetbalclubs, maar wel voor ons nationale team. Hoeveel Engelse talenten breken er nu door? Niet veel en ze zijn niet goed genoeg. Daarom dat België en Nederland het ook veel beter doen op het WK.

Natuurlijk is het begrijpelijk dat jeugdspelers naar Engeland gaan. Maar het is duidelijk niet goed voor je sportieve carriere. Er zit zoveel geld in Engeland, dat de kans dat je als jeugdspeler doorbreekt, heel klein is. En om nou enkele jaren verhuurd te moeten worden aan clubs uit de 2de premie league, is voor een jeugdspeler niet goed. Juist jonge mensen hebben liefde, stabiliteit , vastigheid en vertrouwen nodig. Er zijn ondertussen genoeg voorbeelden van jonge spelers die naar Engeland gegaan zijn en nu veel minder ver in hun ontwikkeling zijn dan hun leeftijdsgenoten.

1 juli 2014 om 17:00

Reëel gezien heeft België nu voor eigen begrippen een absolute top lichting.

Ik moet het van Nederland ook nog maar zien hoor, zodra Van Persie en Robben echt te oud worden. Als je kijkt wat daar nu achter komt dan is dat toch een stuk minder. Er loopt naar mijn mening niet 1 speler bij waarvan duidelijk is dat hij de potentie heeft om het tot de absolute top te gaan schoppen. Dat was met spelers als Sneijder, van de Vaart, Robben toch wel anders.

Tja, het is schijnbaar niet goed voor je carrière, maar toch stonden Krul, van Aanholt, Rekik en ook Bruma toch nog niet zo lang geleden in Oranje te ballen. Vandaar dus ook mijn mening dat er onrealistische verwachtingen worden geschept van spelers die jong zijn vertrokken. Sowieso zijn deze spelers nog aan het begin van hun carrières.

2 juli 2014 om 19:18

Ik denk dat je die potentie wel degelijk toe kan wijzen. Op dat moment zijn die spelers de beteren van de Nederlandse jeugd en grotendeels de vervangers van Robben, Sneijder en Van Persie. Natuurlijk is het nog afwachten, maar de verwachtingen worden al gemaakt.
Deze spelers zijn vertrokken voordat zij doorbraken in NL en komen bijna allemaal niet aan de bak en zijn volledig van die potentie afgeweken. Het is inmiddels al een feit dat topclubs dit doen om extra inkomsten te krijgen van transfergelden en niet om deze spelers door te laten stromen.

De (bijna) gouden WK selectie van 4 jaar geleden bestond uit allemaal spelers die in NL door zijn gebroken en uiteindelijk de (sub)top bereikt hebben. Spelers als Bruma, Van Aanholt, Ake, Bouy etc etc gaan het bij lange na niet redden.

Dat gat in de selectie waar je over praat, is naar mijn mening veroorzaakt door deze trend.

1 juli 2014 om 13:56

Sinds wanneer leidt Engeland op voor ons? Het enige wat ze doen is spelers het hoofd gekmaken en hun opleiding stagneren en uiteindelijk verzieken. Of moeten we blij zijn dat Bruma en Van Aanholt bij Chelsea hebben gezeten? De Vrij en Indi spelen op dit moment toch mooi op het WK en die andere jongens niet.

Snap jij nog dat talenten op jonge leeftijd naar Chelsea etc gaan? Je leert er geen reet. En dan het excuus dat je met topspelers mee traint... Net of die zin hebben om mentor te spelen.

Engeland graaft idd haar eigen graf. Het geld komt het nationale elftal niet ten goede. Ik vind dat ook mooi om te zien eigenlijk.

1 juli 2014 om 14:04

Helemaal met je eens. Nu probeert Chelsea bij Vitesse spelers beter te krijgen. Omdat wij zo'n goed opleidingsland zijn. Alleen hebben ze even over het hoofd gezien, dat Vitesse niet bepaald de beste opleider is van de eredivisie en moeten ze andere maatregelingen treffen om de zaakjes te redden. Nu proberen ze dat met oud spelers Hofs en Janssen. Ik blijf van mening, dat dit niet gaat werken.

1 juli 2014 om 17:05

Wat een onzin. Alsof spelers niet bij Vitesse kunnen groeien. Van Ginkel en Propper hebben bijvoorbeeld toch prima progressie geboekt in hun jaren bij Vitesse.
Van Aanholt uitgegroeid tot international. Kalas heeft het hier prima gedaan in de Eredivisie.

Volgens mij wilde Ajax maar wat graag Propper en van Ginkel inlijven van deze 'niet bepaald beste opleider' en is de jeugdopleiding van Vitesse ook behoorlijk leeggeroofd de afgelopen jaren.

2 juli 2014 om 19:07

Vitesse en haar jeugdopleiding zijn van oudsher altijd geroemd. de laatste 6/7 jaar is dit uit financiële nood stopgezet. Na de bouw van het nieuwe complex hoop ik dat ze het weer op gaan pakken. Die spelers van Chelsea mogen van mij wegblijven of niet, dat kan me eigenlijk geen reet schelen, ze geven iig geen grote meerwaarde.

Engeland heeft wel voor leuke wedstrijden gezorgd, ze hadden gewoon geen geluk. Ik vind het wel jammer dat ze eruit liggen, want ze spelen echt leuk en aamvallend voetbal.

Jack Wilshere zat het overgrote deel op de bank terwijl juist een creatieve middenvelder broodnodig was.

1 juli 2014 om 14:17

Inderdaad onbegrijpelijk! Het ontbreekt ze sowieso al aan creativiteit en dan zetten ze Wilshere op de bank neer.

Ik denk dat het meer aan de aard van de competitie ligt daar: hoog niveau en veel druk. Als een talent twee wedstrijden niet prestreert ligt ie eruit en wordt er een dure buitenlandet gehaald. Duitsland heeft ook hoog niveau maar daar krijgen talenten langer de kans.

De speler die voor mij eruit sprong was Sterling. Echt een toptalent!

Men overdrijft gewoon heel erg. Ik vind Engeland ook een bende overschatte voetballers, maar Engeland kan het het toernooi met opgeheven hoofd verlaten. Ze hebben goed voetbal laten zien. Alleen het had wel iets 'gemener' gekund heb ik het idee. Ze waren ook unlucky met de loting.

1 juli 2014 om 14:12

Engeland heeft gewoon een gigantisch probleem, en dat is het aantal trainingsuren wat jonge spelers mogen maken. In Spanje, Duitsland en Nederland mogen spelers van onder de 18 4 keer zoveel trainingsuren maken, en jonge spelers worden beter door trainingsuren.

En Blink, Engeland moet zich eigenlijk gewoon schamen voor de resultaten, met 1 puntje terug naar Engeland is gewoon een gigantische afgang. We zijn geen Nederlanders die meer waarde hechten aan mooi spel dan aan winnen.

1 juli 2014 om 14:15

Ja klopt daarom zeg ik ook iets gemener. Maar Engeland wilt te lief te zijn. Maar voetballend was het gewoon een voldoende. Ze hebben zoveel kansen gecreeerd tegen Uruguay bijvoorbeeld.

De Engelse spelers die een beetje niveau hebben zijn op 1 hand te tellen. Echte toppers leveren ze daar al jaren niet meer af. Misschien maar eens kappen met Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland en een UK-team oprichten voor Fifa en UEFA wedstrijden. Ligt gevoelig bij die gasten, maar dan heb je ook een grotere kweekvijver. Het had al gescheeld als ze dit toernooi een Bale in de selectie hebben. Daarnaast heet McLaren volkomen gelijk. Opleiden doen ze daar al jaren op amateur niveau.

Het grote nadeel van Engeland is:

Ze mogen dan wel de beste competitie hebben, maar die competitie zit vol met buitenlandse toppers.
De Engelse spelers, talenten, krijgen de kans niet om zich naar boven te werken binnen een elftal.
Om Engeland erboven op te helpen, zullen ze toch echt hun eigen talenten meer tijd moeten geven om wedstrijden te spelen.

Want met dit elftal door gaan is een doodsteek voor het Engelse voetbal.

1 juli 2014 om 13:59

Aan puur het rauwe talent ligt het ook niet vind ik.
Het Engelse elftal weet op 1 of andere manier nooit echt samen te smelten tot een goed draaiend team met een degelijke tactiek.

Als je zo'n statistiek ziet dat ze 1x per 19.5 pogingen weten te scoren, terwijl het gemiddelde op 8,7 ligt dan heb je toch het idee dat ze er best moeten kunnen komen als ze op bepaalde gebieden wat kleine stapjes kunnen zetten.

1 juli 2014 om 14:25

Altijd dezelfde teksten.

Kijk als voorbeeld naar United. Die heeft een aantal grote talenten die met het niveau van de eredivisie direct mee hadden kunnen doen. Bij United en in de pl. is het niveau gewoon vaak te hoog...zelfs voor de grote talenten. United koos er daarom voor om spelers als powell, lingard. Keane te verhuren aan championship clubs.

In die competitie ligt het niveau echt niet lager dan de eredivisie.

Dit jaar hadden we ook gewoon een leuk team met goede talenten, maar zaten we in een verschrikkelijke loting waar je 2x nipt verlies. Kijk voor de grap echt even naar alle eindrondes van Engeland van de afgelopen 20 jaar...dan zie je echt dat er mentaal iets niet goed zit, ze nooit dat nodige geluk mee hebben en alle ongeluk die je kunt krijgen overkomt de Engelsen.

Het is een feit dat als het kwartje maar een paar keer de goede kant op was gevallen dat we deze discussies niet continu zouden voeren.

Toernooi he je ook gewoon een stukje geluk nodig en die is er nooit...geluk dwing je deels ook af...maar dan moet het mentaal goed zitten

1 juli 2014 om 15:03

@threelions
en waarom denk je dat er mentaal iets niet goed zit?

Als het in de competitie spannend wordt en het verschil moet gemaakt worden dan gebeurt dat door toure, aguero, suarez, henry, fabregas, hazard, drogba, silva enz enz.

Engelse spelers leren niet beslissend te zijn als het spek stinkt, omdat die goede buitenlanders dat doen.
Die engelse spelers hobbelen wat mee en ze lijken goed, dankzij de buitenlanders.
Maar zet 11 engelsen in 1 team en je ziet dat ze een stuk minder goed zijn.

Eigenlijk kun je het vergelijken met het nederlands elftal.
Ajax of feyenoord in europa is helemaal niks. Je zet vervolgens robben, v persie en nigel de jong tussen al die "matige" spelers uit de eredivisie en ze lijken opeens veel beter.

1 juli 2014 om 17:20

Ach ja. En als hier in de competitie het verschil gemaakt moet worden dan zijn het ook vaak spelers als Finnbogason, Pelle, Tadic, Johansson, Suarez, Eriksen, etc.

Spelers als Rooney, Lampard, Gerrard en Terry zijn de afgelopen jaren gewoon beslissende factoren geweest bij hun clubs. Spelers als Sterling, Shaw, Barkley en Llalana net zo goed bij hun clubs.

Als je puur kijkt naar de kwaliteit of potentie van een hoop van de spelers dan zit het best wel goed daar. Het komt er alleen al veel te lang niet uit en dat ligt echt niet alleen aan voetbaltechnische kwaliteiten.

1 juli 2014 om 14:38

Ik vind het grootste probleem van het Engelse voetbal de home-grown player rule, je hebt de regel voor niks. Ze halen een paar engelse spelers (al dan niet matig) en die gebruiken ze niet of nauwelijks, daarbij komt ook nog eens het belachelijk transferbedrag wat ze voor engelse spelers vragen omdat ze die "home-grown player" móéten hebben.
Kijk voor watvoor bedragen Shaw en Lallana zijn verkocht kom op zeg, kijk naar Caroll/downing en dat soort spelers. Ze kosten een godsvermogen en zakken allemaal door het ijs.
Het probleem van Engeland is dat ze bang zijn om zelf op te leiden en op te stellen Premier League draait op de buitenlanders. De echte Engelse top heeft geen enkele Brit in de basis die op echt spelbepalend is. Arsenal (wilshere) wint al tijden geen noemenswaardige prijzen, Chelsea (terry) wordt vormgeven door buitenlanders, City (rodwell) laat zijn team draaien op de duurste spelers, Liverpool (sterling) begint eindelijk weer een rol te spelen in Engeland.
Barkely speelt "te laag" niks te nadele van Everton , Henderson is geen top, Wilshere moet blessurevrij blijven, Mceachran speelt helemaal niet/nooit, Rodwell speelt niet/nooit, Evans/jones/smalling zijn niet beter geworden onder Moyes.

Zo op papier een Engels team met potentie maar dan moeten ze echt eens gaan spelen en een rol van betekenis gaan spelen zoals een Gerard/lampard/terry/adams

Ik mis bij Engeland die creatieve spelers met verfijnde techniek en een geweldig gevoel voor finesse. Je ziet in de Premier League dat het ook de buitenlanders zijn zoals David Silva, Juan Mata, Eden Hazard,nasri en Cazorla die wel dat gevoel hebben. Ze kunnen bij Engeland allemaal hard rennen, hard schieten en zijn sterk in de lucht. Maar van spelintelligentie en creativiteit is geen sprake. Daardoor ligt het tempo vaak te laag en zijn de passes te lang om dat tempo op te kunnen voeren. Er zijn teveel vaste, voorspelbare patronen waar een tegenstander zich makkelijk op in kan stellen. Dan lijkt het alsof ze goed spelen, veel balbezit hebben, maar eigenlijk zijn ze totaal ongevaarlijk.

En dan is het wachten op dat ene goede moment van de tegenstander, waar de bal dan natuurlijk wel goed valt. En dan heb je wederom een teleurstellend resultaat en een vroege uitschakeling. Ik kan me dan ook goed vinden in de woorden van Mclaren, dat de spelers in Engeland te beperkt worden opgeleid. Je ziet het aan de talenten die zich nu ook weer voordoen, jongens als Barkley en Henderson. Het lijkt allemaal verschrikkelijk veel op elkaar, ze hebben bijna allemaal dezelfde style van spelen. Waar wij in Nederland een heleboel talent hebben die perfect op de natuurlijke aanleg worden opgeleid is het in Engeland allemaal van hetzelfde.

1 juli 2014 om 14:13

Barkley, Wilshere, Sterling, Lallana, allemaal spelers die toch echt verfijnd zijn en ook creatief. Maar dat valt dan weer niet op he...

1 juli 2014 om 14:20

Maar (nog) niet op het niveau van bovengenoemden muv Wilshere misschien. Die speelde dan weer amper...

1 juli 2014 om 14:24

Ik vind Barkley niet in dat rijtje passen die ik hierboven noemde. En dan niet om het feit dat hij nog niet zo ver is in zijn ontwikkeling, maar echt puur qua finesse aan de bal. Sterling is zeer talentvol, maar vind ik meer een pure winger met snelheid een goede individuele actie. Geen spelmaker als Silva of Mata. Al heeft hij bij Liverpool een tijd op ''10'' gespeeld en dit prima gedaan.

Wilshere vind ik nog steeds geen wereldklasse, wel bizar dat hij steeds op de bank gehouden werd door Hodgson. Maar Wilshere krijgt in mijn optiek zo langzamerhand een beetje het predicaat eeuwig talent. Al is hij nog jong genoeg natuurlijk.

Lallana viel tegen in de minuten die hij kreeg, was bij Southampton erg sterk dit seizoen. Misschien dat de overstap naar Liverpool hem helpt een speler te worden die het Engelse elftal van wat speciaals kan voorzien.

Ik zeg niet dat het Engelse voetbal geen talent heeft, integendeel. Maar ze worden allemaal op andere facetten getraind en opgeleid. Ze hebben niet de individuele klasse die veel buitenlandse spelers wel hebben. En al helemaal niet dat gogme en die fluwelen touch aan de bal.

Het is toch heel simpel, waarom het in Engeland niet wil. De opleiding zal best wel goed zijn, alleen de grote sterren uit het buitenland houden de plekken bezet, waar deze talenten horen te staan. Zo is dat nu in Spanje in Italië ook het probleem. Helemaal niet raar, dat deze landen nu al weer thuis zijn.

Het is ook niet raar, dat Nederland veel (oud)spelers aflevert op het wk. We praten over een Mickey Mouse competitie, Met weinig geld, leiden we talent volle spelers op. Kijk naar onze jongens, naar die van België en andere landen met oud eredivisie spelers. Als ik kijk naar de top 10 beste spelers op dit moment, hebben er 4 in de eredivisie gespeeld. Zlatan, Suarez, Robben en van Persie, die zijn allemaal mede zo goed geworden, door onze competitie. En natuurlijk hebben ze talent.

De Eredivisie mag dan Internationaal niet meer veel voorstellen, maar jonge talenten krijgen wel speeltijd. Terwijl hun Engelse leeftijdsgenoten op de bank zitten weg te kwijnen. Vervolgens gaan die buitenlanders met hun opgedane ervaring naar Engeland en nemen daar de plaats in van dat talent wat vervolgens nooit aan spelen toekomt. Onderzoek toonde aan dat de er maar 60 Engelsen zijn die afgelopen jaar meer dan 10 wedstrijden hebben gespeeld in de Pl...aangezien Engelsen ook bijna nooit in het buitenland spelen, is je totale spelerspotentie om een wk-selectie uit te maken dus slechts 60 mensen!

Op dit WK zie je gewoon dat de landen die zelf opleiden beloond worden.

In Engeland is de jeugd te veel een handelshuis van verschillende nationaliteiten geworden en men durft geen eigen jeugd meer op te stellen. Zonde. Ik zie liever goede Engelse voetballers in Engelse teams.

1 juli 2014 om 14:16

Het is niet helemaal waar wat je zegt. Engelse clubs willen jonge spelers best een kans geven, maar je speelt als 16-jarige niet zomaar even Wilshere, Ramsey en Ozil uit de basis, of Toure, Silva en Nasri, of Matic, Fabregas en Oscar. Om maar wat spelers te noemen. Er zijn zeker wel clubs die jeugdspelers een kans geven, maar je moet gewoon zo'n enorm hoog niveau halen voordat je echt een serieuze kans gaat krijgen, of je moet als speler geluk hebben met blessures van teamgenoten. Op die manier zijn de meeste spelers doorgebroken.

1 juli 2014 om 14:27

Het is zeker wel deels waar wat hij zegt. In de Bpl willen namelijk alle clubs spelers van een bepaald niveau wat het overgrote deel van de talenten nog niet bezit. Dat komt mede door die eigenaren die liever namen halen dan iemand een kans geven. Een QPR bijvoorbeeld hebben spelers als promovendus dat gebeurt in andere competities never nooit. Daar kom je als jeugdspeler amper tussen. Southampton is samen met Villa de uitzondering denk ik? Arsenal doet het voornamelijk met buitenlandse talenten.

1 juli 2014 om 14:34

Het is wel degelijk waar, want als er ergens een talent loopt die bijvoorbeeld twee x een 8n haalt en 1 x een 5 (wat bij talenten gebeurd ) word er direct weer met de knip gezwaaid en komen er weer een blik nieuwe.

Ik roep het al heel lang maar de FA moet iets doen want eerdaags kwalificeert engeland zich niet een meer.

1 juli 2014 om 15:29

@stravven;

Engelse clubs willen liever het grote geld wat ze krijgen investeren in nieuwe spelers die "klaar" zijn in plaats van investeren in de eigen jeugdopleiding. Jeugdopleiding is altijd de beste lange termijn investering. Aankopen moet je elke keer maar hopen dat ze waarmaken waarvan je dacht dat ze konden.

Bij het nationaal elftal van Engeland hebben ze een manager nodig die een tactiek gebruikt. En niet een eeuwenoud engels recept wat gewoon niet werkt buiten Engeland. Ze hebben een manager nodig die ze aanvallend laat voetballen, zonder zo'n groot nutteloos blok op het middenveld. Plus ze mogen daar ook wel wat meer regels omtrent buitenlandse voetballers hebben, zo zie je maar dat de Engelse school wel degelijk is, maar niet goed genoeg. Ze leiden met namelijk buitenlanders op.

Zolang de BPL clubs matige buitenlanders halen ipv daar Engels talent neer te zetten, wordt het niet beter. Je moet alleen buitenlanders halen die het verschil maken.

Ik geloof dat er best Engels talent is, maar geef ze dan eens een kans. Alleen Man.united en Liverpool doen het eigenlijk. Arsenal haalt alleen Fransen en bij City en Chelsea is het ook alleen maar buitenlanders..

Met de Fair play regels zal er wel verandering in komen..

1 juli 2014 om 14:21

Tuurlijk, Arsenal haalt alleen maar Franse spelers. we hebben er nu welgeteld 6 Franse spelers onder contract staan. En Arsenal heeft in de jeugd welgeteld 12 buitenlandse spelers onder contract staan, en daarbij reken ik ook Schotten als buitenlandse spelers.

Arsenal, United en Liverpool geven jeugdspelers de kans ja, maar je moet niet doen alsof alle Britse spelers die daar onder contract staan ook uit de eigen jeugd komen. Bij United komen enkel Evans(een Noord-ier), Fletcher (een Schot), Januzaj (een Belg), Rafael (een Braziliaan) en Wellbeck(een Engelsman) uit eigen jeugd. Bij Liverpool is het nog minder, daar heb je enkel Sterling, Gerrard en Kelly. Bij Arsenal heb je Gibbs en Wilshere, Ramsey (welsh), Szczesny (pools). En over Oxlade, Walcott en Jenkinson kun je discussieren, die komen uit de jeugd van Southampton en Charlton.

We geven de jeugd wel een kans, alleen moeten die spelers van zo'n hoog niveau zijn voordat ze een basisplaats veroveren.

1 juli 2014 om 14:56

Ik zeg toch ook niet dat ze zelf opleiden? Mijn punt is dat ze een kans krijgen in het 1e elftal. Zolang dat niet gebeurt zal Engeland nooit een wereldelftal hebben.

En Arsenal heeft in het recente verleden toch echt meer Fransen dan Engelse spelers een kans gegeven. Maar ze hebben daar nu ook Engels talent rondlopen.

Het probleem is en blijft het aantal talent dat doorbreekt Shaw, Barkley,ox, Wilshere etc. zijn mooie talenten maar is voor een grote voetballand met een topcompetitie gewoon te weinig! Als je ziet hoeveel talent er bij landen als Spanje , Duitsland, Frankrijk, Nederland op elke positie loopt dan zie je gewoon dat het bij Engeland gewoon schaars is. Tel daarbij op dat door de schaarsheid aan talent die jongens heel veel kosten (zie Shaw) en daardoor mensen hoge verwachtingen hebben en de druk ook in mens is.

Maar goed er is ook hoop Engeland u17 is Europees kampioen geworden door Nederland te verslaan en de toekomst zal uitwijzen of ze gaan slagen...

1 juli 2014 om 14:44

Wij hebben gewoon meer specialistische spelers. Als de bondscoach van Engeland moet wisselen kan hij bijvoorbeeld Sturrigde wisselen voor Welbeck. Nauwelijks een verschil van spelen. Wij hebben aanvallers in alle smaken; dribbelaar (depay, Robben), harde werker (kuijt), afmaker pur sang (huntelaar) en redelijk allround (van Persie en toch ook Lens hierbij denk).

Zij kunnen Wilshere of zo ruilen voor Barkley (of zo haha). Nauwelijks verschil qua speelstijl. Wij hebben met Sneijder (normaal gesproken) een nummer 10, een speler met diepgang (De Guzman) of Wijnaldum (best compleet).

Wij leiden veel diverse type spelers / specialisten op, terwijl zij weinig goede spelers opleiden die qua speelstijl veel op elkaar lijken..

Engelse clubs scouten ook, maar doen dat heel erg vaak juist in het buitenland. Ze halen gewoon jongens op zoals pas bij Ajax, die daar niet eens echt aan de bak komen. Kortom, waarom komen ze zo'n jongen helemaal uit Amsterdam ophalen, als hij al derde keus is bij zijn lichting?

Die scoutingskosten hadden zij beter kunnen investeren in een Engelse speler en die vervolgens opleiden. Engels talent zal echt niet minder zijn, maar ja...

Als ze in Engeland nou gewoon eens al hun energie steken in het opleiden van hun eigen jongens ipv met bakken geld talentjes over te laten komen om in academies te komen spelen van clubs waar jeugdspelers A niet opgeleid worden en B nooit de kans krijgen. Iedereen blij.

Kan me nog herrineren toen ik jn de jeugd speelde. In de c en d jeugd wordt je dan gewoon overlopen, door de beuk erin voetbal.

Die mannkes vliegen erin.

Maar ja.... Wij werden ook groot, en sterk. En vanaf de b nooit meer verloren van een engelse tegenstander. Want die gooien nog steeds de beuk erin, maar voetbal zit er gewoon niet in.

Als je dan in Nederland ziet. Waar zelfs de b4 van een of andere dorpsclub een trainer heeft die probeerd het positiespel te verbeteren.

Dat is gewoon een verschil van inzicht over het spelletje. Ze zien het daar gewoon anders, en komen later technisch en tactisch kort als het mannen worden.

Engelse clubs hebben gewoon veel te veel jeugd rondlopen en vaak ook uit andere landen. Tja als je niet gericht inkoopt word het nog lastiger om uiteindelijk door te breken voor de engelse jeugd! Bedoel Chelsea of bijvoorbeeld Man City koopt elke speler die ergens maar een beetje bovenuit steekt.. maakt niet uit op welke positie die speelt en ook al hebben ze er 6 rondlopen op die positie, die speler kan dan toch wel weer $ opleveren dus word ie gewoon gekocht.

Daarnaast helpt het ook niet mee dat de meeste engelse clubs ook geen voetbal spelen.. het welbekende kick and rush zie ik nog erg vaak terugkomen. Arsenal speelt het beste voetbal, maar hoeveel engelse spelers voetballen daar?

Ook worden engelse talenten veel te veel en veel te snel gehyped.. dan heeft iedereen weer hoge verwachtingen en gaan ze keer op keer weer op hun bek.. tijdens wk's of ek's zie je dat deze talenten/spelers uiteindelijk niet zo goed blijken, tenminste niet zo goed als iedereen dacht.

En als er dan eens een talent rondloopt die het niveau aankan komt hij niet aan de bak omdat er dan een miljoenenaankoop word gedaan die wel beter moet zijn dan de desbetreffende speler... ja zo kom je er ook nooit natuurlijk.

Wat dat betreft wel goed voor het engelse voetbal dat van Gaal is aangesteld, die geeft jeugd sowieso een kans en speelt ook nog eens aanvallend, goed voetbal(ok dit wk daargelaten). Alleen vraag ik me af welke engelse speler buiten Rooney, Shaw.. heel misschien Carrick en Phil Jones zullen gaan spelen? De overige engelse spelers zijn denk ik te matig om genoeg aan spelen te komen daar, maar we gaan het zien met van Gaal! Welbeck, Young en dat soort spelers ga je de oorlog echt nooit mee winnen dat lijkt me duidelijk!

Waar was Nederland geweest zonder Robben en v Gaal. Ik denk nergens.
De Engelsen hebben sowieso geen realiteits zin. Maar Mclaren heeft wel een punt, wat ze in Engeland niet leuk vinden.

Heeft naar mijn idee in eerste instantie niet te maken met het niveau van de premier leauge, begeleiding of druk die er gelegd wordt op de Engelse talenten, maar met de algehele Engelse voetbalfilosofie. Van oorsprong zijn ze daar gewend om lange halen snel thuis te spelen, daarom zie je dat Engeland veel mogelijkheden heeft als het om lopers voor op het middenveld gaat. Creatieve spelers echter heb je nauwelijks tot niet bij Engeland, zij zouden vanaf amateur clubs tot aan jeugdopleidingen van de profclubs aan toe gewend moeten raken aan een netjes verzorgde opbouw van achteruit. Hiermee worden de talenten tactisch en technisch op de proef gesteld. Met een jaar of 15 zal je dan resultaten gaan zien op eindtoernooien denk ik.

Ze hebben ook niet meer de beste competitie van de wereld. Ik schat de Primera Division veel hoger. Dat is ook bewezen als je de recente resultaten in Europa bekijkt. Terwijl de nationale ploeg daar niet onder lijdt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren