Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emotionele Abidal: 'Ik ben Puyol ontzettend dankbaar voor dit gebaar'

Laatste update:

Niet aanvoerder Carles Puyol maar Eric Abidal stak zaterdagavond na de 3-1 winst op Manchester United de Champions League-beker de lucht in. De captain van Barcelona liet de eer over aan zijn collega. Bij Abidal werd in maart een gezwel in zijn lever geconstateerd en onderging een operatie. Hij herstelde hiervan wonderbaarlijk snel en keerde na anderhalve maand terug in de selectie.

/

"Ik kan mijn gevoelens niet omschrijven", vertelde een emotionele Abidal na afloop. "Dit is allemaal geweldig. Ik ben Puyol ontzettend dankbaar voor dit gebaar." Trainer Josep Guardiola hield geen rekening met de geste. "Puyol verdiende het", zei Guardiola. "Maar hij vond dat Abidal de beker in ontvangst mocht nemen."

"Dit is een beloning voor het harde werk dat we hebben verricht", jubelde David Villa. "We zijn zo blij dat we het in dit bijzondere stadion geflikt hebben. Het was een belangrijke prijs voor onze club en nu is de beker van ons. De timing van mijn doelpunt was erg mooi. We kwamen op 3-1 en dat was de beslissing in de wedstrijd. We zijn erg blij dat we dit allemaal hebben bereikt. Ik draag dit allemaal op aan mijn familie, mijn dochters en Pepe Reina, die als een neef voor mij is."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig gebaar van de hele selectie. Heel mooi voor Abidal.

29 mei 2011 om 10:38

Idd en ik vind dat ze het verdienen alleen al om dit gebaar, dan heb ik het nog niet over het voetbal. Heb de wedstrijd en de huldeging helaas niet kunnen zien . Maar wat is dit trouwens toch weer een kak bedoeling van de Fifa/uefa zeg. Dit moet gehuldigd worden op het veld, en niet zo achter al die mannen in pak blegh blegh en noch eens blegh!!!!!

29 mei 2011 om 13:41

Dus vanwege een gebaar verdien je het om de Champions League te winnen? Het is natuurlijk een prachtig gebaar, maar daarmee win je echt de Cup niet hoor. Het was meer dan verdiend dat Barca won en ik ben er zeker niet gefrustreerd over, want het was gewoon terecht, maar dat je vanwege een gebaar de CL verdiend te winnen is onzin.

29 mei 2011 om 13:53

@robb-

Wat is dat nou weer voor onzin dat ze het verdienen op basis van dit gebaar. Ik weet zeker dat als United hem zou winnen dat Vidic Van de Sar ook de cup omhoog zou mogen houden.

Barcelona heeft het gewoon verdient op basis van hun geweldige spel gister en dat ze United gewoon overklaste.

29 mei 2011 om 14:47

@vedetterut

dit is dezelfde onzin als sommige mensen die kwamen zeggen dat Van Der Sar de CL beker verdient omdat het zijn laatste wedstrijd was!!

29 mei 2011 om 12:47

Super mooi veel respect !

Grappig dat Villa deze winst opdraagt aan Pepe Reina

Heerlijk moment toen ik zag dat Abidal de aanvoerdersband aanhad, hij verdiende dit zo hard na zo'n jaar. Mooie geste van Puyol, dat toont hoe goed de sfeer in de groep is.

Dit typeert echt Fc Barcelona dit jaar. Iedereen is vrienden met elkaar en gunt het elkaar.
Ze zijn zo op elkaar ingespeeld niet normaal

29 mei 2011 om 11:49

Tuurlijk gunt iedereen Abidal die beker. Maar ik denk als bijvoorbeeld iemand van United een tumor gehad had, dat ze hem ook de beker aan hem zouden aandragen. Ik gunde het Abidal ook ontzettend!

wat een heerlijk team is dit barca toch ook , die zijn nog wel een tijdje onverslaanbaar, en een heel mooi gebaar richting abidal , wat een held die puyol!

Wat was dat een prachtig gebaar van Puyol. Echt klasse!

29 mei 2011 om 16:57

haha ja he, ik dacht al, waarom loopt hij door

Kippenvel moment natuurlijk. Maar dat deze man zo kort na zo'n ziekte zo'n prestatie leverde als gisteravond bezorgde mij nog meer kippenvel. Dit moet een ongelooflijk sterk en positief persoon zijn.

Prachtig gebaar, echt mooi dat zo'n hele groep met hem meeleeft en hem dan dit gunt.

Geweldig gebaar van Puyol, digetuigd van grote klasse.

Tuurlijk geweldig van Puyol dat hij dit doet. En dat Abidal dan de beker omhoog mag houden, ik vond het geweldig om te zien. Ik denk echter wel dat veel teams dit zouden doen als ze de Cl-finale hebben gewonnen en iemand een tumor heeft gehad. Bij Man Unt zou bijv Van der Sar de beker mogen krigen, las ik ergens. Maargoed, prachtig dit natuurlijk.

Mooi gebaar van Puyol en heel Barcelona. Dit beeld laat zien waar ze voor staan. Leuk voor Abidal, het zal hem goed doen.

Geen woorden voor, om emotioneel van te worden! Rillingen als ik het filmpje weer bekijk. Wat moet ik nog zeggen eigenlijk? Ieder woord is al te veel. Puyol een groots aanvoerder van een grootste generatie Barcelona en niemand maar dan ook niemand is de beker meer gegund dan Abidal. Dat hij in 2011-2012 maar voluit mag knallen!

Als Real fan kreeg ik hier ook wel wat kippenvel van, is natuurlijk een mooi gebaar. Leuk voor Afellay dat hij de cup kan vasthouden, in een halfjaar van strijden om het kampioenschap naar kampioen in Spanje + CL. Zijn aandeel mocht dan niet al te groot zijn maar die kan hij mooi op zijn palmares schrijven.

Ik vond het zo'n mooi gebaar. Echt geweldig toen ik die band zag bij Abidal. Ik had wel verwacht dat Puyol het zou doen, maar Puyol bewijst een echte aanvoerder te zijn en het Abidal te laten doen. Puyol is de beste aanvoerder die is bestaat.

Mooi voor Abidal. Dit is Barca ook en zo zie je maar dat iedereen maar een mens is met gevoelens. Top dat we dit als fans weer hebben mogen meemaken.

Het is niet alleen een mooi gebaar van Puyol, maar een mooi gebaar van een échte aanvoerder! Een echte aanvoerder acht zichzelf niet groter dan het team en dat laat hij hiermee voor mij zien. Een ware leider!

Dan ben je pas een echte aanvoerder! Niet met zichzelf bezig maar met zijn ploeggenoten. Getuigd van de sublieme klasse van Barcalona niet alleen op het veld maar ook er naast. Dit zijn de kippenvel momenten in het voetbal.

Een prachtig gebaar.
Barcelona heeft verdiend de champions leageu gewonnen.
Maar abidal heeft de sterkste vijand verslagen, en dit is gewoon weg schitterend!

Ja, dit was een zeker een heel mooi gebaar, niks op af te dingen. Jammer alleen dat dit dan door sommige analytici als 'typisch Barcelona' wordt bestempeld. Ik denk dat elke ploeg wel een dergelijke hommage in petto zou hebben in eenzelfde situatie.

Zo zie je maar weer dat de sfeer erg goed is in de groep n eigelijk kenmerkt dit het voetbal van Barcelona. Het draait niet om jezelf maar je moet jezelf ondergeschikt maken aan het team. Abidal in onderdeel van het team en heeft het zwaar gehad en daarom krijgt hij die beker van Puyol. Vind het mooi om te zien dat ze zo een hecht team zijn, als ik het niet beter zou weten zou ik denken dat dit beste vrienden van elkaar zijn.

Meer dan verdiend niet alleen om wat hij heeft meegemaakt maar ook omdat hij dit seizoen verreweg de beste verdediger was aan de kant van Barca.

1 woord: Prachtig!
Ik vind het een erg mooi gebaar, en ook al heb ik een hekel aan Barcelona, hier kan je alleen maar respect voor hebben...

het mooiste was toen puyol er in kwam en een wegwuif gebaar maakte toen hem eigenlijk de aanvoerdersband werd gegeven! hoe belangrijk is het dat een team een goede 'geest' heeft! ik bedoel natuurlijk de sfeer in zo'n groep. als die goed is dan veccht je voor elkaar en dan kan niemand een team aantasten.... puyol een held en Abidal een overwinnaar!!! geweldig!!!!

Hoewel ik gister fanatiek voor Manchester was, heb ik toch kunenn genieten van Barcelona. Er bekruipt mij altijd een gevoel van puurheid als ik Barca aan het werk zie. Vrijwel iedereen heeft het over 'buitenaards' wanneer het de Catalanen betreft, onterecht, vind ik. Juist het echte, het pure heeft de nadruk bij Barcelona. Gewoon, als je de bal verliest, hem terugveroveren. Zo snel mogelijk, gewoon, omdat ie van jou is. Lekker rondtikken, wat je het liefste doet. Niet volgepropt met opdrachten, het is een deel van je.
Zodra dit te zien is, is het meer dan voetbal: Mes que un club.

Mooi gebaar, en daarom gun ik ze de beker wel. Maar ik had liever dat Manchester hem had gewonnen in de laatste wedstrijd van onze Edwin, was een mooie afsluiter geweest van zijn toch al imposante loopbaan. Maar Abidal gunde ik het eigenlijk ook wel hoewel m'n voorkeur meer uitging naar Manchester.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren