Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rik Elfrink onthult wie van Ajax en PSV de betere papieren heeft om Jorthy Mokio op te pikken

Laatste update:

Ajax lijkt een 'flinke kans' te maken om het zestienjarige talent Jorthy Mokio op te pikken. Dat schrijft Rik Elfrink zondagochtend in een artikel namens het Eindhovens Dagblad. Ook PSV aast op de komst van de verdediger.

Mokio, nu nog eigendom van KAA Gent, mag als zestienjarige straks zijn eerste profcontract tekenen. Bij Gent kwam hij tijdens de competitieplay-offs vier wedstrijden in actie en dat genereerde de nodige, wereldwijde interesse.

De centrale verdediger, die in een nationaal jeugdelftal van België de aanvoerder is, staat bij onze zuiderburen te boek als een van de grootste talenten van het land. Geen wonder, dus, dat 'half Europa' achter de jongeling aan zit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ook vanuit Nederlandse topclubs is er volop aandacht voor het talent. Ajax en PSV azen beide op de handtekening van Mokio. De Amsterdammers lijken iets betere papieren te hebben. Volgens Elfrink was zijn vertegenwoordiging vorige week voor een gesprek in de hoofdstad.

"PSV lijkt nog wel in de race", verzekert Elfrink. Hoe ver de Eindhovenaren willen gaan hangt volgens de clubwatcher af van het bod dat technisch directeur Earnest Stewart wil doen. "Hij wil heel graag het niveau van het beloftenteam opkrikken met talent dat in staat is om de A-selectie te halen."

"Dat valt of staat met het doen van een topaanbieding, iets waar PSV nog voor lijkt te willen gaan", vervolgt de journalist. "Zeker het binnenhalen van een beloftevolle verdediger heeft voor PSV prioriteit."

Mokio kan in ieder geval voor drie jaar tekenen in Eindhoven, mocht hij kiezen voor een vertrek naar Brabant. Langer mogen zestienjarige voetballers ook niet contractueel worden vastgelegd.

Sean Steur


De twee ploegen waren ook al in een strijd verwikkeld om de handtekening van Sean Steur. De talentvolle jeugdspeler van Ajax schermde met interesse van PSV, maar zal 'op korte termijn een contract ondertekenen' in Amsterdam, zo bevestigt Elfrink.

Bij Ajax zijn titulair technisch directeur Alex Kroes en directeur voetbal Marijn Beuker aan het schaven aan de jeugdopleiding. De Amsterdammers kunnen niet langer de financieel exorbitante salarissen voorschieten aan jeugdspelers, zoals ze dat bij Rayane Bounida bijvoorbeeld wel deden, maar wisten in elk geval Steur te overtuigen met een goed verhaal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er zal bij mij wel iets van rancune bij zitten, zeker nadat we (terecht) uitgelachen zijn afgelopen seizoen. Maar ik vind het toch wel heerlijk dat we hier hebben gelezen via de Telegraaf en sommige PSV supporters dat het qua jeugd een grote puinhoop zou zijn, dat er dingen aan de hand zijn, dat we niet meer aantrekkelijk zijn voor de jeugd en dat er vervolgens toptalenten verlengen en we toptalenten aantrekken.

9 juni 2024 om 12:06

Ik snap jou bericht, maar er is nog niks getekend, en onze Rik is ook niet altijd even betrouwbaar ;-)

9 juni 2024 om 12:36

Als PSV de grootste kans had gemaakt had je gezegd dat Rik de meest betrouwbare journalist ter wereld is.

9 juni 2024 om 14:03

En jij kent mij?

9 juni 2024 om 12:13

Naast dat er zeker het een en ander mis is in de organisatie (waar het huidige topteam hard aan werkt), was dat ook voornamelijk de hoop dat dat zo was. Ajax is natuurlijk nog steeds enorm interessant voor talent.

9 juni 2024 om 12:18

Onze vrienden uit Amsterdam zijn echt hun volledige aantrekkingskracht niet kwijt, dat is slechts de wens van de vijand. Dat Ajax er weer bovenop komt lijkt mij een kwestie van tijd. Dat PSV en Feyenoord in de toekomst mindere periodes gaan meemaken is inherent aan voetbal, het zijn maar weinig clubs gegeven om continu aan de top te blijven. Ik kan op dit moment alleen Bayern en Real Madrid opnoemen die al decennialang de top van hun competitie zijn.

9 juni 2024 om 12:24

Haha inderdaad, was toch wel redelijk 'cringe' al die berichten. Iedereen denkt gewoon als we het roepen gebeurt het ook. Je ziet aan Feyenoord en PSV hoe snel het kan gaan, 1 goede selectie met een goede trainer en je doet weer mee.

9 juni 2024 om 12:29

Je hebt deels gelijk.Qua aantrekken van spelers is echt niks veranderd, Ajax heeft nog steeds een aantrekkingskracht van buitenaf.Echter heeft de jeugdopleiding zelf wel een jasje uit gedaan natuurlijk, de jeugdteams zelf worden niet meer zo makkelijk kampioen en de echte grote talenten waar Ajax om bekend stond blijven uit.Ook in de teams net onder Jong Ajax zit niet echt een klasbak natuurlijk.Er moet wel wat veranderen en dit is niet even binnen een paar jaar opgelost.

9 juni 2024 om 12:38

In de teams net onder Jong zaten echt wel klasbakken, echter zijn die allemaal al doorgeschoven naar Jong.

9 juni 2024 om 12:44

@ Mark Brust, al staren ze zich bij Ajax in de jeugd al jaren niet meer blind op kampioenschappen, maar op het vergrote van de weerstand van de spelers. Dat was één van de grootste kritiekpunten van Van Gaal op de jeugd van AZ. Daar volgens hem te veel werd gekeken naar resultaat in de jeugd en er uiteindelijk te weinig echte toptalenten doorbraken.

9 juni 2024 om 14:09

Klopt, ik doelde meer op het feit dat ze best vaak kampioen werden omdat ze simpelweg te sterk waren.

9 juni 2024 om 15:23

Eigenlijk is het beter in de jeugd om minder te winnen met meer weerstand dan om meer te winnen met minder weerstand. Maar goed, uiteindelijk moet je een jeugdopleiding afrekenen op het aantal spelers dat doorbreekt, en dat valt de laatste jaren wat tegen na de lichting De Jong De Ligt. Lastige daar weer aan is dat je een jeugdopleiding zo eigenlijk alleen maar achteraf kan beoordelen, want wat er nu (niet) doorbreekt zat 4 jaar geleden in de jeugd. Lang verhaal kort, ik vind het altijd lastig om te bepalen hoe goed de jeugdopleiding van Ajax nu is. Ook vielen spelers als De Jong en De Ligt wel in een gespreid bed van een topteam met goede coaching, waar bijvoorbeeld Van de Beek veel profijt van had. Zie je waar een Brobbey en Hato nu in terecht komen en dan is het ook lastig om te weten hoe goed ze echt zijn. De kwaliteit van een jeugdopleiding wordt dus op het oog ook bepaald door de kwaliteit van het eerste.

9 juni 2024 om 13:37

Dat de jeugd een puinhoop is staat hier los van en is nog altijd een feit. Kampioen worden ze nergens meer en het verlengen van Steur zou ik ook niet als een goed teken zien als er eerst lang gedreigd wordt met een vertrek. Zegt genoeg

9 juni 2024 om 14:42

MessiBazoer.Toptalent hier, toptalent daar,man idee dat er bij ajax altijd alleen maar supertalenten spelen. Maar even reactie op je stuk, dus omdat er 1 zogenaamd supertalent (wat allemaal maar moet blijken) heeft bijgetekend en deze speler heel misschien mogelijk ook komt haal jij je gelijk weer tov psv supporters? (Wat ik overigens niet ben) maar wat een kinderachtig geneuzel zeg.

Zeer talentvolle verdediger! Heeft de potentie om de beste van de wereld te worden.

Kan iemand wat meer uitleg geven over de speler Mokio? Verder vindt ik het wel mooi om te zien dat Beuker en co goed werk aan het leveren zijn bij Ajax. Talenten worden niet meer met grof geld binnengehaald, maar echt overtuigd door het plan wat Ajax ze te bieden heeft. Dat is in de afgelopen tien jaar wel anders geweest, waardoor vele grote talenten juist de opleiding van Ajax verlieten.

9 juni 2024 om 12:02

Gaat met gemak het eerste van Ajax halen. Is (kop) sterk, goed in de 1 tegen 1 duel, goede lange pass, goede inspeel pass, is snel en voetballend heel sterk. Die gaat voor zijn 20e voor meer dan 50 miljoen de deur uit.

9 juni 2024 om 12:18

Bedankt voor de toelichting! @Concacafff

9 juni 2024 om 14:47

Zo zo mag ik je glazen bol lenen?
Zoals jij het schetst is elke NLs ploeg kansloos om hem binnen te halen. Je denkt toch niet dat de topscouts van buitenlandse topclubs hem dan nog niet zijn opgevallen?

Mooi nieuws, zeker na Steur een lekker bericht. Keep em coming!

'Maar' 1.82 meter, knap dat-ie dan al z'n profdebuut gemaakt heeft en zo ver ik weet nog goed gespeeld ook. Vaak zie je bij zulke jonge jongens dat ze fysiek enorm ver zijn, of al veel eerder een groeispurt gehad hebben.

9 juni 2024 om 12:26

Nee zijn basisplaatsen waren niet goed. Hij liet zich meerdere keren veel te makkelijk wegzetten door volwassen aanvallers. In balbezit was hij wel al heel goed, maar ook daar heeft hij is de bal belachelijk weggegeven met een 1 op 1 kans voor de tegenstander tot gevolg.

Wel een groot talent, maar nog niet klaar voor mee te doen bij de profs in de Eredivisie.

9 juni 2024 om 12:51

Dan ben ik verkeerd geïnformeerd, altijd jammer haha.

9 juni 2024 om 14:26

1.82 op z'n 16e. Kunnen nog best een paar cm bijkomen hoor. Daarnaast zegt lengte niet alles, het gaat ook over timing, inzicht en felheid. Zie oa
Canavaro en Puyol en nog redelijk recent bij ajax: Martinez en Timber.

Volgens wat ik gelezen heb stond hij gisteren dichtbij Barcelona, vorige maand had hij bijna een akkoord met Leipzig... Eerst afwachten tot hij heeft getekend.

Hij is ook niet "het grootste talent van België". Hij is misschien zelfs niet de meest getalenteerde Belgische verdediger van zijn generatie. In de jeugd was hij heel goed, hij heeft 2 basisplaatsen gekregen bij Gent en was toen tweemaal nog veel te licht voor het profvoetbal. Dat is geen schande voor een 16-jarige, maar zijn entourage denkt blijkbaar wel dat hij al een hoger niveau aankan.

Ik vind het dom van hem om Gent nu te verlaten, het is de enige club waar hij het komende seizoen al kansen kan krijgen in het eerste team. Bij Ajax of PSV zie ik hem de komende 2 jaren geen kans maken, daar is hij nog niet klaar voor.

9 juni 2024 om 12:35

Hij is pas 16. Op je 18e of 19e debuteren in het eerste van Ajax of PSV is meer dan prima.

9 juni 2024 om 12:59

Maar hij staat nog niet zo ver als speler, als dat sommige analisten ervan maken.

9 juni 2024 om 15:01

En concacafff zelf ook gezien de comments van hierboven hebben we nu al te maken met grootste talent ter wereld. Gaat de beste verdediger worden en voor z'n 20ste met gemak 50miljoen opleveren.

En wat kun je als club na dat contract van drie jaar dan? Van z’n 16e tot z’n 19e zal hij geen wonderen gaan verrichten.

9 juni 2024 om 12:48

Doordat hij pas 16-jaar is mag hij maar maximaal 3-jaar tekenen, pas vanaf zijn 18de mag hij voor meer dan 3-jaar tekenen. Daar is niks aan te doen, zijn de regels doordat hij nog niet volwassen is volgens de wet.

Ik denk dat Ajax mede door wat er nu weer gebeurt is net Hato juist de grootste aantrekkingskracht heeft ten opzichte van PSV en eventueel Feyenoord waar je op korte termijn geen kans maakt om selectie speler van een te worden laat staan sterkhouder en dit vanwege hun CL ambities waarbij zij aankopen zullen doen op de plaatsen van die talenten waardoor zij weten de eerste 3 jaar zeker geen kans te maken. Iedereen kan elkaar napraten over de “puinhoop” bij Ajax maar Ajax heeft nu eenmaal de reputatie de kortste weg naar de absolute top te zijn Ajax schroomt niet een 17 jarige jongen centraal achterin in het eerste te zetten en dan kan het nu door een beleidsfout even minder gaan, op deze manier zal Ajax altijd boven komen drijven en titels blijven halen juist vanuit de eigen boezem! Vergeet niet dat doordat psv geen CL speelde en inkomsten miste zij ook op die manier gingen opereren en Gakpo,ihataren,Sabari etc is daar o.a. een mooi resultaat geweest het zit ze alleen niet in hun DNA en dat beseffen top-talenten ook. Ik zeg hier niks om te provoceren overigens het is meer een constatering wel van iemand met een Ajax bril waarvoor excuses.

9 juni 2024 om 13:38

Tsja wel of niet in het DNA, of een talentvolle speler kiest voor een jeugdopleiding is toch altijd een momentopname: welk perspectief schetsen ze, welke toptalenten en spelers zitten ervoor, wat is het ontwikkelplan, hoe zijn de trainers en faciliteiten. Dat totaalplaatje, plus imago van een club maken de beslissing. Niet of het wel of niet in het DNA zit.

9 juni 2024 om 15:29

Grappig hoe de term dna opeens de voetbalwereld is ingeslopen en overal wordt gebruikt. Oranje dna Ajax dna etc etc.

Groot talent, zou mooi zijn als Ajax hem binnen kan halen. Fijn dat Steur alsnog bij heeft getekend, is een van de betere en grotere talenten uit de opleiding van Ajax. Ajax is dan nu weliswaar bezig om wat spelers elders bij andere teams uit de jeugdopleiding te halen, maar dat is ook wel nodig. Hebben een paar weken geleden natuurlijk het broertje van Hato binnengehaald, Henrion hebben ze weggehaald bij Standard Luik, Abdalla van PSV, de Baat van Excelsior, Bentaleb van Sparta Rotterdam en zo zijn er nog wel wat namen die ze als versterkingen voor verschillende jeugdelftallen hebben gehaald.

Maar dat is ook echt nodig. De afgelopen jaren is de jeugdopleiding helaas aardig verwaarloosd en is het niveau van de meeste spelers die er nu lopen, heel matig. Ik hoop dat Beuker de opleiding weer enigszins goed op de rit en op niveau kan krijgen. Of Mokio daadwerkelijk komt, moet nog blijken maar dit is in ieder geval positief en het zou mooi zijn als hij de stap maakt naar Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren