Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elf dingen die je moet weten in aanloop naar Feyenoord - Vitesse

Laatste update:

Feyenoord en Vitesse staan zaterdag vanaf 18.00 uur tegenover elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Rotterdamse club mag als landskampioen het traditionele openingsduel van het nieuwe seizoen huisvesten in eigen stadion. Vitesse veroverde de KNVB Beker, de eerste hoofdprijs in het 125-jarig bestaan van de Arnhemse club. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in De Kuip.

· De laatste keer dat de wedstrijd om de Super Cup in De Kuip werd gespeeld was op 16 augustus 1995, toen Ajax met 2-1 van Feyenoord (met Giovanni van Bronckhorst in de basis) wist te winnen.

· Zes van de laatste negen edities van het duel om de Johan Cruijff Schaal werden gewonnen door de regerend landskampioen.

· Feyenoord en Vitesse ontmoetten elkaar 71 keer eerder (alle competities, thuis en uit) sinds de invoering van het betaalde voetbal; de Rotterdammers wonnen 36 ontmoetingen (24 remises, 11 nederlagen).

· Na 2013 (AZ - Ajax, 2-3) kwam het niet meer voor dat beide ploegen die dit duel speelden tot scoren kwamen.

· Feyenoord won slechts twee van de acht duels om de Johan Cruijff Schaal (inclusief Super Cup) die de ploeg speelde en kwam in vijf van die wedstrijden niet tot scoren.

· De laatste treffer van Feyenoord in een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal dateert van 8 augustus 1999, toen Patrick Paauwe Feyenoord de meest recente Super Cup-winst bezorgde met de 3-2 tegen Ajax.

· Zowel Jean-Paul van Gastel als Jan Wouters waren betrokken bij de laatste keer dat Feyenoord de Johan Cruijff Schaal wist te winnen (de 3-2 tegen Ajax op 8 augustus 1999): Van Gastel viel in aan de kant van Feyenoord terwijl Wouters trainer van Ajax was.

· Jean-Paul Boëtius kwam in zijn laatste zeventien duels in alle competities voor Feyenoord niet tot scoren.

· Vitesse won in de laatste zes seizoenen slechts eenmaal de eerste officiële wedstrijd van het seizoen (3 remises, 2 nederlagen): afgelopen jaar werd er met 1-4 bij Willem II gewonnen.

· Thulani Serero verloor op 13 december 2015 voor het laatst een wedstrijd en bleef sindsdien voor club en land negentien duels ongeslagen (13 zeges, 6 remises).

· Guram Kashia kan zijn 250e wedstrijd voor Vitesse spelen tegen Feyenoord; de verdediger is met twintig doelpunten de huidige topscorer van de Vitesse-selectie.

Wie zie jij graag de Johan Cruijff Schaal winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat Feyenoord een serieuze tik van Vitesse gaat krijgen. Al zou dat nog niet eens zo heel slecht zijn en de boel in Rotterdam goed op scherp zetten. Vitesse zal de verrassing van het seizoen gaan worden, denk ik zo. Een kwalitatief leuke selectie!

4 augustus 2017 om 14:52

Ik verwacht gewoon heel veel van Vitesse. En daarbij geef ik ook aan dat dat helemaal niet negatief hoeft te zijn. Het zet de boel juist goed op scherp bij Feyenoord. Elk nadeel kan ook zo zijn voordeel hebben. Buiten dat zal het mij verder een zorg wezen wie er wint. Dat beide ploegen daarbij in Europa goed mogen presteren.

4 augustus 2017 om 15:15

ah oke, op deze manier is het ook te lezen. Denk zelf dat Feyenoord gewoon wint. doordat er onder Gio slechts 4x verloren is in eigen huis in 2 jaar.

4 augustus 2017 om 15:08

Deze wedstreid is toch besmet verklaard.
Uit protest kijkt heel Nederland niet omdat Vitesse maar 1200 kaarten krijgt van de KNVB

4 augustus 2017 om 15:26

Nee, dat interesseert de rest van Nederland niet zoveel. De meesten vinden het vreemd dat we naar 1200 kaarten krijgen maar that's it. Als dit bij Ajax was gebeurd was half Nederland in rep en roer, maar het is Vitesse maar.

4 augustus 2017 om 16:45

Ik ben Ajax supporter en ik steun Vitesse voledig hier in.
En dat is niet uit rivaliteit omdst het Feijenoord is.

4 augustus 2017 om 17:14

Het heeft ook niks te maken met Feyenoord maar met de lokale driehoek die niet genoeg mensen kan inzetten. Als Feyenoorder vind ik het ook jammer dat het zo is gelopen. De JC Schaal stelt al weinig voor, maar dit is een nieuw dieptepunt.

4 augustus 2017 om 17:24

hij uit hiermee ook geen haat naar ajax (zoals jullie vaak gewend zijn). Gaat er gewoon om dat clubs met een kleinere achterban vaak niet zo serieus worden genomen en dat is best jammer

4 augustus 2017 om 19:42

Het is uitverkocht daar gaat het om. Knvb zit er nu echt niet mee dat er geen uitsupporters zijn. Zou mooi zijn als feyenoord ook maar 15000 man had

4 augustus 2017 om 22:34

@sil445 Exact, de KNVB zegt er te zijn voor alle clubs, maar is er in de praktijk vooral voor de top-3. En dat is jammer als je geen supporter bent van 1 van deze clubs, want dan heb je maar gewoon pech. Morgen geen uitwedstrijd voor me, boycot is boycot.

4 augustus 2017 om 15:43

Oh ja? Zonder Wolfswinkel, Baker, Tighadouini etc?

4 augustus 2017 om 15:57

Zonder hen, maar wel met Serero, Linssen, Rashica, Miazga en Matavz. Naar mijn mening moet Vitesse met deze selectie gewoon 4e worden. Er staat echt een goede basis en er is voldoende back-up.

Pasveer/Room
Dabo
Kashia
Miazga
Buttner
Bruns
Serero
Foor
Rashica
Matavz
Linssen
4 augustus 2017 om 17:41

Zeker waar, maar die zullen er nog niet staan de eerste wedstrijden.

4 augustus 2017 om 23:18

Leuke vleugels, aardig middenveld, aardige verdediging. Kan nog niet zoveel zeggen over Miazga en Dabo. Maar ik vind Matavz een matige spits. Die is best te verdedigen. Keeper is ook niet fantastisch. Zeker nu Room weg gaat of ziek is.

Vitesse zal top 7 moeten halen en ik denk wel dat het lukt. Maar veel meer zit er met dit materiaal niet in. Vind het eigenlijk redelijk gelijkwaardig aan Heerenveen vorig jaar aan het begin van het seizoen.

4 augustus 2017 om 23:58

@VitesseA1
Vitesse heeft zeker goed ingekocht, maar ik schat FC Utrecht hoger in.
Vierde worden kan: Utrecht 3, Vitesse 4, PSV 5.
Maar PSV zal zich nog wel gaan versterken, want ik neem aan dat ze in Eindhoven aardig geschrokken zijn van het niveau in de Europa League.

5 augustus 2017 om 12:04

@feye88 : ik denk dat je Vitesse nogal onderschat. Hopelijk doet Feyenoord dat vanavond ook. Vitesse heeft nu kwalitatief en kwantitatief een betere selectie dan vorig seizoen. Wat ik tegen Sparta Praag en reading zag was gewoon erg goed. Daarnaast hebben juist clubs als Twente, Heerenveen, Groningen en Utrecht behoorlijk ingeleverd en vind ik PSV vooralsnog zeer matig. 3e worden zou dus zomaar kunnen...
@orwell : op basis waarvan schat jij Utrecht hoger in? Qua aankopen ben ik juist van Utrecht weinig onder de indruk.

5 augustus 2017 om 14:12

Het gat tussen Utrecht en de rest van de subtop was vorig seizoen best groot en Utrecht is er deze transferperiode eerder sterker dan zwakker op geworden.

5 augustus 2017 om 18:58

Vitesse onderschatten? Heb je Heerenveen gezien aan t begin van vorig seizoen? Die waren toen ijzersterk.

5 augustus 2017 om 11:19

Eens dat Vitesse voor een verrassing kan zorgen dit seizoen. Echter is Feyenoord ook niet heel slecht uit de transferperiode gekomen en heeft kwalitatief echt wel goede spelers erbij gehaald.

Deze wedstrijd is in geen enkel geval een serieuze te noemen. De keuze voor het stadion, de verdeling van de supporters etc. Het geeft mij niet het gevoel wat ik in andere jaren wel had. Buiten al deze randzaken denk ik wel dat het een interessante match wordt omdat ik veel verwacht van Vitesse.

4 augustus 2017 om 14:52

de keuze van stadion wordt bepaald door de ploeg die landskampioen is geworden. Het is dus niet echt een keuze om in de kuip te spelen maar meer een gevolg van de nieuwe regels van de Knvb.

4 augustus 2017 om 15:01

Klopt, daar hebben de clubs zelf voor gekozen.

De verdeling van de supporters van beide clubs, waar de clubs niet voor hebben gekozen, maakt de Johan Cruijff Schaal een nog sneuere vertoning dan het al was.

5 augustus 2017 om 10:23

En dat willen ze weer herzien,en inzag naar protest van Vitesse Supporters.
Met steun ja ook van Feyenoord Supporters,dat er wel een eerlijke verdeling komt.

4 augustus 2017 om 23:20

Het gevoel wat ik bij de JC schaal in de Arena vorig jaar had was vooral: wat moeten we daar? Zo'n laaggewaardeerde prijs in een stadion dat nogal sfeerloos is als er geen zeer fanatieke support is. (als de Arena hard gaat heeft het wel sfeer, zoals tegen Twente toen).

5 augustus 2017 om 18:31

Is natuurlijk onzin als pec zwolle tegen roda speelt in de kuip is er ook 0 sfeer kan je totaal niet vergelijken ja er is nu sfeer omdat er alleen maar feyenoorders zitten. Daarom is het ook zo oneerlijk richting vitesse feyenoorders spelen met 2 voordelen.

5 augustus 2017 om 18:56

Vergelijk de wedstrijden van Oranje. Iedereen geeft aan dat het in de Kuip het mooist is. Daar hangt gewoon meer sfeer.

Dit wordt een interessante pot Vitesse heeft lekker ingekocht, ze hebben nu een mooie selectie,
maar ik zie Feyenoord dit gewoon winnen.

Dit is mijn opstelling voor zaterdag, de gebruikelijke namen, alleen heb ik St Juste in plaats van Diks die een hele slechte indruk op mij maakt. Normaal gesproken zou ik daar Nieuwkoop zetten maar die is nog even geblesseerd.

Jones
st juste
Van der heij
Botteghin
Haps
Vilhenea
Toornstra
El Ahmadi
Berghuis
Jorgensen
Boeituis
4 augustus 2017 om 15:41

Denk dat Diks gaat spelen en St Juste op de bank begint. Diks deed het tegen Sociedad niet slecht en met Berghuis voor hem wordt het wat makkelijker voetballen. Ik hoop dat hij in de rust wel Amrabat gaat brengen zodat we die ook in actie zien en ook ST juste mag van mij invallen zodat we die voor het eerst in Feyenoord 1 aan het werk kunnen zien.

Deze wedstrijd wordt op voorhand al gedegradeerd tot een slap aftreksel van wat eigenlijk een mooie seizoensouverture zou moeten worden.
En dit gebeurt dan door vertegenwoordigers van de hele bedrijfstak,die van de kaartverdeling een grote puinhoop maken.
Jammer van zon slecht begin,hopelijk stemt de wedstrijd zelf tot meer spektakel.

Vitesse begint normaliter stroef aan het seizoen, vorig jaar echter niet. Misschien kunnen ze dat voort trekken. Echter was het toen Lamprou die vitesse met een vreselijke blunder hielp. De statistieken wat betreft boetius zijn ook niet zo positief.

Beetje jammer... hoogmoed komt naar de val! En zeker ondanks dat feyenoord thuis speelt... hebben ze dit nog niet zomaar gewonnen!! Ook al denken ze van wel wedstrijd duur 90 min en vind persoonlijk vitesse beter nu dan feyenoord heb zelf een aantal wedstrijden van bijde clubs gezien! En vond feyenoord niet spannend.... Daar in tegen vond ik vitesse een aantal paar redelijke wedstrijden spelen. ... denk dat feyenoord zich nog lelijk kan vergissen morgen.... Hoop op een mooie wedstrijd.

4 augustus 2017 om 17:25

Verder hoop ik dat je gelijk krijgt.. kut wedstrijd of niet, winnen van Feyenoord is altijd mooi meegenomen

4 augustus 2017 om 17:51



Hoop natuurlijk op Vitesse maar ik denk toch dat Feyenoord dit wint. Vooral omdat daar minder mutaties zijn, in een elftal dat toch kampioen is geworden. Ben eigenlijk vooral benieuwd naar de actie van de gezamenlijke supportersverenigingen.

4 augustus 2017 om 18:01

Morgen zullen we het zien wie er wint! En voor feyenoord zal het niet de eerste keer zijn dat ze bij voorbaat al denken dat ze er zijn... beker wedstrijd bij vitesse... mogelijk de kampioens we strijd bij excelsior.... maar ook toen ging het mis

Is er trouwens van uit Rotterdam eigenlijk belangstelling voor deze wedstrijd?
Weet iemand hoeveel kaarten er verkocht zijn of mogen seizoenkaarthouders gratis naar binnen?

4 augustus 2017 om 19:40

Uitverkocht. En dat wilt de knvb ook dus denk niet dat de knvb er mee zit dat er geen uitsupporters zijn.

5 augustus 2017 om 10:59

Seizoenkaarthouders moeten ook gewoon voor de wedstrijd betalen. Desondanks is de Johan Cruijff Schaal voor het eerst in haar historie uitverkocht. Voor de KNVB een bevestiging dat hun doel geslaagd is.

5 augustus 2017 om 11:48

Best jammer allemaal.

Maar ja als het aan mij had gelegen had jong Vitesse ook aan de aftrap gestaan.

En natuurlijk boeit het de Knvb geen barst dat er geen uit supporters er zijn.
De Knvb is er alleen voor de top 3 dus ja.

Naja ik wens Feyenoord fans veel plezier op dit feestje.

Weet iemand of een deel van de inkomsten van de kaartverkoop naar Vitesse gaat. Net zoals bij de bekerwedstrijden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren