Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘El Ahmadi zei dat hij in Nederland nog maar voor een club wil spelen’

Laatste update:

FC Twente is naarstig op zoek naar versterkingen voor komend seizoen en Eljero Elia en Karim El Ahmadi zijn volgens Jan Streuer voorname kandidaten om terug te keren in de Grolsch Veste. De technisch directeur van de Tukkers benadrukt echter ook dat de aanvaller en de middenvelder in Enschede niet hoeven te rekenen op een topsalaris. Elia beschikt bij Istanbul Basaksehir over een contract dat eind juli afloopt, terwijl El Ahmadi in de laatste fase van zijn verbintenis is aanbeland bij Al-Ittihad.

Streuer heeft reeds contact gehad met Elia en El Ahmadi, allebei met een verleden bij FC Twente én Feyenoord. "Wij kennen de situatie van deze spelers", verduidelijkt de bestuurder in gesprek met FOX Sports. "Voorlopig speelt Elia nog in Turkije, dus hij is nog niet terug. Voor El Ahmadi is het een beetje hetzelfde verhaal. Hij heeft gezegd dat hij in Nederland nog maar voor één club wil spelen en dat is Twente, maar dat hij hier komt spelen is nog geen zekerheid." Overigens liet Jack van Gelder vrijdag in Paniekvoetbal van Ziggo Sport weten dat FC Twente voorlopig niet de eerste keuze is van Elia

De opvolger van Ted van Leeuwen als technisch directeur hoopt dat El Ahmadi binnenkort definitief terugkeert bij de club. "Hij woont hier al en wil dingen doen in de regio. Dat kan dus een interessante speler voor ons zijn." De inmiddels 35-jarige El Ahmadi liet zich vorige maand tegenover TC Tubantia kort uit over zijn toekomst als clubspeler. "Ik wil wachten op wat er komen gaan, ik hou alle opties open."

Streuer blijft dus positief gestemd over de komst van Elia en El Ahmadi, maar FC Twente is zeker niet van plan zich in allerlei bochten te wringen om tot een definitief akkoord te komen. "We kunnen ze halen als de speler hier graag wil spelen, en ze hebben hier gespeeld", benadrukt de ervaren sportbestuurder. "Als hij dat wil en hij is bereid om voor een normaal salaris te spelen, dan is dat een mogelijkheid. Maar als ze echt voor het geld gaan, dan kunnen dat soort spelers niet", aldus Streuer, die voorlopig alleen de van FC Volendam afkomstige Gijs Smal naar FC Twente wist te halen.

Zie jij Eljero Elia en Karim El Ahmadi terugkeren bij FC Twente?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Boschker weer op goal, douglas weer achterin en Joop weer lekker laten klooien met de financiën, oude tijden herleven hier in het mooie twente!

6 juli 2020 om 14:10

Theo Janssen is al gespot in trainingsbroek

6 juli 2020 om 14:46

Die zag ik ook wel assistent trainer worden inderdaad, helaas.

Het is allemaal natuurlijk leuk, maar je moet er als club ook mee oppassen. Spelers hebben natuurlijk qua leeftijd wel een grens waarbij meerwaarde verandert in vergane glorie. Het is natuurlijk leuk dat spelers eventueel terug willen keren, maar FC Twente zit niet in de positie om ze een contract aan te bieden voor bewezen diensten. Ze moeten ook in het veld nog wat toe kunnen voegen. El Ahmadi is natuurlijk wel alweer 35 jaar, terwijl ook Brama volgende maand alweer 34 jaar wordt. Je hebt natuurlijk ook nog Selahi, Bosch, Roemeratoe en Aburjania lopen.

Laat ze dat nou niet doen, dat zijn dure spelers en geld heeft Twente niet. Probeer het met vijfde rang talenten van Chelsea en City en wat wisselspelers van de topclubs in Nederland. Je zou denken dat Twente een keer van het verleden leert.

6 juli 2020 om 14:21

Twente zal waarde moeten creëren en dat doe je dus niet met spelers huren. Deze zomer zijn alle spelers met waarde al gratis de deur uitgelopen en dat kan niet nog eens gebeuren want zonder inkomsten uit transfers zal je nooit kunnen groeien.

6 juli 2020 om 14:48

Welke spelers bedoel je met 'alle spelers met waarde' die de deur uit zijn gelopen? Daarnaast moet je ook kijken hoe reeel de kans is dat je er komend jaar in blijft als je gaat gokken op alleen extreem goedkope talenten.. Je zult een combinatie moeten vinden, want zonder huur en/of ervaren spelers ga je het ook niet redden en degradatie betekent een nog groter probleem.

6 juli 2020 om 15:51

Nou Vukic, Bijen en Aitor hadden allemaal nog wel een bedrag kunnen opbrengen voor Twente en zijn nu gratis vertrokken. Zeker voor Aitor en Vukic had je makkelijk wat kunnen vangen. Espinoza was misschien ook nog wel een speler geweest die je niet gratis de deur uit had hoeven laten lopen.

6 juli 2020 om 14:33

@ El Fenomeno Elia en El Ahmadi zijn financieel al lang en breed binnen. Zij willen afsluiten bij de club waar ze zijn begonnen of de mooiste tijd hebben gehad. Ik denk dat Robben in China ook meer kan verdienen dan bij Groningen. Niet alles draait om het geld. Gelukkig maar.

6 juli 2020 om 14:39

Elia was ook allang binnen en toch verliet die Feyenoord voor een beter salaris in Turkije.

6 juli 2020 om 14:44

Klopt, maar hij ging niet naar Turkije om zijn carrier af te sluiten. Veel spelers keren terug naar de club waar ze ooit zijn begonnen of de mooiste tijd hebben gehad. Kijk naar Dirk Kuyt. Als hij alleen voor het geld had gevoetbald was hij in Turkijke gebleven en niet naar Rotterdam afgereisd.

6 juli 2020 om 15:52

Maar vooral een Elia heeft een bepaalde levensstandaard waar die aan wil kunnen voldoen en daar hoort ook een redelijk salaris bij. Hij kan dan financieel al helemaal binnen zijn maar dat betekent niet voor alle spelers dat ze dan geen waarde meer hechten aan een dik salaris. Sommige spelers blijven gewoon broodvoetballers en daar is Elia er ook gewoon een van.

Ik snap niet waarom ze zich zo expliciet op die categorie spelers richten. Ik zou maximaal voor Brama of El Ahmadi gaan en niet beiden contracteren. Sowieso loop je een risico op uitgebluste spelers die niet meer meekunnen op die leeftijd mede door blessures. De afgelopen jaren heeft zelfs een FC Twente met Hooiveld en Verhaegh 2 voorbeelden gehad van dat gerespecteerde spelers in het buitenland van halverwege de 30 een bepaald risico met zich meebrengen.

6 juli 2020 om 15:19

Dat is ook het eerste wat ik dacht, je gaat of voor Brama of voor El Ahmadi. Alle twee is teveel van het goede. Persoonlijk zou ik voor El Ahmadi zijn gegaan, die heeft toch wat meer bereikt en vond hem altijd een echte leider bij Feyenoord. Daarnaast weten we van afgelopen seizoen dat Brama niet echt goed is met op de bank zitten, dus als Karim nog veel in zijn mars heeft snijdt Twente zichzelf dubbel in de vingers.

6 juli 2020 om 15:42

Denk niet dat El Ahmadi zoveel meer heeft bereikt. Als je naar de erelijst kijkt (wiki) doet dat elkaar niet zoveel. Verder wel eens dat en Brama en El Ahmadi 1 teveel is.

6 juli 2020 om 15:45

Van wat ik gelezen heb speelt Jans altijd met twee controleurs. Dan zouden beide wel kunnen spelen.

6 juli 2020 om 16:10

@silaz, qua prijzen komt het inderdaad overeen maar El Ahmadi heeft zich staande kunnen houden in de Premier League en in de top van de Eredivisie gespeeld terwijl Brama speelde bij Zwolle en een halfjaartje Utrecht.

Een ervaren As is mooi, maar het moet geen bejaardentehuis gaan worden. Elia en El Ahmadi zouden trouwens natuurlijk nog wel van toegevoegde waarde kunnen zijn. Zeker Elia is nog steeds een goede speler. Op de flanken verder jonge frisse spelers. Dan heb je ook een mooie mix.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren