Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Einde aan transfersoap: Marcelo Brozovic ruilt Inter officieel in voor Al-Nassr

Laatste update:

De overgang van Marcelo Brozovic van Internazionale naar Al-Nassr is rond. Dat maakt de club uit Saudi-Arabië maandagmiddag bekend. De dertigjarige Kroaat leek vorige week al zijn contract te gaan tekenen in Saudi-Arabië, maar Inter en Al-Nassr leken maar niet uit de onderhandelingen te komen. Fabrizio Romano meldde zaterdagavond al dat er alsnog een akkoord bereikt was tussen alle partijen. Inter ontvangt naar verluidt achttien miljoen euro, vijf miljoen euro minder dan Al-Nassr aanvankelijk wilde betalen.

Donderdagavond meldde onder meer transfermarktexpert Romano op Twitter al dat de deal zo goed als rond was. De middenvelder zou vrijdag de medische keuring ondergaan en daarna een contract tekenen tot medio 2026. Met de transfersom zou een bedrag van 23 miljoen euro gemoeid zijn. Later ontstonden twijfels of de overgang wel door zou gaan, maar Romano kwam alsnog met witte rook. De transfersom ligt dus wel vijf miljoen euro lager dan de Italiaan eerder meldde.

Al-Nassr verlaagde het bod op Brozovic plots, zodat de club kon voldoen aan zijn salariseisen. Beide clubs hadden een akkoord bereikt over een transfersom van 23 miljoen euro, maar Al-Nassr besloot dat vervolgens te verlagen naar 15 miljoen euro. Daarnaast verlangde Brozovic volgens La Gazzetta dello Sport ook nog een ontslagvergoeding van Inter, omdat zijn contract bij de Italiaanse club nog drie jaar doorloopt. Van geldzorgen bij een overstap lijkt echter geen sprake voor de 87-voudig international, daar hij bij Al-Nassr naar verluidt 25 miljoen euro per jaar gaat verdienen.

Inter-directeur Giuseppe Marotta zei in gesprek met Sky Sport Italia dat de bal bij Brozovic lag. “Zoals ik altijd zeg is het de speler die beslist. Inter is niet gedwongen hem te verkopen. Het grootste probleem is in dit geval het contract tussen de speler en de nieuwe club. Als er niet snel een oplossing komt, halen we hem van de markt', is hij duidelijk. Brozovic zou de tweede speler zijn geworden wiens transfer naar Al-Nassr op het laatste moment afketst vorige week. Eerder werd al bekend dat de overgang van Hakim Ziyech waarschijnlijk niet doorgaat, omdat de voormalig Eredivisionist niet door de medische tests komt. Voor Brozovic kwam de transfer dus alsnog in orde. De Kroaat tekent voor drie jaar.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat hele 'project' is nu al gedoemd te mislukken, als je nu al moeilijk gaat doen om geld terwijl dat het enige is wat je hebt zijn de Saoudische plannen geen lang leven bezworen. Zullen ze al spijt hebben?

1 juli 2023 om 16:46

Nope, ik vermoed dat ze keihard doorgaan tot er een competitie staat die qua niveau minimaal gelijk is aan de 6e plaats van Europa (ongeveer de Eredivisie)

1 juli 2023 om 18:37

Zal wel niet lukken. De chinezen hadden ook grootspraak. Is ook niets van terecht gekomen.

1 juli 2023 om 18:37

Dachten we dat niet ook bij China en ver daarvoor VS? Werd beide ook niks.

1 juli 2023 om 23:20

@Ali
Wel niet lukken? Wat is het nou Ik ben het met je eens hoor, zolang ze daar in SA die buitenlanders regeling hebben(max7/8) gaat het niet lukken. Want dan speel je nog steeds met 3/4 saudie's in je team.

3 juli 2023 om 18:21

Wel niet is belgisch voor niet (geen grap)

3 juli 2023 om 18:24

Ook gebruikt in het ABN tenminste hier wel.

3 juli 2023 om 18:25

Er is een nuance tussen de VS, China en SA. SA heeft eigenaren die meer 500 miljard euro vermogen hebben, dat had je niet in China of Vs....sa zou ik zeker niet onderschatten.

1 juli 2023 om 21:10

Nu blijkt dat ze moeilijk doen omdat ze het anders niet kunnen betalen. Blijkt die geldstroom toch niet zo oneindig te zijn. Echt geld verdienen doen die clubs ook niet echt, dus ben benieuwd wat er gaat gebeuren als het geld echt opraakt.

3 juli 2023 om 18:23

Dat is pure onzin, gewoon een onderhandelingstactiek. Zelfs Shell zou er alles aan doen om een werknemer met zo min mogelijk ontslagvergoeding weg te sturen. Het is gewoon onderhandelen, waarom 10 miljoen meer betalen ook al heb je het geld?

3 juli 2023 om 18:22

Al Nassr en Al Hilal worden bekostigd door o.a. het Public Investmund Fund met een besteedbaar (!) vermogen van nabij 650 miljard. Dus nee, dit is peanuts voor hen. Maar als je kan onderhandelen tot een lager bedrag, dan waarom niet?

Gewoon laten zitten. Ook ontslagvergoeding willen van Inter!?

Hopelijk trekt de SA club stekker eruit. Gewoon laten zien dat er ook grenzen zijn. Voor hem genoeg andere spelers.

1 juli 2023 om 16:36

Exact!

1 juli 2023 om 20:04

Dat er voor hem genoeg andere spelers zijn dat is prima. Het is sowieso niet fair om te bepalen wat deze grenzen zijn gezien we niet weten wat er in het contract staat.

Wellicht wilt brozovic niet weg, maar wilt inter hem wel weghebben en is zijn enige aanbod Al nassr, waar hij wellicht niet wilt spelen.

Don't judge a book by its cover

1 juli 2023 om 22:02

Het is al ruime tijd bekend dat onder andere Barca interesse had😐

1 juli 2023 om 22:42

Ben ik vooral benieuwd wat voor bod dat zou zijn geworden. Vermoed dat het bestuur van inter niet andere gezichtsuitdrukkingen had dan die smiley van jou bij het zien van Barcas bod..

Zou voor inter, om het maar beetje te overdrijven, de doodsteek zijn. Want met het geld van Brozovic zouden ze Fratessi halen. Dus moet er iemand anders verkocht worden.Edit; uiteindelijk niets aan de hand

De wens voor een ontslagpremie lijkt me onzin, dan zou Al-Nassr ook geen transfersom hoeven te betalen aangezien een premie zou betekenen dat zijn contract ontbonden zou worden.

Wel knap, dan ga je voetballen voor het geld. Heb je een land/club die al meer betaalt dan welke club dan ook. Wil je nog teveel. Hebzucht doet rare dingen met mensen.

Ontslagvergoeding vragen terwijl je straks een monsterlijk salaris kan opstrijken.

Wij hebben McTominay en Fred te koop. Iemand geïnteresseerd?

1 juli 2023 om 22:38

Mag united lekker houden

Snap niet waarom Inter zo wanhopig is om Brozovic te laten gaan voor maar 18 miljoen. Tuurlijk is die 30 maar hij had een contract tot 2026 en was een belangrijke pion bij Inter op het middenveld. Maar ja blijkbaar moeten ze wel verkopen. Financieel is het al jaren niet meer wat het is geweest bij de club. Had verwacht dat ze wat verder waren als je de afgelopen jaren zag.

1 juli 2023 om 23:25

Valt me toch op dat veel Italiaanse clubs financiele problemen hebben. Roma, Juve, Inter, AC Milan.. allemaal moeten ze verkopen.

2 juli 2023 om 02:11

Klopt inderdaad! Italiaanse clubs doen het niet zo best in financieel opzicht. Milan die Tonali moet verkopen, Inter die Brozovic en mogelijk Onana verkopen etc. En zonder dat ze echt grote aankopen ervoor terug kunnen doen.

Brozovic droomde al toen hij nog kind was om profvoetballer te worden in de mooiste voetbal competitie te Saudi-Arabie. Echt de droomconmpetitie van elke voetballer.

Europese topclubs zijn aan het slapen. Dit zou voor United, Bayern, PSG, Chelsea, Liverpool etc. allemaal een basisspeler zijn. Zonde, maar money talks. Je kan hem geen ongelijk geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren