Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Al-Ittihad betaalt dertig miljoen euro voor nieuwe compagnon van Benzema

Laatste update:

João Pedro Neves Filipe, kortweg Jota, gaat spoedig de overstap maken naar Al-Ittihad. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano heeft de aanvaller van Celtic al contact gehad met Al-Ittihad-trainer Nuno Espirito Santo en is de transfer een kwestie van tijd. De Portugees moet zo'n 30 miljoen euro kosten. Als dat bedrag daadwerkelijk op tafel komt, wordt Jota de duurste uitgaande transfer in de Schotse voetbalhistorie.

De transfer van Jota naar de regerend landskampioen van Saudi-Arabië komt niet uit de lucht vallen. De 24-jarige linksbuiten wordt al een tijd in verband gebracht met een transfer naar het Midden-Oosten, waar hij aanzienlijk meer kan gaan verdienen dan in Schotland. Volgens The Glasgow Times gaat Jota minimaal 220.000 euro per week opstrijken in Jeddah. Voor Celtic is de naderende transfer een hard gelag. Jota was het afgelopen seizoen één van de sterren in het elftal van toenmalig manager Ange Postecoglou. De aanvaller was in 29 Premiership-wedstrijden goed voor 11 doelpunten en 10 assists.

Mede dankzij de productiviteit van Jota werd Celtic kampioen van Schotland, op zeven punten van naaste achtervolger Rangers. Celtic gaat hoe dan ook een flinke winst maken op zijn steraanvaller, daar de club begin vorig seizoen 7,5 miljoen euro overmaakte aan Benfica om hem tot medio 2027 vast te leggen. De aanstaande transfer van de Portugees jeugdinternational mag opvallend genoemd worden, daar hij met zijn 24 jaar nog een lange carrière voor zich heeft. Ter vergelijking: Karim Benzema (35) en N'Golo Kanté (32) hebben beduidend meer ervaring opgedaan in Europa voor zij de overstap maakten naar Al-Ittihad.

Naast Jota zijn tal van andere sterren al neergestreken in Saudi-Arabië. Zo gingen, naast Benzema en Kanté, Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), Rúben Neves, Kalidou Koulibaly (beiden Al-Hilal) en Édouard Mendy (Al-Ahli) hem al voor. Daarnaast leek Hakim Ziyech onderweg naar Al-Nassr, maar de Drontenaar doorstond de medische keuring niet. Verder wordt van onder meer Marcelo Brozovic spoedig verwacht dat hij Internazionale officieel gaat verlaten voor een avontuur bij Al-Nassr.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een heerlijke speler wow , hier gaan ze veel plezier aan beleven. Had stiekem gehoopt dat hij overstap zou maken naar de top van de eredivisie maar een bedrag van 30 miljoen dan ben je gewoon kansloos

2 juli 2023 om 16:33

Het is nog altijd aan de speler zelf om te bepalen waar hij heen gaat, als hij al weg wil

2 juli 2023 om 17:03

Nergens zeg ik toch ook dat hij naar eredivisie moest. Ik had het puur over mezelf omdat ik hem een goeie speler vind

2 juli 2023 om 17:36

Nou staat "plezier er van hebben" daar niet echt bovenaan qua prioriteiten. Is gewoon allemaal interessant doenerij door met geld te gooien en het interesseert echt niemand hoe die teams verder spelen.

Hey Saudi’s, ene Bergwijn is anders ook nog beschikbaar voor jullie sterrenteam 😉

2 juli 2023 om 16:56

Package deal met Wijndal. Beste linkerzijde van de arabische woestijn.

2 juli 2023 om 18:39

Vertel er wel even bij dat ze Bassey nodig hebben, dan staat de beste linkerzijde als een huis!

Jota ziet eruit alsof hij wel een broodje bapao lust.

De Saoedische competitie begint nu wel interessant te worden om te volgen. Als de coaches teams kunnen smeden, staan de toeschouwers aantrekkelijke wedstrijden te wachten.

2 juli 2023 om 17:15

Hoezo wordt het interessant? Omdat een bejaarde Ronaldo en Benzema plus 15 net-niet spelers of geflopte toppers er spelen?

Spelers komen daar niet heen met de absolute winnaarsmentaliteit hoor.

2 juli 2023 om 17:30

Dus jij vond de komst van Götze naar PSV niet bijzonder?

2 juli 2023 om 17:36

Wat een zure reactie. Voetbal is van iedereen, niet alleen van de landen in Europa. Het is juist prachtig om te zien dat het zo populair wordt in andere werelddelen. Liever een rijk land die wat geld in het voetbal pompt dan bijvoorbeeld een vieze club zoals Barcelona die zich alleen maar verder in de schulden steekt op een steeds schandaligere manier. En nee ik zeg niet dat SA of Qatar alles perfect op orde hebben, maar dat is in Europa ook alles behalve het geval. Kijk eens naar jezelf en doe niet net alsof Europa een alleenrecht op voetbal heeft.

3 juli 2023 om 02:40

Wat een slappe praat allemaal. Barca wordt gedwongen zich in de schulden te steken omdat Arabieren oneindig geld pompen in de voetballerij. Qatar en SA zijn extreem veel slechter dan Europa. En niemand zegt dat Europa het alleenrecht heeft.

3 juli 2023 om 18:24

Lul niet zo slap man, Barcelona wordt gedwongen zich in de schulden te steken ?! Meen je dit serieus? Barcelona zou makkelijk zijn broek moeten kunnen ophouden, zelfs als het zou moeten concurreren met andere clubs of zelfs staten. Ze behoren al jaar en dag standaard tot de clubs met de meeste omzet/winst, maar hun besluiten toch zelf die achterlijke salarissen en transfersommen neer te leggen voor bepaalde spelers. En nu moeten we medelijden met dit gezwel hebben omdat het zogenaamd door de Arabieren komt dat er al jaren lang structureel en zooi van gemaakt wordt. Zelfs daarna hebben ze altijd de keuze gehad om pas op de plaatst te maken en op een verstandige en gezonde manier de club weer groot te maken. Maar nee, laten we alles verkopen (inclusief de toekomstige inkomsten van de komende decennia), spelers vragen geld in te leveren omdat er geen geld is, om vervolgens doodleuk van dat geld nieuwe spelers te halen. De grootste en beste speler ooit moest zelfs vertrekken omdat ze zijn salaris niet meer konden betalen door al het mismanagement van de afgelopen jaren. En dan kom jij hier doodleuk verkondigen dat Barca geen andere keuze had en het wel moest doen. Voor jouw hetzelfde advies voor als je clubje, kijk eens even lekker in de spiegel. Je probeert alles wat krom is recht te praten en beticht mij dan vervolgens van slap lullen. Met je opmerking dat alles in Qatar en SA extreem veel slechter is dan in Europa kan ik ook niet zo veel.. Ik heb het enkel en alleen over voetbal, wat jij er voor de rest allemaal bij probeert te trekken mist volledig het punt en gebruik je enkel om alles wat er bij Barcelona gebeurt is weer een beetje goed te praten. Maar ieder zijn ding! Jij vind dat de Barca geen keuze had en alles naar omstandigheden goed gedaan heeft, ik hoop dat ze zo snel mogelijk failliet verklaard worden.

Ik zeg toch ook niet dat iemand dat letterlijk gezegd heeft, er staat 'doe niet net alsof' volgens mij. Dit zeg ik omdat iedere speler die "te goed" is voor dat soort landen in Europa moet blijven (of hier naar toe moet komen), anders hebben ze geen ambitie of doen ze het direct alleen maar voor het geld. Als alle competities ter wereld kwalitatief omhoog geen en steeds meer aan elkaar gewaagd zijn dan wordt het voetbal alleen maar leuker. Misschien wordt Europa wel voorbij gestreefd door andere werelddelen over 20 jaar, wie zal het zeggen.. Verandering hoeft niet perse negatief te zijn. Maar goed, gezien de inhoud van je bericht praat ik toch tegen een muur. Ga lekker het gedrag van je clubje proberen goed te praten op het absurde af, dat verklaart een hoop in ieder geval.

Zonde, een van de smaakmakers van Celtic. Ze houden er tenminste nog een mooi bedrag aan over. Maar jammer om hem naar Saudi Arabië te zien gaan

Ik vraag me af hoe ze bij dit soort spelers uitkomen. Zouden ze gewoon een flinke hoeveelheid zaakwaarnemers benaderen om te vragen welke spelers allemaal geïnteresseerd zijn om in SA te spelen? Want het zijn echt niet allemaal uitgebluste toppers die richting het midden oosten trekken.

El Ghazi, Baumgartl, Ramalho, Til op te halen voor maar 25! Zou mooie droom zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren