Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Eigenlijk heet ik Van Homoet, maar Bruma was korter en sportiever’

Laatste update:

Jeffrey Bruma is basisspeler bij kampioen PSV en elfvoudig Oranje-international en hij praat met zijn club over de toekomst, die ze allebei zonnig inzien. Het gaat voorspoedig met de 23-jarige verdediger, die eerder uitkwam voor Chelsea. Bij de Engelsen redde hij het niet en werd hij tweemaal verhuurd, maar in Eindhoven is hij op zijn plek. Alle investeringen van vroeger hebben hun beloning opgebracht, constateert Bruma in een interview met De Telegraaf.

/

Toen de verdediger op jonge leeftijd Feyenoord inruilde voor Chelsea ging zijn moeder met hem mee: een opoffering voor het hele gezin. Tegenwoordig staat Bruma zo veel mogelijk klaar voor zijn broers en zijn zus, omdat iedereen er toentertijd ook voor hem was toen hij naar Chelsea kon. Vijf jaar bracht hij door in Londen, aan de zijde van zijn moeder. Zij was het ook die voorstelde dat Bruma onder de naam Bruma ging spelen.

“Eigenlijk heet ik Jeffrey van Homoet, maar al vrij jong ben ik onder mijn moeders naam gaan voetballen. We vonden het korter, krachtiger, sportiever en gemakkelijker om uit te spreken. In mijn paspoort staat nog Van Homoet, al staat er tegenwoordig tussen haakjes Bruma achter. Dat heb ik er zelf bij laten zetten”, legt de PSV’er, zoon van een Nederlandse vader en een Surinaamse moeder, uit. in de ochtendkrant. In Engeland arriveerde hij dan ook gewoon als Jeffrey Bruma.

/

Bij Chelsea beleefde hij bijzondere tijden en dat was ook de plek waar hij van tiener uitgroeide tot volwassene. Het was niet altijd gemakkelijk, roept hij in herinnering. Zijn tweede kerst op Engelse bodem staat Bruma bijvoorbeeld nog heel helder voor de geest. Hij zou eigenlijk vakantie krijgen en de feestdagen gaan doorbrengen in Nederland. “Maar een dag voor ik wegging, pakte John Terry een rode kaart en ik werd gebeld dat ik moest blijven om met het eerste te trainen.”

“Op de dag voor Kerstmis zat ik om vijf uur ’s middags in de gym en er was niemand anders meer. Toen kwam er een schoonmaakster, die alle lichten uitdeed. Ze zei: jongen je moet naar huis, het is Kerstmis. Ik legde uit dat mijn familie naar Nederland was en dat ik nog even wilde trainen. Ik kreeg nog een halfuurtje van haar”, aldus Bruma. Later die avond bracht hij de uren door met teamgenoot Paulo Ferreira. “Die wist dat ik alleen was en nodigde me uit om bij zijn familie te komen zitten.”

Denk jij dat Jeffrey Bruma na PSV een stap hogerop zal zetten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Droevig eenzaam wereldje kan het zijn als je als tiener alleen zit in die kersttijden omdat je toevallig een aardig balletje kan trappen.

3 oktober 2015 om 11:22

Dat droevige ligt dan toch wel aan het feit dat zijn moeder hem daar alleen laat. Als ouders hoor je ook de zorg voor je kinderen op je te nemen.

3 oktober 2015 om 12:36

Het geit dat zijn moeder de rest van de familie en haar leven achter liet voor hem en mee ging naar Chelsea. Die 3 dagen zou ze van mij weg mogen alsze er de rest van het jaar voor je is. Lijkt me simpele rekensom waar ik het antwoord wel op zou weten.

3 oktober 2015 om 11:39

10 jaar eenzaam voor een paar miljoen op je rekening? Hell yeah. Dan hoor je mij niet klagen met de kerst, de ramadan of pasen.

3 oktober 2015 om 12:06

Ach, dit is het typische verweer van mensen die alleen dromen van geld. Geld is niet alles, en zeker op die leeftijd waar je niet anders weet, maakt het niet goed dat je een vrij bittere eenzame periode kan meemaken als tiener. De kans op ontsporing en falen neemt dan ook drastisch toe met wat geld.

3 oktober 2015 om 12:13

Kinderachtige reactie.. Die jaren alleen doorbrengen duren lang hoor, denk dat je het snel zat bent.

3 oktober 2015 om 15:12

10 jaar?
Voor een paar miljoen?

Hahaha dat is echt niet genoeg voor mij hoor.

10 jaar eenzaam en ongelukkig voor een paar miljoen, jij denkt dat jij dat volhoud maar dat houd jij niet vol.
Behalve dat, hier in het westen kan je een miljoen in 2-3 jaar hard werken bij elkaar hebben. Waarom zou je 10 jaar ongelukkig willen zijn?

Sorry maar echt weer zo een reactie van iemand die zelf geen stuiver heeft of zelf veel verdient of zo.

Ik heb weddenschappen gezien waar mensen voor $30.000 een maand in een badkamer moesten leven en dat soort rare dingen.
Dat valt je nog vies tegen hoor.
Of iemand die zich een jaar liet opsluiten voor een miljoen, lukte hem ook niet.

3 oktober 2015 om 23:41

Ik mag niet klagen over mn salaris, wel bedankt dat je op basis van mn liefde voor geld zulke enorm kromme conclusies weet te trekken. Ik kijk realistisch naar het voetballeven. In tien jaar moet je cashen. De een heeft het talent van Ronaldo maar 99% heeft dat niet. Dan moet je stoppen met dromen en je portomonnee achterna. Ik ben sterk genoeg om een knop om te zetten om veel te bereiken. Datzelfde zou een voetballer ook moeten kunnen. Misschien zelfs makkelijker omdat ze genoeg geld hebben voor mentale en financiele support. Wat is een kerstavond zonder familie als je genoeg geld hebt om altijd even heen en weer te kunnen reizen dankzij je bankrekening? Its a way of life. Leren handelen en plannen. Niet meer en niet minder.

Toch n mooie en leerzame ervaring vroeg zelfstandig proberen te worden in een ander land kan geen kwaad, ik kan me voorstellen dat je n moment voelt van eenzaamheid op kerstavond. Maar hij klaagt niet, sommige studenten kiezen, indien het mogelijk is, voor een universiteit in het buitenland, Yale, Harvard etc etc. Ik hoop dat Bruma zich nog verder positief doorontwikkeld en die (kleine) dekkingsfouten minimaliseert , maar n verdediger zonder (dekkings)fouten bestaat niet, anders zouden het geen mensen meer zijn.

"We vonden het gemakkelijker om uit te spreken."

Daar denken ze bij VI anders over. Ik vind het maar niks trouwens, iets anders dan de achternaam op het shirt. Ik blijf Memphis Depay ook mooi Depay noemen.

3 oktober 2015 om 13:06

Heel goed, laten we vooral niet een beetje buiten de lijntjes kleuren.

3 oktober 2015 om 13:15

Het is toch gewoon de achternaam van zijn moeder., moet kunnen vind ik. Overigens noem ik Depay ook nog gewoon bij zijn achternaam.

Ik vind de beloning van zijn investering juist een beetje uitgebleven. Natuurlijk zal hij financieel zijn schaapjes wel op het droge hebben, maar ik vind Bruma sportief gezien een wandelende tegenvaller. Hij is het schoolvoorbeeld voor jonge spelers om te zien hoe het niet moet. Vroegtijdig voor het hoogste reiken in plaats van geleidelijk groeien naar de top. Fysiek heeft Bruma genoeg om voor een topverdediger door te gaan, maar in zijn vormjaren heeft hij te weinig gespeeld, te weinig stabiliteit gehad door zijn verhuurperiode bij Chelsea. Wat heeft het hem gebracht? Voor Chelsea is hij nooit serieus een kandidaat voor het eerste geweest, bij HSV is het niets geworden en bij PSV is Bruma nog een van de minste spelers in de selectie. Want serieus: kijk je naar de selectie van Psv, dan heb je in De Jong, Guardado en Moreno je steunpilaren, Poulsen een typische speler voor de breedte en verder allemaal jongens die de komende jaren echt wel voor een leuk bedrag naar een hoger niveau zullen vertrekken: Hendrix, Willems, Arias, Proepper, Zoet, Lestienne Locadia en in hun kielzog Bergwijn, Pereiro en Paal. Na afgelopen woensdag heb ik mijn twijfels over Maher, maar aan Brenet, Narshingh en de genoemde Bruma valt echt weinig eer meer te behalen. Hoe vooral die laatste twee met hun status toch elke keer weer dezelfde fouten maken en nooit eens echt uitblinken vind ik onbegrijpelijk. Ik had daarom gehoopt dat Cocu Pereiro of Bergwijn eens de kans gaf en zag in plaats van Bruma liever dat Brands afgelopen zomer pogingen had ondernomen om Alex terug te halen.

Off: Wij zijn niet bang want Van Homoet is er bij!

On topic:
Ik denk dat Bruma beter niet naar Chelsea kon gaan. Maar ja, voor ons is het lastig oordelen want we hebben nooit in een dergelijke situatie gestaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren