Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dumfries hoopt bitcoin niet achterna te gaan: ‘Ik heb er een aantal’

Laatste update:

Denzel Dumfries blijft bescheiden na zijn indrukwekkende start met het Nederlands elftal op het EK. De 25-jarige rechtsback vindt dat er nog veel dingen beter kunnen in zijn spel. Dumfries was tot dusver bij alle vijf doelpunten van Oranje op het toernooi betrokken. In het eerste duel met Oekraïne (3-2) leidde hij indirect de 1-0 en de 2-0 in én kopte hij de winnende treffer binnen, en tegen Oostenrijk (2-0) dwong hij een strafschop af en maakte hij zelf de 2-0.

“Er zijn nog genoeg verbeterpunten, hoor”, zei Dumfries zaterdag op een digitale persconferentie. “Ik kan beter positie kiezen, vooral als we de bal hebben, en ik moet meer voorzetten geven, waarvan het rendement ook omhoog mag. Maar ik ben zeker goed begonnen. Het team ook en dat is het belangrijkste. Ik ben blij dat ik mijn steentje daaraan bijdraag. Ik vind dat we het goed doen.”

“We zitten er lekker in en moeten deze lijn zien vast te houden.” Als het aan Dumfries ligt, treedt hij dan ook maandag daan tegen Noord-Macedonië, de derde groepswedstrijd, die voor Nederland geen groot belang meer heeft, omdat het team van bondscoach Frank de Boer al verzekerd is van groepswinst. “Ik heb energie om te spelen. Het toernooi is pas net begonnen en ik heb nog energie genoeg.”

“Natuurlijk was het een lang seizoen, maar ik wil altijd alles geven. Het is een eer Nederland te mogen vertegenwoordigen op zo’n mooi toernooi. Aan motivatie heb ik geen gebrek.” Dumfries wil zich tijdens het EK niet bezighouden met de (toegenomen) belangstelling voor zijn persoon. Clubs als Everton, Bayern München en Internazionale hebben interesse. “Ik speel mijn eigen spel, wat ik altijd doe. Daar ben ik totaal niet mee bezig. Als jullie het niet erg vinden, focus ik me volledig op dit toernooi.”

Dumfries moest lachen om een uitspraak in La Gazzetta dello Sport, dat na de 2-0 zege op Oostenrijk schreef dat de back van PSV vergeleken moest worden met de bitcoin: ‘In het begin vertrouwt niemand het, maar je had er maar beter in kunnen investeren’. “Dat is wel een grappige vergelijking. Cody (Gakpo, red.) heeft me ooit wat geleerd over bitcoins. Ik heb er een aantal afgeschaft, maar volgens mij gaat het op dit moment niet zo goed daarmee. Laten we hopen dat het met mij niet bergafwaarts gaat, haha.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wellicht kan Elon Musk wat positiefs tweeten over Dumfries, dan weet je zeker dat we de beste rechtsback in de geschiedenis van de mensheid zullen aanschouwen en we Europees Kampioen worden.

19 juni 2021 om 16:40

Of een memecoin creeeren; De Dumfries coin

19 juni 2021 om 16:47

De SafeDumfries Inu coin bekt wel lekker.

19 juni 2021 om 17:42

En bij je investering gaat 10% naar de community en daar komt ook nog eens 10% bovenop als je je geld eraf haalt. 😁

Nu ook al Bayern interesse. Volgens mij waren de meesten een paar maanden geleden al tevreden als hij 10 miljoen zou opbrengen; ik denk dat de penningmeester van PSV nu wel een stuk hoger in de boom kan gaan zitten. 20 moet zo maar eens lukken als hij nog een goede pot speelt.

19 juni 2021 om 16:36

Dat zou je wel zeggen. Gister kwam er echter een bericht hier op VZ dat PSV een soort afspraak met Dumfries heeft en niet ver boven de 15 miljoen gaat vragen. Voor bewezen diensten oid.

19 juni 2021 om 16:40

Dat kan je wel zeggen, maar stel Bayern komt en hij speelt een goed EK, dan willen zij zeker wel 20 miljoen neerleggen zonder al te moeilijk te doen.

19 juni 2021 om 16:46

Aan de ene kant logisch, aan de andere kant. Als je Ajax bij wil halen, of in ieder geval een begin wilt maken, dan zul je toch ook hoofdprijzen moeten vragen en vangen

19 juni 2021 om 16:59

Ajax liet Veltman en Ziyech toch ook voor een spotprijsje vertrekken? Het is niet dat dit alleen bij PSV gebeurd

19 juni 2021 om 17:22

Wat is de hoofdprijs voor dumfries dan? Ik vind 20 miljoen wel een redelijke hoofdprijs eerlijk gezegd. Er is toch geen club die 40 miljoen gaat betalen voor een vrij simpele back omdat hij 2 keer een goal maakt op een EK?

19 juni 2021 om 17:30

@MessiBazoer. Dat PSV niet ver boven de 15 miljoen zal gaan zitten is een eigen leven gaan leiden. Dat is gebasseerd op een bericht van het ED. Rik Elfrink heeft al gezegd dat hij bedoelde te zeggen dat PSV niet opeens 30/35 miljoen gaat vragen en dat PSV echt wel in gaat spelen op de opgekrikte waarde vanwege het EK.

19 juni 2021 om 16:47

Iedereen buiten psv wellicht, wij zijn altijd erg tevreden geweest met Dumfries

Dit wordt toch gewoon een bitcoin verhaal? Ik ben toch niet de enige die denkt dat ie nog steeds gewoon niet kan voetballen en t ff meezit?

19 juni 2021 om 16:41

Als je nou nog steeds niet door hebt waarom Dumfries zo waardevol is kun je ook maar gewoon beter stoppen met kijken. Het is vrij duidelijk dat hij voetballend slecht is.

19 juni 2021 om 16:42

Hoezo kan die niet voetballen? Ik snap zulke uitspraken niet. Kijk als je zegt dat hij bepaalde facetten van het voetbal niet onder de knie heeft dan oké. Maar hij heeft zeker kwaliteiten die zeggen dat hij kan voetballen. Voetballen is meer dan alleen technisch en verfijnd zijn. Anders ben je geen 1e rechtsback bij een NL topclub en bij het Nederlandse elftal.

19 juni 2021 om 16:43

Een bitcoin verhaal? Hoe vaag is dat. Verhaal is nog lang niet ten einde, een klein dipje, maar de bitcoin zal gewoon weer nieuwe hoogtepunten bereiken.

19 juni 2021 om 16:55

Ja sorry jongens ik zet ook niet voor niets de vraagtekens. Snap t gewoon niet

19 juni 2021 om 16:58

Tja wachten op het nieuwe hoogtepunt voordat het allemaal in de ban gaat. Kwestie van tijd namelijk.

19 juni 2021 om 17:02

Typisch reactie van de mensen die niet in de crypto's zitten

19 juni 2021 om 17:57

En de typische reacties van de crypto fans is dat anderen het niet begrijpen. Het is zeer risicovol, daardoor kan je in theorie ook een zeer hoog rendement halen. Helaas is het grootste gedeelte verliezer en zijn de muntjes feitelijk niks waard. Denk dat Mark Cuban er sinds deze week ook wel over mee kan praten.

19 juni 2021 om 18:52

@afonsotje Deels gelijk heb je hierin maar er zijn ook fundamentele sterke projecten zoals Cardano en Polkadot. Cardano is vooral in afrika actief bezig met onder andere een nieuw id systeem voor 5 miljoen Ethiopische studenten

19 juni 2021 om 20:51

@Freshzone. Een digitale code op een pc verbieden? Hoe dan. Verbieden gaat nooit lukken. Voor het eind van het jaar zijn er diverse landen die het als wettig betaalmiddel accepteren. Adoptie is een feit, daardoor zie je krampachtige reacties als bij een kat in het nauw. We worden gewaarschuwd voor crimineel geld. Het verbruikt veel stroom. Het heeft geen "echte" waarde en het gaat binnenkort echt hard onderuit. Waar baseren ze zo een crash op? De goud industrie is net zo vervuilend voor het millieu, feit. De echte waarde van een €100 briefje is nog geen €0,02 cent, het is maar wat we afspreken met elkaar. De bitcoin staat in de kinderschoenen. Het word door niemand opgelegd. Er zijn geen dure campagnes voor de bitcoin. Het is decentraal. Kijk toch eens hoever het is gekomen binnen ruim 10 jaar. Vind het bijzonder knap. Het is volatiel, jazeker. Geef het nog 10 jaar de tijd. Het huidige systeem van oneindig geld bijdrukken zorgt ook voor enorme inflatie. Maar goed, we gaan het zien maar verbieden is kansloos.

19 juni 2021 om 17:17

Het is niet de meest verfijnde voetballer
Maar wel degene die ons naar de volgende ronde heeft geschopt en vind hem daar door zeer zeker 2x terecht man of the match

19 juni 2021 om 17:20

Misschien heeft hij niet de meest verfijnde techniek maar je wordt niet zomaar aanvoerder bij PSV en basisspeler van oranje, Bij de 5 doelpunten tot nu ook nog eens allemaal betrokken. Gewoon een heel waardevolle speler.

19 juni 2021 om 18:10

Bij alle goals betrokken!! Dit voor iemand die niet kan voetballen. Dat is nog knapper !

Ja het is niet de meest verfijnde back, maar de kritiek kan hier ook vaak heel zuur en overdreven. Dumfries is wel een back die enormveel toevoegt met zijn drive en dreiging, ik ben altijd wel fan van zijn powervoetbal geweest en benieuwd welke stap hij gaat zetten.

19 juni 2021 om 17:33

Ach, de welbekende vicieuze VZ-cirkel. Iedereen weet van te voren dat Dumfries het van bepaalde kwaliteiten moet hebben en niet omstreden was, maar hij doet het boven iedereens verwachting heel erg goed met 2x MOTM. Desondanks focust een ieder nog op zijn tekortkomingen alsof dat een verassing is, ipv op de werkelijke verassing, bij zoveel goals betrokken. We zullen maar een keer tevreden zijn in Nederland .

Ik vind het komisch dat er beweerd word dat dumfries niet kan voetballen/aanvallend niks toevoegt. Maar grappig genoeg topscoorder van NL en bij alles betrokken.. + zijn rendement bij psv is enorm goed..

19 juni 2021 om 17:32

Daarom is hij tot nu toe een held op het EK. Hij heeft een gunfactor, als je dit vergelijkt met spelers die er nu wel moeten staan en dat juist niet doen. Wat Dumfries liet zien bij psv was in mijn ogen best matig en ook bij het NL elftal, des te meer respect voor hem. Vind het niet bepaald komisch en best logisch en hopelijk zet hij dit voort!

Of het nou Euro's of bitcoins zijn. Beide zijn gedekt door lucht. Denk daar maar eens over na.

Ik vind het vooral zo zonde dat hij niet kan koppen. Groot en een geweldige atleet, zou echt prachtig zijn om hem als goede kopper erbij te hebben. Ik hou sws niet van spelers die het moeten hebben van het positie kiezen dus ik zie liever dat hij zich focust opkoppen en zijn dribbels. Van Gravenberch vindt ik het ook echt zonde, 1.90 m en ook atletisch.

Stel je voor, volgend jaar, Van Dijk, de Ligt, Gravenberch en Dumfries bij corners. Ake, ook nog een hele goeie kopper

19 juni 2021 om 18:47

Jij hebt wel een interessante smaak van voetbal. Wedstrijd vol met dodespelsituaties en kopballen is dus waar jij graag naar kijkt?

19 juni 2021 om 18:58

Nee, ik hou van sterke atletische verdedigers die veel met tackles oplossen, zo'n jongen als de Ligt, ik hoop echt dat hij dezelfde speler blijft. Dribbelaars zoals Neymar, Hazard etc. Queresma is ook een van mijn favorieten.

Spelers zoals Klaassen, Veltman, Koopmeiners maar ook Muller mogen van mij betreft verdwijnen uit het voetbal. Spelers die het vooral van hun tactisch vermogen moeten hebben. Dat hele stappen op buitenspel vind ik ook echt iets verschrikkelijks

Ik zie liever dat Dumfries een nog betere atleet wordt met last minute tackles, gruwelijke dribbels, met een gigantische kracht die ballen erin kopt ipv dat hij op de juiste plaats staat om te verdedigen.

19 juni 2021 om 19:23

Hmm oke, ik snap wat je bedoelt. Maar ik heb dan toch liever spelers die goed zijn in positioneren. Dat vergt meer denkvermogen en spelinzicht, je moet goed kunnen lezen wat er gebeurt

19 juni 2021 om 19:49

Ik vind zulke spelers eerlijk gezegd gewoon vrij saai om naar te kijken. Zo'n speler als Ramos is er ook eentje naar mijn hart. Altijd een spektakel. Tackles, dribbles, koppen, panenka's, nergens bang voor, af en toe een kortsluiting. Ik zie graag zoveel mogelijk van dit soort spelers. Maar even realistisch gezien, ik denk dat voor een jongen als Dumfries goed koppen stukken realistischer is dan hopen dat hij een soort Marcelo wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren