Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitsers proberen fiasco te verklaren: ‘Erdogan-kwestie is niet goed gemanaged’

Laatste update:

Duitsland vond woensdagmiddag tegen Zuid-Korea zijn Waterloo op het WK. De wereldkampioen van 2014 verloor in Kazan met 2-0 van het Aziatische land en eindigt zodoende op een vierde plaats in Groep F. De kritiek op die Mannschaft is in eigen land niet mals na de uitschakeling.

Zo stelt oud-international Dietmar Hamann dat het elftal van bondscoach Joachim Löw leidersfiguren mist. "Ik werd op het EK van 2004 zelf met Duitsland uitgeschakeld in de groepsfase, maar je moet jezelf wel op een bepaalde manier weren en daar zijn ze vandaag niet in geslaagd", vertelt hij bij RTÉ. "Dat is voor mij het meest teleurstellende. Ze zijn leiderschap verloren, ze missen spelers waar ze op kunnen rekenen als de nood aan de man komt."

Duitsland kende een rumoerige voorbereiding op het WK. Zo werden middenvelders Mesut Özil en Ilkay Gündogan op het matje geroepen door de voetbalbond, nadat zij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tenues hadden overhandigd met de tekst ‘Voor mijn vereerde president’. "De Erdogan-kwestie is niet goed gemanaged door teammanager Oliver Bierhoff", vervolgt Hamann, die ook twijfels heeft over de toekomst van bondscoach Joachim Löw. “Hij heeft nog een contract voor vier jaar. Ik ben benieuwd hoe de voetbalbond er nu over denkt."

Manuel Neuer heeft na de blamage het boetekleed aangetrokken. "Een WK vindt eens per vier jaar plaats. We hebben hard gewerkt om hier te komen en vervolgens presteren we op deze manier… Zoiets heb ik nog nooit gezien van de Duitse ploeg", wordt de doelman geciteerd door Sportbuzzer. "Zelfs als we verder waren gekomen, had ieder land ons willen treffen. Wat kunnen we uitrichten als we zo presteren?"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Smerig onzin argument. Had simpelweg te maken met kwaliteit en het gebrek aan honger naar nieuw succes.

27 juni 2018 om 20:16

Hahahaha erdogan krijgt de schuld? Wat ben ik blij dat de arrogante Duitsers eruit liggen. Ozil en Gundogan lekker bedanken en laat ze het maar uitzoeken.

27 juni 2018 om 20:51

Niemand geeft Erdogan de schuld, leer even lezen. Men zegt dat de Erdogan-kwestie niet goed is gemanaged door de teammanager. Dat vind ik overigens ook een onzinargument maar je moet niet ineens gaan doen alsof ze Erdogan de schuld geven.

27 juni 2018 om 22:41

Wat een laag niveau al deze comments. Eerst lezen dan meepraten.

27 juni 2018 om 22:43

"de Erdogan-kwestie is niet goed gemanaged door teammanager Oliver Bierhoff". Dit is gewoon wat er staat. Helemaal niet moeilijk.

Het is logisch dat al die aandacht en gefluit niet bijdraagt aan de teamspirit.

27 juni 2018 om 20:31

Veel van die ervaren spelers hadden ook een minder seizoen. Ozil en Muller speelde vaak matig. En khedira was ook slecht aan het einde van het seizoen. Je moet niet altijd vasthouden aan dezelfde spelers. Duitsland heeft genoeg leuke jonge spelers die Je makkelijk mee kan nemen.

Owh daar komen de excuses.. En wie ze schuld is het.. Ozil! Als ik niet beter wist zou ik hele andere motieven vermoeden.

27 juni 2018 om 21:44

Als je Sane thuis laat is het vragen om problemen.

27 juni 2018 om 22:48

Het was of Sane of Brandt. En Brandt heeft het prima gedaan.

Laten we nou niet doen alsof Sane het verschil had gemaakt.

28 juni 2018 om 07:39

Bullcrap, allebei had ook gekund... Die Werner daarentegen... Geen pepernoot geraakt

27 juni 2018 om 21:53

En welke motieven zou je dan vermoeden? Ik hoop niet dat je de kaart gaat spelen die ik vermoed.

27 juni 2018 om 22:50

Zo is het tegenwoordig nu eenmaal. Als er negatief geluid is en er zijn "buitenlanders" bij betrokken dan is er altijd wel iemand die zonder verstand van zaken racisme/discriminatie gaat roepen.

27 juni 2018 om 22:44

Volgens mij geeft hij hier Bonhoff de schuld, die trouwens voor meer onrust heeft gezorgt in het Duitse kamp.....

27 juni 2018 om 22:45

Er staat duidelijk dat hij de teammanager de schuld geeft. Maar feiten maken niet meer uit toch.

28 juni 2018 om 04:11

Ik denk dat het voor het Duitse team wel belangrijk is welke feiten debit waren aan deze afgang. Hier op VZ is het een ander verhaal

Ja en de Leroy Sané-kwestie ook niet, een ploeg met zo een ernstig gebrek aan creativiteit kan zo een jongen niet thuis laten. Daarnaast zou ik de Ligt/van Dijk niet inruilen voor Boateng/Hummels.

27 juni 2018 om 20:31

Op dit moment zou ik dat ook niet doen. Nederlandse centrale verdedigers zijn meer in vorm.

27 juni 2018 om 21:23

@ Hangover hij heeft gelijk. Boateng is geen schim meer van wue hij was en heb zeker liever de Ligt of van Dijk. Dat ze ooit van alles gewonnen hebben zegt mij niets, vooral niet wanneer ze niet presteren.

27 juni 2018 om 21:07

Ik snap jouw punt, maar een beetje een vreemde vergelijking. De Ligt en Van Dijk zijn in vorm en beginnen net, terwijl Boateng en Hummels alles al hebben gewonnen. Bovendien had Hummels wel een goed punt na de eerste wedstrijd tegen Mexico dat de speelwijze veel te aanvallend was waardoor de ruimtes die Boateng en Hummels moesten verdedigen wel heel erg groot werden.

27 juni 2018 om 21:45

Weet niet maar De Ligt is minder goed dan Hummels en Boateng.

28 juni 2018 om 08:51

Over 2 jaar niet , en dat word pas het volgende meet moment.

Wauww wat is dit weer voor slap excuus. Gewoon uitgeschakeld niet goed genoeg basta.

Zoals altijd met dit soort wanprestaties is het niet specifiek 1 ding waarmee je dit fiasco kan verklaren. Natuurlijk helpt zo'n akkefietje als dat met Erdogan niet mee, maar het is niet de reden waarom 23 selectiespelers hun niveau niet halen. Low maakte al vreemde keuzes door Sane thuis te laten en Neuer te laten keepen, terwijl ie het hele seizoen geblesseerd was. Ook in zijn opstellingkeuzes was hij niet gelukkig. Spelers maakten veel te veel fouten en haalden hun niveau niet. Dan heb je een probleem.

27 juni 2018 om 21:05

Ik ben het volledig met je eens. De ploeg leek het vertrouwen en de drive kwijt te zijn. Dat Erdogan-gebeuren is niet fijn zo voor een WK, maar dat mag geen rol spelen. Er was geen structuur of een continuiteit en dat heeft eigenlijk altijd met vorm en vertrouwen te maken. Drie wedstrijden met drie verschillende opstellingen is geen goed teken. Ook was de onrust na de wedstrijd tegen Mexico veel te overdreven waardoor de druk op de ploeg ook ontzettend toenam. Zoals je al aanhaalde, veel factoren die uiteindelijk deze wanprestatie inleiden.

Oh daarom speelden ze zo slecht , wat een kulargument

Bij Zweden lag het aan Durmaz, bij Duitsland aan Ozil/Gündogan. Ga zo door zou ik zeggen. Maakt de keuze voor spelers met dubbele nationaliteit straks erg makkelijk.

27 juni 2018 om 20:24

Dubbele nationaliteit zou ook niet mogen.

27 juni 2018 om 20:52

waarom niet

27 juni 2018 om 22:00

Dat bepaal jij gelukkig niet.

28 juni 2018 om 10:11

Het was toch ook gewoon debiel wat die 2 deden?

Ik heb niks met die gestoorde dictator maar vind het wel knap hoe Erdogan kan zorgen voor de uitschakeling van het Duitse team op het WK. Is een beetje van de zotte om dit aan dat incidentje op te hangen, dat hele team was zwak tegen Mexico, mazzelde tegen een angstig Zweden en nu een afgang tegen Zuid Korea er lijkt me wel wat meer aan de hand dan 1 of 2 spelers die het niet goed doen.

27 juni 2018 om 21:30

Net goed voor ze. Hoop dat die 'dictator' grinnikend naar de wedstrijd keek.

27 juni 2018 om 21:52

Mijn excuses dictator is het verkeerde woord voor deze democratisch gekozen leider, het moet natuurlijk tiran zijn, dank voor de correctie.

27 juni 2018 om 22:48

Erdogan is gewoon een baas, letterlijk voor uitschakeling zorgen Vd Duitsers heerlijkkkkkkk

27 juni 2018 om 23:05

Sommigen hebben een baas nodig, anderen een minister-president, jij noemt hem een baas anderen een dwaas.

ze hadden beter dat team van vorig jaar, tijdens conf. cup, kunnen opstellen

27 juni 2018 om 21:00

Heeft younes niet voor Rusland getekend ondertussen?

Wat een vreemde excuses worden hier verzonnen zeg. Misschien nog maar even doordenken over waar het fout is gegaan,

Dit is wel heel triest zo...

Wat is er mooier dan huilende Duitsers , hopen dat die Brazilianen straks ook jankend langs het veld staan

27 juni 2018 om 20:29

Jij bent ook triest....

Verdient uitgrschakeld nu,maar als ze goed spelen mogen ze verdienen het mogen ze gerust naar een volgende ronde..
Hetzelfde geldt voor de Brazilianen.

We willen toch mooi voetbal zien?

27 juni 2018 om 20:33

Oh wat triest ben ik toch dat ik geniet van huilende miljonairs

27 juni 2018 om 20:50

Je hebt gelukkig wel zelfkennis!

27 juni 2018 om 20:58

Verdedigen kan ook mooi zijn

27 juni 2018 om 20:52

Hahahahah ja jankend van geluk

Haha heb je die Duitsers ook weer met hun anti Erdogan reacties. Man man man dit begint gewoon zielig te worden voor zo n groot (voetbal)land.

27 juni 2018 om 20:52

Hij zegt toch dat het gedoe wat er ontstond slecht is gemanaged door de team manager, niet dat het de schuld van Erdogan is. Niet zo snel aangevallen voelen met zn allen, gewoon eerst even goed lezen

27 juni 2018 om 21:18

Ja, maakt dat de kat maar wijs. Jij hebt zeker de oud-spelers (kahn, effenberg en nog een paar) van Duitsland niet zien of horen reageren. Niemand die opkwam voor Ozil en Gundogan. Ook hier wordt gewoon indirect Erdogan bedoeld als schuldige.

27 juni 2018 om 22:52

"de Erdogan-kwestie is niet goed gemanaged door teammanager Oliver Bierhoff". Is wat hij zegt om precies te zijn. Het zou veel schelen als mensen zich niet zo snel aangevallen zouden voelen.

27 juni 2018 om 22:54

Het is ook niet vreemd dat zoiets met alle media/politieke aandacht de teamspirit kan verstoren. En teamspirit is cruciaal voor een ploeg.

En zo sijpelt de politiek via de achterdeur toch een voetbalforum binnen.

27 juni 2018 om 20:54

Is ook wel altijd verweven geweest. Zeker op Wk's. Zou los moeten staan, dat zeker.

27 juni 2018 om 21:28

Is altijd zo geweest inderdaad maar reacties die daar op doelen worden hier dikwijls verwijderd.

Wat een achterlijke gedachte! Die volgevreten Duitse vedettes missen vandaag ontelbare kansen en dan wordt een of andere debiele oud-voetballer geciteerd dat de Erdogan-kwestie niet goed gemanaged wordt. Waar halen ze het in hemelsnaam vandaan? In plaats van dat die de vinger op de gevoelige plek legt en zegt dat die vieslap Low jonge gretige spelers moest opstellen en geen volgevreten vedettes. Hulde aan Zuid Korea!

Dat team met Hamann verloor toen van Tsjechië, dat al door was en met de tweede garnituur aantrad...

Dus alle niet niet Turkse Duitsers presteren ook niet door Erdogan. Dit is of onzin of die lange arm van Ankara is wel heel lang. De Duitsers waren gewoon niet scherp genoeg, het tactisch plan was niet optimaal en dan kan dit zomaar gebeuren. Landen als Frankrijk of Argentinië hebben eigenlijk hetzelfde probleem maar die hebben dan nog het geluk dat het hun kant op viel en dat hebben de Duitsers nu uiteindelijk niet. En dan lig je er dus uit.

Haha 😂 die Duitsers toch... Het team functioneerde niet en Low de coach die graag aan zijn ballen wil ruiken kon het team ook niet echt meer motiveren. Helaas maar volgende keer misschien beter.

27 juni 2018 om 20:56

Die kak en pisgeur houdt hem scherp.

Wat een onzin. Zelfs met de volledige bank in het veld moet Duitsland op z'n sloffen poulewinnaar kunnen worden. De drive was er gewoon niet. Misschien is het onderschatting of misschien mist de ploeg zelfvertrouwen, maar dat Erdogan-gebeuren heeft denk ik absoluut niet meegespeeld. Ook op de beslissingen van Low valt wel het 1 en ander aan te merken, al vind ik het nog steeds een goede bondscoach.

Het feit dat gelijk de Erdogan kwestie al erbij wordt gehaald vind ik een zeer slap excuses, man man heb je geen andere argumenten, het is diep triest dat zulke sukkels hun mening mogen geven, dit kan je werkelijk waar toch niet als een argument gebruiken, zeg dat ze gewoon ideeloos waren, waarom stel je gewoon de 11 tal op die van zweden heeft gewonnen, Ozil en Khadira hebben bij lange na niet de vorm die ze 4 jaar geleden hadden, dat zagen we al de eerste wedstrijd en nog stel je ze op, Low heeft een grote fout gemaakt en denk dat ie dit wel gauw zal herstellen, dah Ozil en Kheidira.

Als je statistieken ziet van wereldkampioenen en de prestaties het WK erna dan was het bijna te voorspellen dat Duitsland het slecht zou gaan doen. Maar ja statistieken he, wie verwacht dit?

Heel dom ook van Ozil en Gündogan om vlak voor het WK zoiets doms te doen. Ieder normaal denkend persoon weet dat zoiets voor veel ophef zou zorgen, zeker met die tekst erbij “voor mijn president”.

Ik hoor mensen roepen dat dit excuses zijn, maar zo een soort problemen hebben vaak een dramatisch effect op de groep. Als Nederland het goed deed op een toernooi was er ook vaak een goed groepsgevoel. Als het minder ging waren er vaak ook problemen in de groep, maar zo een extreme dingen zijn gelukkig niet bij Nederland gebeurd zo ver ik weet.

Je zag ook dat de teamspririt bij Duitsland ver te zoeken was. Normaal staat Duitsland daar bekend om. En als Ozil erbij loopt alsof Duitsland met 4-0 voor staat en Gündogan het spel vertraagt dan kan ik me voorstellen dat de Duitsers niet meer zitten te wachten op dit soort spelers. Duitsers staan bekend om hun werklust en willen niet mensen zien die niet alles geven voor hun land. Die hebben liever een Kimmich die zich de longen uit het lijf rent.

27 juni 2018 om 22:02

Er stond helemaal geen tekst met “voor mijn president”. Het woord sayin is niet “mijn”. Het betekent “geachte”! Is weer bewust verkeerd vertaald door de westerse media om het probleem groter te maken dan het is.

Niks mis mee dat spelers uitkomen voor hun roots. Heeft echt geen effect op het spel. Denk je dat Ozil van de ene dag op de andere dag ineens zich ook Turk voelt? 4 jaar geleden niet? Hij heeft altijd al gezegd dat hij zich naast Duitser een Turk voelt.

Toen Nederland het EK onder 21 won zag je ook spelers op het veld met verschillende soorten vlaggen rond rennen. Heeft de liefde van hen voor dat andere land hen minder doen presteren voor Nederland? Nee!

27 juni 2018 om 22:15

Je heb helemaal gelijk man, in mijn perspectief.
Ik ben zelf half tr en half nl maar heb affiniteit met beide landen.
Maar ook ik voel me Turks en ook verbonden met Turkije, waarom zou dat niet mogen, dus de Nederlanders die in bijv in Canada wonen mogen geen affiniteit hebben van waar hun roots liggen?

zonde dat Duitsland eruit ligt maar het is ook niet onterecht te noemen, imo door de tacktiek van Low, met de kwaliteiten wat je tot beschikking heb is dit gewoon tackties falen terwijl hij er normaal bekend om staat dat hij daar erg gedreven in is.
Ook al is Kimmich een uitstekend talent hij moest hem niet zo aanvallend laten spelen.

27 juni 2018 om 23:44

Hoezo zou dat bewust verkeerd vertaald zijn? Kan best dat het verkeerd vertaald is, maar dat praat de situatie niet goed natuurlijk. Zij hadden gewoon niet zo dom moet handelen door op de foto te gaan met een persoon waar zoveel ophef omheen is. Ze hebben daarmee een bommetje onder het elftal gelegd. Ze mogen best ook liefde hebben voor Turkije, maar dat ze dan met Edrogan op de foto gaan is natuurlijk belachelijk en toont aan dat ze weinig gevoel hebben met de gevoeligheid in Duitsland omtrent dictators.

27 juni 2018 om 23:51

Ik zeg niet dat ze geen affiniteit mogen hebben met Turkije. Je voorbeeld slaat nergens op. Nederland heeft geen dictator aan het roer dus als een Canadees met Nederlandse roots met minister president Mark Rutte op de foto gaat dan zal er geen haan naar kraaien. Vervang Rutte door Kim Jong Un of Erdogan en je kan verwachten dat het gaat stormen.

Wat ik de grootste grap vind is die Neuer opstellen die afgelopen seizoen werkelijk nog geen 10 wedstrijden gespeeld heeft. Ter Stegen was zeer degelijk en keepte letterlijk alles en deed dit uitstekend. Erg zonde om dan, hoewel het natuurlijk wel de aanvoerder is, Neuer te laten keepen terwijl onze grote beroemde ariër pas net weer fit is. Ach, ik kan er weinig verdriet om hebben. Menig gokker had Duitsland als winner getipt en de mensen die dit zagen aankomen zullen op 1 hand te tellen zijn. Lekker zu Hause en in het najaar Nederland eens even alle hoeken van het veld laten zien in de Nations League.

Lastige kwestie. Je krijgt binnen het team te maken met sympathisanten voor een heel ander land. Bierhoff en Low hadden kneiterhard moeten ingrijpen. Deze jongens niet meenemen. Nu werkte het als een splijtzwam in de selectie. Ontzettend jammer dat dit Duitsland geen schim is geweest van het Duitsland 4 jaar terug. Dat was een goed team en vaak leuk om naar te kijken.

Is het niemand opgevallen waar Hamann deze uitspraken deed? 'Vertelt hij aan RTE'. RTE? Recep Tayyip Erdogan? Dit verzin je niet, hahaha.😀

Goedkoop argument. Zoals ook op tv gezegd werd, een totaal gebrek aan balans en ook kwaliteit. De arrogantie van die duitsers spat er ook vanaf. Helemaal met die keeper op een gegeven moment op het middenveld.

Damnn!!! Wat belachelijk zeg!! Rare argumenten echt waar!!

Vlak voor het volgende toernooi alle donkere jongens bij Bouterse op bezoek. Ben benieuwd wat dan de reacties zijn?

Dit is wel heel vies om het op twee turkse speles af te schuiven. Heeft totaal niks te maken met de wanprestatie van het duitse team op dit wk. Low heeft bepaalde keuzes gemaakt die eigenlijk allemaal fout zijn gebleken. Overigens is dit niet iets van dit WK. Duitsland speelt het laatste jaar al erg matig en kampioen onwaardig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren