Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Duels Willem II met Ajax en Feyenoord gemanipuleerd’

Laatste update:

Zeker twee Eredivisiewedstrijden in het seizoen 2009/10 zijn gemanipuleerd. Het gaat om duels van Willem II met Ajax en Feyenoord. Dat meldt de Volkskrant zaterdag op basis van eigen onderzoek. Matchfixers uit Singapore betaalden volgens het dagblad spelers van de Tilburgse club tot wel zo'n 100.000 euro per duel om (met ruime cijfers) te verliezen.

/

De wedstrijd Ajax-Willem II (4-0) op 17 oktober 2009 en de uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-0) op 19 december 2009 zouden verkocht zijn. Toenmalig Willem II-speler Ibrahim Kargbo zou de spil zijn in het schandaal. In de Volkskrant ontkent Kargbo dat hij ooit geld heeft aangenomen of iemand van een goksyndicaat zou hebben ontmoet. De middenvelder uit Sierra Leone zou de afspraken hebben gemaakt en medespelers hebben geregeld om mee te werken.

De Volkskrant baseert zich op de verhalen van drie matchfixers, van wie er twee een celstraf hebben uitgezeten voor het manipuleren van wedstrijden. De KNVB heeft aan het dagblad laten weten aangifte te doen. De voetbalbond benadrukt sinds 2009 dat geen enkele competitie immuun is voor manipulatie en heeft sindsdien daarom het voorkomen en bestrijden daarvan als topprioriteit.

/

“Naar het oordeel van de KNVB is deze reconstructie de meest concrete zaak tot nu toe in Nederland”, laat de KNVB in een communiqué weten. “Wij gaan alles doen wat binnen de mogelijkheden van een voetbalbond ligt om de onderste steen boven te krijgen. Onze actie bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste doen we, gelet op de ernst van het geschetste beeld, aangifte bij het Openbaar Ministerie zodat deze zaak strafrechtelijk onderzocht wordt. Ten tweede onderzoekt ook de integriteitseenheid van de KNVB op verzoek van de aanklager betaald voetbal deze zaak. Dit onderzoek bestaat uit het horen van spelers, trainers, clubofficials en de arbitrage en het analyseren van de tv-beelden en wedstrijdformulieren.”

“Ook gaat de eenheid UEFA vragen om met de kennis van nu te analyseren of er destijds opvallende gokbewegingen waren en neemt het contact op met FIFA om te achterhalen of er informatie over deze speler, club of periode is die duidt op manipulatie. Vanzelfsprekend verleent de KNVB alle medewerking aan het OM en heeft het strafrechtelijk onderzoek voorrang ten opzichte van het onderzoek van de integriteitseenheid”, besluit de KNVB.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik vind het zo stom dat Matchfixing. waarom moet dat het voetbal verpesten.
ja het geld. maar als je gaan proberen om in Europa in te komen kunnen ze denk ik ook ongeveer zoveel verdienen. als je daar vool voor gaat zie ik ze wel de play offs halen en met een beetje geluk gaan ze naar de Europa league,

17 januari 2015 om 07:18

Het is vaak zo dat de spelers schulden hebben of de speler en zijn famillie bedreigd worden door deze gokmaffia. Hierdoor is het lastig zo niet onmogelijk om uit de matchfixing wereld te stappen, en word er steeds meer van de spelers verwacht.

17 januari 2015 om 11:09

Ik neem aan dat je Willem II bedoelt. Vaak zijn het juist deze kleine clubs die vatbaar zijn voor Matchfixing. Bij Psv, Ajax en Feyenoord verdien je een dermate hoog bedrag dat je geen extra geld hoeft aan te nemen, maar juist bij de clubs waar de salarissen lager liggen, gebeuren zulke dingen.

17 januari 2015 om 11:35

Zonde dat dit moet gebeuren. Controleer ook gelijk excelsior tegen Feyenoord. Dat was ook veel te opvallend die fouten. Denk wel dat dit vaker gebeurd, maar dat het gewoon niet opvalt

17 januari 2015 om 13:30

controleer dan ok alle wedstrijden van ajax want de fouten van tegenstanders van ajax vallen ook altijd wel heel erg op.

Het is ook bespottelijk dat er nog mensen zijn die volhouden dat dit in Nederland nooit is gedaan. Ik denk zelfs dat het grootschalig word gedaan. Als er grote omkoopschandalen zijn in Duitsland, Belgie en Italie, dan kan het gewoon niet zo zijn dat er in Nederland niets aan de hans is.

17 januari 2015 om 11:33

Er is een duidelijk verschil tussen matchfixing en omkoping. De schandalen waar jij aan refereert, hadden alle te maken met clubs, of bestuurders van clubs, die geld betaalden aan tegenstanders om ze te laten verliezen.
In het geval van matchfixing wordt een speler of scheidsrechter benaderd door een goksyndicaat om iets te laten gebeuren waar anderen op gokken. Dat hoeft niet eens de uitslag te zijn maar kan net zo goed de eerste corner in de wedstrijd zijn ofzo.

Ik geloof niet in omkoopschandalen in Nederland. Matchfixing sluit ik al langere tijd niet uit.

Dit is natuurlijk onzin.. al helemaal dat W2 met opzet UIT bij Fnoord gaat verliezen.. dat is in de gokwereld gewoon een zekerheidje dat Fnoord wint. Al kan het natuurlijk anders lopen, dat zag je maar laatst. Maar 9 vd 10 wedstrijden zou Fnoord gwn winnen.

17 januari 2015 om 07:33

W2 verloor dus ook met opzet uit bij Ajax, want Ajax speelde ook thuis, dus ook een zekerheidje volgens jou. Dus je hoeft niet te zeggen "al helemaal". Maar goed: on topic, dit hele verhaal impliceert niet dat zowel Ajax als Feyenoord hier iets mee te maken heeft gehad, alleen dat Kargbo beschuldigt wordt.

17 januari 2015 om 07:38

Op papier is dat toch ook een zekerheidje?

17 januari 2015 om 10:15

Volgens mij won Willem II dit seizoen nog in de Kuip dus zo zeker is dat nou ook niet weer . OT: Jammer dat Willem II nu binnen een week 2x in een slecht daglicht komt, hoop dat de spelers die hieraan meegewerkt hebben een flinke boete zullen krijgen en Willem II een flinke schadevergoeding krijgt ivm imagoschade!

17 januari 2015 om 10:34

Niet alleen Kargbo, maar ook medespelers, waarvan de namen niet bekend of niet zeker zijn. Afgaande op de samenvatting van die wedstrijd zet ik mijn geld in op Frank Demouge

17 januari 2015 om 10:59

Zou eerder Leo Veloso verdenken! Tegen Feyenoord na 30 min eraf na een enorme blunder en tevens 1-0 en tegen Ajax een rode kaart na een overtreding die nergens op slaat

17 januari 2015 om 08:06

Als op papier alle zekerheidjes daadwerkelijk zouden winnen. Dan was ik gestopt met werken.

Vooral in de eredivisie zijn er geen zekerheidjes. Sinds enkele jaren is er geen touw aan vast te knopen. Dat maakt het wel leuk!

17 januari 2015 om 08:56

was dat niet het seizoen dat feyenoord 10e eindigde?

17 januari 2015 om 09:19

Nee dat wad het jaar dat we 4e werden. Eerste seizoen onder Been. 2010 -2011 was een rampseizoen.

17 januari 2015 om 09:07

Het ging om doelpunten verschil, niet winnen of verliezen

17 januari 2015 om 11:05

Dan valt het niet op he sjaakie omdat de favoriet thuis speelt, hoe slim kan je zijn.

Opzettelijk met ruime cijfers verliezen en dan wordt het 1-0.

17 januari 2015 om 08:04

Kun je nagaan wat het was geworden als ze niet waren omgekocht.

17 januari 2015 om 12:02

Wie weet een gelijkspel

Ze werden dik betaald om ruim te verliezen maar toch werd het "maar" 4-0 en 1-0.

17 januari 2015 om 10:40

De thuiswedstrijd van Ajax moest met 4 doelpuntenverschil verloren worden. Die van Feijenoord met 2. Alleen kwamen ze niet tot die marge.

4-0 en 1-0. Zo das ruim...

17 januari 2015 om 08:01

Zegt ook wel wat over Feyenoord als je maar 1x weet te scoren tegen een team dat met grote cijfers wil verliezen

17 januari 2015 om 10:02

Wie zegt dat er buiten kargbo meer spelers probeerden te verliezen?

17 januari 2015 om 10:34

Het moest eigenlijk met 2 doelpuntenverschil eindigen die van Feijenoord, maar het bleef maar bij 1. Hahah. Die van Ajax eindigde wel gewoon met 4 doelpunten verschil.

17 januari 2015 om 12:41

Toen ik dit bericht las dacht ik meteen aan de wedstrijd ajax-willem2 ( 8-0 ) maar nu ik die 4-0 zie ben ik geneigd te denken of ze mischien niet die wedstrijd bedoelen

17 januari 2015 om 13:33

ik heb wel meer wedstrijden gezin van ajax waar de tegenstanders wel heel domme fouten maakten of de bal er zelf maar in eigen doel inschoten.

17 januari 2015 om 15:04

Klopt Fransen, Feyenoord dit jaar nog, bleef maar kansen missen.

Haha Ibrahim Kargbo of all people de grote spil in een matchfixingverhaal, wie had dat gedacht.

Goed dat dit uitkomt, hopelijk wordt er ook echt wat mee gedaan en de verantwoordelijken achter slot en grendel gezet gaan worden.

Dit gebeurt al jaren hier en nog steeds, en maar wijzen naar zuid Europese landen. Ik zal jullie vertellen, dit is nog maar het topje van de ijsberg. Fijn weekend iedereen.

17 januari 2015 om 08:17

Je hebt helemaal gelijk. Altijd maar wijzen naar italie of turkije bijvoorbeeld.
Maar de wijzende vinger is helaas net zo vies. Altijd maar zeggen dat ze in italie en turkije ( als voorbeeld) corrupt zijn. Maar zeker nooit in de spiegel kijken.

En nu maar reacties als : oh wat zonde, goed dat dit uitkomt, de eredivisie is voortaan ook gewoon een smerige competitie.

17 januari 2015 om 09:01

Idd! Daarom is het mooi om te zien hoe het ook hier uitkomt, dat het hier even corrupt is net als in onze landen. Ben benieuwd of ze het hier ook net zo hard aanpakken als in zuid Europa.

17 januari 2015 om 10:15

"hier even corrupt" uhm nee 2 omgekochte (waarschijnlijk wel meer) wedstrijden maakt het hier niet even corrupt. Het is al om bekend dat het in het zuiden gewoon veel meer voorkomt het is niet voor niets dat de problemen die ADO en Heerenveen hadden uit Spanje kwamen. En over Italiaanse corruptie hoeven we het niet eens te hebben neem ik aan, of zijn er Juventus supporters die anders beweren? Ontopic: een van de meest verschrikkelijke dingen in het voetbal en als het waar blijkt te zijn mogen betrokkenen en vooral de spelers in kwestie wegrotten in de cell wat mij betreft. Van de spelers neem ik het meer kwalijk dan iemand die niets om voetbal geeft (als het om geld gaat he, soms worden ze ook bedreigd en dan kan ik het begrijpen).

17 januari 2015 om 10:20

Ik roep al 8 jaar dat er matchfixing in de eredivisie is, ben blij dat er eindelijk iets concreets bekend is

17 januari 2015 om 10:24

Misschien wordt er meer gedaan door de italiaanse overheid tegen matchfixing.
In nederland is in de 2e kamer niet voor niets geroepen hier meer aandacht aan te besteden.

En nog steeds maar wijzen naar juventus. En zeggen dat het hier of daar erger is.

De eredivisie is net zo smerig😉 bovendien zijn er ook verdacht hoge bedragen ingezet in de jupiler league wedstrijden.

17 januari 2015 om 10:27

" De KNVB zal de onderste steen boven krijgen"

Hoe serieus ze hier in Nederland zijn ten aanzien van matchfixing kun je zien aan het feit dat dit dossier al ongeveer vijf jaar lang onder het stof ligt.

Een van de grootste omkopers is notabene een Nederlander, maar niemand die op het idee komt om de recherche achter deze man te laten sturen, terwijl hij ongestoord zijn tripjes naar Hong Kong en Shanghai kon maken.

Wedstrijden met 7 goals tikken lekker aan...

17 januari 2015 om 10:47

Dit dossier ligt niet 5 jaar in het stof. 1 van de bazen uit Singapore heeft het verhaal aan de Volkskrant verteld en hierop is de knvb een onderzoek gestart. Er is nog geen geld gevonden of een bevestiging. Ik heb het gevoel dat jullie een te snelle conclusie trekken puur omdat het in Italie en Turkije wel bewezen is.

17 januari 2015 om 10:57

Het Bochum dossier is al vijf jaar oud en Rode Paul is een bekende spil, dat ze ineens wakker geschud worden door een verhaal van journalisten met Singapore doet daar niks aan af.

17 januari 2015 om 12:41

Omdat in Italië en Turkije er misschien beter naar gezocht word???? En ze je daar voor de camera door de slijk trekken voor de ogen van de wereld, en das het verschil, hier stoppen ze het in een doofpot, die nu heel langzaam open gaat, zuid Europa corrupt? Pot verwijt de ketel. Hier is het net zo. Alleen is achterbaks wijzen het makkelijkst. Nu gaat er een beerput open en gaan we zien dat ze hier net zo vies zijn zijn als daar, vraag is alleen of ze dezelfde straffen hanteren als in zuid Europa maar daar ben ik bang voor... Ajax terug zetten in de jupiter net als Juve naar de B toen? Denk het nie he lopen ze teveel centjes mis dus DOOFPOT

17 januari 2015 om 13:42

http://www.transparency.org/cpi2014/results#myanch... alstublieft onafhankelijk onderzoek naar in welke mate landen corrupt zijn. Juventus (mijn favoriete club) is teruggezet omdat ze zelf scheidsrechters hebben omgekocht. Ajax heeft niemand omgekocht, maar zonder het te weten was de tegenstander omgekocht.

17 januari 2015 om 13:51

Stop je hoofd dieper in de grond. .... kijk eens naar het wielrennen,iedereen was schuldig behalve de raboploeg..... overal gebeurt het,ook bij ajax,het gaat uitkomen hoe ziek de sportwereld is geworden. Bij Juve wist ik het ook,riep het al jaren dat juve steeds overduidelijk bevooroordeeld werd. Nu gaat hier ook de bom barsten

17 januari 2015 om 10:41

Dankje! Jij ook een fijn weekend!

Diezelfde Karbo kostte ons de titel op doelsalso.W2-Ajax 0-2 en kwam ajax 1 goal tekort (psv 1e). Toen speelde Kargbo alsof ze leven ervan af hing..en nu blijkt dat misschien ook wel zo te zijn

17 januari 2015 om 08:38

Een speler van Willem II die zijn best doet voor Willem II, is dat zo raar? Zou wat zijn als hij een eigen doelpunt had gemaakt en de titel aan Ajax had verkocht.

17 januari 2015 om 09:15

W2 was al veilig en omdat jongAjax - jongW2 2-2 (dinsfag dinsdag ervoor ) werd degradeerde jongW2 niet.. Kargbo liep tot in de 94e min met scheids en ajax te ruziën en liep te schoffelen alsof het EC 1 finale was (wat absoluut zijn goed recht was)

17 januari 2015 om 10:18

Het lag er toen vooral aan dat derde keeper Peter Zois elke bal bijna pakte. Die wilde zich nog een keer voor het thuispubliek laten zien voordat hij terug naar Australië vertrok

18 januari 2015 om 13:36

2 verbuch
Daar mee beantwoord je echt compleet niks en maak je je zelf bela...

Een speler die voor W2 speelt, wat verwacht je van hem??????
Helemaal lekker zou die niet zijn met een Ajax shirt aan.

17 januari 2015 om 09:07

Die dag was PSV tegen Vitesse verdacht dat zij ik toen al : Haagse aadje liet z'n team opzichtig verliezen in z'n aversie tegen Ajax!

17 januari 2015 om 10:07

Same here, iets met de poort zo ver mogelijk open zetten zei ik toen. En WII speelde idd alsof ze een CL finale bezig waren.

17 januari 2015 om 10:44

Dat was een ander seizoen, onder Ten Cate. 2009-2010 werd Ajax 2e achter Twente met 1 punt achterstand, 85 punten en 100 goals.

17 januari 2015 om 12:14

@passie.b
Met 3 gratis punten en wat doelpunten volgens de Volkskrant..

En ook belangrijk is zijn het aantal gele of rode kaarten die Feyenoord en Ajax hebben geïncasseerd in verband met schorsingen later in het seizoen.
Nu niet veel denk ik, makkelijke dag.

17 januari 2015 om 12:35

@ Vierdag

Want normaal hebben Ajax en Feyenoord zoveel moeite met Willem Ii...

Ajax - Willem II is altijd een wedstrijd waarin Ajax vaak het net weet te vinden, de 4-0 is dus niet zo'n gekke uitslag.

18 januari 2015 om 13:30

Voor de andere teams gaat het ook om kaarten. Wie is geschorst voor de volgende wedstrijd, of twee.

17 januari 2015 om 10:37

Het gaat niet om die wedstrijd, maar om de thuiswedstrijd die met 4 doelpunten verschil gewonnen moest worden. Dus jouw theorie kan de prullenbak in.

Roep het al jaren dat het in Nederland gebeurd. En dat we niet naïef moet zijn. Maar dat het dan bij je ogen club is gebeurd. Of bij een persoon van je club. Pfffff. Ik hoop dat ze deze speler hard aan pakken. En niet de club straffen. Nu ze een goede weg in geslagen zijn

17 januari 2015 om 08:47

Je hebt helemaal gelijk hier in Nederland denken we dat we de enigste land zijn waar het niet gebeirt, maar het gebeurt overal

Als dit waar is dan alsnog de betreffende clubs straffen, met punten in mindering pak je ze het hardst.

Puntje of 15 lijkt mij minimaal. Achterlijk gedoe!

17 januari 2015 om 09:57

Alleen willem 2 dus

17 januari 2015 om 10:06

Ja klopt.

17 januari 2015 om 10:27

En dan degraderen jullie niet zeker. 15 punten in mindering brengen voor iets dat een tijd geleden is gebeurd slaat natuurlijk nergens op.

17 januari 2015 om 13:47

Dat is hetzelfde als zeggen dat een overvaller geen straf meer verdient, omdat hij pas 4 jaar na de overval gepakt is. Ik vind wel dat het onderzoek moet kijken of Willem II zelf betrokken was of dat het individuele spelers waren.

17 januari 2015 om 10:19

Wat heeft Willem II hier verkeerd gedaan dan? Als ze er al mensen waren die er iets vanaf wisten binnen de club zijn ze allang weer vertrokken...
Willem II zou hier een schadevergoeding moeten krijgen!

17 januari 2015 om 11:14

De club moet je alleen straffen als ze ervan hebben geweten, in betrokken zijn geweest of iets dergelijks. Van wat ik lees lijkt het erop dat het direct met de spelers is gebeurd. Die moet je dan (als dit waar is) voor het leven schorsen, maar de club hoeft van mij niet gestraft worden. Willem II zelf is dan juist het grootste slachtoffer van dit bedrog geweest en het lijkt me dat zij dan ook de betreffende spelers moeten gaan aanklagen voor een forse schadevergoeding.

Als Excelsior-supporter zou een puntenaftrek van Willem II me natuurlijk prima uitkomen, maar zo hoeft het van mij niet. Als de club medeschuldig is, prima, maar anders hoef ik op zo'n manier echt niet ten koste van een club die net zo goed slachtoffer van dit is erin te blijven.

17 januari 2015 om 11:40

Ben ik het helemaal mee eens! Daarnaast is het ook lastig om Willem II hier alsnog voor te straffen, aangezien er op de materiaalman en dokter niemand meer in de staf / bestuur zit van die tijd. Het is beter om de personen die er iets mee te maken hebben gehad flink te straffen!

17 januari 2015 om 12:34

Dan pak je de club, maar niet de dader. Dus als ik een moord pleeg dan mag niemand uit mijn woonplaats het dorp verlaten voor 5 jaar. Want zo'n straf is dat van jou ook. De club straffen omdat een speler, die niet meer actief is voor de club, mogelijk is omgekocht.

Het enige juiste is om die speler, indien bewezen is dat hij schuldig is, een gevangenisstraf te geven.

Ik vrees dat je in het voetbal (en ongetwijfeld ook in andere sporten) een reusachtige beerput open kunt trekken als het gaat om doping en matchfixing. Er wordt altijd met afkeer naar wielrennen en atletiek gekeken vanwege de grote hoeveelheden dopinggevallen, maar het zou mij niks verbazen als de voetbalwereld nog veel erger verziekt is.

Hoewel ik doorgaans wel hou van leedvermaak bij onze buren vindt ik niet dat je de club erop moet pakken.
Hoe heeft willem II dit hebben moeten tegenhouden?
Pak de desbetreffende speler(s) aan.

17 januari 2015 om 09:05

Jah dat denk ik ook. Je kunt niet willemii er op aanpakken. Als het een speler is. En als dat wel gebeurd. Dan ook alle clubs die er iets mee te maken hebben. Anders moeten we weer die derby missen.

17 januari 2015 om 09:09

Beste vermaak is leedvermaak he ha ha maar kun je idd club niet voor straffen .....ps geheel nieuwe selectie staf en bestuur!!! Willem II moet aangifte doen tegen kargbo

17 januari 2015 om 09:17

En dan na gaan dat we deze Afrikaanse mafketel. Nog geholpen hebben met zijn foundation! !!! Maar de Knvb maffia zal willem II wel weer gestraft worden. Maar ik vrees dat als de beerput opgaat. Dat iedere club de lul. Is. Denk dat het overal bij iedere club gebeurt. Kon maar Knvb pak dan alles maar aan

Waarom zouden clubs gestraft moeten worden als spelers of tegenstanders dit op eigen iniatief doen? Goksyndicaat benaderd speler om te verliezen speler spreekt dit af met teamgenoten waarom moet dan de tegenstander ook gestraft die

Voor mijn gevoel verliest Willem II altijd met dubbele cijfers van Ajax. Snap niet helemaal waarom je daarvoor mensen moet omkopen. Als ze hun best doen wordt het veld ook met ze aangeveegd.

17 januari 2015 om 09:15

Daar zijn twee redenen voor waarom ze vaker (in het buitenland) voor dit soort wedstrijden kiezen:

1. Het valt minder op, dus is het minder verdacht.

2. Spelers van kleine clubs verdienen minder en verliezen wel vaker, waardoor ze makkelijker over te halen zijn.

17 januari 2015 om 09:46

Maar wat hebben ze er dan aan?

17 januari 2015 om 10:39

Live gokken op kleine details in een wedstrijd als doelpuntenverschil of wie het volgende doelpuntmaakt is internationaal gezien een belangrijkere en meer winstgevende vorm dan simpelweg wedden op winst of verlies. Kunnen beinvloeden wat het doelpuntenverschil gaat worden kan zeer winstgevend zijn.

Het gebeurt ieder weekend in de Jupiler League en in de Eredivisie. Kijk eens naar de uitslagen van bijvoorbeeld RKC dit seizoen. Of naar Telstar. Of Utrecht-PSV dat voor het 2e jaar op rij 1-5 wordt. Met een snelle rode kaart. Wetende dat de gokmaffia een dikke vinger in de pap heeft zijn dat in mijn ogen geen 'reguliere' resultaten.

De wedstrijd tegen Ajax is hier terug te zien. https://www.youtube.com/watch?v=p0teep2wmti

Is de scheidsrechter ook onderwerp van onderzoek? Rode kaart en penalty....

17 januari 2015 om 11:29

Penalty was gewoon terecht toch ? Ook de rode kaart. Je zou eerder afvragen of Veloso er geen onderdeel van was.

Neeeeee! Niet Ibrahim Kargbo, de Siera Leonees die op dezelfde dag jarig is als ik

Nou dan had de knvb wel wat alerter kunnen zijn :-)

Net als clubs als ado en heerenveen de schuld geven over een oefenwedstrijd met een krankzinnige scheids.

Dat het manipuleren van wedstrijden ook voorkomt in Nederland, verbaast me allerminst. Wel dat het nota bene uitduels van Willem II tegen Ajax en Feyenoord betreft. Wedstrijden waarbij je als kenner op het totoformulier meestal een 1-tje invult. Hopelijk komen Willem II-spelers die van de gokpraktijken afwisten uit de kast. Uit de gokkast wel te verstaan. Er moeten, behalve Ibrahim Kargbo, medespelers zijn geweest die niet alleen van de betrokkenheid van de gokmaffia afwisten maar er ook van geprofiteerd hebben. Waarbij je geneigd bent in eerste instantie te denken aan de doelman en aan de verdedigers.

17 januari 2015 om 10:53

Diezelfde doelman die de penalty van Suarez stopte? Veloso en Demouge zijn wat mij betreft veel verdachter

Hahaha zielige kruikjes

Best verdacht dat Willem II maar met 1-0 verliest in de Kuip

17 januari 2015 om 10:21

Precies dat dacht ik nou ook, normaal is het minstens een 0 - 5 voor Willem II. Hoe kan dit winstgevende manipulatie zijn ? met 4 - 0 onderuit gaan tegen Ajax, zo das ook nog nooit gebeurd dat moet wel een gevalletje Spanje - Malta zijn hoor. Ik snap niet zo erg waarom iemand hierop zou willen wedden of hij wilde een extra patatje na de wedstrijd.

17 januari 2015 om 10:42

Wedstrijden die op papier al beslist zijn, zijn juist mateloos populair voor matchfixing praktijken. Gokken op wedstrijden gaat eigenlijk vaak juist totaal niet om winst of verlies, maar om kleine details. Dit soort wedstrijden zijn dan ideaal, want het verbaast niemand als er een gekke uitslag komt.

17 januari 2015 om 10:22

Die wedstrijd speelde Willem II Feyenoord zelfs van het veld. Na de 1-0 door een niet te geloven blunder van Veloso werd deze Veloso ook gelijk gewisseld. Lijkt me dus ook niet dat alle spelers en de trainer (alfons Groendijk) er iets vanaf wisten!

Gelijk uit de competitie gooien als dit waar blijkt
En terug zetten naar de top klasse

17 januari 2015 om 12:31

Nog zo'n NAC supporter...

NAC moeten ze eerder uit de competitie zetten, al jaren een financiële puinhoop daar. Waarom moet de club worden gestraft omdat een speler die niet meer actief is voor de club mogelijk omgekocht is?

Net even de samenvatting bekeken van Ajax - Willem 2 uit 2009 (4-0) . Daar lijkt, op 2 niet beslissend zijnde maar wel opmerkelijke handsballen na, niet geks aan. Ajax mist een enorm aantal kansen door toedoen van een uitstekend keepende Aerts. Ook verdedigt W2 vaak met man en macht. De goals van Ajax zijn, op de 1-0 na misschien allemaal onhoudbaar dus ik snap niet zo goed wat hieraan te manipuleren zou zijn. Als Ajax het vizier op scherp had gehad was het makkelijk 8-0 geworden. Daar kun je gewoon niet op gokken en verliezen zouden ze toch wel.

Ibrahim Kargbo..

Altijd een held van me geweest. Zelfs zo'n grote held dat ik mijn voetbalzone account naar hem heb vernoemd. Maar om dit nu te horen over mijn favoriete sambo uit Sierra Leone is pijnlijk, heel pijnlijk.

17 januari 2015 om 12:30

Berichtje sturen naar VZ om je naam te veranderen. Swinkels lijkt me ook wel een held uit Tilburg

Dat was met Suarez e.d. tegen Willem II was 4-0 een redelijk voorspelbare uitslag.

Ik kijk nu wat statistiekjes na en eigenlijk is het enige nog beetje verdachte dat ik vanuit de statistieken zie dat Léo Veloso 2 keer geel en dus rood pakt in de 67e en 79e minuut. Nou weet ik niet waarvoor hij de kaarten precies kreeg, maar 2 keer geel in no time is wel een beetje onlogisch.

17 januari 2015 om 10:37

Ik heb zojuist nog eens de samenvatting gekeken en die Veloso is of oprecht boos na die rooie kaart, of hij kan heel goed acteren

17 januari 2015 om 10:41

Klopt al is die tweede gele kaart 100% terecht en gewoon en domme actie, dus met d kennis van nu verdacht, net als de handsbal (penalty gemist Suarez) van Demouge in die wedstrijd. Dat was ook een rare actie en dus nu verdacht. Misschien hebben ze daar wel op gegokt.

17 januari 2015 om 10:45

Niet alleen de handsbal, maar ook zijn reactie na dat de penalty gemist word. Hij lijkt wel teleurgesteld. Daarnaast miste hij vlak daarvoor een 100% kans (overigens na een pass van, jawel, Ibrahim Kargbo).

We kunnen op basis hiervan misschien niet direct conclusies trekken, misschien had hij wel een offday, maar verdacht is het allemaal wel

17 januari 2015 om 10:47

Ja maar die kans wordt niet echt verprutst of zo. Het lijkt wel of ze hebben ingezet op rood door hands. In ieder geval niet op uitslag of winst/verlies.

17 januari 2015 om 10:54

Het gaat ook niet zo zeer om alleen die kans, maar meer om de combinatie van alles

En toen riepen mensen dat alleen turkije corrupt was.... Kijk mensen het gebeurt overal

Wanneer er gegokt is op een bepaalde uitslag of een bepaald aantal doelpunten verschil dan zijn (spelers van) Feyenoord en Ajax net zo goed verdacht natuurlijk

Een aantal interessante reacties. Ik denk dat er weinig mensen zijn die dachten dat zoiets in Nederland niet gebeurt. Ook hier vinden dit soort praktijken plaats, ongetwijfeld. Dit betekent niet dat het Nederlandse voetbal zo verrot is als het Turkse of Italiaanse voetbal was. Er zit een verschil tussen matchfixing waarbij geld is betaald door een Aziatisch goksyndicaat en een voorzitter van een club uit dezelfde competitie die arbiters of spelers omkoopt. Het is allebei erg kwalijk, maar de intenties (geld verdienen of de competitie winnen) zijn niet vergelijkbaar.

4-0 winnen van willem 2 is normaal en 1-0 is eigenlijk een magere overwinning. Zie het probleem niet zo. En waarom geld betalen voor wat al een een "gok-zekerheidje" is..

17 januari 2015 om 11:09

Kan me nog een paar wedstrijden herinneren waar je eerder aan omkopen zou kunnen denken.. psv fey. Zwolle aja en vites aja. Maar willem 2 betalen om te verliezen is wel erg vreemd.

17 januari 2015 om 11:42

Omdat het dan juist minder opvalt. Wanneer er bijvoorbeeld tussen beide clubs wordt afgesproken dat het 4-0 wordt dan valt dit natuurlijk helemaal niet op, maar kun je hier wel heel veel geld mee verdienen!

Ik denk dat het misschien nog wel bij meer wedstrijden is gebeurd dat er is valsgespeeld. Straks krijg je het geval dat de criminelen de competitie laat bepalen en dus de eindstand ook. Als Excelsior kampioen word weet je genoeg

17 januari 2015 om 11:19

Dan moet de gokmaffia wel erg graag ons kampioen willen hebben. We hebben zelf nauwelijks geld, laat staan dat we anderen kunnen omkopen.

Zit maar een ding op.. de buurmeisjes uit de competitie halen en terug naar de topklasse zetten. Voorbeeld stellen voor de rest.

17 januari 2015 om 12:27

Tuurlijk, de hele club straffen doordat een speler die nu niet meer actief is voor de club omgekocht zou zijn.

Kunnen ze beter NAC terugzetten gezien de financiële malaise die al jaren daar is.

17 januari 2015 om 20:12

Grapjas, dit zeg je ook alleen maar omdat je weet dat Nak zonder hulp dit jaar gaat degraderen! Typisch weer zo'n reactie van zo'n zielige rat..

Pff, dit geeft toch echt te denken. Ik moet meteen ook denken aan de titelwedstrijden van PSV in 2007 en die van Ajax in 2011. Wat die jaren op het laatst op de velden gebeurde was ook supermaf. Of misschien toch ook wel die 10-0... Zou goed kunnen dat de clubs zelf er geen idee van hebben, maar dat net zoals hier slechts een paar spelers zijn omgekocht. Maar ook dat is al genoeg om de competitie zwaar te beïnvloeden. Ik word al misselijk bij de gedachte.

Laten we hopen voor de sport dat matchfixing in Nederland niet zo ver gaat als ik vrees... Want dan kunnen we bijna geen uitslag meer met zekerheid serieus nemen.

Maar goed, als zwaar overduidelijke omkopingsgevallen als Zagreb - Lyon al niet eens serieus onderzocht worden, zullen er vrees ik nog heel wat beerputten opengaan in de toekomst...

En over deze situatie, Willem II kan hier naar het lijkt helemaal niets aan doen, en het is ook de vraag in hoeverre je Kargbo dit kan verwijten. Is hij bijvoorbeeld zwaar bedreigd of heeft hij uit vrije wil meegeholpen?

Zwarte dag voor het voetbal dit, en het zal vrees ik niet hierbij blijven.

Als ik al die blunders zie elk weekend bij de samenvattingen, dan kan elke wedstrijd in de eredivisie wel omgekocht zijn.

Geeft aan hoe slecht Feyenoord is. Een omgekochte tegenstander die met aardige cijfers moeten verliezen en nog weten ze maar 1x te scoren.

Ik sta er niet van te kijken eerlijk gezegd, in elk Europees land is er al sprake van matchfixing, geloven dat het in Nederland niet het geval is, is in mijn ogen struisvogelpolitiek. Lekker je kop in het zand steken.

17 januari 2015 om 13:00

Lachen joh, even een sneer uitdelen naar Feyenoord..

Verder is winst of verlies (met grote uitslagen) tegenwoordig helemaal niet winstgevend meer, maar gaat het meer om andere dingen waarop gewed kan worden. Denk aan aantal het corners voor/tegen, doelpunten verschil, 1e inworp, meeste overtredingen en zelfs wie er gaat aftrappen.

17 januari 2015 om 13:19

Dit was een vorm van satire. Moet je tegen kunnen. De laatste tijd blijkt wel dat niet iedereen daar tegen kan.

Hierboven staat ergens dat Ajax met 4 doelpunten verschil moest winnen en Feyenoord met 2, dat laatste is dus niet gelukt.

Maar verder heb je gelijk, er wordt ingezet op de vreemdste dingen. Die zijn ook makkelijker te manipuleren. Voor een einduitslag moet je aardig wat spelers omkopen. Voor de eerste ingooi in feite maar 1.

Leuk reacties die zeggen dat Feyenoord, Ajax en Willem II gestraft moeten worden. Je kan de clubs er toch niet op aan kijken als sommige spelers achter de schermen worden om gekocht. Daarbij zul je Willem II dubbel straffen, die verliezen de wedstrijd en nog meer?

Die spelers moeten goed overhoord worden.
Draaide het alleen om geld of draaide het ook om bedreiging?

Het is lelijk dat dit soort dingen gebeuren en er zullen vast wel meer wedstrijden bij zijn waar het gebeurde. Ik zou zelf echt geen flauw idee hebben hoe je dit tegen kunt gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren