Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dudek: ‘Een lastige zaak, maar ik denk toch dat Iker eerste keus moet zijn’

Laatste update:

Jerzy Dudek was van 2007 tot 2011 reservedoelman bij Real Madrid en verving Iker Casillas wanneer die geblesseerd of geschorst was, of rust nodig had. De Pool kwam in vier seizoenen uiteindelijk tweemaal in actie in de competitie, acht keer in de Copa del Rey en tweemaal in de Champions League. Hij denkt dat de huidige keepersstrijd bij Real Madrid tussen Casillas en Keylor Navas uiteindelijk moet eindigen in het voordeel van Casillas.

/

De 41-jarige Dudek, die zijn loopbaan afsloot in Madrid, zegt dat maandag in een interview met AS. Zaterdag was hij aanwezig in Warschau, waar Real Madrid en Fiorentina een vriendschappelijke wedstrijd afwerkten; de Italianen wonnen met 2-1. “Het resultaat was niet goed, maar dat deed er ook niet toe. Het ging erom dat Real Madrid in Polen speelde, voor zoveel fans van de club”, legt Dudek uit.

“Ik vond Real Madrid verder erg goed, met name Cristiano Ronaldo, die goed speelde en scoorde. Het was fijn om Real weer van zo dichtbij aan het werk te zien. Of ik tekortkomingen zie in het huidige elftal? Lange tijd ging het over de verdediging die zwak was, dat was vaak een discussiepunt over Real Madrid. Maar dat komt doordat het een aanvallend ingesteld elftal is”, zegt Dudek.

/

“Maar de club koopt wel steeds goede verdedigers en zelfs zij voegen zich bij de aanval. Het is moeilijk zo’n mentaliteit en speelstijl te veranderen, want de bedoeling is aan te vallen en wedstrijden te winnen”, weet de oud-doelman, die ook de tijd nam om Casillas te bespreken. “Het WK was niet zo best voor hem en voor Spanje, maar dat ligt nu in het verleden. Als je kijkt naar de Super Cup-wedstrijd tegen Sevilla, zie je de echte Iker weer. Gaan we die het hele seizoen zien? Lastig te zeggen, maar ik denk wel dat hij weer terug is, ja.”

“Het is een luxe dat Real Madrid op dit moment over twee zeer goede keepers beschikt. Diego López is naar AC Milan gegaan en dat moest ook wel: voor twee goede keepers was plaats, voor drie goede keepers niet. Navas draaide een goed WK en heeft gewonnen aan zelfvertrouwen. Dat is mooi voor Real Madrid”, aldus Dudek. Op de vraag wie hij onder de lat zou zetten, als hij Carlo Ancelotti was, zegt de Pool: “Mezelf! Haha, nee. Het is een lastige zaak, maar ik denk toch Iker. Hij had alleen wat rust en ontspanning nodig, nu is hij terug op zijn oude niveau.”

Iker Casillas moet dit seizoen eerste keeper zijn van Real Madrid

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja.. denk dat dudek dut zegt omdat hij nog een goede band met casillas heeft.
Navas is toch echt de betere keeper. Het zijn ook dezelfde soort keepers maar navas dus wat beter.

18 augustus 2014 om 13:25

Ja precies, Casillas dpet niet zoveel onder als Navas, maar ik vind Navas toch wel een stuk beter. Bijv qua snelheid en reactie vermogen, gewoon beginnen met Casillas en later in de competitie Navas in brengen.

18 augustus 2014 om 18:31

Hou toch op man. Navas heeft nog nooit op topniveau geacteerd. Casillias is een legende die gewoon bij de wereldtop hoort. Dudek heeft gelijk als hij zegt dat Casillias rust en vertrouwen nodig heeft. Keepen is hij echt niet verleerd.

18 augustus 2014 om 18:32

*Casillas

18 augustus 2014 om 20:30

navas heeft anders het afgelopen wk goed gekeept en was afgelopen seizoen een van de betere keepers in de liga bbva. noem ik toch top niveau hoor, het wk en misschien wel de beste competitie ter wereld

18 augustus 2014 om 17:16

Leuk dat jij een mening hebt over dat Navas beter is dan Iker ik ben het daar niet mee eens!

De redding van Navas tegen Fiorentina was indrukwekkend. Niet normaal hoe snel hij is.

18 augustus 2014 om 12:28

Inderdaad hij is ook bijzonder snel.

Navas is inderdaad goed, maar hoe hij tegen Nederland speelde was zo vervelend..

ik ben madrista en heb ook echt respect voor wat casillas heeft gedaan voor de club maar je moet nu toch objectief zijn en gaan voor navas wat mij betreft

18 augustus 2014 om 13:11

Oke

18 augustus 2014 om 14:50

Genoteerd !

18 augustus 2014 om 16:03

Jouw mening is gebaseerd op mening van de media. Dus zo objectief ben je ook niet

Dudek! Geweldige vent. Bij Feyenoord al geweldig om te zien. Zeer vriendelijke uitstraling heeft hij.

De keeperskwestie bij Real is bijna vermoeiend te noemen, het gaat maar door.

wel knap dat dudek dat kan zien zonder de trainingen te bekijken.

18 augustus 2014 om 12:52

In dat geval mag jij ook stoppen met reageren. Want hoeveel trainingen heb jij ooit gezien?

18 augustus 2014 om 12:56

je hoort mij toch ook niet zeggen dat ie voor iker of navas moet kiezen.
Ik heb geen idee wie van de twee er op dit moment beter is.

Ik zie iker altijd graag spelen omdat het een legende is en het is mooi als hij records breekt bij real. dat gun ik hem. Maar als navas beter is, dan houdt het op.

18 augustus 2014 om 18:33

Ik neem aan dat Dudek gewoon een tv heeft in Polen?

18 augustus 2014 om 20:05

en hoeveel zou hij de laatste maand al gezien kunnen hebben van iker en navas bij real???

Navas is een erg goede keeper maar toch zou ik gaan voor Iker.. Toch wel echt een boegbeeld van de club en met de volle honderd procent vertrouwen gaat hij weer terug komen op niveau!

Toch wel bizar dat als Casillas keept, Real Madrid bijna altijd wint.
Ik vind persoonlijk dat Casillas ook gewoon moet keepen.
En nee niet omdat hij een icoon is maar omdat Real Madrid op 1 of andere manier vaker wint.

Mensen we kunnen na casillas zijn wonderbaarlijk slecht wk niet afschrijven want daarvoor was hij gewoon de beste van de wereld ik geloof in casillas en over 5 jaar navas

Oh ja joh, was Casillas terug op zijn oude niveau tegen Sevilla? Hij dook onder twee, drie corners en was weer lekker instabiel. Grappig hoe meer mensen het voor Iker willen opnemen naarmate hij steeds slechter begint te spelen.

wat er ook gebeurt IKER zal altijd in onze harten en bloed blijven als Madrista ben ik trots op je wat je allemaal voor ons hebt gedaan is fenomenaal

18 augustus 2014 om 14:18

Hahaha in ons hart wel ja maar ons bloed?? Is het je vader dan

20 augustus 2014 om 12:01

nope maar wel mijn idool

Je hoeft niet een echte voetbal lief hebber te zijn zie je dat Iker de beste keeper ter wereld is samen met Neuer. Laat Iker het vertrouwen helemaal terug krijgen nu is hij 80% nog effe en hij is weer helemaal de oude.

Iker speelde helemaal niet instabiel bij corners alles wat hij moest habben had hij hij heeft nooit ballen geklemd in de lucht Iker moet gwn eerste doelman zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren