Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dubbele moord legt bom onder aanstaande transfer naar Galatasaray

Laatste update:

De transfer moet nog worden afgerond, maar de geruchten over een overgang van Ezgjan Alioski naar Galatasaray doet nu al het nodige stof opwaaien bij de fans van Leeds United. De supporters nemen het de Noord-Macedoniër niet in dank af dat hij zijn carrière bij de Turkse grootmacht voortzet. Aanleiding is een wedstrijd in de halve finale van de UEFA Cup in 2000, waarbij twee supporters van Leeds werden doodgestoken door fans van Galatasaray.

Alioski zit sinds enkele weken zonder club, nadat hij het met Leeds niet eens kon worden over het verlengen van zijn contract. Turkse media melden ondertussen dat de linkervleugelverdediger op het punt staat om bij Galatasaray te tekenen. Alioski trekt daarmee na vier seizoenen de deur achter zich dicht op Elland Road. De EK-opponent van Oranje kwam in 2017 over van het Zwitserse Lugano en gold sindsdien als vaste waarde bij de club uit de Premier League. Ook tijdens het Europees kampioenschap verscheen hij bij alle poulewedstrijden aan de aftrap.

De spanningen tussen Leeds en Galatasaray zijn nog altijd extreem hoog nadat twee Engelse fans werden doodgestoken door Galatasaray-supporters voorafgaand aan de halve finale van de UEFA Cup in 2000 in Istanbul. Fans van Leeds en Galatasaray zochten de confrontatie op bij heftige gevechten op het Taksimplein. Vier Galatasaray-aanhangers werden door de lokale politie gearresteerd en tevens veroordeeld. Fans van de Turkse club mochten eveneens niet bij de return op Elland Road aanwezig zijn. In de finale bleek Galatasaray te sterk voor Arsenal.

Supporters van Leeds hebben geen goed woord over voor de aanstaande transfer van Alioski en reageren hun frustraties af op sociale media. De reactie van de fans is te wijten aan de haat die nog altijd bestaat tussen beide clubs. "Met zijn transfer naar Galatasaray gooit hij zijn complete erfenis in de prullenbak", luidt een van de reacties. "Ik wil niet dat iemand hier komt en probeert om Alioski te verdedigen, wat hij ook heeft betekend voor onze club. Hij heeft het verpest en we zullen hem snel vergeten. Er was maar één club waar hij absoluut niet naartoe mocht."

Voormalig clublegende Harry Kewell verzuurde eerder zijn relatie met fans Leeds al nadat hij in 2008 van Liverpool naar Galatasaray verhuisde. "Het was een tragische gebeurtenis in het voetbal, maar we kunnen niet in het verleden blijven leven", zei Kewell destijds over de dubbele moord. "Ik ben blij en ik hoop dat iedereen dat kan zijn voor mij. Er waren veel andere clubs in de race, maar dit is perfect voor mij. Galatasaray wilde mij vanaf het begin hebben. De faciliteiten zijn geweldig. Het is een fantastische stad en ik hoop me hier te ontwikkelen als mens en als speler."

Volgens Fabrizio Romano is de transfer tot stand gekomen nadat duidelijk werd dat de gesprekken met Patrick van Aanholt niets op gingen leveren. Afgelopen week meldde de transfermarktexpert dat Galatasaray in de zoektocht naar een linksback uitgekomen was bij Van Aanholt, die na het weekend in het vliegtuig stapte om een eventuele overstap te bespreken. De transfervrije Nederlander kwam er echter niet uit met de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat we even in ogenschouw moeten nemen waar deze reacties allemaal vandaan komen: Twitter. Hier komen mensen met extreme meningen/de mening van een kleine minderheid en dit wordt vervolgens een volwaardig artikel hier. Kan me toch niet voorstellen dat een weldenkend mens deze jongen iets kwalijk neemt als hij deze overstap maakt.

15 juli 2021 om 17:23

Het gedeelte over de meningen heb je totaal gelijk. Zelf vind ik de reacties wel meevallen niemand wenst hem dood of scheldt hem de huid vol. Het enigste wat ze zeggen is dat hij zijn status bij Leeds vergooit in zijn ogen. Dat is iedere supporter zijn goed recht om dat te vinden. Ik vind het een betere opmerking dan bij Berghuis afgelopen week.

15 juli 2021 om 21:49

Dat klopt normaliter, maar in deze uitzonderlijke situatie denk ik dat deze mening behoorlijk gedeeld wordt onder de Leeds-fans. Haat is een snel gebruikt woord, maar het is echt toepasselijk wat zij voelen richting Galatasaray. Mochten die twee clubs ooit elkaar weer treffen, dan breekt de hel los.

Vreemd. Ik bedoel, Galatasaray als club kan hier imo niet heel veel aan doen, toch? De fans van Leeds doen het overkomen alsof Galatasaray als club mensen heeft ingehuurd om Leeds supporters van hun leven te beroven… Neemt niet weg dat wat er gebeurd is absoluut triest is en nooit had mogen gebeuren. Maar je hebt helaas altijd idioten die idioten dingen doen. Zulke mensen horen ook nooit supporters van club x te worden genoemd, vind ik persoonlijk. Dit zijn geen voetbalfans, maar idioten.

16 juli 2021 om 13:01

Persoonlijk weiger ik sowieso dit soort debielen als "fans" te zien.

16 juli 2021 om 19:04

@elegia, je hebt natuurlijk gelijk, maar het is een rationeel verhaal. Heel veel aanhangers van voetbalclubs gedragen zich niet rationeel. Dat is nu zo, bij zo'n steekpartij van 20 jaar geleden. Dat is zo bij wedstrijden waar spanning op staat. Dat is op deze site zo, het is overal. Voetballers moeten zelf maar bedenken in hoeverre ze hier rekening mee houden. Zoals Berghuis die nu naar Ajax gaat, en dat aandurft. Dat is alleen maar goed en ik hoop van harte dat er niks gebeurt wat te gek is. Ik weet verder niks van Leeds en hoe zwaar die steekpartij bij die club leeft. Als het bij iedereen bekend is dat dit erg leeft, dan kan je er als voetballers rekening mee houden. Hoe triest het ook is dat mensen het hem aanrekenen.

Als fan zijnde is dat gevoel anders dan bij een speler. Een speler kan niet zijn carrière overlaten aan de fans omdat er in 2000 iets vreselijks is gebeurt. Je kan als speler meeleven met de fans maar dat de fans je zoiets kwalijk nemen is lastig. Als fan zijnde betekent de club waar je op verliefd ben heel veel maar dit moeten ze hem niet kwalijk nemen.

Jammer om zo kortzinnig te denken. Bepaalde hooligans hebben ruzie gehad met andere hooligans waarbij blijkbaar wapens worden gebruikt. Tja wat kon je verwachten. Maar dan om de hele club en aanhang te haten..

16 juli 2021 om 19:06

En dan ook nog 20 jaar geleden.

Het waren toch wel de jaren waarin veel landen hun hart vasthielden als Engelse supporters op bezoek kwamen. Drank in combinatie met vechtlust zorgde toch voor grimmige taferelen. Op beelden die op het internet te vinden zijn zie je ook dat supporters uit zijn op rellen. De Engelse(gedeelte) hooligans vooral waren zelfs in Istanbul niet bang om de confrontatie op te zoeken. De politie heeft toen veel moeite gehad om grote groepen onruststokers weg te krijgen. Als laatst.. volgens mij sloeg de vlam in de pan toen paar Engelse fans hun k...nt. gingen afvegen met Turkse biljetten en viel dit totaal verkeerd.

15 juli 2021 om 19:21

Niet alleen toen. Nog steeds zijn de Engelse supporters alleen maar aan het klooien. Zie beelden afgelopen EK. Die gaan het ook nooit afleren.
Dood praat je niet goed maar dit had overal kunnen gebeuren. Wk98 is daar een voorbeeld van. Daar zwaar gewonden maar dat had net zogoed een dodelijke afloop kunnen hebben.

Kan me de enorme ophef en reputatieschade van Galatasaray na dit incident nog enigszins herinneren, maar zoals hierboven al terecht door mackolik wordt opgemerkt waren de aanwezige, waarvan sommigen dronken, Engelse supporters in Istanbul ook niet echt lieverdjes. Constante provocaties en opstootjes, totdat de vlam in de pan sloeg. Dat neemt uiteraard niet weg dat dit een uiterst triest incident was dat nooit meer mag gebeuren en het is in mijn ogen bizar dat er serieus nog Leeds supporters zijn die een mogelijke transfer van deze speler naar Galatasaray, ruim 21 jaar na dato, nog kwalijk zullen nemen.

Leeds is toch die prachtige (..) club die in zijn hoogtijdagen aan het einde vd vorige eeuw regelmatig in het nieuws kwam vanwege hun intolerantie jegens allochtonen. Het liep daar zo uit de hand dat zelfs enkele Leeds spelers het een leuke vrijetijdsbesteding vonden om rond te rijden in de stad en dan buitenlanders van terrassen af te ranselen, maar dat zijn ze maar ff selectief vergeten (..) En dan nu het lef hebben om dit (trieste) incident aan te halen, waarbij ze zelf de problemen hebben opgezocht... deze wereld wordt met de dag hypocrieter en schaamtelozer.

Het had natuurlijk nooit mogen gebeuren en het is een zwarte dag in het voetbal. Alleen hebben de Engelsen door de jaren heen wel laten zien hoeveel respect ze hebben voor de medemens en andere culturen op andermans grondgebied. De taferelen bij Wembley en racistische bejegeningen richting Rashford, Saka en Sancho bevestigen dit alleen maar. Als je ruzie gaat lopen zoeken met de harde kern van Red Star Belgrado in Servië zou dat ook uit de hand lopen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Legia Warschau of Dinamo Zagreb. Engelsen moeten een keer leren dat hun asociale gedrag niet in dank word afgenomen. Over de problemen die Leeds supporters met Galatasaray heeft kan Alioski natuurlijk niets mee.

15 juli 2021 om 18:23

Ze hadden hun les moeten leren na WK 98 toen Engelse hooligans/fans massaal Marseille terroriseerde nav de wedstrijd Engeland- Tunesië, niet wetende dat de jongens uit de beruchte Banlieues noordelijk van Marseille (Google afbeeldingen: Quartier Du Nord Marseille, geeft een indruk over wat voor figuren het ging) op oorlogspad waren om de stad schoon te vegen, met als gevolg een bloedbad waarbij de Engelsen volledig de **** in werden geslagen en 2 Engelse zwaargewond met doorgesneden keel op straat achterbleven. ( Het begon met de Tunesische vlag verbranden, briljant idee gezien wat voor gestoorde en vooral eerzuchtige figuren daar in de voorsteden wonen voor wie respect toch een aardig dingetje is ) Ironisch genoeg dat 2 jaar later wéér 2 Engelse op brute wijze werden afgeslacht. Ze leren het maar niet, ondanks dit soort bloedige waarschuwingen. (Die ik beiden overigens afkeur, dat terzijde). Dit extreme en respectloze gedrag van sommige van die tokkies valt in sommige delen van de wereld/Europa zeer slecht. 2 x in 2 jaar: eerst Marseille, daarna Istanbul. Maar tot de dag van vandaag geen verandering in hun gedrag. Het begrip 'wake-up call' ontgaat deze respectloze dwazen blijkbaar volledig.

Tja als we dit soort dingen gaan oprakelen... ik snap dat het nog gevoelig ligt, maar hezelfde geldt bijvoorbeeld min of meer bij Nederlanders over Duitsland. Mogen spelers uit de eredivisie dan ook niet naar de bundesliga gaan?

Alle randzaken terzijde, gewoon werkelijk waar een absolute wereld van een transfer voor Turkse begrippen als we hem transfervrij kunnen binnen halen. Ben ontzettend gecharmeerd van hem, al hoop ik dat hij ook in een viermansverdediging zijn mannetje staat. Speelde toch heel goed met Macedonie op het EK, en was blikvanger bij Leeds. Puik werk van het bestuur. Nu nog hopelijk Gedson Fernandes, een cvm (ik lees Aliou Dieng van Al Hilal), een rechtsback (Yedlin is drama en Omar is onzeker) en een back-up keeper. Ik hoop persoonlijk op nog 2 middenvelders aangezien de spoeling daar gewoon erg dun is, Berkan Kutlu zou op weg zijn. Dat is nou een welkome versterking.

15 juli 2021 om 20:30

Ik las dat Sekidika in de laatste oefenwedstrijd als rechtsback werd gebruikt. Als we toch nog bezig met voorbereiden kan een experiment volgende week geen kwaad.

15 juli 2021 om 21:06

Ik had ook gelezen dat Yedlin graag in de VS wilt spelen vanwege zijn familie en vrienden, misschien raken we hem dus kwijt.

15 juli 2021 om 21:17

Kan ik wel begrijpen. Yedlin was ook een noodaankoop op dat moment en had alleen maar in de VS en VK gespeeld. Naar Turkije gaan is dan wel echt uit zijn confortzone. Dan snap ik wel dat hij terug wilt naar familie en vrienden

Poeh gekke reacties hier, ook begrijp ik niks van wat Allioski te maken heeft met een verschrikkelijk incident van 21 jaar terug. Ook vreemd dat hij niet in Engeland blijft spelen, prima voetballer.
Die Engelsen zijn gek, maar zoals hierboven al word vermeld lijkt dat dus een patroon te zijn, toch zie ik heel veel reacties dat het excuus maken, maar er komt genoeg aggressie en gestoorde tafsarelen zonder Engelse fans erbij in Turkije, hetzelfde gebeurt in Belgrado, Glasgow en nog meer.
Echte sensatie titel bij dit artikel.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren