Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen zag één AZ’er zijn visitekaartje afgeven aan Premier League-clubs

Laatste update:

Valentijn Driessen is onder de indruk van AZ’er Tijjani Reijnders, zo laat hij blijken in zijn column voor De Telegraaf. De chef voetbal van de ochtendkrant heeft genoten van het spel van de 24-jarige middenvelder, die de score opende in het uitduel met West Ham United (2-1 nederlaag). Driessen zag AZ de voorsprong uit handen geven, maar hoopt dat de Alkmaarders in eigen huis de rug rechten om zich zo alsnog te kwalificeren voor de Conference League-finale in Praag.

Driessen is lovend over Reijnders, die met een stuiterend afstandsschot zorgde voor de openingstreffer in Londen. “Tijjani Reijnders bewees voor rust een ruwe diamant te zijn. Eentje die slijpwerk vereist, want de maker van het enige Nederlandse doelpunt viel in de tweede helft te ver terug. Desondanks gaf de talent- en stijlvolle middenvelder in zijn vijftigste wedstrijd van het seizoen met zijn grote loopvermogen en opvallende versnelling aan de bal z’n visitekaartje af aan clubs uit de Premier League.” Een daadwerkelijke transfer naar Engeland zou AZ een behoorlijke transfersom op kunnen leveren, daar hij in Alkmaar nog tot medio 2027 vastligt.

Aan de kant van West Ham heeft Driessen ook genoten van een aantal spelers. “De ervaren Londenaren met de bekende coach David Moyes zochten in hoog tempo zo snel mogelijk de diepte, smeten daarbij met hun krachten en schuwden het fysieke spel niet. Tussen het fysieke geweld liepen individuele pareltjes als de Braziliaanse international Lucas Paquetá en de Algerijnse international Saïd Benrahma, terwijl de grote sterke spits Michail Antonio als kapstok fungeerde.” Laatstgenoemde maakte in Londen de winnende treffer, vanuit de rebound na een Engelse corner.

AZ kon geen vuist maken
Driessen vond AZ aanvallend maar pover tijdens de heenwedstrijd in Londen. “De aanvallende onmacht bij AZ kon niet worden los gezien van het ontbreken van linksbuiten Jesper Karlsson, offensieve middenvelder Dani de Wit en de aanvallende back Milos Kerkez. Vangelis Pavlidis, Jens Odgaard en Myron van Brederode brachten te weinig, hoewel de laatste af en toe een speldenprikje uitdeelde.” Driessen legt de vinger op de zere plek. “Het ging fout toen AZ naarmate de wedstrijd vorderde, ondanks alle waarschuwingen, steeds verder het gevecht werd ingetrokken door West Ham United. Steeds meer werd het een wedstrijd van mannen tegen jongens, met zodanig veel druk op de verdediging dat de wedstrijd AZ alsnog uit handen glipte.”

Driessen voorziet een ‘heidens karwei’ voor AZ in de return, maar de Alkmaarders mogen ook na uitschakeling trots zijn volgens de journalist. “Mocht het avontuur in de Conference League thuis in de halve finale tegen West Ham United eindigen voor AZ, dan hoeft de club zich daar allerminst voor te schamen. Alleen zullen Jansen en zijn ploeg zich niet zo snel gewonnen geven. Omdat ze in het Olympisch Stadion in Londen hebben laten zien dat AZ ondanks alle grote verschillen op papier lange tijd gelijke tred hield met West Ham United.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond az vaak goed voetballen, alleen op de laatste 35 meter van de goal was er toch te weinig creativiteit/kwaliteit om echt vaak gevaarlijk te worden. Viel me ook op dat odgaard echt te traag is op de vleugel

12 mei 2023 om 09:00

Jammerlijk mist Odgaard de vorm (mede door teenblessure) en uiteraard Karlsson voorin om echt een vuist te maken tegen een ploeg vol klasse spelers in een Europese halve eindstrijd.
Hopen dat Az het volgende week in een vol huis kan recht zetten.nu al zin in wederom zo'n heerlijk Europacup avond.
Vorige thuiswedstrijden zat de sfeer er ook goed in en dat zal nu niet minder zijn aangezien de "voorpret" smiddags al kan beginnen ivm vrije dag.

Ja, Reijnders speelde een puike pot (fijn dat ze hem de ruimte gaven om dat te doen ), maar ook Clasie en Sugawara was ik erg over te spreken.

Verder eens dat het aanvallend onmachtig was. Daarvoor missen we de kwaliteit van Karlsson. Daarnaast is het zo dat er bij WHU natuurlijk wel erg sterke verdedigers staan, dus de tijd en ruimte die ze hadden was te kort om echt door te breken.

Daarin zag je wel de kracht van een team uit de PL.

12 mei 2023 om 09:26

Ik vond juist Sugawara erg tegen vallen gisteren. Uitgerekend zijn directe tegenstander benahrama was motm en kon steeds naar binnen trekken om gevaar te stichten.

12 mei 2023 om 09:58

Maar dat heeft niet aan Sugawara gelegen, wel aan de verdedigende arbeid van Odgaard, die er niet was. Sugawara heeft absoluut alles gedaan wat hij kon, en ik heb hem op geen fout kunnen betrappen.

12 mei 2023 om 09:36

WHU heeft inderdaad erg sterke verdedigers, maar met de draaicirkel van een gigantische vrachtwagen. Ik vind dat AZ daar niet genoeg gebruik van heeft gemaakt. Daarin mis je natuurlijk ook Karlsson, maar behoudens die goal heeft AZ nauwelijks iets klaargespeeld en dat vind ik wel vrij magertjes.

12 mei 2023 om 11:44

Ruimte die hij zelf creeerde door slim te lopen en het tempo hoog te houden aan de bal. Keek laatst op een az forum en ze gunnen deze jongen helemaal niets. Speelt ie goed ligt het aan de tegenstander, speelt ie slecht is het zijn schuld. Hij is verreweg de beste speler van AZ en Europees hele goede wedstrijden laten zien. Feyenoord werd 1 wedstrijd helemaal kapot gespeeld door Lazio waarin alle 11 een amateur leken. Reijnders was in beide ontmoetingen met Lazio gewoon top.

Dit soort wedstrijden zijn altijd goede graadmeters om te zien wie een volgende stap naar een dergelijk niveau aan kan. Je kan ze er dan zo uitvissen. Reijnders liet zien totaal niet onder de indruk te zijn van de ambiance en de spelers van West Ham. Naast Clasie en in midere mate Mees de Wit waren alle spelers van AZ dat wel.

Reijnders was echt een rustpunt in het spel bij AZ, en koos altijd de goede optie. Wat een verschil met bijvoorbeeld een Pavlidis, die ook gelinkt wordt aan een stap hogerop. Die verdronk totaal en deed bijna niets goed.

14 mei 2023 om 22:17

Mees de Wit, komop zeg! De man is gewoon niet op AZ niveau. Sommige fans denken dat een doelpunt maken tegen Ajax maakt een speler tot wereldklasse.

Nou hij is wel erg lovend over west ham. Benrahma was heel goed. Beste van het veld. Rice was oke. Paquetta matig en jeetje wat is die Antonio slecht. Verloor letterlijk elk duel en continu lag die op de grond. Stond alleen toevallig op de goede plek bij de 2-1. Die zou bij cambuur of Groningen nog nieteens basis staan.

12 mei 2023 om 09:16

Type Elvis Manu. Non voetballers zijn dat. Die alleen sterk zijn en kunnen rennen.

Reijnders heeft wel echt flinke stappen gemaakt in z'n ontwikkeling. Hij is sowieso fysiek flink vooruit gegaan maar loopt vooral heel slim en maakt ontzettend veel meters. Lijkt me tijd voor een uitnodiging in Oranje. Het zou me niet verbazen als de top van Nederland en subtoppers in het buitenland veel geld voor hem over hebben.

12 mei 2023 om 09:43

Het is dat AZ niet meer aan de Nederlandse top wil verkopen en daardoor waarschijnlijk een vraagprijs gaat hanteren waar niet aan te voldoen is, maar ik zou hem wel bij PSV willen zien als Guti en Sangere vertrekken deze zomer.

12 mei 2023 om 09:54

Ik denk dat ook Ajax hem heel goed kan gebruiken. Snel voetbal (en vooral naar voren) is wat Ajax echt mist op het middenveld.

Alvarez verkopen, Taylor bankie.

12 mei 2023 om 10:19

Gewoon concurreren met Taylor lijkt mij een goede optie. De best presterende speler speelt.

Reijnders speelde goed, zeker waar. Maar ik vond Clasie echt de uitblinker van AZ. Ik kijk zelden wedstrijden van AZ maar als i ze kijk valt het mij op dat Clasie het echt heel goed doet daar. Zegt ook genoeg over zijn rol binnen de club dat hij de aanvoerder is.

Daarnaast vond ik Hatzidiakos en pavlidis ook goed spelenn. Somme spelers zijn (nog) te licht voor dit soort wedstrijden zoals beukema, mijnans en suguwara. Overigens niet heel gek als je hun carriereverloop ziet.

12 mei 2023 om 10:00

Pavlidis goed? Welke wedstrijd heb jij gezien? Heeft werkelijk geen enkele geslaagde actie gehad. Is ook lastig met zulke beren van verdedigers die constant in je nek zitten, maar goed was hij absoluut niet.

12 mei 2023 om 10:29

Oke het was met de bal niet heel bijzonder. Maar hij was de enige van de vier voorste die duels kon winnen van de west-ham spelers en daardoor kon az er een paar keer uitkomen. Daarnaast leverde hij een enorm arbeid die heel belangrijk was voor az. ik heb mijnans en odgard helemaal niks goed zien doen. Van Brederode speelde best oke.

Ik vond Van Brederode eigenlijk het meest opvallend spelen. Zeer gedisciplineerd, altijd slim de bal behoudend en nu en dan met lef erlangs. Pakte het aan als een volwassen prof op dit niveau.

12 mei 2023 om 09:20

Daar ben ik het totaal mee oneens. Vind van Brederode flink te kort komen voor dit AZ. Hij speelt naar z'n vermogen maar komt duidelijk te kort voor dit niveau.

12 mei 2023 om 09:41

Ik zie hem niet vaak spelen, dus je kan best gelijk hebben, maar vond hem zeker in de eerste helft echt een prima indruk maken.

12 mei 2023 om 10:02

Dan ligt het echt aan jouw verwachtingen vrees ik. De eerste helft van vBrederode was namelijk helemaal niet zo goed. Ook niet zo slecht als sommigen doen voorkomen, maar hij is niet 1x zijn mannetje met een goede dribbel of combinatie voorbij gegaan. Die is hij namelijk helemaal niet aangegaan. Het is bij hem vrijwel altijd tikkie terug of tikkie breed. Verdedigend was hij wel goed gisteren.

12 mei 2023 om 10:20

Kan die beter op de back gaan staan lijkt mij. Vond het aan het begin van het seizoen al een buitenspeler met heel erg weinig lef.

12 mei 2023 om 18:10

Ik vond dit wel de beste wedstrijd die ik heb gezien van Brederode.
Hij is gewoon veel te jong maar ik zie wel dat die kan aanhaken volgend seizoen maar hij is absoluut geen basisspeler. Ik had liever Bazoer gezien in zijn plaats. Arne Slot schuift zijn spelers wel op om de betere voetballers te laten spelen. Pasqal Jansen word ook wel zwaar overschat. Mees de Wit vond ik wel een verademing. Ik zag hem gisteren voor het eerst spelen maar je kan aan hem zien dat het een grote word.

12 mei 2023 om 11:46

Speelde alles terug. Heeft niet 1 keer zijn man gepasseerd

Altijd veel credits naar andere spelers zoal Reijnders en/of Pavlidis (terrecht), maar die Sugawara was echt heel goed. Direct en agressief op de bal verdedigen en rustig. Speler die in Nederland wel meer credits zou mogen verdienen?

Driessen vond WHU goed? Nou, die stelden voetballend flink teleur. AZ was de eerste helft voetballend gewoon de betere partij. De tweede helft ging het kopje onder vanwege een domme fout van de eigen keeper en een klutsbal uit een hoekschop. Wel was WHU in de tweede helft de bovenliggende partij. Dat had ook te maken met fysiek overwicht, hogere intensiteit en een falende voorhoede bij AZ. Die linie was duidelijk de zwakke schakel in het geheel. Dus niet zo verwonderlijk dat je uiteindelijk verliest, maar daar zag het na de eerste helft helemaal niet naar uit.

12 mei 2023 om 11:33

Inderdaad, West Ham was echt heel matig en kan niet zo veel aan de bal. Moet het van fysiek en direct spel hebben en de snelheid van Benrahma, Antonio en Bowen.

Zijn Karlsson en de Wit er in de return wel bij? Met een Kerkez er ook bij zou er toch wat mogelijk moeten zijn, zo indrukwekkend was WHU niet en AZ haalt thuis vaak wel een beter niveau.. Er is nog van alles mogelijk!

Kan iemand mij vertellen waarom Bazoer nooit speelt..?

12 mei 2023 om 11:42

Hij concurreert met Clasie en Reijnders en zij spelen simpelweg beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren