Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen wijst zwakste schakel Ajax aan: ‘Ongelooflijk. Iedere keer hetzelfde’

Laatste update:

Valentijn Driessen denkt dat Ajax eenvoudigerwijs van PSV had kunnen winnen als Brian Brobbey zijn kansen had afgemaakt. De journalist spreekt in een video-item zijn onvrede uit over het gebrek aan nauwkeurigheid in de afronding van de spits, die eenmaal trefzeker was in het met 5-2 verloren duel met de Eindhovenaren.

“Ajax staat achttiende”, begint Driessen. “Ajax tegen Volendam wordt komende donderdag natuurlijk een geweldige wedstrijd. Wie had dat ooit kunnen denken. Maar even serieus: ik heb vandaag gewoon naar een wedstrijd van de B-junioren gekeken. Aan beide kanten was er een enorme organisatorische puinhoop.”


“De amusementswaarde was echt een 9.5, maar qua profvoetbal stelt het natuurlijk helemaal niks voor. Op dit niveau zijn er onbegrijpelijke fouten gemaakt door beide ploegen en dat kan gewoon echt niet.” Driessen is vooral geschrokken van het spel van Brobbey.

“Kijk naar Brobbey. Die had er na 25 speelminuten al vier in kunnen leggen. Uiteindelijk maakte hij er één. Ongelooflijk. Het is iedere keer hetzelfde. Hij heeft echt veel te veel kansen nodig. Ik vraag me af of hij ooit een veelscorende spits wordt.”

“Als hij gewoon een veelscorende spits was geweest, dan had PSV gewoon niks te vertellen in eigen huis. In de eerste helft deed Ajax het gewoon redelijk. Ze durfden te voetballen, en dat gebeurde tegen Brighton niet”, concludeert Driessen, die ook uithaalt naar PSV-verdediger André Ramalho.

“Er werden voldoende kansen gecreëerd en ruimtes werden gevonden achter de PSV-verdediging. Ramalho, echt, hij krijgt een 3 of een 2. Uiteindelijk kwam PSV met de schrik vrij. Met drie goals in elf minuten in de tweede helft bewijs je natuurlijk ook dat die defensie van Ajax niets voorstelt.”

“Bij Ajax is er ook gewoon geen vertrouwen aan de bal”, besluit Driessen. “Als je bijvoorbeeld ziet hoe makkelijk Sutalo de bal iedere keer inlevert. Dan Ramaj: heel goed met de voeten, maar het schiet niet op als je hem iedere keer naar de tegenstander schiet. Ávila maakt zich heel druk en heeft zogenaamd grinta, maar daar koop ik niks voor.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tijd voor Mikautadze om net zoveel speeltijd en kansen te krijgen als Brobbey. Hij werkt hard, doet zijn best, maar het kan echt niet meer.

Dit lijkt mij voorlopig de enige juiste opstelling met dit materiaal. Branco maar aanvoerder maken, die laat in ieder geval nog zien dat hij aanstuurt en leiding geeft en kan nog een goeie bal geven.

Sutalo, tja die staat er nog puur vanwege zijn prijskaartje.

Bergwijn, Berghuis en Taylor zijn de 3 grootste slapzakken en moeten zo snel mogelijk uit de basis 11.

Ramaj
Rensch
Medic
Hato
Sosa
Vos
Hlynsson
vd Boomen
Forbs
Mikautadze
Godts
29 oktober 2023 om 19:42

Copy paste werkt goed zo te zien. Maduro heeft alle vertrouwen in Brobbey dus die zal nog wel mogen blijven staan. Als je Bergwijn, berghuis en taylor er uit wilt laten prima, maar wie moeten er dan in godsnaam wel gaan spelen?

29 oktober 2023 om 19:50

Ctrl C + Ctrl V werkt goed, top ontdekking!

Wie er wel moeten spelen, bekijk mijn opstelling maar. Weinig gekke dingen naar mijn inziens. Spelers die een kans en het voordeel van de twijfel verdienen. Vorig jaar was al een dramatisch seizoen, hier waren onze 'sterkhouders' Bergwijn, Berghuis en Taylor ook al debet aan.

Ik snap niet waarom Berghuis zoveel krediet heeft. Heeft in 3 jaar tijd amper 5 goede wedstrijden gespeeld en is de eerste die zijn kop laat hangen.

Wat alle trainers toch in Taylor zien is mij ook een raadsel.

En Bergwijn... 32miljoen en dan tjsa...

29 oktober 2023 om 19:47

Je wilt dus Brobbey eruit halen, de aanvaller die verre weg de belangrijkste rol heeft in het aanvalsplan. En wisselen voor iemand die minder sterk, snel en balvast is. Die gezien zijn lengte qua koppen niet veel beter zal zijn. Van wie (op basis van de gemaakte minuten) de handelingssnelheid lager ligt. In de hoop dat hij beter gaat afwerken, waarbij de voorwaarde is dat Bergwijn en Berguis voor betere aanvoer zorgen?

Ik heb sterk de indruk dat dit geen verbetering zal zijn. Maar goed, het is op basis van de beperkte minuten moeilijk te oordelen. Ik zou hem wel eerder de kans geven tov Akpom, die vooral een slechtere versie van Brobbey lijkt (muv koppen)

29 oktober 2023 om 20:27

Die aanvaller heeft nog niet op zijn beste positie gestaan. Misschien schopt die als centrale aanvaller ze er uit alle hoeken in. Dan mag die in alles slechter zijjn maar als die ze wel maakt heb je dat als ajaxied toch liever.
Oh wacht ik ben geen ajaxied. Laat Brobbey maar lekker staan.

29 oktober 2023 om 21:22

Dat laatste is absoluut waar, dat is misschien inderdaad het geval. Alleen dat is het lastige : dat weten wij dus allemaal niet omdat we hem daar niet hebben zien spelen. Zowel Steijn als Maduro zien hem dagelijks trainen. Ik zou niet weten waarom ze niet zouden kiezen voor een aanvaller die ballen uit alle hoeken en standen inschieten. Dus mijn inschatting is dat hij op de training niet die indicatie geeft. Maar het zou kunnen, maar als het een echte afmaker is dan is hij dus wel sterk van aanvoer afhankelijk. En de vraag is dan of Berghuis en Bergwijn daarvoor gaan zorgen (of dat Ajax buitenspelers op de bank heeft die daarvoor gaan zorgen). Anders zet je er een spits die alleen een verbetering is onder voorwaarde die er helemaal niet zijn.

Een aantal dingen, zoals handelingssnelheid, passing en techniek daarin blonk hij in ieder geval niet uit toen hij mee deed in Ajax 1. Weliswaar stond hij niet op zijn positie, maar een bal aannemen of meegeven aan een mede speler dat zijn zaken waar je wel naar kan kijken. Maar eerlijk is eerlijk, zat spelers die zich pas later in Ajax 1 bewezen of meer tijd nodig hadden.

Mijn idee is niet dat Brobbey vervangen onderdeel is van de oplossing eerlijk gezegd. Ik denk eerder aan het gedoe bij de backs en de controleurs. Daar zit momenteel de grootste zwakte.

Niet vaak eens met Driessen maar hij heeft gelijk. Brobby lijkt een beetje op Castangnos op dat punt. Hij komt vaak op de juiste plek maar sinds hij in Ajax 1 speelt is de rust volledig weg.

29 oktober 2023 om 19:33

Maar eenvoudig had het vandaag nooit geweest.

29 oktober 2023 om 20:05

Precies, als je er 5 (ook al enigszins discutabel) tegen krijgt kan je toch haast niet winnen. Zolang Sutalo basis is, ga je niet winnen.

29 oktober 2023 om 20:28

Doelpunten waren allemaal terecht. Ik snap dat het pijn doet maar blijf realistisch en zie niet alleen wat jou goed uitkomt.

30 oktober 2023 om 11:11

Tuurlijk waren die goals allemaal terecht in jouw Eindhovense ogen. Twee waren zeer discutabel, die handbal van die Lozano al helemaal.

Ik lees hier eigenlijk wat alle Ajacieden denken, maar niet willen uitspreken; als als als. Dit bestaat niet in het voetbal. Je verliest met 5-2. De tweede helft is 4-0. Je staat 18e. Dat zijn de feiten op dit moment. Om dan terug te wijzen naar het verleden of naar gemiste kansen telt niet meer. Ook het wijzen naar spelers als Bergwijn, die echt wel een goede wedstrijd speelde, is triest. Het is heel treurig dat supporters om zich heen beginnen te slaan en ontslag gaan eisen van directeuren, mensen in de rvc, trainers, spelers. Leer er mee leven en hopelijk komt Ajax er snel bovenop

29 oktober 2023 om 19:36

Analyseren is weldegelijk belangrijk. Kijk naar het verschil tussen Utrecht vorig jaar met Douvikas en nu. Zo'n Stuttgart wat opeens met Guirassy bovenaan meedoet. Niet voor niks dat PSV, AZ en Feyenoord momenteel met de makkelijkst scorende spitsen, het het beste doen.

Je ziet zelfs dat met een scorende spits AZ er met een minder elftal in staat is het PSV en Feyenoord moeilijk te maken.

Als Ajax moet je gewoon een spits hebben die er 20 maakt in de competitie, en dan nog 10 in Europa plus de beker.

Een scorende spits is het meest cruciale wat je kan hebben in het voetbal.

29 oktober 2023 om 19:45

Helemaal mee eens! Daarom was ik zo blij met Haller. Die kon misschien niet heel goed mee voetballen, maar had veel minder kansen nodig dan Brobbey.

29 oktober 2023 om 22:27

Weet je wat ook frappant was, Ajacieden die beweerden dat de scheids Ajax benadeelde.. Waren zeker de overtreding van Taylor op Veerman(wat een rode kaart waard was) over het hoofd gezien in de 8e van minuut.

Trapt hem volop in de kuiten zonder een bal in de buurt

Had gewoon Taylor eraf gehaald samen met de twee backs , dat waren de zwakste schakels . Hoe PSV telkens weer over de vleugels kon opkomen was vragen om moeilijkheden , ook Bergwijn liet het koppie hangen na 3-2 dus kon er oom wel af.

Avila heeft Grinta? Bulllshit. Avila heeff helemaal niks. Nu zijn het heel veel miskopen maar wie Avila heeft gescout moet zich kapotschamen. Kijk ook even die 5 2 terug. Hij wordt eruit gesprint door Guus Til. Guus Til dames en heren! En ditis wat ik Maduro wel kwlaijk neem. Want in de 1e helft zag je al hoe mega slecht hij is en was het gewoon wachten op zo een 2e helft.

Ik krijg tegenwoordig een heel naar gevoel bij Driessen en Verweij. Iedereen is slecht en moet weg. Vervolgens beginnen de heren een media campagne om diegene weg te krijgen. Ten Hag, Bogarde, overmars, vd Sar, Jonk, Bergkamp, Mislintat, Maduro, Reiziger etc. En dan begin ik niets eens over de spelers. Maar verantwoordelijkheid nemen ho maar. Waarom laten mensen hun oren hangen naar deze gasten? Het is het schuim der aarde. Alleen maar veroordelen maar geen enkele oplossing aanbrengen. Walgelijk mannetje die Driessen, waarvan het zonde is dat hij meer en meer platform krijgt.

29 oktober 2023 om 19:51

Waarom zou driessen een oplossing moeten aandienen? Dat is zijn werk niet enkrijgt hij niet voor betaald. Ajax zal zelf met die oplossing moeten komen.

29 oktober 2023 om 22:13

En wat verwacht je dan als zij hun verantwoordelijkheid nemen en met iets op de proppen komen? Dat de trainer van Ajax 1 even gaat luisteren naar hun? Poahh dat zou echt een lachertje van jewelste zijn. Echt met serieusheid, ben zeer benieuwd naar wat zij als verantwoordelijkheid moeten nemen in jouw optiek. Journalisten die een opstelling gaan bepalen of het beleid, wauw als je dacht dat Ajax je kon laten lachen heb jij het vandaag nog bonter gemaakt.

Nog erger is dat deze brobbey samen met bergwijn gewoon bij NL elftal onder koeman in de basis staan.

29 oktober 2023 om 19:35

Zonder deze twee spelers zou Ajax vandaag denk ik ook helemaal geen kansen hebben gehad. Wie in deze ajax selectie is beter?

Zo slecht als psv verdedigde zo slecht was brobbey in afronden. Het was niet best. Van beide kanten,

Gewoon keurig van PSV. Ze hebben uit respect ingehouden.
Ze hadden als ze de wilden vanaf minuut 1 aangevallen en ajax was met 6/7 - 1 afgedroogd. Dan waren kansen van Brobbey niet eens ter sprake geweest.

29 oktober 2023 om 19:41

Yes, zo werkt topsport.

30 oktober 2023 om 11:14

Marek houd toch op met die onzin, de eerste helft presteerde Ajax beter.

Daarom is het ook onbegrijpelijk dat hij elke keer een hele wedstrijd mag blijven staan. Je hebt 2 andere spitsen waarvan er 1 nog wel kansen heeft gehad in de spits maar die andere totaal niet.

Brobbey wordt nooit meer wat. Imposant figuur maar geen Ajax voetballer en zeker geen spits. Dat had Ajax beter kunnen zien want hij speelde daar al 10 jaar. Echt, de organisatie is totaal weg, eenlingen die geld uitgeven en weer weggaan. Doodzonde voor NLse voetbal

hehe eindelijk beginnen ze het te zien. Hij scoort zo af en toe en is sterk, maar het enige dat hij moet doen is killen
Je zal wel weer horen en lezen: in potentie bla bla bla
Huntelaar scoorde als razende, terwijl hij veel en veel minder opgelegde kansen kreeg
Als ik Mikautadze of Akpom was zou ik gaan muiten. Het blijkt dat er pas dan naar je geluisterd wordt

Brobbey had nu echt al rond de 10 goals dit seizoen kunnen en misschien wel moeten staan. Had vandaag zijn eerste kans waar hij alleen op Benitez afging moeten afmaken, en de kans voor open doel moest er al helemaal in. Ik ben nog steeds een fan van Brobbey, maar ergens denk ik ook dat hij wel moet gaan banken. Niet alleen vandaag heeft hij kansen gemist die er 100% in moesten, maar eerder dit seizoen ook tegen Excelsior bijvoorbeeld waar hij volgens mij ook twee 100% kansen niet wist te benutten maar een andere kans wel scoorde.

Onder Steijn stond Brobbey vaak op een eiland en ik heb ook vaak geroepen dat hij de enigste aanvaller van Ajax is die toen wat creëerde. Het was niet veel, maar hij deed alles alleen. Vandaag ging dat al wat beter en stond hij niet op een eiland. Kreeg hij ook meteen meer kansen. Maar grote kansen mist Brobbey dus wel vaker en hij is veel te driftig voor het doel. Ik heb ook vaak geroepen dat hij daar aan moet werken, maar uiteindelijk denk ik toch dat hij zoiets niet zal beheersen.

Ik heb de afgelopen weken ook vaak geschreven dat Ajax nu gewoon 3-5-2 moet gaan spelen en dat roep ik nu nog steeds. Van Gaal had het met Steijn daarover gehad en Steijn vond het nog tekort vorige week om dat tegen Utrecht te doen. Dat snap ik ook, maar ik hoop dat van Gaal met hetzelfde idee naar van 't Schip zal gaan. Verdedigend was Ajax vandaag wederom kwetsbaar en dan vooral op de vleugels.

Uiteindelijk zou ik dan toch met Ramaj op doel spelen, Sutalo rechts, Medic centraal en Hato links, Gaaei en Sosa op de backposities, van den Boomen en Vos als controleurs, Berghuis of Hlynsson op 10 en dan voorin (toch) met Brobbey en Mikautadze. Sutalo maakt tot nu toe zowel verdedigend als opbouwend geen indruk, maar ik denk wel dat hij veel zal hebben aan Medic achter zich. Idem dito voor Hato. Die hebben dan allebei iemand achter zich met lengte en fysiek sterk is. Dan moet je hem puur gebruiken om zich te focussen op de spits en dat Sutalo en Hato hem dan ondersteunen en als hij ballen veroverd die gewoon inlevert bij Sutalo en Hato. Die zijn beide opbouwend beter en dan vooral Hato.

Op de backposities benut je Gaaei en Sosa dan veel meer op hun kwaliteiten. Ávila heb ik mijn twijfels bij en dat heb ik al vanaf het begin bij hem. Als centrale verdediger, maar ook als linksback. Sosa is aanvallend heel goed, maar verdedigend kwetsbaar en idem dito voor Gaaei. Rensch heb je natuurlijk ook nog, maar voor Rensch wordt het tijd om door te selecteren en zowel in een verdediging met 4-man als met 5-man is Rensch of lijkt Rensch mij te matig. Aan de ene kant omdat ik hem verdedigend niet goed vind, maar ook aanvallend kiest hij vaak de verkeerde momenten uit.

Het blok op het middenveld bestaat dan uit Vos en van den Boomen. Vos moet dan voor de balans zorgen en van den Boomen voor het voetbal. Berghuis of Hlynsson heb je dan op 10 voor de creativiteit en dan heb je voorin met Brobbey een sterke spits rondlopen die hopelijk eens een keer effectiever wordt en blijft (schrijf ik het toch weer..) en met Mikautadze een beweeglijke en snelle aanvaller. Van de beelden die ik van Mikautadze heb gezien, is hij wel iemand die heel doelgericht is. Bij zijn basisdebuut tegen Fortuna Sittard speelde Mikautadze als nummer 10 en tegen AZ viel hij in als linksbuiten en beide keren was hij dramatisch, maar dat zijn plekken waar hij niet thuishoort.

En aangezien Ajax geen rechtsbuiten heeft, maar ook de zwaktebod in verdedigend opzicht van zowel de backs als de centrumverdedigers blijf ik erbij dat dit de beste formatie is voor het materiaal dat Ajax nu heeft. Forbs heeft het bij vlagen oké ingevuld op rechtsbuiten, maar dat is hij gewoon niet en hij moet op linksbuiten staan. Probleem is dan weer dat Forbs, ondanks zijn prijskaartje, nog niet klaar is om nu al een heel seizoen op linksbuiten te staan en Ajax niemand heeft voor rechtsbuiten. Bergwijn deed het vandaag goed bij het doelpunt van Brobbey, maar voor de rest is daar alles mee gezegd en speelde weer als een zoutzak, Godts viel in op rechtsbuiten maar dat is idem dito als Forbs en van Axel Dongen is ook een linksbuiten maar er ook nog niet klaar voor en blessuregevoelig.

Ramaj
Sutalo
Medic
Hato
Gaaei
vd.Boomen
Vos
Sosa
Berghuis
Brobbey
Mikautadze

Zwakste schakel vandaag was voor mij toch echt weer Taylor. Eerst helft weer goed verstoppertje gespeeld op 2 a 3 momenten na.
Zich totaal niet aanbieden en dus vrijwel nooit vrij.

De tweede helft is hij een van de grotere oorzaken dat het zo vervalt. Met 2 10en wilde PSV druk zetten, als een van de twee centrale middenvelders totaal niet mee verdedigend en niet een van de twee 10en oppakt, komt er een ongelofelijke druk op de verdediging, is iedereen te laat omdat zij te laat bij de vrije man komen en wordt het voor PSV dus makkelijk doorheen voetballen.
Taylor heeft geen enkele keer Saibari of Til opgepakt. Constant stond daarom 1 van de twee vrij tussen de linies en komt PSV makkelijk aan voetballen.

Zoals gewoonlijk is het weer Taylor die voor een groot deels verantwoordelijk is voor wat er bij Ajax gebeurd. Hij natuurlijk niet als enige, maar zijn spel is een van de grootste redenen.

Gek. Ik vond Brobbey de enige goede aan Ajax kant, waar de tactiek toch vooral was de lange bal spelen en Brobbey het op laten lossen. Ongelooflijk dat we daarmee met 1-2 gingen rusten. Het was PSV - Brobbey.

Ik vond PSV kwalitatief uitermate teleurstellen. En dit moet wel onze slechtste thuiswedstrijd tegen Ajax in jaren zijn geweest. Ik vond ons zelfs slechter als tegen Volendam. We kregen de bal zovaak zomaar aangespeeld door Ajax. Of ze speelden hem zelf over de zijlijn. Maar wij waren zó slecht dat ze toch nog 4-0 voor hadden kunnen staan. Puur door Brobbey. Ik viel zowat van mijn stoel. Ergernis tot en met. Het was onthutsend.

En toen dacht ik ineens: die Brobbey moet ook gewoon in de spits bij Oranje. Dat is de enige die er nog iets van bakt. En zo had ik een lichtpuntje.

Dus ik snap oprecht niet dat Brobbey eruit gepikt wordt. Als zwakste schakel toch zeker niet.

Daarna kwam de tweede helft gelukkig. Nog steeds niet goed, maar qua goals wel opbeurend.

Ik vond mega aankoop Satulo vandaag wederom schutteren. Eerst die bal vorige week tot de 4-3, vandaag bij de 1-1 weer op kilometers dekken en niet eens wat fanatieker je been uitsteken. Volgens mij draait de vuilniswagen nog sneller. Die heeft enkel heimwee meegenomen naar Ajax en de voetbalkwaliteiten in Zagreb.

Brobbey gaat nooit een topspits worden. Hij kan redelijk goed voetballen, maar mist het Tor-instinkt dat bijvoorbeeld Gimenez wel heeft. Dat valt niet aan te leren of te trainen, dat heb je of dat heb je niet. Het probleem voor Ajax is dat de alternatieven voor in de spits, Akpom en Mikautadze, helemaal niks kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren