Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen over Ajax-speler: ‘Die hoort bij het eerste gesprek bedankt te worden’

Laatste update:

Valentijn Driessen is er zeker van dat Ajax geen schijn van kans maakt komende donderdag in de return tegen Aston Villa in de achtste finales van de Conference League. Dat valt te lezen in zijn column in De Telegraaf. De journalist is geschrokken van het niveau van de Amsterdammers tegen Fortuna Sittard (2-2).

“Wie zondag na Aston Villa-Tottenham Hotspur doorschakelde naar Ajax-Fortuna Sittard schrok zich een beroerte van het niveauverschil op alle vlakken”, opent Driessen zijn column. “Technisch, tactisch, intensiteit, individuele kwaliteiten, tempo, beleving en alles wat er nog meer valt te verzinnen.”

Aston Villa ging in eigen huis met 0-4 onderuit tegen de Spurs, de directe concurrent om plaats vier in de Premier League, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een rechtstreeks ticket voor de Champions League. “Na de wanvertoning in Amsterdam, waar Aston Villa slechts uitblonk in het plichtmatig verstieren van een leuke voetbalavond, gaf die dikke nederlaag voldoening”, aldus Driessen.

“Niet dat Ajax zich nu enige illusie hoeft te maken voor de return donderdag. Op invaller Brian Brobbey en in mindere mate Kenneth Taylor na was het één en al armoe tegen Fortuna Sittard. Met duizend breedtepassjes kun je het spel niet maken, hoeveel je ook neertelt voor Jordan Henderson en Sivert Mannsverk”, zo constateert een uiterst kritische Driessen.

Mannsverk vertelde in een interview dat hij het heerlijk vindt om de underdog te zijn in de return tegen Aston Villa. Daar heeft Driessen totaal geen begrip voor. “Een Ajacied die de rol van underdog prevaleert boven die van de favoriet; zo iemand hoort al bij het eerste gesprek bedankt te worden.”

“Maar ja, dat eerste onderhoud was met de falende en inmiddels ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat”, vervolgt Driessen. Mannsverk is juist een van de weinige Ajacieden die de laatste weken veel lof heeft gekregen, nadat hij sterk terugkwam van zijn voetblessure, maar kan dus niet op complimenten rekenen van de chef voetbal van De Telegraaf.

Ajax treedt komende donderdag in Birmingham aan voor de return tegen Aston Villa, dat van de laatste vijf wedstrijden op Villa Park er slechts één wist te winnen. De winnaar van het duel plaatst zich voor de kwartfinales van de Conference League.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone-nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou nogal stom zijn en nergens op gebaseerd als een speler of lid van de technische staf zich favoriet zou noemen in welke wedstrijd dan ook
Dit is wel heel erg naïef van de heer Driessen
De zaak zou anders kunnen liggen als de spitsen, alle drie, 100% fit waren

11 maart 2024 om 12:23

Kan me nog een potje uit tegen Real Madrid herinneren waarover dit onbenul hetzelfde riep.

11 maart 2024 om 12:30

Dat dat potje 5 jaar na dato nog steeds te pas en te onpas erbij gehaald wordt zegt toch ook wel iets hoe uitzonderlijk die prestatie was?

11 maart 2024 om 12:44

Dat is zeker uitzonderlijk, maar als je als journalist en zelfbenoemd voetbalkenner niet ziet wanneer een team goed is kun je beter iets anders gaan doen. 1-4 was een verrassing, maar kansloos was Ajax toen niet. Deze man roept constant maar wat.

Iedere speler die 2 wedstrijden goed speelt wordt na een mindere wedstrijd weer met een of andere onzin reden naar beneden gepraat.

11 maart 2024 om 13:00

29er, laten we vooral niet doen alsof dat ene potje het enige voorbeeld is Valentijn zijn falen

11 maart 2024 om 13:09

Dat zeg ik zeker niet Suurbier, al werkt de naam Driessen op velen wel als een rode lap en is het voor velen moeilijk om op de inhoud te reageren ipv op de persoon.

11 maart 2024 om 13:22

"iedere speler die 2 wedstrijden goed speelt wordt na een mindere wedstrijd weer met een of andere onzin reden naar beneden gepraat."

Misschien omdat diezelfde speler na 2 l;euke potjes volledig de hemel ingeprezen wordt en er gedaan wordt alsof diegene de redding van Ajax, Oranje en het hele Nederlandse voetbal zijn.
Als je tot ongekende hoogte gehyped wordt, is logischerwijs de val wanneer het realisme intreed ook dieper.

11 maart 2024 om 14:02

Dat is gewoon een van de vele voorbeelden waar Driessen er behoorlijk naast zat.

11 maart 2024 om 14:26

Ik heb weinig spelers van Ajax de hemel ingeprezen zien worden dit seizoen. Ja Kaplan en Mannsverk waren lichtpuntjes en een verademing ten opzichte van wat we de rest van het seizoen bij Ajax hebben kunnen zien. Maar om dan iemand af te vallen op een paar woorden?

Loven bij goede prestaties en kritiek bij slechte prestaties is normaal, maar iemand afvallen op een paar woorden is toch geen journalistiek?

11 maart 2024 om 14:31

Bij mij werkt hij zeker als een rode lap op een stier. Maar dat komt vooral omdat in 9 vd 10 gevallen dat hij iets zegt/schrijft ik het de grootste onzin vind.

Daarbij komt dat hij schrijft/in praatprogramma's zit als journalist, maar wat hij doet heeft niets met journalistiek te maken.

Moet hem wel nageven dat wat hij doet wel werkt. Ik ben iedere keer weer benieuwd wat voor onzin hij nu weer uitkraamt.

11 maart 2024 om 14:37

Is maar een beetje hoe je het uitlegt he.
Door veel Ajacieden wordt Valentijn hier direct weg gezet als Ajax hater, maar volgens mij wordt er verkeerd uitgelegd wat er staat en wat hij bedoelt.

Het gaat er namelijk niet om dat Mannsverk zegt dat Ajax underdog is in de wedstrijd tegen Asron Villa. Het gaat er om dat hij aangeeft het wel lekker te vinden om als underdog gezien te worden. Imo probeert Driessen hiermee alleen aan te geven dat wanneer jij je prettig voelt bij die mindset, je eigenlijk qua karakter niet bij de club Ajax past en hij daar dus niet op z'n plek is.

11 maart 2024 om 12:29

Ik vind dat Driessen hier wel degelijk een punt heeft. Als Ajax zijnde blij zijn om de underdog te zijn tegen Aston Villa, lekkere instelling om als sporter het veld op te gaan ook.

11 maart 2024 om 12:44

Lekker makkelijk. Zeg je dat je favoriet bent, ben je arrogant of totaal niet goed bij je paasei. Gezien ons seizoen ligt de underdogrol beter en daar kan je je best goed in voelen dan. Niemand gaat ervanuit dat er resultaat wordt gehaald, dus kan je vrijer gaan spelen.

11 maart 2024 om 12:47

Als dit Ajax zijnde je de favoriet noemen tegen dit Aston Villa zou zeer onrealistisch zijn. Dat je er blij mee bent is inderdaad niet best.

Maar dit jaar zijn de verwachtingen bij Ajax iedere wedstrijd hoog en half voetbalnederland zit weer op de volgende deceptie te wachten. Kan me indenken dat het dan een keer fijn is als de verwachting wat lager ligt en je een keer underdog bent.

Al moet Ajax er weer voor zorgen dat ze nagenoeg iedere wedstrijd de favoriet zijn, ook tegen de nummer 4 van de PL.

11 maart 2024 om 12:48

Aston Villa de huidige nummer 4 van de sterkste competitie ter wereld en absolute favoriet om de Conf League te winnen, tegenover Ajax dat dit seizoen met pijn en moeite zich vastklampt aan de 5e plek in de ED en met de hakken over de sloot doorging tegen Bodo Glimt.

Als Mannsverk had gezegd dat ze favoriet waren was hij zeker weer een 'arrogante Ajacied' geweest hier.

11 maart 2024 om 13:18

Als Ajax zijnde moet je bijna altijd denken dat je de favoriet bent, behalve als je tegen de elite topclubs speet, en zelfs dan hoef je jezelf niet helemaal in de underdog rol te manoeuvreren.

Dat is waar Ajax voor staat, als je vroeger op de toekomst kwam, en de jeugd zag spelen, al die kleine mannetjes die dachten dat ze de beste van de wereld waren, de arrogantie spatte er vanaf.

Maar dat is in mijn ogen wel echt een vereiste om bij Ajax te spelen, de houding, denken dat je de beste bent, het lopen met borst vooruit. Hoe naïef dat soms ook is, dat hoort gewoon bij de club. Vroeger stonde clubs al met 3-0 achter als ze die zelfverzekerde Ajax spelers het veld op zagen komen.

11 maart 2024 om 14:03

@ajaxxx hij is toch niet verplicht om zo’n antwoord te geven en kan het antwoord ook ergens in het midden laten toch? Met deze instelling sta je toch gewoon al 1-0 achter. Bogdo leek Barcelona wel tegen Ajax, nu begrijp ik waarom.

11 maart 2024 om 14:04

Zoals eerder gezegd, ik begrijp het qua vorm. Maar Aston Villa, staat vierde maar is niet de nummer vier van de PL, zijn twee verschillende dingen. Volgend jaar zullen ze net als Brighton weer voor andere posities spelen.

11 maart 2024 om 14:05

@JtjeVtt Wat is er mis met sportieve arrogantie? Je moet in mijn ogen altijd denken en uitspreken dat je gaat winnen, wat heeft het anders voor zin om het veld op te gaan?

11 maart 2024 om 14:32

Je kan toch zeggen dat je hoopt of zelfs denkt dat je gaat winnen en alsnog beamen dat je duidelijk niet de favoriet bent. Die twee zaken sluiten elkaar m.i. niet uit.

In deze situatie doen alsof je niet de underdog bent nadat je helemaal zoekgespeeld wordt door Bodo zou gewoon genant zijn vind ik.

11 maart 2024 om 14:35

We spelen nu tegen Aston Villa en ze zijn nu de nummer 4 van de PL. Maakt toch geen drol uit waar ze volgend jaar staan?

Manchester United is op basis van jouw redenering misschien wel de beste van de PL maar daar speel ik nu toch liever tegen dan tegen Liverpool of City.

11 maart 2024 om 16:58

Brighton won twee keer van Ajax met 2-0. Dus dat zegt niet zo veel. Villa is momenteel nummer 4, misschien eindigen ze op plek 5 of 6. Maar dan nog is Ajax de underdog. Dit Ajax stelt namelijk vrij weinig voor. Af en toe een leuke pot maar over het algemeen spelen ze vrij matig. Ajax is een grote naam in het voetbal maar de huidige selectie is niet van dat niveau. De trainer trouwens ook niet.

11 maart 2024 om 18:12

Mansverk laat m.i. eerder zien dat hij er wel verstand van heeft. Hij ziet gewoon dat Ajax momenteel tekort komt, zoals iedereen dat ziet. Vh Schip roept ook niet dat ze wel even gaan winnen.

Ajax was toch ook underdog tegen Real Madrid Valentijn, want anders was je wel meegegaan! Zonder gekheid, wat Mannsverk zegt is toch gewoon realistisch. Villa draait een geweldig seizoen en Ajax een bizar slecht, dan ben je volledig gestoord als je gaat roepen dat Ajax even de topfavoriet gaat zijn in Engeland. Typisch Valentijn dit weer, vol op de man af zonder ook maar enige onderbouwing.

11 maart 2024 om 12:42



Zolang Driessen maar niet gaat aankondigen dat Ollie Watkins er niks van kan, zie ik nog steeds mogelijkheden voor Ajax!

Gelukkig. Ik dacht dat we kansloos waren. Maar als Driessen dat ook denkt gaan we dus gewoon door naar de volgende ronde.

Wederom wat een zuurpruim man. Wat boeit het nou weer wat Mannswerk liever heeft. Underdog fijn vinden is niks mis mee, je speelt dan juist tegen betere tegenstanders, het is niet alsof je wel favoriet bent als je constant roept dat je liever favoriet bent...

Net zo weinig kans als tegen Real uit toen. Valentijn gaat niet eens kijken.

Zwaar overdreven weer van Driessen. Alsof je tegen ploegen van het kaliber Real Madrid, City, Man Utd, Bayern etc. niet de underdog bent als Ajax zijnde. Waarom zou je dan tegen de nummer 4 van de sterkste competitie ter wereld moeten gaan doen alsof je de favoriet bent?

Laten we eerlijk zijn, Ajax (maar ook PSV en Feyenoord) hebben bijna altijd een underdogrol tegen een top 5 team van een grote competitie.

Ajax was in 2019 juist de ijzersterke underdog. Of hadden we al die selectiespelers eruit moeten gooien omdat ze zichzelf niet als favoriet zagen tegen die teams? Overdreven gedoe weer dit.

Ik zeg niet dat ze gaan winnen en oke het was een goed team destijds maar zei Driessen ook niet toen Ajax uit moest tegen Real Madrid ik ga er niet heen.
De uitslag weten historische 1-4

met een beetje realistische blik is ajax tegen veel teams dit seizoen de underdog.
dan kan je leuk de naam ajax hebben, en alle sterren en prestaties van het verleden erbij pakken.. maar dat zegt toch niks over de hedendaagse prestaties en het elftal dat er staat.
jezelf in een favorieten rol plaatsen tegen een aston villa, dat buiten de dip die ze nu hebben, gewoon 4e staat in de Pl... dan was mannsverk voor gek verklaard door deze vent.

We zijn gewoon elke week de underdog, ik heb dit hele seizoen nog geen pot gekeken met het idee dat we dit wel even makkelijk gaan uitspelen. Dit Ajax is gewoon echt heel heel erg slecht en als je doorgaat tegen Villa uit lever je echt een onmogelijke prestatie in mijn ogen.

In de Arena laatst zou Ajax toch ook geen schijn van kans hebben volgens deze tamelijk zelfingenomen journalist. Gewoon afwachten wat de wedstrijd gaan brengen in plaats van deze zogenaamde stoere conclusie te trekken. Aandacht trekkerij. Het lukt deze man helaas altijd.

Kansloos zijn ze niet, maar het zegt gewoon niet zoveel. Het zou vooral een lichtpunt zijn in het waardeloze seizoen van Ajax, maar het lost de problemen niet op. Enkel de intrede van de zomerstop en de nieuwe mensen kunnen die problemen oplossen. Tot die tijd blijft het gewoon bijna iedere wedstrijd binnenknijpen. Je hebt gewoon een hele matige verdediging.

Zei die ook toen we tegen bodo speelde

Driessen is een soort van de Femke Louise van het voetbaljournalistiek.. In alles wat deze mafkees schrijft probeert hij mensen uit de tent te lokken met de meest maffe onzin. Mannsverk is samen met Henderson zo'n beetje de enige middenvelders die een beetje normaal kunnen spelen en nu zijn zij kop van jut. Wie is de volgende? Brobby? Vind je niet dat Brobby voor een Ajax spits te weinig scoort na een tegenstander door de benen te hebben gespeeld?

Zucht.... Kan Valentijn niet bij het eerste beste gesprekje bedankt worden voor bewezen diensten? De man roept maar wat, het is werkelijk waar niet te filmen.... mannsverk (hopelijk schrijf ik het goed) is 1 van de lichtpuntjes bij ajax. Is fel op de bal, is aan de bal behoorlijk sterk en dat zie je aan het middenveld dat minder overlopen werd dan eerst. Maar nee laten we een middenveld dat voor het eerst iets van kwaliteit laat zien gelijk afserveren. Zowel Henderson als Mannsverk is gewoon goed genoeg voor Ajax. Als die man nu gewoon over Gooijer, Rensch, Gaaei Sosa, Martha, Taylor, Tahirovic, Banel en Avilla zegt dat ze te slecht zijn voor ajax en afgeserveerd moeten worden snap ik het nog. Hoewek ik bijvoorbeeld een Tahirovic nog wel een seizoen wil geven die kan echt nog wel stappen zetten denk ik.

11 maart 2024 om 16:45

Als je Ajax dit seizoen überhaupt ergens de favorietenrol in schrijft, ben je niet goed bij je pepernoot.

Daarnaast zou ik sommige spelers graag pas beoordelen in een gebalanceerd elftal, met fatsoenlijke vleugels, en met een trainer die bouwt aan structuur en automatismen.

Het verleden heeft toch al meerdere malen laten zien dat een wedstrijd uit de eredivisie niet te vergelijken is met een wedstrijd op het Europese podium.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren