Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen: ‘De loyaliteit en collegialiteit naar Ajax toe is hier ver te zoeken’

Laatste update:

Valentijn Driessen heeft geen goed woord over voor het aanstellen van Sven Mislintat door Borussia Dortmund. De journalist van De Telegraaf haalt in de podcast Kick-off uit naar de Duitse topclub, die volgens Driessen geen enkele collegialiteit uitstraalt. "De loyaliteit van die Duitse clubs is ver te zoeken", zegt Driessen.

Mislintat gaat amper een half jaar na zijn vertrek als directeur voetbalzaken van Ajax aan de slag bij Dortmund. Hij krijgt een technische functie en gaat zich bezighouden met 'de planning van de ploeg', maar is niet hoofdverantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid. Oud-speler Lars Ricken is de nieuwe sportief directeur van BVB.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Het is hartstikke leuk voor Sven Mislintat, maar het verbaast me wel", zegt Mike Verweij. "Je zou bijna denken dat ze in Duitsland geen Nederlandse media lezen."

Ook Driessen begrijpt niets van Dortmund. "De loyaliteit van die Duitse clubs is ver te zoeken. Hij heeft een collegaclub totaal verruïneerd, en: 'Wij nemen hem tóch.' Ajax is totaal verruïneerd."

"Misschien kan-ie twaalf spelers van Ajax overnemen", zegt Verweij cynisch. "De nieuwe Frenkie de Jong is denk ik best wel te koop bij Ajax", reageert Driessen met een cynische ondertoon, doelend op Sivert Mannsverk.

Verweij vervolgt: "Als jij over Benjamin Tahirovic zegt: 'Hij is wereldwijd de beste op zijn positie in zijn leeftijdscategorie', dan moet je ook zoveel karakter hebben om hem morgen te kopen van Ajax. Hoe vaak krijg je de kans om de beste speler op een bepaalde positie te halen?"

"Borna Sosa gaat-ie ook halen natuurlijk", voegt presentator Pim Sedee toe. "Dat ligt eraan bij welke zaakwaarnemer hij zit", sneert Verweij. "Die zit nu bij SEG."

Is het een teken van gebrek aan loyaliteit naar Ajax toe van Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Humor kunnen we de beste man niet ontzeggen. Dat nota bene Valentijn kampioen laster en smaad een club de maat gaat nemen over het morele kompas. Heerlijke 'televisie' dit

22 april 2024 om 17:22

Daar doet ie het toch voor? Aandacht krijgen. Een aandachtsgeil zuigertje. En het lukt m ook nog.

Overigens is het aanstellen van Mislintat en de manier waarop hij mocht acteren de schuld van de hondsluie RVC en bestuur van Ajax. Die hebben echt helemaal geen moer voor de club betekend.

Overmars en Ten Hag hadden de touwtjes in handen. Daarachter was helemaal niets. Toen zij wegvielen bleef er niks over. Het Ajaxbestuur stelt vervolgens 1 man aan en geeft hem de volledige controle. Wat hadden ze in godsnaam verwacht?

Ze hadden in de gouden jaren de kans moeten grijpen om achter Overmars een zeer gedegen structuur op te bouwen. Goede scouting, goede bestuurders, goede jeugdopleiding. Maar ze hebben het op zn beloop gelaten.

Ik kan me echt niet bedenken waarom het Ajaxpubliek nog zo koest is. Als het ooit tijd was voor een revolutie, is het nu.

22 april 2024 om 17:56

@Diego_Forlan Laster en smaad is strafbaar, dus om Driessen en Verweij daarvan te beschuldigen, zou mooi zou in dat je dan ook met de rechtelijke uitspraak komt waarin staat dat z daarvoor zijn veroordeeld. Ik denk dat je nog geen aangifte kan vinden. Dat je ze niks vind prima. Ben het niet met Driesen eens dat Dortmund Mislimtat niet zou mogen aanstellen, vanwege zijn functioneren bij Ajax. Ook zie ik niet dat Dortmund Ajax niet rewpecteerd. Ik zou als Ajax zijnde alleen denken ??????? En het verder prima vinden.

22 april 2024 om 18:54

Simpel voorbeeld het in de lucht slingeren dat Kudus zou liegen over zijn leeftijd. Lekker onder de noemer 'heb ik ergens gehoord' om een eventuele vervolging te omzeilen. Iemand zonder enige vorm beschuldigen van liegen over identiteitsgegevens is pure laster. Dat hij (nog) niet vervolgd is doet niets af van het feit dat hij zich er wel degelijk schuldig aan kan maken



Bij Dortmund kan Mislintat helemaal niet losgaan zoals bij Ajax. Daar hangen allemaal mensen boven. Maar allemachtig wat is deze haat zielig. Ajax heeft alles volledig aan zichzelf te wijten door de rampzalige structuur en dat de checks and balances totaal niet in orde waren. Mislintat is net zo goed slachtoffer daarvan geweest. Dat maakt niet dat Mislintat wel was geslaagd als die structuur goed was geweest of dan wel een goede TD zou zijn. Maar als je als club 2 jaar lang toestaat dat er soms zelfs geen scoutingsrapporten van spelers zijn die gekocht worden of soms zelfs negatieve rapporten en je besluit nog steeds dat er miljoenen betaald worden. Gaat er iets meer fout dan enkel een verkeerd poppetje op een plek

22 april 2024 om 17:56

Natuurlijk is er bij Ajax veel meer fout gegaan, dat zullen zelfs deze 2 pipo's ook wel erkennen. Maar het staat toch als een paal boven water dat meneer Mislintat de grootste ellende veroorzaakt heeft? Dat hij in zijn eentje de 'macht' kreeg was een grote fout van de RVC, maar als je vervolgens ziet wat voor ravage Mislintat heeft aangericht met zijn trainerskeuze en rampzalige aankopen dan heb je wel een enorme plaat voor je kop om deze man nog serieus te nemen. En dan is het wat mij betreft ook veel te makkelijk om te zeggen dat Mislintat er niks aan kan doen dat de RVC zo'n fout heeft begaan.

22 april 2024 om 18:09

Nouja hij kan er niet niks aan doen, maar Van Der Sar is voor andere trainers gaan liggen. Het moest per se een Nederlander worden, terwijl hij buitenlanders geschikter vond. En Bosz mocht absoluut niet komen. Ja, Mislintat heeft een ravage aangericht, dat ontken ik niet, alleen de bredere omstandigheden moeten meegenomen worden in die analyse. En de desastreuze rol van bijv. Edwin van der Sar is veel te onderbelicht gebleven wmb

Lachwekkend dat ze bij de telegraaf denken dat ze daar Nederlands nieuws volgen. Nee, Mike de Nitwit dat boeit ze geen reet daar.

Denk dat beide heren op de teentjes zijn getrapt dat in Duitsland ze het duo Verweij en Driessen niet serieus nemen ondanks dat ze zowat een boekwerk aan artikelen hebben geschreven over Mislintat.

Als je een iemand de schuld mag geven voor het verval van Ajax dan is het Overmars die zijn hormonen niet op orde had. Daarna de bestuursleden die geen adequate plan hadden om hem op te vangen. Lieten de boel aanmodderen en stelden bobo's aan die allemaal de verkeerde keuzes hebben gemaakt.

Dat ze dit nog durven te zeggen na het schaamteloze, ongevraagde bezoek van twee van hun collega's. Laat die man lekker met rust.

22 april 2024 om 17:55

Dat was idd wel heel triest. Zo werkt het toch in de voetballerij. Bij de ene club weg en bij de volgende welkom.

Blijft toch verwondelijk dat de Telegraaf alle problemen bij Ajax op deze man afschrijft. Je gaat denken wie de Telegraaf buitenschot probeert te houden.
Als de de logica van de Telegraaf/driessen volgt is het logisch dat ze bij Mislintat uitkomen. Hij is een Duitser, kent de competitie en hij kent de club.

Ik krijg echt plaatsvervangende schaamte als ik dit kinderachtige geblaat van de heren Verweij en Driessen lees, wauw... Dat zooitje mag zich sportjournalist -en in het geval van clown Valentijn zelfs "chef voetbal"- van een van de grootste kranten van ons land noemen he... Dat is toch ongelooflijk man xD

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren