Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drie wedstrijden in Keuken Kampioen Divisie gestaakt om vreugdebier en vuurwerk

Laatste update:

Er zijn vrijdagavond weer een aantal wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie tijdelijk stilgelegd. Waar vorige week nog drie KKD-duels werden stilgelegd omdat supporters 'uit blijdschap' bekertjes bier op het veld gooiden, ging het vrijdag wederom mis. De wedstrijd tussen De Graafschap en FC Den Bosch werd na vijftig minuten spelen stilgelegd, doordat supporters van Den Bosch vuurwerk op het veld gooiden. Ook bij het treffen tussen Heracles Almelo en Jong Ajax zochten beide ploegen vijftien minuten de kleedkamers op. Supporters van de thuisclub gooiden uit blijdschap bekertjes op het veld. In Velsen-Zuid, waar Telstar en NAC tegenover elkaar stonden, werd tevens een 'afkoelperiode' ingelast. Ook daar belandden enkele bekers op de grasmat.

Lang ging het goed in de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie, maar in Doetinchem ging het vlak na rust echter toch mis. Uitsupporters van Den Bosch gooiden met vuurwerk vanuit het uitvak. Na een kwartier werd het duel weer hervat. In Almelo dirigeerde scheidsrechter Jochem Kamphuis de spelers naar binnen, nadat vreugdebier het veld had bereikt na de 2-0 van Lucas Schoofs. Ook scheidsrechter Robin Gansner laste een afkoelperiode in, nadat supporters van Telstar bij het vieren van een treffer van Quinten van den Heerik uit blijdschap bekers bier op het veld gooiden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit schiet toch wel het doel voorbij!
Hoe gaat de KNVB dit oplossen? Dit gaat weer veel vergaderingen en uren brainstormen opleveren! De KNVB is toch ook een organisatie van half half werk. Mijn tip: praat nou eens met de mensen!

19 mei 2023 om 22:02

Laten we beginnen met te stoppen de term vreugdebier te gebruiken. Alsof er ook maar iets positiefs zit aan dit gedrag. Wat nog mist is een consequentie. Gewoon de club van de supporter 3 0 reglementair verlies toekennen. Dan is t gauw afgelopen en gaan ook voetbal clubs es wat harder nadenken hoe dit probleem op te lossen.

19 mei 2023 om 22:10

praat met de mensen...? welke mensen? die halve zolen op de tribunes? iq van onder 60, halve of geheel dronken, doorgesnoven malloten.

daar is niet mee te praten joh. voetbal is hun enige uitlaatklep, maandag morgen weer op de heftruck door het magazijn heen rijden waar ze een nobody zijn... hier op de tribune bij hun vrienden zijn ze heel wat. daarom gedragen ze zich ook zo achterlijk. ze willen allemaal laten zien dat ze de stoerste bink in het vak zijn. echt te kansloos voor woorden, maar je gaat er geen reet aan veranderen door er mee te praten als knvb zijnde.

knvb houdt gewoon voet bij stuk, zolang deze droeftoeters zooi op het veld blijven gooien

19 mei 2023 om 22:33

Zitten ook gewoon mensen tussen die een kantoorbaan hebben. Mensen met diplomas etc.

19 mei 2023 om 23:01

En wat gaat praten met die gediplomeerde mensen opleveren dan? Gaan die je vertellen hoe je kunt voorkomen dat er met bier wordt gegooid?

20 mei 2023 om 09:03

Hahaha door het magazijn met de heftruck. Kan je verzekeren dat de meeste een hogere opleidingen hebben dan je verwacht. Vooral als je het hebt over doorgesnoven. Zeker in de Bijmer wordt ook gesnoven maar dat is niks vergeleken bij zuid 😉

19 mei 2023 om 22:41

Waarom zou de KNVB dit moeten oplossen? Wie gooit er nou zooi op het veld. Als je na afgelopen weken nog iets op het veld gooit heb je niks te zoeken in een stadion. Knvb: volhouden, nou die gekke spreekkoren nog aan het lijstje toevoegen en rood trekken voor schwalbes.

20 mei 2023 om 01:29

bedoel je mensen zoals Dylano, die even de keeper te keer wilt gaan? Of de Benside, die gezinnen te lijf willen gaan, maar vervolgens niet verder komen dan een trap & dikke engelse. Of die kneus met n aanstekker? Die loser, die een opblaas neger ophing in de arena? Geen idee hoe dat volk in Utrecht zich noemt, maar die apen geluiden maken? Of wil je een gesprek voeren met de halvies uit de Z-side?

Kortom, met dit soort volk valt niet te praten. Zijn blijven hangen bij aap-noot-mies..... Nooit ontwikkeld verder.

20 mei 2023 om 02:08

Wat de KNVB moet doen is samen met de overheid overal in en rondom camera's plaatsen en gezichtsherkenningssystemen.
En alleen met een QR code kun je een wedstrijd kijken dat is de enige oplossing.

20 mei 2023 om 09:05

Zie jij al het stadion van Telstar volhangen met camera's en gezichtsherkenningssystemen? Dat is al duurder dan het hele stadion. Wie gaat dat betalen? Wie gaat de kosten voor al het extra personeel betalen?

20 mei 2023 om 09:50

Aan de naam 'anti-kartel" te zien is hij niet serieus. Dat snap ik wel, wie kan nou serieus zeggen dat cameras met gezichtsherkenningssystemen en QR codes een goed idee zijn

20 mei 2023 om 11:48

Als je er achter zou komen hoeveel ze al hebben geïnvesteerd in die infrastructuur zul je schrikken.
KTB84

Heerlijk voetbalweekend dus

Schande wat er nu allemaal gebeurt. Bah bah

Als iemand bij mij thuis een biertje naar de tv gooit spreek ik niet over vreugdebier. Vreugdebier is bier wat je per ongeluk morst omdat je juigt. Alles wat je gooit is baldadigheid.

19 mei 2023 om 23:00

Ik neem aan dat je thuis een tafel hebt om je bier op te zetten, prullenbakken, waar je gewoon heen kan lopen om dingen weg te gooien zonder eerst om 30 andere mensen heen te lopen? Als er duizend mensen tegelijk op klein beetje ruimte opspringen met een bekertje in je hand is het logisch dat je in het gedrang misschien per ongeluk wat loslaat of morst. Mensen die daadwerkelijk gericht naar spelers gooien is wat anders, maar als je bijvoorbeeld de tribune bij Heracles zag. Die staat pal aan het veld. Je kan het gras aanraken als je als supporter naar voren buigt. Dan is het vrij logisch dat er af en toe een beker op het veld valt.
Een gracht om de tribune, netten, of wat dan ook zou bijvoorbeeld helpen, doelpunten vieren op het veld in plaats van als een malle richting je harde kern sprinten ook, maar deze regel schiet in zijn huidige vorm het doel compleet voorbij en levert alleen maar frustratie op voor de supporters, spelers en KNVB zelf.

19 mei 2023 om 23:12

Ik heb hier geen oplossing voor. Ik zeg alleen maar dat het geen vreugdebier is. Geef iedereen eens een beker als seizoenskaart en zonder zonder beker kun je geen 1 thuiswedstrijd meer kijken. Benieuwd hoeveel er dan nog op het veld belanden.

Ik zeg het in het andere topic ook al, en je kunt voor strenger straffen van de daders zijn, of het allemaal onzin vinden. Maar met netten voor de tribunes (misschien de risico tribunes aangezien het gegooi normaal gesproken van achter de doelen komt) is dit geen enkel probleem meer. Het is zonde dat er een rake aansteker voor nodig was, maar in de Kuip wordt week in week uit bewezen dat dit werkt. En in het ergste geval zie je een paal in je beeld, die keuze is snel gemaakt voor mij hoor.

Bijna bijzonder als er een weekend is dat er geen wedstrijd gestaakt is de afgelopen tijd.

In wat voor wereld leven we? Wat gaat er mis in je hoofd als je expres de regeltjes gaat overtreden (lees: bekertjes op het veld gooien) of zinloos geweld gaat gebruiken, verbaal of fysiek... Wat een mallotenvolk op die tribunes, graag keiharde sancties.

Knvb geniale organisatie! En ik snap dat mensen zeggen je moet gewoon met niks gooien. Maar dat gebeurde vroeger ook en zie het probleem van plastic bekers niet in. Zwaardere dingen wel uiteraard. In iedergeval is dit niet de oplossing

20 mei 2023 om 08:12

@kieftenbeld en omdat het vroeger gebeurde, moet je het maar blijven accepteren? Vroeger hadden we slaven, betekend dit dat we dat nu nog steeds moeten kunnen hebben?

Op de rest van je comment, als jij je werk aan het doen bent vind je het dus niet erg als je plastic bekers met bier (als je geluk hebt, hoe vaak heb je al niet gehoord dat het pis is ipv bier) naar je hoofd gegooid krijgt?

20 mei 2023 om 08:30

Gewoon niets gooien! Of het nou een biertje is of een baksteen, niet gooien!!! Gewoon lekker voetbal kijken, ouwehoeren, biertje drinken, je cluppie aanmoedigen. Als je club verliest ga je naar huis en vroeg naar bed, als je club wint drink je nog een extra biertje in je favoriete bar…het is toch niet zo moeilijk???

Hoe moeilijk is het? Er is al een werkend model, namelijk de van de UK. Ga desnoods als KNVB zijnde een trip maken naar de UK om met de FA te bespreken. Kei en kei harde straffen.

Ik vind dit ook de meeste belachelijke regel ooit hoe kan je een hele wedstrijd staken om wat bijvoorbeeld 1 individu doet. Daarmee raak je duizenden mensen die in het stadion zitten kost ook nog eebs klauwen met geld. kijk naar groningen laatst al die huilende kinderen omdat er een paar gekken iets op het veld gooien.

Ook zijn er nu bepaalde supporters die deze overdreven regels gebruiken/misbruiken om wedstrijden stil te leggen, er moet wat anders verzonnen worden want we draaien nu echt door met dit overdreven gedoe

Door deze bokkenlullen sta ik volgend seizoen met een droge bek op de tribune.

Tja. Wat moet ik hierover zeggen? Alweer de Jantjes en Keesjes van onze samenleving die zich misdragen. Asociaal pauper volk!

Één vreugdebiertje en vele rookbommen (dan wel je speler slaan, etc.) worden net zo zwaar bestraft. Welkom in Nederland

Overigens een Pavlov reactie eerste klas van de KNVB. Natuurlijk moet je, na de gevallen Willems en Klaassen, ingrijpen. Maar niet doorslaan naar de andere kant


(deze reactie is ook geplaatst in live meepraten)

Je merkt ook aan de scheidsrechters dat ze eigenlijk door willen gaan. Dit heeft totaal geen nut zo. Neem die 2-0 bij Heracles. Ze zijn kampioen, iedereen is blij en juicht dan vliegen er een paar bekers door de lucht. Die op het veld komen. Totaal overbodig om te staken. Daarintegen bij den Bosch met dat vuurwerk op het veld is het wel logisch.

Plastic bekertje met bier op het veld. Nou nou.. pas maar op dat iemand niet in het ziekenhuis beland van een beetje bier. Houdt toch op man. We zouden eens naar onze buurlanden moeten kijken hoe het daar aan toe gaat. Duitsland lagere divisies hebben ook vrijspel als het gaat om hooliganisme en daar gaat het nog heftiger aan toe dan in Nederland. Maar daar horen we niets over. Hou op schei uit. Door voetballen aub. Oja jaren 90 begin 2000 was het geweld nog veel meer aanwezig in en rondom het stadion dan tegenwoordig. Koekoek

Tsja de KNVB denkt dat je het met repressie en hard straffen het oplost. Denk dat dit probleem alleen maar groter wordt door de regel en hitserige media. Gooiers krijgen nu alleen maar meer aandacht en hun zin. Aantal incidenten heeft alleen maar toegenomen. Niemand boeit dat bier op het veld. Ja een aansteker en vuurwerk is ernstig en moet voor worden gestaakt maar dat is wat anders

Ik vind dit niet meer vallen onder 'vreugdebier'. Je weet nu zo onderhand toch wel dat het spel wordt stilgelegd en/of gestaakt wordt? De supporters die dit dus maar blijven doen doen het gewoon expres. Hier kan je dus geen excuses meer voor maken/verzinnen.

Wat is er toch met Nederlanders joh… wordt maar erger met de week ongelofelijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren