Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drenthe: ‘Niemand heeft me gedwongen daar te spelen, ik wilde dat zelf’

Laatste update:

Royston Drenthe speelde in het verleden voor onder meer Feyenoord en Real Madrid. In 2017 zette hij een punt achter zijn loopbaan, om anderhalf jaar later toch terug te keren in het profvoetbal, ditmaal bij Sparta Rotterdam. Zijn contract op Het Kasteel werd echter niet verlengd, waarna Drenthe koos voor een avontuur bij amateurclub Kozakken Boys. Spijt heeft de verdediger annex middenvelder niet van die keuze.

Drenthe speelt nu dus op amateurniveau en niet meer in het Santiago Bernabéu, zoals hij vroeger deed. "Maar dat stukje behoort tot het verleden. Dat is daar", benadrukt hij in een onderhoud met de NOS. "Niemand heeft me gedwongen te spelen voor Kozakken Boys. Ik wilde dat zelf en ga er honderd procent voor." Drenthe bezet met de club uit Werkendam de vijfde plaats in de Tweede Divisie en heeft nog uitzicht op het kampioenschap.

Kozakken Boys-trainer Rick Adjei is blij met de aanwezigheid van Drenthe, die de oefenmeester consequent met ‘u’ aanspreekt. "Buiten zijn kwaliteiten om merk je niet dat hij voor clubs als Feyenoord en Real Madrid heeft gespeeld. Het is een heel prettige jongen." Drenthe doet er zelf ook alles aan om fit te blijven. "Op een gegeven moment woog ik rond de 95 kilo. En ik ben maar een kleine man, hè!"

Drenthe is niet langer bezig met een loopbaan in de muziekwereld. Hij houdt zich tegenwoordig onder meer bezig met acteren. "Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar het moment is bijna daar", zegt de routinier vol enthousiasme. "Mensen vragen me steeds of ik de rol van ‘Arnie’ in Goede Tijden Slechte Tijden ga invullen, maar we verschillen wel heel erg van huidskleur."

De voormalig Feyenoorder kwam toevallig in aanraking met het acteerwerk. Hij was echter al snel enthousiast. "Zeker toen ik casting ging doen en die gasten vervolgens perplex stonden. Ze zeiden: ‘Heb jij al geacteerd joh?’ Ze vonden dat ik het erg goed deed. Die rol heb ik dus met beide handen gegrepen." Een terugkeer als profvoetballer is desondanks niet bij voorbaat uitgesloten. "Natuurlijk denk ik dat je op een gegeven moment eerlijk tegen jezelf moet zijn. Maar je weet nooit wat er op je pad komt. Het balletje blijft toch rond."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor de grootste club ter wereld spelen is voor zo ontzettend weinig spelers weggelegd, dat Royston daar alleen maar van moet genieten. Dat hij nu als voetballiefhebber nog een balletje trapt bij Kozakken Boys, geeft aan dat hij als mens ook goed in elkaar zit. Mooi man.

6 maart 2020 om 10:28

Plus het feit dat het voor zijn tegen-, en medespelers ook een ervaring is om met een ex-Madrilista op het veld te staan.

Haha, wat een geniale kerel. Voelt zich ook nergens te goed en te groot voor. Ik begreep dat Wesley Sneijder zich vooral bezighoudt met de begeleiding van jonge spelers vanaf een jaar of 16, om te voorkomen dat ze rare fouten maken of dollartekens in de ogen krijgen. Dat lijkt me ook wel wat voor Drenthe, die zijn 'fouten' kan gebruiken om de jeugd wijze beslissingen te laten nemen.

6 maart 2020 om 11:40

Je IQ hoeft niet bepalend te zijn om iemand goed te kunnen begeleiden op bepaalde vlakken. Zonder te concluderen dat Drenthe daadwerkelijk simpel is, weet ik wel dat men het meest leert van ervaringsdeskundige. Daar kan een hoog opgeleide professor niet tegen op.
Uiteraard moet je dan wel beginnen met het juiste voorbeeld te geven. Als het verhaal van Sneijder klopt is hij (nog) niet geschikt.

Voor de liefhebber, zoek even zijn goal op tegen Sevilla toen hij er net een paar weken speelde

Royston kan gewoon trots zijn op zichzelf is verder gekomen miljoenen mensen van hem dachten. En hij was halfjaartje lang de beste of iig een van beste bij Real. Das heel wat meer Afellay ooit gehad heeft bij Barcelona. En nu gewoon voor Kozakken Boys spelen, klasse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren