Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dragende kracht van FC Twente kiest met vertrek voor zijn vrouw en kinderen

Laatste update:

Julio Pleguezuelo verlaat FC Twente voor een avontuur in de Championship. De Spanjaard, die een aflopend contract had in Enschede, tekent voor twee jaar bij promovendus Plymouth Argyle. Het vertrek van de centrale verdediger is niet de eerste aderlating voor de Tukkers. Eerder verruilde Ramiz Zerrouki Twente al voor Feyenoord, terwijl onder meer Václav Cerný en Joshua Brenet waarschijnlijk ook een transfer gaan maken.

Twente probeerde het contract van Pleguezuelo te verlengen, maar slaagde daar niet in. De transfer van Pleguezuelo is niet geheel verrassend te noemen. Jeroen Kapteijns van De Telegraaf meldt namelijk dat de vrouw en kinderen van de centrale verdediger in Londen wonen. De mandekker kan zich zo bij zijn gezin gaan voegen. Pleguezuelo laat via de officiële kanalen van Argyle weten uit te kijken naar de start bij zijn nieuwe werkgever. "Uit het onderzoek dat ik gedaan heb over de club komt the Green Army naar voren", is hij lovend over de fans van de club. "Ik realiseerde me niet hoe groot het is, totdat ik het zelf zag op YouTube-video's. Ik kan niet wachten om voor ze te spelen."

Ook Argyle-manager Steven Schumacher steekt zijn blijdschap niet onder stoelen of banken. "Ik ben verheugd dat Julio onze eerste zomeraanwinst is geworden", vertelt de Engelsman. "Hij komt met een uitstekende basis binnen aangezien hij de laatste seizoenen basisspeler was in de Eredivisie bij FC Twente. Ook heeft hij een ervaring op Engelse bodem bij de jeugdopleiding van Arsenal. Julio is een veelzijdige verdediger die uitstekend met de bal aan zijn voeten is en dat zal perfect passen in de speelstijl die wij hanteren."

Pleguezuelo had meerdere opties in Engeland en in het buitenland, maar koos dus voor Plymouth. "De kans kwam om terug te keren naar Engeland en om zich te bewijzen in de Championship", weet Schumacher. "Argyle sprak hem aan en we zijn verheugd om hem te mogen verwelkomen." Het vertrek van Pleguezuelo kan met recht een aderlating worden genoemd voor FC Twente. De mandekker had het afgelopen seizoen als basiskracht een belangrijk aandeel in de vijfde plaats van de Tukkers in de Eredivisie en het winnen van de Conference League-play-offs. Pleguezuelo verruilde Arsenal Onder 23 in de zomer van 2019 voor FC Twente. De 26-jarige verdediger kwam uiteindelijk tot 96 duels voor Twente.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede verdediger, maar niet meer dan dat. Had aflopend contract dus niks verrassend. Hilgers ook verkopen en twee goede cv's terug halen.

21 juni 2023 om 21:55

Zou als Twente Hilgers een verbeterde contractaanbieding doen. Heeft het tot zijn blessure prima gedaan. Verkoop je hem volgend jaar alsnog.

21 juni 2023 om 22:01

Volgens mij wou die zelf ook weg. En lijkt het afgelopen jaar stil te hebben gestaan in zijn ontwikkeling. Nu heeft die nog de titel groot talent waardoor die nog wat waard is. Als die aankomend seizoen weer zo speelt als afgelopen seizoen dan is die een stuk minder waard.

22 juni 2023 om 06:42

Wat een onzin. Hij speelde tot zijn blessure gewoon een prima seizoen. Wat ik niet snap is dat hij weg wil want hij kan zich bij Twente nog prima ontwikkelen. Prima koppel ook met Propper. Ik hoop dat hij blijft. Dan nog 1 ervaren verdediger er bij als back-up en vervolgens de aanstormende zeer talentvolle jeugd erachter. Ik heb hoge verwachtingen van Meshabi en Rots. Liever Hilgers dan een flinke transfersom betalen voor Beelen.

Balen. Nu moet er sowieso nog een CV bij komen ook..

Sterkhouder? Kom op VZ. Het is een ideale invaller en vervanger. Kwam tijdens de KKD tijd en is mooi meegegroeid. Snap dat hij terug wilde naar Engeland.

21 juni 2023 om 21:46

Het was een prima verdediger, hield toch het geweldige talent Hilgers uit de basis de laatste tijd.

21 juni 2023 om 22:51

Twente had mee moeten gaan met de hype en Hilgers afgelopen winter moeten verkopen. Ik vind het een beperkte centrale verdediger.

22 juni 2023 om 07:04

Titel is wellicht wat overdreven maar hij stond de laatste weken van het seizoen in de basis tav Hilgers terwijl dat een zeer groot talent is? Of valt dat wel mee?

22 juni 2023 om 08:40

Klopt maar dat was vooral ook wel onder het mom never change a winning team. Hilgers heeft de pech gehad dat hij op het verkeerde moment geblesseerd is geraakt.

Vooral tweede seizoenshelft uitstekend bezig geweest en al met al gewoon een enorm gewaardeerde kracht over de jaren. Stap is hem gegund, had hem liever zien blijven maar begrijpelijk als je familie in Engeland zit.

Was ook wel te verwachten, net als de rest van de leegloop. Julio hield toch (de niet altijd fitte) Hilgers uit de basis. Liet voor mij wel altijd een positieve indruk achter. Maar leunde ook erg op Propper, die m.i. samen met Unnerstall veel belangrijker zijn achterin.

Twente heeft na de promotie vanuit de KKD (4 jaar geleden) een volledig nieuwe selectie moeten opbouwen en dat is ze goed gelukt. Dit soort spelers hebben ze vast een goed scoutingslijstje voor klaar staan als vervanger!

Een van m'n favoriete spelers van de afgelopen seizoenen. Overschatte zichzelf soms een beetje als hij de helft van de tegenstander op dribbelde, maar een uitstekende verdediger die ondanks zijn beetje ielige uitstraling ontzettend veel duels won.

Ik heb het vandaag al in de Twente/ECL artikel gezegd: Ik ben benieuwd hoe de selectie er van Twente uit komt te zien! Toch veel spelers gaan weg of willen weg..

21 juni 2023 om 22:21

Dat krijg je als je vorig jaar vrijwel je complete selectie intact houdt. Verschil is wel dat het nu een hoop oplevert, waardoor er ook wat ruimte is voor herinvesteren. Voorlopig zijn er een paar talenten gekomen met Regeer en Taha, maar daar zal ook ervaring bij moeten. En dan gewoon opnieuw voor de playoffs gaan, stabiliteit creëren is nog altijd het belangrijkste doel voor de komende jaren.

21 juni 2023 om 22:39

Ik hoop dat Twente goed gaat investeren, want dan kan het nog een leuk ECL run worden! Maar als je Cerny, Zerrouki, Brama, Brenet, Misidjan, Pleguezuelo en misschien wel meer verliest gaat het toch lastig opvangen worden. Natuurlijk de een meer dan de ander!

21 juni 2023 om 22:59

Denk dat het verlies van Jans een grotere impact heeft, met Oosting is het afwachten

21 juni 2023 om 23:01

Toen Jans kwam, was ik ook niet overtuigd. Dus op die zaken vooruit lopen heeft ook niet zoveel zin.

21 juni 2023 om 23:37

Jans was ook niet mijn keuze, maar die had zich bij meerdere clubs al bewezen, moet wel toegeven dat het laatste jaar van Jans echt goed was, toen heb ik echt genoten.
Oosting zou ook niet mijn keuze zijn, dus dat spreekt al in zijn voordeel 😉

22 juni 2023 om 06:53

Heb je ook genoten van de uitwedstrijden? Heb je ook genoten van het feit dat hij nooit ook maar enig idee heeft gehad hoe die slechte uitreeks te beëindigen en tactisch ook nooit iets anders heeft geprobeerd? Net zoals hij in zijn eerste jaar nooit een idee heeft gehad hoe de negatieve reeks te stoppen door eigenwijs vast te houden aan iets wat niet werkte (pierie). Hetzelfde eigenwijze gedrag had hij dit jaar met het duo Vlap/van Wolfswinkel. Hij had 25 wedstrijden nodig gehad om erachter te komen dat hij misschien Ugalde eens het eindeloze vertrouwen moest geven wat de 2 eerder genoemde spelers hebben gehad. Vanaf het moment dat Ugalde ging spelen werd ook Vlap beter. Ik ben blij dat Ron Jans trainer van Twente is geweest en ik onderken echt wel zijn kwaliteiten, maar ik ben ook niet blind voor zijn tekortkomingen. En die tekortkomingen hebben er voor gezorgd dat we nacompetitie moesten spelen want er had meer ingezeten, ook door het extreme puntverlies van de ploegen boven ons. Dat we niet hoger geëindigd zijn was te wijten aan de eigenwijsheid van Jans en die eigenwijsheid en tactisch beperkte kennis is ook de oorzaak dat hij nooit bij een topclub terecht is gekomen.

22 juni 2023 om 08:53

Ach, kom op. Kijk is naar wat er op de bank zit. Met jongens als Rots, Bruns en noem het allemaal maar op ga je nooit een heel seizoen lang presteren. Jans heeft het gewoon erg goed gedaan en speelde leuk voetbal. Gaf talenten ook de kans en had altijd snel door of een speler klaar was voor meer speeltijd.

Altijd een goeie 12e man gevonden, voor als er een verdediger geblesseerd of geschorst was. Echter is hij zeker geen sterkhouder, wel jammer dat hij weg gaat.

Misschien is Mbuyamba een goede aankoop voor Twente om zijn plaats in te nemen? Is nog jong, kan rustig gebracht worden tussen bank en basis en zal denk ik wel het benodigde niveau aan kunnen tikken.

21 juni 2023 om 23:40

Goede verdediger, goed postuur ook, maar nog 3 jaar contract dus dat gaat lastig worden

22 juni 2023 om 08:51

Die zal niet de hele wereld moeten kosten. Maar goed, het is afwachten wie gaat komen. Ik vind die 3 miljoen voor Beelen wel echt te veel.

Jammer dat hij vertrekt maar kan zijn keuze heel goed begrijpen. Kijken waar Jan Streuer mee op de proppen komt.

Julio hartstikke bedankt voor je geweldige inzet, begrijpelijke keus maar wel jammer voor Twente

Dragende kracht is wel erg overdreven. Hij was pas het laatste halfjaar echt basisspeler, mede omdat Hilgers defensief niet altijd even goed was en geblesseerd raakte. Daarna ga je natuurlijk geen aanpassingen doen als het loopt.

Pleguezuelo was gewoon een nuttige verdediger die het onder aan de streep leuk gedaan heeft, maar van alle spelers die vertrekken is Pleguezuelo wel een speler die je gelijkwaardig moet kunnen vervangen.

Dragende kracht is erg overdreven. Was gewoon 3e keus. Mede door de blessure van Hilgers heeft ie de 2e seizoenshelft veel minuten gemaakt, zeer verdienstelijk gedaan hoor, daat niet van. Maar met een fitte Hilgers zit deze jongen wel op de bank. Maar vanuit zijn oogpunt snap ik de stap ook wel, terug naar zijn vrouw/kinderen, terug naar Engeland waar die toch ook is 'groot' geworden als voetballer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren