Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dost-scenario’ bij Engelse veteraan: ‘Ik werd er depressief van’

Laatste update:

Bas Dost besloot deze week dat hij geen international van het Nederlands elftal meer wilde zijn, omdat hij zich naar eigen zeggen niet meer zo slecht wilde voelen na elke trip met Oranje. Michael Carrick heeft een soortgelijke ervaring gehad bij Engeland. De middenvelder van Manchester United wilde zich op een gegeven moment niet meer bij de nationale ploeg melden.

"Ik vond het echt zwaar om met de Engelse ploeg op pad te zijn", vertelt Carrick, die aan zijn laatste weken als profvoetballer bezig is, in gesprek met de BBC. "Als we met United in de voorbereiding drie weken in het buitenland waren, dan had ik daar geen moeite mee. Maar met Engeland was dat anders. Ik werd er depressief van."

De routinier, die tot 34 interlands is gekomen, vroeg daarom na het WK van 2010 in Zuid-Afrika, waar hij als wisselspeler geen minuut in actie kwam, om niet meer geselecteerd te worden. Later zou Carrick nog meerdere malen worden opgeroepen, maar was hij nooit meer actief op een eindtoernooi. "Ik werd er echt slecht door. Na het WK in Zuid-Afrika dacht ik: dit kan ik niet nog eens opbrengen."

Net als Dost had Carrick het gevoel dat het eigenlijk not done was dat hij zou bedanken om voor zijn land uit te komen. "Mensen zeiden tegen me: 'Raap jezelf bijeen en wees dankbaar voor de kansen die je krijgt.' Ik begreep dat ik me in een bevoorrechte positie bevond, maar ik vond het zo zwaar dat ik het niet langer aan kon", besluit Carrick.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Las dit artikel al eerder vandaag op een andere website, maar net als daar staat hier geen reden bij waarom hij zich zo voelde. Iemand die dit wel weet?

20 april 2018 om 10:05

Staat er gewoon in hoor. Carrick werd wel steeds geselecteerd voor de Nationale ploeg, conformeerde zich dan vervolgens aan soms wekenlange voorbereidingen, maar kreeg (bijvoorbeeld in Zuid-Afrika) weinig tot geen speelminuten.

Hij voelde zich daardoor vaak enkel opvulling van de selectie, nutteloos en niet gewaardeerd, een gevoel dat hem steeds meer depressief maakte en ging tegenstaan. Zich nuttig en gewaardeerd voelde hij wel bij zijn club.

Hij vond het steeds moeilijker om de club te verlaten om zich bij de nationale ploeg te melden en koos er uiteindelijk voor om zich niet meer beschikbaar te stellen.

20 april 2018 om 10:06

"waar hij als wisselspeler geen minuut in actie kwam"
Lees meer op www.voetbalzone.nl

20 april 2018 om 11:05

Denk omdat hij net als Dost een speler is die met zijn spel kritiek blijft krijgen. Het zijn geen wereldtoppers, ondanks dat ze bij hun club goed presteren en bij mooie clubs spelen. Ondanks dat staan de altijd in discussie en dat voel je als speler ook

Ach, allemaal mooraalridders die het beter weten. Tuurlijk is het een eer om opgeroepen te worden voor je land, maar als het je doodongelukkig maakt, mag je van mij gerust bedanken. De betreffende speler zal er ook zeker niet van gaan presteren en wordt daarna weer afgezeken. Nee, dan liever een gemotiveerde speler. Neemt niet weg dat ik het een knappe beslissing vind.

20 april 2018 om 10:32

Ik vind het vooral bijzonder dat een voetballer het blijkbaar niet leuk vind om onderdeel uit te maken voor het voor hem van het grootst mogelijke. Dan ben je dus een redelijk goede voetballer, je behoord volgens de bondscoach tot de beste 23 van je land. Je mag in ieder geval trainen en af en toe invallen in het shirt waarvan je als kind gedroomd hebt en dan wordt je er ongelukkig van. Ik snap dat gewoon niet. Uiteraard had je liever gespeeld en de winnende gemaakt in een finale, maar onderdeel uitmaken van het team is altijd nog veel grootser dan thuis op de bank gaan zitten lijkt me. Ik kan het me simpelweg niet voorstellen.

20 april 2018 om 11:46

Gelukkig hoef je het niet te begrijpen!
En trouwens wie zegt dat dat zjjn droom is.
Je gaat toch niet voor iemand anders bepalen wat tie leuk moet vinden en als u de tekst goed lees gozer krijgt ook gewoon geen spelminuten.

20 april 2018 om 12:20

@feelinggood

Het zit hem nou juist in dat "onderdeel uit maken". Als je zes-zeven weken met elkaar op stap bent voor een WK, en je speelt geen minuut, dan snap ik best dat je niet het gevoel hebt dat je "onderdeel bent" van het team.

En vergeet niet dat hij al profvoetballer is. Hij speelt al in volle stadions, bij een mooie club. Dus een plek op de bank van het nationale team, zonder uitzicht op speeltijd, is dan geen stap vooruit.

Zullen we hem hier nu ook aan het kruis nagelen?

20 april 2018 om 10:24

Ik vind de situatie bij Dost anders. Tussen de regels door laat hij blijken dat hij vindt dat hij wel basisspeler moet worden en het liefste de tactiek op hem aangepast wordt omdat hij ballen in het netje schiet in Portugal. Een wezenlijk verschil, ik lees hier geen misplaatst zelfbeeld van Carrick.

20 april 2018 om 11:10

Waarom twijfelt Promes dan niet?
Die doet het bij zijn club ook geweldig als ik dat hoor.
Een coach is er volgens mij voor om het hoogst mogelijke rendement uit zijn spelers te halen.
Ik vind wel dat Dost Koeman even de tijd zou moeten gunnen om achter een goed werkend collectief te komen.
Had Dost het voordat Koeman kwam gedaan had ik helemaal achter zijn beslissing gestaan, maar nu na 2 oefenpotjes waarin die iedereen wil zien niet zo zeer.

20 april 2018 om 11:34

Ik respecteer zijn keuze ook zeker hoor, als het voor rust in zijn hoofd zorg is het prima. Maar hoe hij het verwoord lijkt het alsof hij geen vorm van zelfreflectie heeft, eigenlijk legt hij de oorzaken overal om zich heen maar niet bij zichzelf in dat opzicht.

20 april 2018 om 12:24

@theedge Omdat Promes een andere persoon is dan Dost. Waar de ene over twijfelt, is voor de ander geen probleem. Dat moeten we niet gaan proberen te verklaren, want dat heeft geen zin. Different folks, different strokes.

@jk_ajax Ik heb dat bij Dost niet gelezen, waar haal je dat uit? Dost doet zijn best, maar het lukt niet goed bij oranje. Dat voelt hij, dat voelt de trainer, dat voelt het publiek. Dan kan iemand op een gegeven moment zo'n keuze toch maken? Ook als hij vindt dat de tactiek niet op hem aangepast moet worden. Dat zou hij vast leuk vinden, maar dan nog kan je begrijpen dat je daar als speler niet groot genoeg voor bent.

Hoop dat de berichtgeving over Dost, en derhalve de Portugese competitie, zal verdwijnen. Streep door de naam en weer verder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren