Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund levert vakwerk met aantrekken Rijkhoff: ‘Ze wisten werkelijk alles’

Laatste update:

Julian Rijkhoff koos er onlangs voor om de jeugdopleiding van Ajax in te ruilen voor de jeugdafdeling van Borussia Dortmund. Onder meer Marco van Basten zette openlijk vraagtekens bij de stap naar het buitenland van de pas zestienjarige spits. Zaakwaarnemer Dick van Burik heeft echter het gevoel dat Rijkhoff met Dortmund een goede en weloverwogen keuze heeft gemaakt.

"We zijn erg onder de indruk geraakt in het gesprek met de eindverantwoordelijken van Dortmund", zo verklaart Van Burik in een interview met BILD. "Ze wisten werkelijk alles over Julian, de scoutingsafdeling van Dortmund heeft werkelijk fantastisch werk afgeleverd. Hoe goed de club hem al kende, wat ze van plan zijn met Julian en hoeveel vertrouwen ze hebben in de samenwerking, dat heeft zeer veel indruk gemaakt op Julian en zijn ouders", aldus de belangenbehartiger van de aanvaller, die zelf bij Hertha BSC tien seizoenen actief was in de Bundesliga.

"De stap naar Dortmund komt voor Julian op het juiste moment", vervolgt Van Burik zijn uitleg. "De club heeft de laatste jaren bewezen een uitstekende omgeving te zijn voor jonge talenten. Jeugdspelers kunnen zich op het allerhoogste niveau uitstekend ontwikkelen", zo besluit de hoopvolle zaakwaarnemer van de Nederlandse aanvaller. Rijkhoff had zijn verblijf bij Ajax kunnen verlengen, maar de onderhandelingen over een contract liepen op niets uit. Dortmund zag vervolgens kans om Rijkhoff uit Amsterdam weg te plukken.

Van Basten hekelt keuze Rijkhoff voor Dortmund: ‘Het is slecht management’

De analist snapt niet dat het talent nu al vertrekt uit de jeugdopleiding van Ajax.Lees artikel

BILD geeft tevens inzage in de plannen van de technische leiding van Dortmund met Rijkhoff. De van Ajax overgekomen spits sluit in eerste instantie aan bij het Onder 17-elftal van de Duitse grootmacht, In het nieuwe seizoen maakt Rijkhoff dan de overstap naar Dortmund Onder-19. Volgens de Duitse krant hebben sportief directeur Michael Zorc en hoofd scouting Markus Pilawa er het volste vertrouwen in dat de door Ajax opgeleide aanvaller op termijn de stap maakt naar het eerste elftal van de nummer zes in de Bundesliga.

Voor Marco van Basten echter is het onbegrijpelijk dat Rijkhoff op zo'n jonge leeftijd bij Ajax vertrekt. "Ik vind het slecht management", zei de analist zondag in Rondo van Ziggo Sport. "Er is geen betere competitie voor jonge jongens in de categorie van zeventien, achttien of negentien jaar dan de Eredivisie." Volgens Van Basten doen talenten er goed aan om eerst twee of drie jaar te rijpen op het hoogste niveau van Nederland. “Daarna kan je doorzetten naar de grote landen of het grootste land dat er is. Dat is denk ik de beste opbouw, tenzij je Cristiano Ronaldo bent. Maar dat zijn ze over het algemeen niet. Al deze jongens, als je naar het verleden kijkt, die naar het buitenland zijn gegaan, lopen allemaal het spoor bijster. Dus het is gewoon onverstandig. Alleen: ze kiezen voor het geld. Ze kiezen voor het verhaal."

Zie jij Julian Rijkhoff op termijn doorbreken bij Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind de stap naar Dortmund helemaal zo gek nog niet, ook daar breekt er de laatste tijd aardig wat talent door. Zeker als je dan hoort dat hij bij Ajax even in de koelkast was gestopt met wat andere talenten, dan word je daar toch gevoelig voor.

10 februari 2021 om 11:28

Hoezo was hij bij Ajax samen met wat andere talenten in de koelkast gestopt? Ik snap die opmerking niet. Niet iedereen van 16 kan direct in het eerste debuteren.

10 februari 2021 om 11:34

Qua contractsonderhandelingen had ik gelezen in een ander stuk. Er was contact geweest, maar daarna werd het stil vanuit Ajax.

10 februari 2021 om 11:44

Dat wilde ik net zeggen, je kan als jonge jongen liever daar naartoe gaan, dan naar Bayern. Zij hebben echt wel bewezen, dat ze jonge spelers goed begeleiden en dat je het eerste ook kan halen.Ajax heeft zichzelf een beetje in de vinger gesneden, om Nouri o.a. een dikke contract te geven. Nu willen ze allemaal daar in de buurt zitten. Dan ga je als Ajax zijnde praten als brugman.

10 februari 2021 om 12:23

Je hebt wel het grootste talent ter wereld bijna voor je lopen in de naam van Moukoko...

10 februari 2021 om 13:00

denk je dat ze bij Dortmund gebrek aan talent hebben?

5 ton of anderhalve ton per jaar. Heeft de zaakwaarnemer daar ook nog iets over gezegd?

10 februari 2021 om 11:29

Kloppen die bedragen?
k vind het toch altijd lastig. 16 jaar, je weet niet of je de top gaat halen.
Stel dat ie voor 5 jaar getekend heeft.
2,5 miljoen euro of 0,75 miljoen. Dat is gewoon een enorme bak geld, dat er voor kan zorgen dat het voor de rest van je leven allemaal een stuk makkelijker is. Juist als achteraf blijkt dat je de top toch niet haalt, dan heb je dit maar mooi vast binnen.

10 februari 2021 om 11:37

Die jongen gaat met één contract meer verdienen dan Jan modaal in 30 jaar. Hij heeft eigenlijk nu al nooit meer te werken. Ik had hetzelfde gedaan. Hij gaat daar ook gewoon zijn sportieve kansen krijgen als hij het laat zien.

Snap heel die ophef niet.ajax kaapt zelf ook continu jonge talentjes of toptalenten weg, en Van Basten bekijkt het wel erg zwart/wit. Alsof Dijkhoff bij voorbaat al kans zou krijgen op veel speeltijd in Ajax 1.
Goede zet van die jongen om in te gaan op het aanbod van Dortmund. er zal ook wel een leuke financieele vergoeding voor hem tegenover staan. Als die jongen echt goed is,zit ie gewoon prima daar bij Dortmund.

10 februari 2021 om 11:30

Klaas Dijkhoff heeft inderdaad weinig kans om ooit in Ajax 1 te spelen. Julian Rijkhoff daar in tegen heeft heel veel kansen om te slagen bij Ajax als hij zich op dezelfde manier blijft ontwikkelen.

10 februari 2021 om 11:38

Ook Julian Rijkhoff heeft, voorlopig, geen enkele kans meer om te slagen bij Ajax. Ongeacht zijn ontwikkeling .

Maar die kans was er zeker.

10 februari 2021 om 16:07

Dat is toch ook wat ze bij Ajax zeggen? En Rijkhoff heeft gewoon voor het geld gekozen. Dat mag, net als wat Brobbey doet. Maar ik moet altijd lachen om de motivatie die daarbij wordt gegeven. Iets van blablabla, om vooral maar niet te hoeven zeggen dat het vooral om meer geld gaat. En bij Ajax wordt ook goed betaald, zodat die club ook vanwege dat aspect goed in de markt ligt bij spelers uit heel Nederland. Het is de werking van de piramide;-))

Als je als talent dan toch naar het buitenland gaat, doe dan inderdaad maar Dortmund. Het is niet absurd ver van huis, ze hebben veel aandacht voor de ontwikkeling van de jeugd, er breekt ook daadwerkelijk jeugd door... In dat opzicht is het niet zo'n gek verhaal. Al blijft de stap naar de Bundesliga natuurlijk wel een stuk groter voor een talent dan wanneer je het eerst eens rustig in de Eredivisie probeert.

10 februari 2021 om 11:31

wat maakt het uit dat het niet ver van huis is? Ligt volledig aan het karakter van die jongen.
Er zijn genoeg jongens en meisjes van 17 jaar die al naar de VS gaan om te studeren. Prachtig avontuur toch, waar je de rest van je leven wat aan kunt hebben.

10 februari 2021 om 12:01

@nederland79, vele komen zelfs al op hun 15/16e om bij bepaalde high schools te sporten. Kijk alleen al naar een Montverde academy. RJ Barrett ( nummer 3 draft pick) op zijn 15e vanuit Canada gekomen, Ben Simmons (nummer 1 draft pick) op zijn 16e vanuit australie, Joell Embidd (nummer 3 draft pick) op zijn 16e vanuit Kameroen, Bruno Fernandes (nummer 34 draft pick) op zijn 16e vanuit Angola. Chelsea kijkt met jalouzie naar dit zieke scoutingsbeleid

11 februari 2021 om 09:22

Ik kan je vraag ook omdraaien: wat maakt de leeftijd uit? Huntelaar blijft ook het liefst dicht bij huis. Het avontuur aan de andere kant van de wereld klinkt inderdaad prachtig (de werkelijkheid zal vaak vast minder rooskleurig zijn; genoeg mensen die geestelijk verpieteren tijdens "het avontuur", maar jezelf ook daadwerkelijk helemaal thuis voelen lijkt me toch wel wat makkelijker als je niet naar het andere einde van de wereld verhuist maar gewoon een stukje over de grens bij Nijmegen. Het maakt het ook makkelijker om regelmatig eens thuis langs te komen en je familie en vrienden nog eens te zien... Voor de een is dat een stuk belangrijker dan voor de ander, zie bijv Huntelaar. Ik wilde maar zeggen: genoeg argumenten waarom een keuze voor Dortmund voor de hand ligt, maar dat betekent niet dat ieder argument specifiek voor Rijkhoff even zwaar moet wegen.

Aldus zijn zaakwaarnemer.. Denk ook niet dat 't slim is voor jonge spelers om naar topclubs te vertrekken op jonge leeftijd. Overigens als 't dan toch zo nodig moet is Dortmund niet de slechtse keuze. Eredivisie blijft gewoon een hele goede competitie voor jonge talenten om zich te ontwikkelen. Ik hoop dat we nog wat van deze jongen gaan horen maar heb d'r weinig fiducie in.

Een zaakwaarnemer die het eens in met de keuze van zijn cliënt om over te stappen naar een andere club, het moet niet gekker worden. Ik vind dit verhaal totaal niet relevant, dus het had van mij achterwege kunnen blijven.

Het is ook weer geen slechte keuze. Het is gewoon jammer voor ons dat die vertrekt, maar Dortmund heeft wel een plan en neemt gericht talenten over, dat lijkt me best oke. Hoop dat die het goed gaat doen en anders zien we hem wel weer terug.
Prima poging, prima salaris en Dortmund is niet alles aan het kopen wat los en vast zit. Dus ik denk dat hij wel een goede keuze maakt, al was Ajax natuurlijk beter

Ik begrijp die selectieve verontwaardiging niet. We vinden het wel prima als wij talenten weghalen uit bijv Scandinavië. Ik denk dat ze in Scandinavië ook hele met lijst spelers hebben die te vroeg vertrokken in hun ogen En zij deden dat niet voor het geld of het prachtige verhaal van onze ED clubs?

10 februari 2021 om 11:52

De opleidingen hier in Nederland staan inderdaad veel hoger aangeschreven dan in Scandinavie. Net als de faciliteiten. Ook is er in de eredivisie gewoon een enorme kans om door te breken. De opleiding van Dortmund is niet beter dan die van Ajax. En de kans om door te breken is vele malen kleiner, omdat de stap naar zo een enorm fysieke competitie enorm is.

10 februari 2021 om 15:29

Haha, waar basseer je je feit op dat de opleiding van Dortmund niet beter is dan Ajax?

10 februari 2021 om 15:57

Op het feit dat bij de meeste kenners de opleiding van Ajax hoger aangeschreven staat. Er zal echter weinig verschil inzitten. De kwaliteit van opleiding zal van Scandinavie naar NL enorm verbeteren. Van Ajax naar Dortmund zal er miniem verschil zijn.

Ik snap van Basten wel, met alle respect maar het 2e van Dortmund speelt gewoon in de 4e bundesliga. Dat is gewoon amateurniveau. Wij doen allemaal wel lachen over onze Jupiler league, maar wat Marco zegt dat is wel ideaal voor zo'n jongen om te ruiken aan de top op je 16 a 18e. En als je dan echt goed bent kom je gewoon in het 1e. Allemaal die onzin over Haller, ook bij Brobbey. Volgens mij zitten er 2 Argentijnen bij de selectie van 10 miljoen welke beide door Gravenberch op de bank worden gehouden. Frenkie was 20/21 toen hij in de basis kwam bij ajax 1, geduld is een schone zaak. Ik krijg bij die talenten die gaan steeds meer het gevoel dat ze het Ajax traject gewoon te gevaarlijk vinden. Slaag je niet bij Ajax dan is het niveau Pec je lot. Slaag je niet bij Dortmund of Bayern is je vangnet veel groter (denkt men) maar kijk naar zo'n Zirkzee, die staat degradatie voetbal te spelen in Italiã«. Na van Dijk kom ik niet op een speler die in de wereldtop speelt welke niet eerst in de ED heeft gedomineerd, iemand? (van Roon is geen wereldtop).

Dortmund heeft zoveel jaar geleden een ommekeer van jewelste gemaakt. Ze waren zo goed als failliet. Investeren in de jeugd en slimme aankopen gedaan. Een delegatie heeft destijds ook op de toekomst gekeken. Zij zagen dat Ajax ook veel jonge spelers oppikten uit België en Scandinavië. Alleen dortmund kan het nu groter aanpakken doordat ze veel meer geld hebben. Goed beleid, veel geld verdient in de competitie (televisie gelden), CL en spelers voor heeeeeel veel geld verkocht. Ajax heeft nu ook veel meer geld dan voorheen. Maar daar rommelt het nu op meerdere fronten. Als spelers als, Lang, Botman, de wit, niet of nauwelijks de kans krijgen en jarenlang op de bank zitten bij Ajax en elders de pannen van het dak spelen en Ajax prullaria gaat kopen voor veel geld, denk aan klaiber, marin , magallan, labyad, dan ebt dat door naar de lagere jeugd elftallen. Dus als je naar Dortmund kan op je 16,17 voor een half miljoen per jaar en je kijkt je ouders of je meisje aan dan ben je compleet loco als je niet gaat. Zeker als je ziet dat Ajax na het wegvallen van jonk, vink en consorten ,die een puik plan hadden met de jeugd waar vele talenten uit voor komen, uiteindelijk niet of nauwelijks worden gebruikt of goed begeleid dan staan de buitenlandse clubs met de geld buidel te zwaaien en weg zijn ze.
Tis toch een rommeltje bij Ajax. Onana verhaal, Haller niet inschrijven, Brobbey en rijkhoff en andere talenten niet binnenboord kunnen houden. Verkeerde investeringen van miljoenen. Talenten als bv Unuvar Hanssen compleet stil blijven staan.
Werkt toch allemaal door.

10 februari 2021 om 12:37

Volgens mij heb jij een heel verkeerd beeld. Als je de laatste 3 transferperiodes neemt zie je dat er misschien wel geen 1 club in Nederland is die zo weinig aankopen gedaan heeft als Ajax.
Ook zie je dat de jeugd juist gigantisch veel kansen krijgt. Zie dit jaar alleen al Gravenberch, Traore, Timber, Rensch en Brobbey. Alleen Lang had er wellicht meer kansen verdient. De daarnaast door jou genoemde De Wit was gewoon niet goed genoeg en Botman had gewoon de pech dat hij Blind en Martinez op zijn positie heeft staan. Het feit dat je in 2021 naast Klaiber met aankopen uit 2019 en zelfs 2018 komt zegt genoeg. Valt het met die verkeerde investeringen juist wel mee. Haller, Kudus, Antony, Klaassen zijn allemaal basisspeler mits fit. Gaat nu juist eindelijk goed. Paar aankopen puur voor de basis, de rest jeugd. En jij denkt dat Unuvar en Hansen stilstaan, maar die hebben heel veel blessures gehad, maar maken de laatste tijd juist hun minuten weer. Dat Onana wat stoms doet en iemand een fout gemaakt heeft met Haller maakt niet dat het en rommeltje is bij Ajax.

Voor mij persoonlijk baal ik er gewoon van dat een groot talent bij Ajax vertrekt. Ik vind dit ook een signaal naar Ajax toe. Hier kan je van leren. Als je een van de beste opleidingen ter wereld hebt moet je afvragen waarom zulke talenten toch wegwillen. Ik denk dat het ook gewoon te maken heeft met gezien worden en persoonlijke aandacht. Dat is ook wat Dortmund hier goed gedaan heeft. Een man naast Overmars die echt aandacht heeft voor de jeugd lijkt mij dan ook geen overbodige luxe.

10 februari 2021 om 13:54

Dat lijkt mij de taak van de hoofd jeugdopleiding in de vorm van Saïd Ouaali. Daarnaast is het de vraag of Ajax hier iets mee gaat doen, lijken zolang niet gespeeld kan worden bij de jeugd minder happig contracten rond te maken. Hebben ook geen gebruik gemaakt van optie met 15 al contract te geven zoals AZ, Utrecht, PSV en Feyenoord wel al doen. Wachten tot de spelers 16 zijn om ze een serieus jeugdcontract aan te bieden, zijn met deel van de 2005 groep in gesprek geweest al van wat ik hoorde (zouden ook rond zijn met minimaal 1, daarmee wachten ze tot 16 om te tekenen) en binnenkort worden nog paar spelers 16 die imo contract verdienen. Henry zal deze week 16 worden en komende weken nog Speksnijder (eind februari) en Vos (half maart) die 16 worden. Zou niet het risico gaan lopen met die 3 want zijn zeker spelers die tot en met Jong Ajax niet af hoeven te haken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren