Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doorgebroken Ajacied viel af bij PSV: ‘Ze hebben het verkeerd gezien’

Laatste update:

Devyne Rensch geldt als een van de grootste talenten van Ajax, maar de achttienjarige verdediger had nu ook bij PSV kunnen spelen. Rensch onthult in gesprek met Ajax TV dat hij op dertienjarige leeftijd werd afgewezen voor de jeugdopleiding van de Eindhovenaren en daarna wél werd aangenomen op Sportcomplex De Toekomst.

Rensch speelde tot zijn dertiende bij amateurclub VV Unicum uit zijn geboorteplaats Lelystad en wekte daar de belangstelling van de Nederlandse topclubs. "Om eerlijk te zijn liep ik eerst stage bij PSV", zegt Rensch enigszins beschaamd tegenover het clubkanaal van Ajax. "Daar was ik afgevallen. Ik mocht daarna vijf keer meetrainen bij Ajax en bij de tweede training zeiden ze al: 'We willen je hebben, je bent aangenomen.' Ze hebben het in Eindhoven wel verkeerd gezien, om het zo te zeggen", glimlacht de rechtsback annex centrumverdediger.

In de jeugdopleiding van Ajax kreeg Rensch last van hevige groeipijnen, die er zelfs voor zorgden dat hij even moest stoppen met voetbal. "Ik kreeg de hele tijd pijn, wat ik ook deed. Zo ben ik ook tweebenig geworden: ik kon niks meer met rechts, toen ging ik alles met links doen op het pleintje achter mijn huis. Toen heeft de trainer tegen mijn moeder gezegd: 'Devyne moet echt weer gaan voetballen, dit, dat.' Zo ben ik eigenlijk weer begonnen."

Sinds dit seizoen zit Rensch als benjamin bij de A-selectie van Ajax. "Met kracht merk ik soms wel dat ik de jongste ben", aldus de rechtsback, die inmiddels op tien officiële optredens voor de Amsterdammers staat. "En natuurlijk met de rondo. Altijd als we rondo spelen is het: de jongste erin. Dat weet ik nu al wel. Voor de rest na de training spullen opruimen, dat gaat ook automatisch al. De oude spelers helpen ons ook wel af en toe gelukkig, maar we zijn er zo aan gewend dat het gewoon normaal is."

Rensch leert veel van Daley Blind, die hij ziet als een voorbeeld. "Als ik kijk naar hem in de trainingen. Die passjes die hij geeft... hij heeft al gekeken, en dan passt hij tussen de linies, dat vind ik wel echt 'dik'. Hij durft ook wel een mannetje uit te spelen. Hij heeft een goede techniek en hij denkt wat verder dan de rest. Hij is ook wel slim, daarvan kan ik ook wel leren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja, zo blijken alle clubs weleens een speler te "missen". Blijven toch scouts en geen helderzienden.

16 februari 2021 om 19:50

Klopt, een speler kan ook zomaar binnen een jaar megastappen maken die een scout niet zou verwachten blijft dus altijd gissen. Wel echt een heel groot talent wat ik van de eerste wedstrijden heb gezien van hem. Echt wanbeleid om dan 5 miljoen uit te geven aan een Klaiber die er niet zo veel van kan.

16 februari 2021 om 20:20

Klaiber is ook helemaal niet gehaald voor de basis.
Puur als backup voor 4 miljoen, tegenwoordig een kleine transfersom voor Ajax en daar moeten we hem ook op beoordelen.

Natuurlijk is hij niet goed genoeg voor de basis. Alleen kwam hij omdat een van de backs verkocht werd, je met Mazaroui een speler hebt die al anderhalf jaar kwakkelt met blessures en er voor de rest voor de twee posities rechts achterin 3 jonge onervaren vraagtekens stonden met Schuurs, Timber en Rensch. Prima dat het in de eredivisie zo nu en kan om een wedstijd uit te spelen (volgens mij hebben Timber en Rensch nog nooit samen langere tijd in het elftal gestaan), maar je kan niet in de CL verschijnen met een 17 en 18 jarige verdediger naast elkaar zonder enige ervaring in het eerste (we moeten ook niet doen alsof dit normaal is bij Ajax of zo want dat hebben ze nog nooit gedaan, ik niet in gevallen van nood). Dat zou pas wanbeleid zijn geweest. Dan had iedereen verontwaardigd geroepen dat Ajax niets aan die situatie in de verdediging had gedaan.

16 februari 2021 om 20:53

De aankoop is inderdaad meer als overbrugging als dat men hem ziet als investering die in de toekomst wat moet gaan opleveren. Met Klaiber weet je dat je een rechtsback hebt die in de Eredivisie makkelijk stand houdt en het misschien alleen moeilijk heeft of uit de toon kan vallen tegen de topclubs. Gokken op Rensch en Timber terwijl je ook een zekerheidje kan aantrekken als overbrugging is dus helemaal niet onlogisch gezien de financiele slagkracht van Ajax. Had je een dure jongen gehaald dan zit je weer je eigen jeugd in de weg waar je wel vertrouwen in hebt maar niet al je geld op kan zetten direct.

16 februari 2021 om 23:05

Klaiber moet je wel breder zien. Je hebt nu 8 man voor 4 plekken in de verdediging. Mazraoui, Klaiber, Schuurs, Timber, Blind, Martinez, Tagliafico en Rensch. Op het middenveld heb je Alvarez, Klaassen, Gravenberch, Kudus, Ekkelenkamp en Labyad. En voorin heb je Anthony, Neres, Tadic, Idrissi en alleen in de spits is de positie driedubbel bezet met Haller, Brobbey en Traore.

We hebben de opvolger van mazraoui al binnen. Vind dit echt weer een prima speler uit de jeugdopleiding.
Weet iemand of er op linksback in de jeugd nog een parel zit

16 februari 2021 om 19:55

Salah-Edinne is een veelbelovende back met veel technische kwaliteiten die ook onderdeel was van het succesvolle Oranje u17. Is dit jaar wel lang geblesseerd geweest en er schijnen wat moeilijkheden te zijn omtrent de contract onderhandelingen. Mocht hij niet willen bijtekenen is Baas ook een aardig talent. Overigens zie ik Rensch uiteindelijk het liefst als centrale verdediger. Heeft op die positie ook de hele jeugdopleiding doorlopen en kan vanuit die positie iets extra's creã«ren met zijn dribbels van achteruit.

16 februari 2021 om 19:59

Ik hoop echt heel erg van wel Salah Edinne is een van de betere spelers van deze lichting in Nederland. Zonder zijn blessure had hij zeker al z'n debuut gemaakt, vind t echt een goede speler.

17 februari 2021 om 07:45

Op die plek,cv,is hij idd nig beter

16 februari 2021 om 20:00

@jopie123, goeie vraag. Ik heb gisterenavond naar het KKD-duel tussen Jong Ajax en FC Dordrecht gekeken (eindstand 1-2). Toen zag ik bij de thuisclub een heleboel doffe steentjes. Echter geen enkel blinkend of flonkerend pareltje. Maar misschien waren mijn brillenglazen beslagen?

16 februari 2021 om 22:20

Jong Ajax draait voor geen meter op het moment. Denk dat het lastig is als talent daar nu om je te onderscheiden want er lopen echt wel getalenteerde jongens tussen.

16 februari 2021 om 22:50

Dat kan natuurlijk zo omslaan, maar het is toch niet echt een heel goed teken. Dat het elftal niet zo goed draait dat is nog niet eens heel erg als er een paar spelers bij zitten die echt uitblinken. Maar van spelers als Unuivar en Hansen bijvoorbeeld verwacht je toch wel wat meer leuke dingen te zien.

16 februari 2021 om 23:03

Tuurlijk is het leuk als een speler het goed doet bij Jong. Maar zegt ook niet zo veel. Frenkie de Jong en Donny van de Beek zag je dat ze hrt goed deden (en ook in het eerste) maar bij andere spelers zoals Traoré wilt het in het 1ste niet echt lukken zoals bij Jong Ajax. Daarintegen heb je ook Onana, die echt stond te schutteren elke keer dat die speelde. Daar ben ik nog het meest van opgekeken. Het verschil tussen nu en zijn wedstrijden bij Jong Ajax. Niet normaal. Altijd lastig om te zeggen of een goede jeugdspeler de stap naar de senioren kan maken. Maar dat er talent loopt, dat is 1 ding wat zeker is

16 februari 2021 om 20:01

Bij Jong Ajax momenteel 2 potentiele linksbacks voor Ajax 1 namelijk Baas en Salah-Eddine. Baas stond nooit bekend als een 'toptalent' maar maakt sterkte indruk laatste maanden. Salah-Eddine stond jaren bekend als de toekomstig linksback van het eerste. Problemen zijn echter dat hij dit jaar weinig heeft gespeeld door zware blessure en nog niet bij heeft getekend (loopt in de zomer af). In jeugd zit verder in O17 met Prince Aning een veelbelovende linksback.

Zo gaat het al jaren man, hier lukt het niet en daar weer wel. Elke omgeving is anders soms is t moeilijk en soms is t een frisse start. Het zijn ook past echt kids dan he, echt niet zo makkelijk om het dan allemaal goed te zien. Desalniettemin zij ik deze zomer ook dat ik nog blijer was mt het verlengen van Rensch dan de rest van de meute want het is echt een hele getalenteerde speler met erg veel potentieel.

Wat een een kansloze journalistiek weer. Is 6 jaar geleden afgewezen ofzo.. Misschien heeft ie zich bij ajax zo ontwikkeld. Of misschien had hij zich bij PSV helemaal niet zo ontwikkeld. En andersom zijn er ook voorbeelden. Met bv. Bergwijn

16 februari 2021 om 20:06

Bergwijn is helemaal geen goed voorbeeld. Die ging namelijk helemaal niet weg omdat hij niet goed genoeg bevonden werd

16 februari 2021 om 20:12

Journalistiek? VZ is geen journalistiek. Die kopiëren en plakken alles van andere websites en dit is dan een filmpje van Ajax TV met Rensch waarin hij dit oa zelf vertelt. Wat VZ weer overtypt

16 februari 2021 om 20:14

Bergwijn is idd en verkeerd voorbeeld maar ben Gullit, die niet goed genoeg was voor ajax. Volgens mij heeft hij het toch aardig gedaan.

16 februari 2021 om 22:21

Gullit kon toch wel naar Ajax maar koos voor Haarlem omdat die trainer vriendjes was met zn pa ofzo?

Het is toch nog helemaal niet zeker dat PSV het verkeerd gezien heeft. Die jongen doet net een paar wedstrijden mee. Zeg niet dat hij niet door gaat breken of iets dergelijks maar vind het te vroeg om zo’n uitspraken te doen.

17 februari 2021 om 07:44

Of hij nou doorbreekt of niet, gezien de glimlach is het toch ook gewoon grappig bedoeld in plaats van dit bloed serieus te nemen. Er is zelfs nu nog niks van te zeggen of deze jongen door gaat breken.

Laat het eerst maar eens zien over langere periode als vaste rechtsback van Ajax. En dan roepen dat ze het verkeerd gezien hebben. Erg vroeg nog dit soort uitspraken...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren