Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doorbraak in gesprekken: Atlético neemt Memphis definitief over van Barça

Laatste update:

Atlético Madrid is dicht bij het aantrekken van Memphis Depay, zo meldt Fabrizio Romano. Volgens de transfermarktexpert nemen de Madrilenen de Oranje-international definitief over van Barcelona voor een bedrag van circa drie miljoen euro. Memphis zelf was volgens Mundo Deportivo al persoonlijk akkoord met Atlético over een contract tot medio 2025.

De Oranje-international kende tot nu toe een lastig seizoen in Catalonië. Barcelona haalde topspits Robert Lewandowski in de zomer op bij Bayern München, waardoor Memphis het merendeel van de wedstrijden op de bank zat. Tijdens het Nations League-duel tussen Polen en Nederland op 22 september moest de aanvaller vroeg in de tweede helft naar de kant vanwege een bovenbeenblessure, die hem tot de tweede groepsfasewedstrijd van het WK aan de kant hield. Daardoor kwam Memphis dit seizoen niet verder dan 206 minuten in het Barcelona-shirt.

Bij Atlético zal de Nederlandser concurrentie ondervinden van onder meer Antoine Griezmann, Álvaro Morata en Ángel Correa. Félix speelde begin januari nog naast Griezmann in de verloren wedstrijd tegen Barcelona (0-1). In Madrid krijgt Memphis te maken met de Argentijnse oefenmeester Diego Simeone, die vaak twee spitsen opstelt.

Na zijn doorbraak bij PSV beproefde Memphis zijn geluk bij Manchester United, waarna hij via Olympique Lyon in de zomer van 2021 transfervrij belandde bij Barcelona. Onder toenmalig trainer Ronald Koeman kon de rechtspoot rekenen op veel speelminuten in Spotify Camp Nou, maar na het vertrek van de Nederlandse oefenmeester en de komst van Xavi veranderde dat perspectief op speeltijd volledig. In totaal speelde Memphis 42 wedstrijden voor Barcelona, waarin hij goed was voor veertien doelpunten en twee assists. De in Moordrecht geboren aanvaller zal zijn jacht op de titel 'topscorer aller tijden van Oranje' dus gaan voortzetten als speler van Atlético.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie transfer. Past goed bij ‘m!

Ik hoop echt dat hij er 25 in legt en 20 assists geeft en dan tegen barca de winnende goal maakt met atletico

18 januari 2023 om 17:19

Gewoon een hele matige speler die je als Team niet verder helpt, teveel met zichzelf bezig.

18 januari 2023 om 17:21

Dat is het hem juist, volgens mij doet hij dit alleen bij Oranje, maar bij Barça juist niet.

18 januari 2023 om 17:35

Hij is juist met team bezig, waarom papagaaien mensen dit maar steeds weer. Luister maar eens naar trainers en ploeggenoten van hem, die zijn altijd positief en roemen zijn professionaliteit.

18 januari 2023 om 17:45

Bij Oranje misschien door de matige selectie die er een tijdje was. Bij Barca hoor je helemaal niemand zijn professionaliteit roemen hoor. In het veld niet altijd een teamspeler

18 januari 2023 om 21:25

Duidelijk dat jij je nieuws van la liga alleen meekrijgt vanuit VZ. Bij Barça wordt juist ijn professionaliteit geroemd én ligt hij lekker in de groep. Het publiek heeft ook medelijden met hem, al willen ze hem niet in de basis zien staan. Hij is gewoon niet snel genoeg voor dit spel. Hij is een andere type speler.

18 januari 2023 om 17:35

Ik hoop ook elk jaar weer dat er een scout voor mij langs de lijn staat. Gebeurt nooit helaas.

18 januari 2023 om 17:40

@viezefreddy, ik hoop het ook, als Barcelona maar kampioen wordt, dan mag hij er zoveel malen als hij wilt.

18 januari 2023 om 17:40

Alweer? XD Suarez had ook wel een mooi aandeel in het kampioenschap van Atletico toen. Wat overigens prachtig was.

18 januari 2023 om 17:55

Suarez is dan ook 5 klasse beter dan deze gozer.

18 januari 2023 om 18:01

Vergeet David Villa niet! Die was ook erg belangrijk toen Atletico in 2014 kampioen werd

18 januari 2023 om 18:41

Ga maar verder dromen!

Wel jammer dat Barca verkoopt aan een concurrent, als opvolger zou ik van de zomer proberen om Moukoko transervrij op de pikken bij Dortmund

18 januari 2023 om 17:52

Een Depay verkopen aan een concurrent is niet zo dom hoor. Depay is geen topspeler en Atletico gaat er niet op vooruit. Voor Depay is het nu zaak te laten zien dat het een redelijke speler is of kan zijn anders speelt hoi zo weer in Nederland 😉
Ik denk niet dat Depay gaat slagen bij zijn nieuwe broodheer

18 januari 2023 om 18:59

Felix is weg en die was echt beroerd bij Atletico en Memphis vind ik wel een stuk beter dan hem. Dus ze gaan er wel degelijk op vooruit. Minder zijn dan Felix kan haast niet.

3 miljoen eurotjes maar? Zou toch veel meer interesse voor moeten zijn? Topscorer van Nederland nota bene

18 januari 2023 om 17:25

Ik ben zo blij dat gala hem niet heeft niet gehaald.

18 januari 2023 om 17:36

Als je een Nederlands international wil hebben is Bergwijn nog wel beschikbaar.

18 januari 2023 om 17:36

Vreemd, Memphis zou die uitgerangeerde vedette competitie helemaal aan gort schieten mijns inziens.

18 januari 2023 om 18:30

Nouja wel concurrentie van Icardi en Mertens he

18 januari 2023 om 18:32

Dan haalt ajax em toch lekker. Schiet er in de eredivisie vast ook wel 20+ in.

18 januari 2023 om 18:50

Hahahaha Depay heeft meer in zijn teen dan die hele elftal van Gala heeft. Je zou moeten huilen van blijdschap als hij was gekome😂

18 januari 2023 om 19:26

Je hoeft niet te overdrijven, ja memphis zou een prima speler zijn voor Galatasaray Hij heeft het lange tijd bij een team dat hetzelfde niveau heeft als Galatasaray laten zien, maar om te zeggen dan hij beter is dan het hele team? Icardi en Mertens doen helemaal niet onder voor hem en zijn misschien zelfs beter.

18 januari 2023 om 20:38

@ua-kral een spitsen duo van Depay en Icardi is om te watertanden hoor

Dit lijkt me een mooie move voor alle partijen! Barcelona maakt nog een beetje winst op een gratis speler die toch niets meer toe zou voegen, Memphis gaat meer spelen en kan voor Atletico denk ik goed van waarde zijn. Ben benieuwd naar hoe hij gaat presteren.

Prima voor Memphis en hopelijk gaat die ook meer spelen bij Atletico. Ik denk dat hij daar gewoon beter past omdat Simeone’s spel juist meer kracht vereist. Daarom viel Felix zo tegen. Wel maar 3 miljoen voor Barcelona. Had toch wel wat meer verwacht. Aan de andere kant is het ook wel weer zo dat zijn contract deze zomer afliep. Dus veel keuze hadden ze niet als ze nog wat geld wouden overhouden voor hem.

18 januari 2023 om 17:34

Vergeet ook niet dat hij totaal geen wedstrijdritme heeft. Ik denk echt dat het 3/4 wedstrijden zal duren eer hij weer een beetje meekan. Ik denk dat dat ook wel een rol zal hebben gespeeld voor de transfersom. Bovendien verschil ik toch wel van mening of hij echt in het spel van Atletico past. De Depay van PSV misschien wel. Dat was echt een sterke buitenspeler waar je in theorie prima mee kon counteren. De spitsversie vind ik toch maar matig voor de top. Het is allemaal te opportunistisch, en Atletico scoort al zo moeizaam dit seizoen. Ik weet niet of hij en Griezmann als duo echt zal werken.

18 januari 2023 om 17:35

Sorry maar daarom viel Felix zo tegen? Dat is echt totaal niet waar. Denk je dat je bij Chelsea dan geen kracht nodig hebt in de Premier League?

18 januari 2023 om 17:59

Felix past totaal niet bij Atletico. Dat is na 3,5 jaar zeker wel duidelijk. Zeker onder Simeone’s voetbal.

Topdeal als dit bericht klopt. In de zomer mocht hij nog transfervrij naar Juve vertrekken. Heel knap dat hij nu toch nog wat opbrengt, en ook een beetje payback richting Atletico, al is het maar de vraag of ze echt wakker zullen liggen van drie miljoen haha.

Voor 3 miljoen? Nou dan hoef je ook niet zo te blazen. Gewoon erg matig de afgelopen jaren en veel in het nieuws met randzaken.

18 januari 2023 om 17:48

Welke randzaken? Zijn hoed ?

18 januari 2023 om 17:54

Wat een reactie Memphis gedraagt zich altijd als een prof, maar iedereen zit te zeiken op wat hij doet, als hij het leuk vind om te rappen laat hem doen.. of wij allemaal geen hobby’s hebben naast onze normale werk. Hij heeft vorige jaar echt niet slecht gedaan

19 januari 2023 om 09:33

Welke randzaken dan Jordy? Graag reactie aub

Ik twijfel echt of jij het daar gaat redden. Hij speelt wel bij mooie klassieke clubs en dat maakt sowieso een mooie carrière! Hopelijk gaat hij veel spelen met het oog op Oranje.

Zijn zaakwaarnemer zei, hij gaat niet weg, Xavi zei hij mag niet weg ... 3 dagen later gaat hij weg 😂 had nooit bij Barca gekomen zonder Koeman.

18 januari 2023 om 18:58

Kan je wel lachen. Hij was wel hele belangrijk voor Barca onder Koeman...

Dat iemand ook maar denkt dat hij het hier goed gaat doen is niet helemaal lekker. Het was al niet veel meer maar na zijn blessure raakt die geen pepernoot meer. Hij mag God op zijn blote handen bedanken dat Atletico hem wil hebben

Depay naar Atletico vind ik wel een interessante transfer. Zal daar wat meer minuten maken. Maar echt een basis plaats afdwingen gaat niet zo makkelijk. Wens hem veel succes.

weer een club waar je op de bank gaat zitten,wat is t toch met deze net niet topper.ga gewoon terug naar lyon



Leuke stap voor Depay zie hem daar wel slagen was voor Barca ook belangrijk werd zelfs met Messi vergeleken daar, krijgt nu onder Xavi weinig kans, omdat die liever een Ferran en Spanjaarden opstelt ook wegens de komst van Lewan helaas. Snap niet waarom mensen hier zo kleinerend over hem praten hier. Laten we eerlijk wezen, hij krijgt nu geen eerlijk kans ze proberen hem zelfs weg te jagen,

Leuke bankspeler voor dat geld.

Ik hoop voor Memphis en voor ons (want: Oranje) dat hij slaagt bij Atletico, maar ik heb er een hard hoofd in. Hij had beter gewoon transfervrij ergens in de subtop kunnen tekenen aankomende zomer

Dat wordt weer bankzitten met memphis bij atletico?

Nice!! Ala Lyon kan hij weer de man zijn....., met Griezman

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren