Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Door AZ ontslagen Pascal Jansen gesignaleerd in de Johan Cruijff ArenA

Laatste update:

Pascal Jansen zat afgelopen weekend op de tribune in de Johan Cruijff ArenA. Ajax nam het zondag op tegen RKC Waalwijk (4-1 winst) en deed dat onder toeziend oog van Jansen, die pas werd ontslagen bij AZ. De aanwezigheid van Jansen wordt bevestigd door het Noordhollands Dagblad.

Op het X-account van KlerryHunstra duikt een foto van Jansen in de Johan Cruijff ArenA op. De vijftigjarige oefenmeester werd gespot met een ‘Peaky Blinders-achtige' pet op zijn hoofd.

“Hij is in zijn eerste vrije weekend naar de ArenA gegaan, dat is toch wel grappig”, wordt door AZ-watcher Theo Brinkman onthuld in de podcast. “Hij woont in Almere dus dat is lekker dichtbij.”

“Hij moet de contacten nu natuurlijk weer een beetje gaan warmhouden”, klinkt het vervolgens in de podcast. “Ik denk dat hij er in het wereldje wel goed op staat. Hij is met zijn kennis een aanwinst voor iedere voetbalorganisatie.”

Toch werd Jansen vorige week woensdag ontslagen door technisch directeur Max Huiberts. De trainer werd verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten. De club was bang dat plek vier in gevaar zou komen als er geen actie werd ondernomen.

Het ontslag werd door voetbalminnend Nederland met verbazing waargenomen. Johan Derksen zei bij Vandaag Inside dat AZ hem een nieuw contract had moeten geven, in plaats van hem de deur te wijzen.

AZ schoof Maarten Martens door als hoofdtrainer van de club uit Alkmaar. In zijn eerste wedstrijd aan het roer wist hij niet voor het gewenste schokeffect te zorgen. AZ speelde zaterdagavond met 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Van de brom zat ook op de tribune bij twente tegen az. Is daar ook geen trainer geworden. Pascal zit er gewoon met zijn zoontje die misschien fan is van ajax.

24 januari 2024 om 17:47

Van de brom is trainer van AZ geweest dus misschien wat makkelijker te linken 😉 on: zie Jansen liever niet komen. Als ik AZ supporters moet geloven zijn die enorm blij dat hij ein-de-lijk ontslagen is. Dan ben je ook niet de juiste voor Ajax lijkt me.

25 januari 2024 om 06:59

Hafcahaas.
Heb een dubbel gevoel. Het voelt voor mij dat Janssen 3 jaar lang het maximale uit de selectie heeft gehaald en ik had ‘m in de zomer al hoog op mijn lijstje van trainers die het konden overnemen. In de wedstrijden tegen Ajax kwam AZ onder zijn leiding ook altijd goed voor de dag. Ook de andere. Wedstrijden die ik zag waren tot dit jaar altijd goed.

Maar de opluchting bij alle AZ fans en de afkeer die ze tegen hem hebben zet me toch aan het denken. Als je iedere wedstrijd ziet, een trainer haalt prima resultaten en staat de media altijd netjes te woord maar je bent toch zó blij dat hij weg is dan moet er toch wel iets heel slecht aan hem zijn.

25 januari 2024 om 12:56

Hij heeft ook gewoon het maximale uit zijn selectie gehaald en AZ-supporters zijn een beetje verwend.

Je hebt een selectie met spelers als Martins Indi en Dani de Wit, dan mag je al enorm blij zijn als je verzorgd voetbal kan spelen. Verder worden jaarlijks de beste spelers verkocht en vervangen door spelers uit de jeugd, KKD of onderkant Eredivisie.

Als je dan sprankelend aanvallend voetbal verwacht, heb je het gewoon hoog in de bol. Met het budget en de selectie van Ajax is Janssen gewoon een topcoach.

25 januari 2024 om 13:20

Er is uiteindelijk maar één man die De Wit en BMI principieel bleef opstellen he? Alle AZers schreeuwden om Penetra of, nog beter, Goes achterin, maar dat kon allemaal niet van Jansen. Idem met De Wit. Mihailovic is nu met 6 potjes in de basis weer vertrokken en Mijnans mocht altijd op 8 beginnen, allemaal zodat De Wit maar mocht starten aan de wedstrijd. Genoeg andere opties dus. Dat die namen in je selectie zitten kan Jansen niks aan doen, dat je ze week in week uit steevast opstelt wel. En dan maak je er één nog aanvoerder ook...

25 januari 2024 om 14:45

Dan zal nu moeten blijken of de nieuwe trainer wel andere spelers op gaat stellen. En áls er andere opgesteld worden of die AZ daadwerkelijk beter laten voetballen en dezelfde of betere resultaten halen.
Als ik kijk naar de selectie, de resultaten en naar de 10 live wedstrijden die ik ongeveer ieder jaar van AZ zie denk ik dat hij het prima heeft gedaan.
Maar als mensen die iedere wedstrijd kijken zeggen dat ik het mis heb dan ben ik voor benieuwd naar de resultaten en het spel onder de nieuwe coach.

Vind hem eerlijk gezegd wel bij ajax passen en denk nog niet eens dat hij het zo slecht zou doen. Vind zijn ontslag bij AZ wel te makkelijk trouwens.

24 januari 2024 om 13:47

Veel te licht voor Ajax. Heb Az supporters alleen maar zien zeiken over zn presteren en veldspel, ook toen de uitslagen nog goed waren, dus die hoef ik niet zo graag bij Ajax te zien.

24 januari 2024 om 13:48

AZ supporters hebben het te hoog in de bol

24 januari 2024 om 13:57

@masterbry, en Ajacieden zijn makkelijk en hechten geen waarde aan dingen als veldspel?

24 januari 2024 om 15:13

@YouriCFC dat zeker niet.

Ik hoef Jansen ook niet bij Ajax te zien, een coach van AZ wordt ontslagen en zou dan bijvoorbeeld naar Ajax gaan. Dan zou AZ hem echt een enorme gunst hebben gedaan.

24 januari 2024 om 15:13

@masterbry kansloze dooddoener. De selectie is beter dan elke club buiten de top 3 en minimaal gelijkwaardig aan Twente. Waarom mogen we geen normale resultaten met leuk voetbal verwachten?

24 januari 2024 om 15:52

Ik gun het hem wel, zeker met een selectie die niet ieder jaar elke fatsoenlijke speler verliest waarvan ook verwacht wordt ieder jaar in de top 4 te eindigen

24 januari 2024 om 16:32

Dan moet hij niet naar Ajax gaan, daar vertrekt, op berghuis na, werkelijk waar iedere speler die langer dan 1,5 seizoen basisspeler is.

24 januari 2024 om 16:43

Inderdaad, wij hebben het te hoog in onze bol! Veel plezier met ajax voetbal onder Pascal!

24 januari 2024 om 17:08

Dat is een feit. Hoog in de bol, grote broek en Calimero-gedrag.

24 januari 2024 om 17:24

@leeuw58, als je het hebt over AZ fans vindt ik dit een onnodige provocatie, ook is het geen feit het is je mening. Opnieuw: de selectie is beter dan elke club buiten de top 3 en minimaal gelijkwaardig aan Twente, waarom hebben we een te grote broek aan als we verwachten te winnen van NEC, Excelsior, Utrecht, Quick Boys, HHC, Mostar, Legia etc.? Kijk je weleens wedstrijden van AZ?

24 januari 2024 om 17:49

Tuurlijk niet Kid ink. mensen zoals leeuw en masterbry komen gewoon om grappig te doen en te provoceren. Daadwerkelijk inhoudelijk reageren op basis van kennis gebeurd niet.

25 januari 2024 om 07:56

AZ supporters hebben het dit jaar over het spel, voorgaande jaren was dit volgens mij niet echt een issue? Overigens is het "te licht" bevinden altijd discutabel, waarom was Ten Hag dan niet te licht? Hij kwam nota bene nog van een kleinere club en heeft Ajax naar zeer grote hoogte gebracht mede mogelijk gemaakt door een geweldige selectie..

25 januari 2024 om 09:21

Hij is te licht voor Ajax maar heeft eerder dit seizoen met een veel mindere ploeg gewonnen van Ajax. Lees jij zelf wel wat je schrijft?

25 januari 2024 om 12:30

Kali, Ten Hag is toch niet ontslagen bij Utrecht? Die verdiende een stap omhoog. Totaal niet te vergelijken met iemand die wordt ontslagen bij een kleinere club dan Ajax maar daarna wel gelinkt wordt aan Ajax?

24 januari 2024 om 14:13

Betreft de resultaten wel, maar als ik de AZ-supporters hoor, is het spel niet om over naar huis te schrijven. Nou vond ik AZ vorig seizoen niet eens zo onaantrekkelijk spelen. Verder denk ik ook wel dat Janssen de pech had dat het op de transfermarkt niet lekker ging en dat het bestuur dacht dat je het met een Van Brederode ook wel redt. Ik denk niet dat Janssen per se een bovengemiddelde coach is, maar ik denk ook niet dat hij er helemaal niets van kan.

24 januari 2024 om 15:59

Ja dat is het dus toch.
Elke jaar je beste spelers verkopen en minder dan middelmaat terug halen.
Zie alleen maar van Karlson naar van Bommel scheelt gewoon 3 klasse.

Ik denk dat AZ blij mocht zijn met Jansen zeurde niet naar buiten toe en staat gewoon in de top 4.

24 januari 2024 om 19:38

Ben ik met je eens. De trainer is net zo goed als zijn spelersgroep, dus als Ajax die hem schenkt dan is hij weer een goede trainer.
Zet een goede staf naast hem en een goede organisatie achter hem, dan kan het best wat worden als er van de zomer door geselecteerd gaat worden .

25 januari 2024 om 10:05

Ook goede trainers worden weleens ontslagen.
Ik vind het geen gekke optie. Ik dacht dat hij niet haalbaar zou zijn omdat hij nog vastlag bij Az. Nu is het toch wel een van de opties. Wanneer je een nederlandse trainer wil zou mijn voorkeurs volgorde zijn Ten Hag, Bosz, Slot en dan Janssen of Dave Vos.

Als buitenlandse trainer was ik erg benieuwd naar Gallardo, maar die is naar de zandbak gegaan. Je kunt naar een knutsen kijken, maar moet zeggen ik zou Janssen geen gek idee vinden. Heeft in ieder geval altijd naar behoren gepresteerd

25 januari 2024 om 13:18

Hij past net zo goed bij Ajax als Steijn. Vooral doen dus!

25 januari 2024 om 16:28

Ik sluit me hierbij aan, als AZ supporter zie ik Jansen dolgraag bij Ajax

Huiberts dacht, ik ontsla hem dat leidt het publiek af en kan ik voorlopig blijven zitten
Zoveel onkunde heb ik nog nooit meegemaakt
Of
OF Jansen heeft met een club gesproken en dan worden ze boos in Alkmaar

24 januari 2024 om 14:22

Zoveel onkunde? AZ is er inmiddels gewoon achter dat het plafond van het beleid dat gevoerd is bereikt is. Vanaf dat moment zie je dan ook golfbewegingen in de prestaties over de seizoenen. Dat is geen schande, maar ze zullen iets moeten verzinnen als ze weer door willen groeien.

Dat is sowieso best lastig, aangezien FC Twente ook met het seizoen gezonder wordt. AZ heeft het nog beter voor elkaar, maar FC Twente heeft een hogere begroting, hogere omzet betreft het stadion, een grotere achterban en qua ligging ook geen directe connectie met de topclubs. AZ zal dus wel ergens iets moeten vinden, bijvoorbeeld door het stadion uit te breiden en die plekken ook gevuld krijgen.

Aanhaken bij Ajax, PSV en Feyenoord is gewoon niet mogelijk als je de begrotingen naast elkaar legt. Dat lukt als die ploegen in moeilijke tijden verkeren, maar niet als ze alle drie wel aardig draaien. Ik denk ook niet dat ze bij AZ iets verkeerd doen. Nu komt alleen de echte uitdaging. Je hebt een fundament gebouwd en daar alles uitgehaald, maar hoe nu verder?

24 januari 2024 om 14:35

Precies AZ is de 4e/5e club van Nederland en ze staan 4e. Daarbij hebben ze vorig seizoen hun 3 beste spelers verkocht. Ik ben geen fan van Pascal Jansen echter zie ik ook niet echte droomkandidaten rondlopen in Nederland. Peter Bosz zit al bij de koploper.

24 januari 2024 om 15:03

Of Janssen presteerde gewoon slecht met voor Eredivisie begrippen goed materiaal? Uitslagen tegen oa Quick Boys, HHC, Excelsior, NEC, Heracles, Legia, Mostar etc waren gewoon niet acceptabel en het voetbal lijkt gewoon nergens op. Pavlidis kan in zijn eentje een hoop verbloemen maar niet voor eeuwig

24 januari 2024 om 16:49

Maar wat zijn dan precies de verwachtingen van AZ supporters met deze selectie? oprecht benieuwd.

24 januari 2024 om 16:54

De verwachtingen zijn in een poule met Mostar en Legia overwinteren in Europa, binnen 90 minuten winnen van oa Quick Boys en HHC in de beker en in de Eredivisie winnen van oa Utrecht, NEC, Excelsior en Heracles en dat gepaard met leuk voetbal. Onder Janssen zit er 0 initiatief of idee in, het is wachten op bevliegingen van Pavlidis, dat is letterlijk de tactiek van AZ. Verder is het eindeloos breien met de bal, afwachten en achteruit leunen.

24 januari 2024 om 18:24

Te hoge verwachtingen dus. Ajax wordt zelfs uitgeschakeld door amateurs, PSV wint ook niet van Utrecht en Feyenoord niet van NEC.

Ik denk dat AZ al weet dat hij in gesprek is met Ajax over volgend seizoen. Daarom is hij nu (toch wel verrassend) ontslagen, omdat ze a) gesprekken met Ajax niet dulden en b) er dan belangenverstrengeling loert met het oog op plek 3.

24 januari 2024 om 13:54

Slot werd ook zonder pardon op straat gezet toen die met feyenoord aan het praten was.

24 januari 2024 om 13:54

Dat kon helemaal niet want Pascal Jansen had een contract tot de zomer van 2025. Is in maart 2023 nog bevestigd door AZ zelf op Twitter.

24 januari 2024 om 14:19

@speedyafc: Spelers hebben aan de lopende band gesprekken of zelfs een compleet akkoord voordat ze contractloos zijn of van hun huidige club toestemming krijgen om te praten. Waarom zou dat bij trainers anders zijn?

24 januari 2024 om 18:28

SpeedyAFC… begrijp ik uit jouw reactie dat jij denkt dat een trainer pas naar een andere club overstapt als zijn contract volledig is afgerond…? Laat staan ‘kletsen’…?

24 januari 2024 om 22:41

Nee dat zeg ik niet. Ajax weet donders goed dat er bij AZ veel wrevel zit richting Ajax.
Dan Pascal Janssen losweken achter de rug van AZ om zou het onmogelijk maken om daarna nog overeenstemming met AZ te bereiken.

alsjeblieft niet. als deze onverzorgde man coach word van ajax... dan ben ik oprecht verdrietig. hij is echt neit het uithangboord voor ajax. als fan mag ie altijd komen kijken

Als Van 't Schip het niet ziet zitten door te gaan, dan blijven er weinig goede opties over als je het mij vraagt... Deze Jansen was in eerste instantie misschien nog een beetje groen achter zijn oren, maar verdient wel credits voor zijn prestaties met AZ. En, dat het dit seizoen minder is gegaan, lag voor een groot deel ook aan de belabberde kwaliteit van de AZ selectie. Zet hem neer voor een gretige en meer talentvolle groep, en hij moet er toch wel wat van kunnen maken, dunkt me. Liever Jansen dan iemand als - met alle respect - Frank de Boer... Die werd weliswaar vaak kampioen, maar het vertoonde spel was niet per se om aan te gluren. Bovendien is Ajax geen club om je eigen carrière weer nieuw leven in te blazen, dat doet ie maar lekker in België of zo! ;-)

24 januari 2024 om 14:18

Er zijn straks heel veel opties. Elk jaar zo richting het einde van het seizoen begint de trainers carrousel. Er zullen straks genoeg goede trainers op zoek zijn naar een nieuwe baan.

Stel dat Ten hag het einde van het seizoen niet haalt, zie hem echt graag terug komen bij Ajax.

24 januari 2024 om 14:25

Heb je AZ zien spelen? De resultaten waren goed, maar het spel onder Janssen is nou niet bepaald leuk voor de ogen.

24 januari 2024 om 15:42

Nou ja, dat is al een hele verbetering voor Ajax ten opzichte van de laatste anderhalf jaar, waarin zowel de resultaten niet goed zijn en het spel niet om aan te zien is. Dus heel vreemd is het niet dat er ook aan Jansen gedacht zal worden.

24 januari 2024 om 15:06

Ik vraag me echt af hoeveel mensen daadwerkelijk wedstrijden van AZ kijken. Ik kijk elke wedstrijd en ik kan me oprecht niet de laatste half degelijke wedstrijd van onze kant herinneren.

Pascal Jansen is welkom op de tribune, maar hou die man alsjeblieft uit de buurt van de dug-out en kleedkamer. Qua puntengemiddelde doet hij het weliswaar niet slechter dan Slot in zijn AZ-periode, maar het voetbal is écht niet om aan te gluren. Ajax moet juist op zoek naar iemand die niet alleen resultaat haalt, maar ook mooi voetbal wil spelen. Anders kun je net zo goed Mourinho benaderen.

Dat heeft ie natuurlijk ook bewust gedaan he. Je weet dat deze verhalen nu komen en hij weet ook dat Ajax een nieuwe trainer zoekt. Nou loop maar lekker door. Aub nooit aan beginnen. Niet voor de makkelijke weg kiezsen.

De nieuwe AD heeft ook een AZ-verleden, dus de link is snel gemaakt. Of dit een trainer voor Ajax is , dat weet ik niet ik heb AZ onder hem niet zien voetballen.

Nee doe maar niet, goede vent hoor, maar word niet echt blij van het veldspel van AZ. Zou het weer heel typerend vinden om Jansen aan te stellen.

Aangezien iedereen het ontslag van Jansen zo onverklaarbaar en belachelijk vindt, zullen ze allemaal wel warm worden dat ie op deze manier met Ajax in verband gebracht wordt.

Is toch een toptrainer die alles uit de groep haalt, spelers beter maakt, goede resultaten boekt, aantrekkelijk voetbal speelt en een tactisch meester is?

Clubs sla je slag, heeft bij zijn eerste club boven verwachting gespresteerd en is klaar voor een volgende stap.

24 januari 2024 om 16:42

Dit heb ik nog nergens gelezen, volgensmij verzin je een aantal dingen. Ik heb al verschillende keren gelezen dat het raar is dat hij ontslagen wordt omdat hij prima resultaten boekt en op een plek op de ranglijst staat, waar hij hoort te staan met deze selectie. Niemand zegt dat het een toptrainer is en goede resultaten boekt. Lees ook nergens over aantrekkelijk voetbal, maar het is een beetje makkelijk om na een paar mindere resultaten hem de laan uit te sturen.

Als hij niet alles uit de selectie kan halen en spelers niet beter maakt had je dat ook ten tijde van de vorige contractonderhandelingen kunnen zien.

Ik weet niet precies wat de reden van zijn ontslag is, maar slechte resultaten als reden is gewoon onzin.

24 januari 2024 om 20:42

Ja Chuck ik schrijf een cynisch stukje, ik weet niet of je het doorhad. Dus wat ik daarin over Jansen vertel is verzonnen.

Maar goed, net als jan en alleman (die niet nauw betrokken zijn bij AZ) verwijs je naar ranglijst. En dat het prima is waar AZ thuishoort.
Ik kan leven met een 4de plaats als Ajax, PSV en Feyenoord allen goed presteren. Maar AZ geeft een goede seizoensstart (qua resultaten) met slecht spel en een negatieve spelopvatting tegen kleinere clubs in de afgelopen 4 maanden gewoon weg. Waar zelfs Ajax (die hebben 18e gestaan) hard aan het inlopen is.
Daarnaast is AZ uitgeschakeld in Europa, en kun je naar de resultaten in de beker kijken hoe lekker het daar gaat.

Jansen heeft een tijd kunnen teren op wat Slot heeft neergezet, maar het is vanaf zijn aanstelling steeds minder geworden. Nergens is groei vertoond, dus zijn ontslag is in mijn ogen (en een groot deel van AZ supporters) 'long overdue'.
Ik ben zelfs verrast dat hij ontslagen is, want de directie heeft hem veel te lang hand boven het hoofd gehouden.
Een dozijn aan trainers had kunnen bereiken, wat Jansen in de afgelopen jaren heeft neergezet.

Ik ben blij dat hij nu de laan is uitgestuurd, waar je op een positie staat dat AZ nog zicht heeft op een derde plaats en het nog niet een verloren seizoen is. Want daar ging het wederom naar toe.

Ajax moet helemaal niet beginnen met Pascal Jansen. Speelt altijd oersaai voetbal met AZ. Daar hoorde je elke AZ fan ook al over klagen. Daarnaast kon die ook slecht tegen kritiek en blijft hij de hele tijd vasthouden aan dezelfde spelers bij Az...

Tja, niet heel gek dat zijn naam valt. Ook niet heel gek dat ook een hele boel mensen hun bedenkingen wel hebben bij Pascal Jansen. Leek bij AZ wel prima instaat te werken met het materiaal wat hij tot zijn beschikking kreeg. Maar gaat hij dan de man zijn die Ajax gaat opbouwen? Daar twijfel ik heel sterk aan. Aan de andere kant vind ik Jansen een heel wat beter profiel hebben dan Steijn en Schreuder. Maar goed, ook dat waren eigenlijk al keuzes vanuit ''naja er is niks beters beschikbaar''. En eigenlijk is een keuze voor Pascal Jansen nog steeds een keuze van ''ik zie niks beters rondlopen''.

Voorlopig maken we dit seizoen met Van 't Schip af. Ik denk dat Ajax weliswaar zal nadenken over nieuwe trainers maar tegelijk niet direct al een kaart wilt uitspelen. Als Van 't Schip het slecht doet in de tweede seizoenshelft wil je geen toezeggingen hebben gedaan. En Pascal Jansen aanstellen in februari terwijl in maart plots iemand als bijv. Ten Hag beschikbaar werd lijkt me ook zonde.

Mag van mij zo Ajax gaan trainen volgend jaar, heeft geweldig gepresteerd de afgelopen jaren bij AZ met heel goed en aantrekkelijk voetbal. Probleem is alleen dat dan de AZ kliek wel heel groot wordt bij Ajax

24 januari 2024 om 17:13

Aantrekkelijk voetbal? Wat was de laatste wedstrijd van AZ die je hebt gezien?

Ik ben niet zo negatief over Jansen dat ik hem principieel nooit bij Ajax zou willen zien. Wel lijkt het me goed als de beleidsbepalers zich afvragen of het Jansen is wat ze goed vinden aan Jansen, of toch de overblijfselen van Slot. Met andere woorden: is Pascal Jansen als voormalig assistent van Slot wat Alfred Schreuder als voormalig assistent van Ten Hag was? Zo ja, niet aan beginnen. Dit is allemaal trouwens irrelevant zolang Schip doet wat hij moet doen: blijven.

Zou Jansen daarom ontslagen zijn omdat hij in gesprek is met Ajax.

Is dit daadwerkelijk Jansen?
Ik zie het niet 1 2 3 aan deze foto....

Anderzijds:
Allemaal stel dat.....

Ajax haalt natuur Kroes vanuit Az
En Jansen is zeker geen prutser en hebben ervaring met elkaar....

Jongens als Ten Hag, Slot, Bosz, Koeman, liggen allemaal vast
Dan blijft er weinig meer over...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren