Domagoj Vida scoort opnieuw en leidt Besiktas naar top vier

Besiktas heeft donderdagavond geen fout gemaakt in de uitwedstrijd tegen Ankaragücü. De ploeg van trainer Sergen Yalçin won dankzij een doelpunt van Domagoj Vida met 0-1 bij de nummer twintig van de Süper Lig. Dankzij de overwinning neemt Besiktas de vierde plaats in beslag, met twee punten achterstand en een wedstrijd tegoed ten opzichte van koploper Alanyaspor.

Om in het spoor van Alanyaspor, Galatasaray en Fenerbahçe te blijven, had Besiktas eigenlijk een overwinning nodig op laagvlieger Ankaragücü. De opponent uit Ankara bezette voorafgaand aan het treffen de gedeelde laatste plaats in de Süper Lig, met negen punten uit de eerste twaalf wedstrijden. Besiktas had in de eerste helft met afstand het meeste balbezit (72 procent), maar had moeite om dit overwicht om te zetten in goede mogelijkheden.

Ankaragücü liet zich in de eerste helft vaker zien voor het doel van Besiktas. Toch wisten de Zwarte Adelaars voor rust al te scoren. Cyle Larin kopte raak op aangeven van Bernard Mensah, maar maakte in het luchtduel een overtreding op Stelios Kitsiou en dat deed scheidsrechter Halis Ozkahya besluiten om de treffer te annuleren. Zodoende stond er na 45 minuten spelen nog een doelpuntloze stand op het scorebord in het Eryaman Stadion.

In de tweede helft slaagde Besiktas er toch in om het overwicht te vertalen naar een voorsprong. Na een indraaiende vrije trap van Rachid Ghezzal vanaf de rechterflank kwam keeper Ersin Destanoglu weifelend zijn doel uit en zette Vida met succes zijn hoofd tegen de bal. Vida was zondag met een fraaie hakbal al trefzeker in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Büyüksehir Belediye Erzurumspor en bezorgde zijn ploeg ditmaal een plek in de top vier.

1
2

Saaie wedstrijd. Ik begrijp niet waarom ons eerste goal werd afgekeurd??? Guven aub wtf ben je allemaal aan het doen op het eind.

24 december 2020 om 19:24

Ik vond guven niet zo slecht hoor. Alleen moet die leren om de bal sneller af te leveren. Je ziet dat die jongen zijn best probeert. Ik ergerde me eerder aan dorukhan. Alsof die er geen zin in had. Josef en atiba probeerde heel de tijd zijn gaten te vullen.

24 december 2020 om 20:14

Guven niet slecht?? Dit is niet de eerste keer al weken lang verkeerde keuzes. Hij komt gewoon te kort als hij vandaag de bal geeft aan Aboubakar staat het misschien 0-2 kan je lekker uitspelen. Guven speelt al 2.5 jaar nu bij Besiktas he. Dorukhan moet je ook uit de selectie zetten die denkt al dat hij bij een andere club speelt ( Fener ) denk ik en Kartal Kayra gelijk in zijn plaats.

24 december 2020 om 20:31

Vorige week stonden we 4-0 voor toen die erin kwam. Hij speelde misschien max 10 minuten. De week ervoor had die een penalty gewonnen tegen alanyaspor en had die alweer misschien max 10 minuten gespeeld. Beide keren kwam die rond de 80ste minuut erin. Die jongen krijgt nauwelijks speeltijd, maar je ziet gewoon dat die iets probeert. Ik zie niet dezelfde guven als vorig jaar en dat voor mij is zeer positief! Ik zie vooruitgang bij hem en het valt op dat die hard werkt. Natuurlijk je hebt gelijk dat die sneller de bal aan aboubakar moest geven, maar aboubakar zelf heeft ook zo een gelijkwaardige positie verpest in de laatste minuten. Daarnaast moeten we niet vergeten dat guven nog jong is. Hij gaat af en toe de foute keuzes maken, maar wat belangrijker is dat die het probeert. Als dorukhan geen nieuwe contract tekent dan moet die gewoon naar de reserve team. Als die naar het EK wilt, dan moet die harder werken!

24 december 2020 om 19:26

Ga liggen of houd je gezicht vast, dat is genoeg om een overtreding te pakken in de Turkse competitie. De VAR heeft miljoenen gekost, dan moet er ook gebruik van worden gemaakt.

Man man man wat was dit slecht, eerste helft ging helemaal nergens over, Ankaragucu kon in de eerste helft de wedstrijd beslissen maar hun waren ook best slecht.En het is Turkije altijd een mooie dag totdat de scheidsrechters weer de mist ingaat.Afgekeurde goal van Larin sloeg nergens op gele kaarten die hij uit zijn broekzak moest trekken aan bijde kanten.De extra tijd was heel slecht voor mijn ogen, Aboubakar die geen pas gaf aan Guven, vervolgens had Guven de bal wat denkt meneer laat ik ook geen pas geven aan Aboubakar daar kon de 2 en 3-0 komen waardoor we de wedstrijd officieel hadden gewonnen.Maarja volgende keer niet met Nsakala beginnen maar met Ridvan.Next time better

Hele zware wedstrijd. Vandaag was het spel misschien iets minder, mede door omstandigheden, maar de 3 punten tellen. Hopelijk kan Halisje lekker slapen vannacht, wat een amateur. Goal afkeuren en talloze kaarten werden niet gegeven aan Ankaragücü.

Slechte scheids, slechte beslissingen en slecht spel.Gelukkig zijn de 3 punten binnen. Nu snel vergeten de wedstrijd.

Die afgekeurde goal was wel een goeie grap overigens.

Wat een cruciale doelpunt van vida. De eerste 20 minuten tot het doelpunt van larin was ankaragucu de betere ploeg. Ik zeg het bijna elke week! We spelen zo slecht in de 1ste helft van alle wedstrijden dit seizoen. Dit moet echt zo snel mogelijk veranderen. Na de misstap van alanyaspor was het belangrijk om vandaag te winnen. Nu focussen op de wedstrijd tegen sivasspor! Vandaag waren rosier en josef ijzersterk! Ik heb ze vandaag op geen enkele fout betrapt. Dat kan je over nsakala en wellinton jammer genoeg niet zeggen. Deze jongens zijn positioneel echt zo slecht! Waarom haal je ridvan uit de basis? Wat wil je nog meer van die jongen. Nsakala is de wissel van ridvan en niet andersom! Zelfde heeft die met montero eigenlijk gedaan. Hij had de afgelopen weken erg goed gespeeld en wordt uit de basis gehaald voor wellinton. Daarnaast was aboubakar echt ontzettend slecht vandaag. De spelers van ankaragucu hadden hem in hun broekzak. De wissel van mensah voor dorukhan pakte ook niet goed uit. Als je voorstaat tegen je tegenstander dan zou ik mensah als laatste wisselen. Dat is wanneer die echt schittert in mijn ogen. De score zou eigenlijk 2-0 moeten zijn voor besiktas, maar de scheidsrechter fluit letterlijk een mooie kopbal doelpunt van larin af. Waarom? Daardoor zat ik de hele wedstrijd te stressen. Hopelijk halen we in de winterperiode een extra aanvaller en verdediger.

Gelukkig kan Vida volgende week geen inform krijgen. Heb hem vandaag al gekregen uit mijn rewards. ON: ik kijk nooit Turks voetbal, maar lees af en toe de topics van de wedstrijden. Valt me op dat het vaker gaat over de scheidsrechter dan over de spelers. Is het echt zo erg?

24 december 2020 om 19:39

Jammer genoeg wel, ik raad je aan om een keer een derby te kijken.
Je gaat echt schrikken

Het was allemaal niet best, maar gelukkig zijn de 3 punten binnen. Dat is voorgaande jaren wel eens anders geweest... Gewoon blijven gaan met winnen!!!

Vandaag 2 wedstrijden gekeken (Kayseri-Konya en Ankaragücü - Besiktas). Korte samenvatting van deze wedstrijd kan ik geven als Hocaammm hocammmm hocaammmm(100x zeker in beide wedstrijden zonder overdrijven). Matig veldspel aangevuld door heel veel gezeur vanaf de zijlijn en de spelers op het veld.

We begonnen ongeconcentreerd tegen een fel Ankara die mede door de scheids alles deed om ons spel te ontregelen. Ankara kreeg ook de beste kansen maar wij scoorden een goede goal met Larin die om onverklaarbare redenen werd afgekeurd door de oplichter van dienst, Dhr. Özkahya. Larin springt een meter hoger dan zijn tegenstander en die doet net of hij gesloopt wordt maar Larin raakt m amper aan. Scheids gaat niet eens naar de VAR. Waar is die VAR voor in Turkije? Het is dat Vida in de 2e helft ons alsnog naar de winst kopt en we na die goal de wedstrijd rustig uitspelen anders waren we weer bestolen. Ghezzal met zijn 8e assist alweer, top of the league net als topschutter Aboubakar die vandaag weinig kon doen.Niet echt goed spelen en winnen hoort er ook bij en ik ben blij dat Vida weer terug in vorm is want hij blijft een strijder en op papier onze beste verdediger, en ook Welington vond ik vandaag sterk samen met Josef.