Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doemscenario voor Ryan Gravenberch wordt al uitgetekend door Duitse pers

Laatste update:

Ryan Gravenberch gaat belangrijke maanden in bij Bayern München. De middenvelder, die afgelopen zomer door der Rekordmeister werd weggeplukt bij Ajax, moet indruk zien te maken op Thomas Tuchel om een toekomst in het zuiden van Duitsland veilig te stellen. Duitse media vrezen ondertussen al voor een 'Renato Sanches-scenario'.

De Portugese middenvelder werd ook ooit met veel bombarie binnengehaald bij Bayern, maar bleef het eeuwige talent en brak nooit echt door in de Allianz Arena. "Hij liet zijn kwaliteiten ook zelden zien in het shirt van Bayern, ondanks zijn enorme talent", brengt Kerry Hau in gesprek met de NOS in herinnering. Hau is journalist namens Sport1 en volgt Bayern in die hoedanigheid op de voet. "Gravenberch moet oppassen dat hij niet de tweede Sanches wordt."

De twintigjarige middenvelder moet het onder Tuchel gaan laten zien. Julian Nagelsmann, de vorige trainer van Bayern die onlangs werd ontslagen, kon naar verluidt niet goed overweg met Gravenberch. "Ze begrepen elkaar gewoon niet", legt Hau uit. "Gravenberch had op meer speeltijd gerekend, maar hij wist zich ook niet te onderscheiden in de minuten die hij kreeg. Vooral bij balverlies toonde hij zwaktes."

De tijd dringt voor Gravenberch, die niet alleen rekening moet houden met de concurrenten die nu al bij Bayern spelen. De recordkampioen van Duitsland heeft zich voor volgend seizoen ook al versterkt en dat kan slecht nieuws zijn voor de voormalig Ajacied. "De concurrentie op het middenveld is nu al hevig, maar Konrad Laimer van RB Leipzig komt daar deze zomer nog bij. Gravenberch moet het nu echt laten zien en niet zijn kop in het zand steken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had gewoon bij Ajax moeten blijven en een bepalende speler worden om op latere leeftijd (25/26 ) een transfer te maken met veel meer ervaring in zijn bagage.

1 april 2023 om 11:38

25/26 is war overdreven, maar hij had nog zeker twee seizoenen bij Ajax moeten blijven. 22/23 was een logischer moment geweest naar mijn mening.

1 april 2023 om 11:40

Zo oud hoeft ook niet. De echte toptalenten die redden het wel.
Ziyech vind ik een goede voorbeeld dat ie iets te laat naar buitenland ging.

1 april 2023 om 11:47

Als hij wil zou ajax een poging moeten doen om hem terug te halen ...al is het maar om een jaar te huren

1 april 2023 om 11:52

Ajax moet niet gaan huren en opleiden voor Bayern. Dan houd je bovendien je eigen talenten tegen. Dus moet Ajax hem voor een mooi prijsje terugkopen en kan hij nog 2 seizoen echt beter worden en belangrijker dan in zijn eerste periode. Ajax mist namelijk wel een type Gravenberch.

1 april 2023 om 13:08

Als je er een jaar een gat mee opvult, maakt lenen geen reet uit. Net als we toen met Brobbey een gat in de spits opvulden. Talenten die er echt klaar voor zijn hebben we op die positie ook niet echt. Maar dat gezegd hebbend, hoeveel echt goede wedstrijden heeft Gravenberch nou gespeeld bij Ajax? Die zijn ook op twee handen te tellen. Dus voor hem zou ik die uitzondering niet maken hoor.

1 april 2023 om 11:56

Als hij bij Bayern niet slaagt, is dan zijn carrière afgelopen? Nee toch. Er zijn talloze voorbeelden waarbij extra km in de eredivisie ook niet het verschil maakten tussen al dan niet slagen in het buitenland bij een grotere club. Er zijn simpelweg geen garanties, maar je kunt toch gewoon het avontuur aangaan en proberen.

1 april 2023 om 12:14

Ik begrijp je insteek maar het is makkelijk gezegd om te stellen je gaat te vroeg weg. Wanneer je op je werk duidelijk voelt dat het tijd is om iets anders te gaan doen en iemand zegt tegen je blijf nog even 4 jaar; dan ga je toch ook omdat je dat zelf wil?

1 april 2023 om 12:26

Het moment van weg gaan moet zijn als je nog een paar jaar contract hebt en een club is bereid veel voor je te betalen. Wanneer je met een 1jarig contract of contractvrij weg gaat ben je voor een club een gok die ze kunnen nemen. Met een langdurig contract denken clubs veel beter na en wordt een goede keuze maken makkelijker. Dat is de fout die veel talenten maken.

1 april 2023 om 14:08

Zeg jij maar eens nee tegen een geweldig salaris en het spelen voor een geweldige club als Bayern munchen waar je een veel grotere kans hebt om Europees succesvol te zijn dan bij Ajax

1 april 2023 om 12:20

Te vroeg vertrekt of een te grote stap in 1 keer maakt. Ik denk namelijk dat het laatste een groter probleem is.

1 april 2023 om 12:37

Ben het met je eens, ik denk dat hij niet per se te vroeg vertrokken is maar dat de stap van Ajax naar Bayern gewoon te groot was, zeker met de middenvelders die Bayern al heeft.

Echter vond ik hem de Eredivisie ook niet ontgroeid. Hij was niet een van de beste van de competitie en ook echt niet een van de beste bij Ajax. Dat we nu zo'n type missen is duidelijk, wat mij betreft huren we hem desnoods een jaartje. Nee, het is geen verlosser maar hij kan ons wel verder helpen.

Hopen dat hij vertrekt, al zou het op huurbasis zijn.
De potentie heeft ie zeker.
Had beter nog 2 jaar bij Ajax kunnen blijven, maar eerlijk is eerlijk, dat makkelijker gezegd als gedaan als het grote bayern voor je komt

1 april 2023 om 15:53

Bayern is dan ook 3-4 stappen vooruit.
Bij ajax was hij ook uitgeleerd.
Hij had wel beter een tussenstap naar een bv leicester, AS Roma kunnen maken.

Dit had iedereen al voorspeld. Zonde dat hij zichzelf dan zo overschat, want hij was nog zeker niet klaar bij Ajax. Hoe kan je dan klaar zijn voor Bayern? Was nog niet bepalend genoeg bij Ajax, maar na 2 jaartjes basis vond hij het wel mooi blijkbaar. Stap naar een subtopper was dan logischer.

Ik neem toch ook aan dat hij niet had verwacht een basisspeler te worden bij Bayern. Maar dus andere redenen had om te vertrekken naar zo'n club.

1 april 2023 om 12:24

It 's all about the money. Ik ga ook niet slagen als CEO bij shell, maar zal het salaris graag aanpakken. Kan ik na een jaar weer ergens anders een tekenpremie ophalen.

Opelijk koopt Ajax hem terug. Zijn we misschien af van die irritante waardeloze Taylor.

1 april 2023 om 12:28



Alsjeblieft niet zeg. Leg je miljoenen neer voor een speler die mi bewezen heeft geen speler te zijn voor dergelijke bedragen. Zal me niet verbazen als van de Belt meer gaat leveren voor 850.000 e. Gravenbergh een veel te hoog "kijkmijnou "gehalte, zoals erg veel voetballers momenteel. Van dijk, Depay, Wijnaldum, Lang enz. Koop je beter een gevechts Argentijn. Nico Tagliafico en consorten. Wordt er iig keihard gestreden.

1 april 2023 om 12:38

Een gevechts Argentijn. Die houden we erin..

Aardige vergelijking met die uitzondering dat hij al de nieuwe ‘Sanchez’ is. Gaat nooit goedkomen. Als hij niet als de bliksem naar een club gaat met een goede trainer en vel speeltijd wordt het zelfs de nieuwe Bazoer. Straalt er al wat vanaf moet ik zeggen.
Doodzonde maar goed, zal wel wat centen overhouden.

Ze leren het nooit er zijn zoveel grote talenten te vroeg vertrokken en waar zijn die nu ?
Nu is hij Financieel onafhankelijk maar sportief is hij er totaal niet op vooruit gegaan .
Als hij gewoon bij Ajax was gebleven had hij zo en zo een verbeterd contract gekregen , was misschien ook een vaste waarde bij het Nederlands elftal op links op het middenveld geweest .
En de grote clubs en het daarbij horende grote salaris waren toch wel voor hem gekomen .

1 april 2023 om 14:04

Gravenberch had al meer dan 100 wedstrijden voor Ajax gespeeld toen hij vertrok. De vergelijking met jongens als Dilrosun, Hoever en Redan (die veel eerder vertrokken voor het grote geld) is daarom niet juist. Ik vermoed dat Gravenberch nog wel een prima carrière krijgt. Misschien niet bij Bayern 1, maar hij zal nog steeds interessant zijn voor veel clubs. Het is de vraag of Bayern hem wil verhuren of verkopen.



10 miljoen per jaar ,,,,ben je na een seizoen binnen. Kan ie daarna in alle vrijheid naar clubs die wel bij zijn nivo passen voor een paar miljoen minder, Had ook zomaar op een zijspoor kunnen raken bij Ajax ivm te weinig rendement.

1 april 2023 om 12:06

Precies, zeg hier maar eens nee tegen.

Voor ons is het makkelijk praten, wij komen helaas nooit voor deze keuzes te staan.
Tekent een contract voor een jaar of 4/5. Dan hoef je de rest van je leven (als je normaal doet) niet meer te werken.

En dan hebben we het nog niet eens over het extraatje als een tekenbonus.

1 april 2023 om 12:24

Op een zijspoor bij Ajax vanwege te weinig rendement?
Op zijn positie heeft hij in het huidig Ajax niet 1 serieuze concurrent.

1 april 2023 om 12:31

Klopt , maar zegt meer over Ajax dan over Gravenbergh. In het land der blinden is eenoog koning.

Opvolger van kokcu😜

Gravenberch moet echt kiezen voor speeltijd volgend seizoen hoor. In mijn ogen nog steeds de middenvelder met de meeste potentie naast Frenkie. Zeker als je De Roon, Taylor, Koopmeiners etc daar zien staan schutteren. Dan moet die gewoon spelen zeker als er een aankomende EK komt. Een middenveld met Frenkie, Gravenberch en Simons zou niet verkeerd zijn voor het EK volgend jaar.

1 april 2023 om 12:39

Mee eens, maar ik ben bang dat zo'n jongen nu verpest is door het grote geld. In het ergste geval zit hij vijf seizoenen op de bank, casht hij 50 miljoen en kijkt hij op z'n 25ste weer eens rond bij een middenmoter in de Premier League. Ik zie hem niet echt de honger en drive hebben, om zich nu nog eens de ballen uit zijn broek te gaan werken.

1 april 2023 om 12:56

@modricmagic - Hoe zie je echter een middenveld met Gravenberch en De Jong voor je? Als Gravenberch het al moeilijk had om zijn verdedigende taken in te lossen bij Ajax, laat dan staan bij Oranje. Gravenberch speelde pas goed toen Alvarez naast hem stond, want hij heeft geen zin om zijn verdedigende taken in te lossen. Zie hier de constatering van Hau ook. Dan moet Frenkie de hele tijd terugtrekken. Ik zie het eerder als of Frenkie of Gravenberch. Niet en-en. Of je moet een verdedigende middenvelder zetten die Frenkie en Gravenberch faciliteert en de vuile meters wilt maken.

1 april 2023 om 13:15

Frenkie is verdedigend best sterk naar mijn mening. Heeft het dit seizoen ook vaak genoeg op de plek van Busquets gespeeld. Daarnaast vind ik Simons verdedigend ook wel wat toevoegen want hij loopt maar op en neer. Denk dat het vooral voetballend gewoon goed in elkaar kan zitten. Een verdedigende middenvelder hebben we al zo vaak gezien met De Roon en Koopmeiners maar dat werkte dus nooit...

1 april 2023 om 14:26

@modricmagic - frenkie is verdedigend inderdaad sterk. Maar, zijn kracht ligt toch om door de linies te dribbelen om vervolgens met zijn creatieve pass de aanvallers in stelling te brengen. Tegen een Frankrijk speel je voornamelijk op je eigen helft, dan is Frenkie de hele tijd hun middenveld en aanvallers aan het bezighouden in plaats van zijn eigen acties te doen. Ik zeg ook niet dat we met De Roon of Koopmeiners moeten gaan spelen, maar er moet wel iemand zijn die die stabiliteit op het middenveld houdt. Je kunt niet alles voetballend oplossen. Alleen als we drie modric’s hadden op het middenveld.

Ik snap dat geld een rol speelt als je van paar ton opeens naar 5/6 miljoen gaat en je dus voor Bayern kiest. Maar als Ajax je ook een slordige 3M salaris voorschotelt is het toch gwn het beste op nog even te blijven? Hopelijk laat hij zich verhuren voor een goeie 2 jaar.

Klassiek voorbeeld van te vroeg vertrekken bij een club waar je onbetwist basisspeler was en veel minuten zou maken. Gekozen voor de uitdaging en het vele geld maar het kost je flink wat minuten. Zeg niet dat als hij bij Ajax gebleven was een betere carrière gehad zou hebben maar hij had een heel seizoen gespeeld en dus flink verder was geweest dan alleen maar trainingen meedoen. Hij zou dan ook vast bij Oranje hebben gezeten. Maar goed ik zou als Ajax zijnde hem altijd (goedkoper) terughalen en anders huren, hij deed het altijd prima en is echt klasses beter dan Taylor.



Hij kan doen en laten wat hij wil volgend seizoen als Bayern klaar met hem is. Kan me voorstellen dat ze zijn arrogantie al lang zat zijn. 10 miljoen in een seizoen banken. Zal het niet anders doen denk ik. 21 jaar en vrij man.
Kan ie een club, land en een stad kiezen waar ie blij van wordt.

Ik zie het helaas niet veel worden met deze Gravenberch, jongen heeft bij Ajax een half jaar leuk meegespeeld, maar stak er nooit echt voor een lange periode met kop en schouders bovenuit. Heeft nu een langdurig contract (vijf jaar) bij een wereldclub als Bayern voor tien miljoen per jaar. Vind dan nog maar eens de honger om te willen presteren, als je prima vijftig miljoen kan harken als wisselspeler.

Niemand had toch verwacht dat ie hier aan spelen toe zou komen? Hij was niet eens een vaste uitblinker bij Ajax. Gewoon een domme keuze.

Raiola heeft weer een carrièrepad bemoeilijkt. Ryan had gewoon bij Ajax moeten blijven. Had Taylor de concurrentie gekregen die hij nodig heeft en was Ajax kampioen geworden. Mensen onderschatten deze speler die verdedigend op CL niveau zit en voetballend nog beter kan worden.

1 april 2023 om 12:55

Gravenberch is gewoon een groot talent hoor. Hij kan makkelijk dribbelen en heeft ook nog is een prima schot. Veel beter dan Taylor die gewoon een dertien in een dozijn middenvelder is. Had inderdaad beter kunnen blijven bij Ajax. Bij Bayern zag ik nog wel vleugjes van zijn talent alleen hij speelt te weinig helaas.

Geen schande. Gewoon een broodvoetballer, financieel onafhankelijk en nu speeltijd bij een mindere club

Ik zou het ook doen,
Ik weet ook dat ik niet goed genoeg was om de allerbeste te zijn

Iedereen zag dit aankomen, Gravenberch was al bij Ajax in een periode gekomen waar hij een van de zwakkere basisspelers was en dan wou hij naar Bayern gaan zonder uitgeleend te worden. Die zien we bij Utrecht over een paar jaar.

Gravenberch is gewoon te laconiek…. Doet niet aan meeverdedigen en zal dus nooit een topper worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren