Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doelpuntenmaker van De Graafschap verrast en blijft in Jupiler League

Laatste update:

Jerry van Ewijk maakte het voorbije seizoen achttien competitietreffers voor De Graafschap en de aanvaller gaf voor het einde van het seizoen al aan een stap hogerop te willen. Tegen alle verwachtingen in promoveerde De Graafschap naar de Eredivisie, maar Van Ewijk besloot zijn heil alsnog elders te zoeken. Hij kiest voor een opmerkelijke vervolgstap, want hij blijft in de Jupiler League. Van Ewijk zet zijn carrière voort in Deventer.

/

Van Ewijk werd genoemd bij clubs als NEC, Heracles Almelo, NAC Breda en het Duitse Chemnitzer FC, maar hij kiest dus voor Go Ahead Eagles. Die club meldt via de officiële kanalen dat de 23-jarige Van Ewijk voor drie seizoenen getekend heeft.

Go Ahead Eagles, dat degradeerde uit de Eredivisie, zet met Van Ewijk erbij weer een volgende stap naar een ploeg die direct weer moet promoveren naar het hoogste niveau. Eerder werden al Mohamed Hamdaoui, Randy Wolters, Elvio van Overbeek, Dario Tanda en Kenny Teijsse vastgelegd.

"Eigenlijk wilde ik nu al naar de Eredivisie, maar Go Ahead gaf me echt het gevoel dat ze me heel graag wilden hebben en daarmee namen ze de laatste twijfels weg. Ik wil bovenin meedraaien met het team en wat mezelf betreft: ik wil topscorer worden van de Jupiler League”, laat Van Ewijk optekenen op de clubwebsite. “Waarom? Simpel. Ik hou van voetbal en van scoren en ik hou nog meer van de beste zijn. En natuurlijk speelt ook mee dat we in een vernieuwd en vol stadion gaan spelen, daar geniet je als voetballer altijd enorm van.”

Jerry van Ewijk heeft een goede keuze gemaakt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou toch liever eredivisie spelen dan europees

21 juni 2015 om 19:22

Nu speelt hij voor het kampioenschap. In een aanvallende stijl. Bij De Graafschap strijdt hij tegen degradatie en waarschijnlijk in een vrij verdedigende stijl. Opmerkelijk maar toch te begrijpen.

21 juni 2015 om 19:45

het is nog maar af te wachten of ze direct voor het kampioenschap strijden, veel gasten zijn weg en de laatste keer dat go ahead degradeerde duurde het ook minstens 10 jaar om terug te keren

21 juni 2015 om 23:31

Wie zijn er allemaal weg dan? Alleen Overgoor en van Ooijen als echte sterkhouders zijn weg! Kolder was niet meer de Kolder van eerst, van der Linden kon alleen goed een vrije trap schieten! Verdedigend was hij een drama... Er staat nu al een beter team dan vorig seizoen! Reken er maar op dat Kowet om het kampioenschap gaat spelen!

22 juni 2015 om 00:09

Je vergist je. Van Ooijen was geen sterkhouder. Was meer een speler voor de breedte die speelde bij schorsing of blessures. Het wegvallen van Overgoor vind ik wel een flinke aderlating. Dat was een speler met diepgang. Ben benieuwd wie die gat zal opvullen. Turuc? Tanda zie ik niet zo spelen.

22 juni 2015 om 19:37

van der hart, wijnaldum, overgoor, kolder, plet, de sa, verhoek toch wel een aantal spelers die de nodige minuten gemaakt hebben..

21 juni 2015 om 19:43

De Graafschap wilde niet verder. Daarbij 18 goals klinkt mooi maar alle penalty's waren voor hem. Zeker geen slechte speler maar voor het boerenkool voetbal wat De Graafschap wil gaan spelen komt hij tekort.

22 juni 2015 om 00:11

Wat voor voetbal wil de Graafschap spelen dan? In de nacomp hebben ze me echt niet overtuigd. Het was meer de fysieke kracht van de ploeg dat zijn voordeel haalde uit stilstaande situaties. Met van Ewijk en Wolters op de flanken zal Eagles weer snel promoveren. Mark my words.

Inderdaad een stap hogerop, hij speelt nu Europees....

21 juni 2015 om 22:56

Nou 2 wedstrijden Europees waarin GAE waarschijnlijk met grote cijfers zal verliezen. Ik zou gwn een jaar eredivisie spelen en ervoor zorgen dat je door een grotere club wordt gezien en je een volgende stap kan maken( naar een club als Utrecht of zo)

Klasse Go Ahead jullie halen goeie versterkingen binnen. Hoop dat Go Ahead na een jaar weer terugkeert.

Misschien ook wel slim.. Speelt dan om het kampioenschap en komt veel vaker in stelling om een doelpunt te maken dan bij De Graafschap, die denk ik direct weer degraderen...

21 juni 2015 om 20:45

Als je zijn uitspraken leest, lijkt het de weg van de minste weerstand. Hij wilt topscorer worden en kampioen worden, dus dit is ook een eeuwige Jupiler League speler. Bang om onder druk te staan van een Kuip, Arena of Philips stadion. Persoonlijk vind ik het laf, maar dat ben ik.

21 juni 2015 om 22:03

Ben het met je eens, het is wel laf ja. Ik vind persoonlijk ook dat hij niet goed genoeg is voor eredivisie aangezien hij fysiek niet sterk is en vaak een duel uit de weg gaat maar hoe dan ook het had een belangrijke speler kunnen zijn voor de superboeren.

22 juni 2015 om 10:06

Ik ben het met jullie eens. Als ik hem was zou ik mezelf ook willen testen of ik het aankan, iig proberen!

Knallen dit seizoen, ik heb er vertrouwen in!

Ik moet zeggen dat ze niet stil bij Go Ahead. Verrassend dat van Ewijk dan toch liever JP speelt dan Eredivisie voetbal met de Graafschap of een andere ploeg. Denk dat Go Ahead nu aardig compleet is er van uit gaande dat Vriendschap gewoon blijft.

21 juni 2015 om 18:55

Doe jongen hoort daar thuis. Totaal geen eredivisie voetballer.

21 juni 2015 om 21:50

@ijsseltribune de graafschap wilde niet met hem verder! Terechte beslissing, komt tekort voor eredivisie!

21 juni 2015 om 22:28

Superboer. Dat zag ik later ook. Maar iemand die er bij een (matige) ploeg 18 inschopt en 14 assists geeft is bij ons altijd welkom!

Volgens mij werd zijn contract niet verlengd omdat hij letterlijk en figuurlijk te licht is voor de Eredivisie. Begrijpelijk keus dan.

22 juni 2015 om 00:14

Soms moet je doen met de middelen wat je hebt. Alsof de Graafschap voldoende, ruime liquide middelen heeft om beter en kwalitatieve spelers te halen. Als Giovanni Korte eredivisie haalt kan hij dat ook.

Zeer interessante keuze. Ben benieuwd.

Go Ahead heeft volgend seizoen misschien wel een sterker team dan ze dit seizoen hadden. Die gaan zeker een heel eind kunnen komen richting promotie.

Onjuiste berichtgeving. Van Ewijk besloot zijn heil niet ergens anders te zoeken, hij wilde blijven, maar zijn contract werd niet verlengd door De Graafschap. Twijfel ook of hij het niveau in de Eredivisie aan kan, maar voor GAE (top JL) een prima versterking!

Zijn naam werd bij ons, Heracles, echt niet genoemd

21 juni 2015 om 19:31

Zou goed kunnen, bij NEC namelijk ook niet wat wel in het bericht staat.

21 juni 2015 om 19:47

Van Ewijk zou zijn gehaald als Gladon niet kwam, Van Ewijk was tweede keus.

Volgen mij is er vanuit Heracles nooit belangstelling voor hem geweest. Ik kan me niet voorstellen dat een speler, die geen aanbieding krijgt van zijn club die een nivo lager speelt, in de belangstelling staat bij een gerenommeerde eredivisie club zoals Heracles,

21 juni 2015 om 19:18

Ik denk dat hij misschien op een schaduwlijstje stond mocht Linssen weggaan.

21 juni 2015 om 19:36

Zelfde geldt hier in Nijmegen. Van Ewijk zou in de belangstelling staan van NEC maar dat is later nog specifiek ontkracht.

Zou ook wat zijn, NEC houdt zich tot nu opvallend rustig op de markt(terwijl er veel moet gebeuren) en dan zouden ze een speler gaan halen die geen nieuw contract krijgt bij een ploeg die afgelopen jaar een punt of 40 minder had. Dan zou de pleuris uitbreken hiero.

21 juni 2015 om 19:47

Idem voor Marvinr,

Van Ewijk stond op de schaduwlijst. Mocht Gladon niet zijn gekomen, dan was Heracles voor Van Ewijk gegaan.

21 juni 2015 om 19:56

Van Ewijk is geen centrumspits, terwijl Gladon dat wel is, hoe kan hij dan als alternatief gezien worden...???ze zijn bij De Graafschap niet op hun achtgerhoofd gevallen, als deze speler echt goed was, hadden ze hem al lang een verbeterd contact aangeboden. Maar in Doetinchem zagen ze het toch niet in hem zitten, wat moeten wij met een afvaller van De Graafschap?

Nog een sterke spits er bij en we zijn aardig compleet. En die spits gaat er ook komen.

komt vooralsnog te kort voor de eredivsie, daarom weggestuurd bij de graafschap, zou echter als invaller wel wat kunnen brengen..

buiten het feit dat nac altijd zogenaamd interesse heeft in spelers is dit een hele goede keuze denk nl dat gae samen met Dordrecht uitgaan maken wie kampioen wordt

21 juni 2015 om 19:36

013 Tilburg leuk hoor Nac niet noemen, maar als je Dordrecht al noemt als potentiële titelkandidaat moet je Nac toch ook noemen. Vind het een beetje zielig eerlijk gezegd, het wordt vaker in Breda gezegd maar ik denk nu echt dat jullie een grotere hekel aan ons hebben dan dat je voor je eigen club bent.

Hij mag met rijsdijk uitvechten wie als aanvallende middenvelder gaat spelen. GAE wil nog een spits aantrekken.

21 juni 2015 om 20:33

Van Ewijk is geen middenvelder.

Hij mag blij zijn dat hij bij de graafschap een contract had, en dat hij nu bij GAE een kans krijgt. Hij speelde bij de Graafschap meer slechte dan goede wedstrijden. Hij heeft zeker wel voetballende kwaliteiten, maar is een egoist maar vooral een watje. Hij gaat geen duel aan. Zeker kopduels ontwijkt hij. Vandaar dat hij (volgens mij) totaal ongeschikt is als middenvelder.

21 juni 2015 om 19:43

verwacht wel dat de spelers liever eredivisie spelen dan de paar potjes in de voorronde van de voorronde van de voorronde europa cup league..anyway zou deze van ewijk niets te zoeken hebben bij pec..zo reëel moet je wel zijn..

21 juni 2015 om 19:44

Veel plezier in Helmond en Maastricht.

21 juni 2015 om 21:36

Lekker PEC er bij halen terwijl dat helemaal niet relevant is. Je doet je reputatie als Calimero weer goed eer aan. Het is daarnaast pittig grappig dat heel Deventer zo weinig heeft om trots op te zijn, dat ze maar de onterecht verkregen ticket in de Europa League maar aanpakken om ons te treiteren : ' ) *zucht*

Op zich kun je dit wel uitleggen inderdaad. Graafschap krijgt het zwaar in de Eredivisie, waar Go Ahead in de Jupiler wel veel wedstrijden gaat winnen.

Ik ben toch blijer dat wij Paul Gladon hebben weten binnen te halen. Vind hem namelijk een paar stappen verder dan Van Ewijk.

Wel een mooie keuze, zal een spannende strijd worden volgend jaar. De Eagles heeft zich prima versterkt, en ook Nac heeft nog altijd een goed elftal voor het kampioenschap in de Jupiler League.

Doen ze toch goede zaken bij Gae.
Ondanks de degradatie toch spelers weten te strikken die er met veel vetrouwen instappen, en zelfs meerdere opties hadden op hoger niveau, in de Eredivisie.

21 juni 2015 om 21:57

Koekstad0570 25 mei 2015 om 14:42 #203important
Broersebroeder... je bent een mannetje... je moeder zal trots op je zijn....

Vermakelijkste citaat in de geschiedenis van Voetbalzone. Ik denk hier elke keer weer aan als ik jouw naam zie verschijnen op deze site.

Koekstad0570 toch knap dat je trots kan zijn dat jullie europa league spelen door de fairplay klassement waar jullie niks voor hebben gedaan dan alleen maar verliezen ik wil best kijken maar dat armzalige wedstrijd word waarschijnlijk nergens uitgezonden

GAE haalt veel aanvallers, maar hebben die geen keeper nodig of blijft vd Hart nog een jaar? En achterin en op het middenveld kan er ook nog wel wat bij?

Eagles heeft al aangeven dat er een verdediger komt. En middenvelder nodig? Lambooij Rijsdijk Duits tanda turuc en ewijk op 10 want spits komt er ook nog dus middenveld lijkt me goed bezet. En keeper komt er een van Utrecht en cummins

Koekdorp0570 knap dat je weet dat ik alles via tv volg..NOT wat ik je alleen wil zeggen veel plezier in de korte europa league trip en veel plezier in eerste divisie dat jullie daar maar lang in mogen blijven spelen met die lelijke fietsenhok als stadion

22 juni 2015 om 17:34

Koekstad veel succes met het ophangen van die spandoek..OH NEE jullie mogen niet naar boedapest hahaha 'wij gaan europa in' iets te snel geroepen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren