Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dit zijn mogelijke tegenstanders van Ajax in de play-offs van de Europa League

Laatste update:

Ajax weet na de nederlaag van AS Roma in de Europa League-finale dat het volgend seizoen definitief instroomt in de play-offs van de Europa League. Er wordt pas op 7 augustus geloot voor deze ronde, maar toch is het al bekend welke tegenstanders de Amsterdammers eventueel kunnen krijgen. Er moeten ook nog een aantal beslissingen vallen.

Ajax is ingedeeld in de zogenaamde Priority 1-groep, de eerste pot. In die groep zitten de zes teams uit de landen met een hoger UEFA-coëfficiënt die in deze ronde pas instromen. Naast Ajax zitten ook LASK Linz, FK Cukaricki, de winnaar van de Schotse beker, de nummer drie van Oekraïne en de bekerwinnaar van België in die groep. Royal Antwerp won de Croky Cup al, maar zou eventueel nog kampioen kunnen worden. Dan gaat dat laatste ticket naar de nummer drie in de competitie. Alle bovenstaande clubs kunnen dus niet tegen Ajax uitkomen.

Drie clubs in Priority 1 zullen een club uit de Priority 4-groep tegenover zich krijgen. De drie clubs in de vierde pot zijn twee winnaars van de derde voorronde van de Europa League én het Zwitserse FC Lugano, dat al geplaatst is voor de play-offs. Die laatste club is dus een van de clubs waar Ajax tegen kan gaan uitkomen. De twee teams in de derde voorronde met het hoogste aantal coëfficiëntpunten zijn Slavia Praag en Olympiakos. Zij zouden dus, als ze hun favorietenrol waarmaken en de derde voorronde overleven, daarna ook tegen Ajax uit kunnen komen.

De overige drie clubs uit Priority 1, die dus niet tegen een club uit Priority 4 loten, zullen een tegenstander uit pot drie krijgen. Daarin zitten vijf clubs die dit seizoen in eigen land kampioen zijn geworden en uiteindelijk in de voorronde van de Europa League uit zijn gekomen. Het gaat hier alleen om teams die als kampioen naar de voorronde van de Champions League zijn gegaan en daar uitgeschakeld werden. Omdat de kampioenen van de eerste tien landen op de coëfficiëntenlijst direct naar de groepsfase van de Champions League gaan, kan Ajax die alvast niet treffen.

De teams die kampioen geworden zijn in landen die niet in de top tien van de UEFA-coëfficiëntenlijst staan, zouden dus eventueel wel in de play-offs van de Europa League uit kunnen komen en een tegenstander van Ajax kunnen worden. Het gaat dan om clubs als Galatasaray, AEK Athene, Shakhtar Donetsk, Crvena Zvezda en Young Boys. Als een van die voorbeeldclubs in de tweede of derde voorronde van de Champions League wordt uitgeschakeld, worden ze een mogelijke tegenstander van Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sta je als Ajax toch ook weer even met beide benen op de grond. Zo was de missie om aansluiting te vinden bij de Europese top en nu sta je o.a. met de winnaar van de Croky Cup te strijden om een EL ticket. Hopelijk herpakt Ajax zich volgend seizoen, want dat kan het Nederlands voetbal wel gebruiken.

1 juni 2023 om 12:42

Kan gebeuren, ook in de EL kan je een goed seizoen doormaken. Zaak om nu door te selecteren en te gaan bouwen voor een top 2 plek voor direct CL plaatsing. Zitten ook een paar prima ploegen bij zoals Shaktar en Gala.

1 juni 2023 om 12:47

Tja als je door had willen gaan op die lijn dan had je meteen een trainer in de lijn van ten hag aan moeten stellen en niet met schreuder en al helemaal niet met “ tikkie terug “ Heitinga aan moeten komen.

1 juni 2023 om 12:47

Confronterend dit inderdaad. De tijd van Europese weelde is even voorbij. Even pas op de plaats en bouwen naar nieuw succes...

1 juni 2023 om 12:49

Dat valt ook wel mee toch ,ze komen er wel weer hoor daar ben ik niet bang voor
Iedere club heeft toch wel een dip?

Nee dit komt wel weer goed
En ze zijn verplicht de Europa cup te winnen

1 juni 2023 om 12:53

Nou als je dat als een verplichting ziet is de kans monsterlijk groot dat je van een koude kermis thuiskomt volgend seizoen.

1 juni 2023 om 13:00

Ik heb jou vaker hoog van de toren zien blazen Sebastiaan, even een pas op de plaats maken, je leert het niet. Europa Cup winnen mag je voorlopig vergeten.

1 juni 2023 om 13:32

Voor nu lijkt het een utopie maar je weet nooit hoe ajax er over 3 maanden voor staat. Voordat ten hag kwam was het ook drama

1 juni 2023 om 15:22

Heeft niks te maken met een utopie of niet. De uitspraak "verplicht zijn om de Europa League te winnen" is gewoon krankzinnig. Dan heb je gewoon 0 realiteitsbesef. Ik sluit niet uit dat Ajax met wat goede aankopen een kwartfinale ofzo zou kunnen halen eventueel (zoals Feyenoord dit jaar ook deed). Maar met ploegen als o.a. Liverpool, AS Roma, Atalanta, Betis, Villarreal, Sporting CP, etc. en altijd nog wel een paar sterke afvallers uit de CL zijn er ploegen zat die minstens even veel kans hebben als Ajax om ver te komen. Het is de EL he, niet het paasvoetbaltoernooi van je lokale basisschool...

1 juni 2023 om 20:33

Hoe bedoel je? Een heel verhaal wat nergens opslaat
Tuurlijk kan Ajax het wel winnen wel realistisch blijven he

1 juni 2023 om 20:34

Ik ben realistisch
Make my words

1 juni 2023 om 12:53

Tja, Barca en Man U speelde er ook afgelopen seizoen. Qua inkomsten is het natuurlijk een behoorlijk verschil met de CL.
Maar een jaartje EL hoeft echt geen ramp te zijn, zeker niet als je redelijk ver komt. Goed voor de ontwikkeling van je talenten en je speelt tegen alsnog tegen gerenommeerde tegenstanders.

1 juni 2023 om 13:19

De bal is rond toch? Met alle respect, Ajax heeft de afgelopen jaren wel behoorlijk meegedragen aan het coefficienten succes van de Eredivisie. Finale Europa League, halve finale Champions League en nog een keer de groep door gekomen. Iets wat ondertussen al behoorlijk lang niet meer is gelukt. Begrijp me niet verkeerd, ik roep niet dat Ajax hier alleen verantwoordelijk voor is, maar we hoeven niet te ontkennen dat Ajax ook wat leuke successen heeft geboekt in Europa. Dit jaar is alles mis gegaan en zit alles tegen. Maar wat zegt dat over volgend jaar? Straks zit er een zooitje nieuwe directeuren, nieuw bestuur en hoogstwaarschijnlijk een nieuwe trainer. Gepaard met wederom wat uitgaande transfers en dus ook inkomende transfers en voor het zelfde geld speelt Ajax volgend jaar weer om de titel. Het kan natuurlijk ook grandioos fout gaan en we eindigen 9e, maar dat is nou het spelletje genaamd "voetbal"...

1 juni 2023 om 13:33

Als het NL voetbal het nodig heeft om veel punten te scoren, moet Ajax lekker in de conference league gaan spelen. Levert net zo veel punten op, je hebt een vrije grote kans om daar ver te komen (in de Europa League zitten over het algemeen toch nog wel veel teams die beter zijn dan Ajax). Alleen de tegenstanders en het prijzengeld zijn wat minder aantrekkelijk. Maar voor de coefficienten zou het heerlijk zijn!

1 juni 2023 om 13:39

In 2017 zaten er ook goede teams in en speelde ajax met ebecilio en moisander de finale

1 juni 2023 om 14:13

Weet niet hoe je er bij komt, maar beiden speelden in 2017 niet bij Ajax.

1 juni 2023 om 14:18

Vanuit dat oogpunt moet PSV ook in de Conference League gaan spelen, want die zullen met dit elftal ook geen rol van betekenis spelen in de Champions of Europa League. Sterker nog, denk dat Ajax met hun selectie wederom verder kan komen in Europa dan PSV.

1 juni 2023 om 14:51

Puur naar coefficient gekeken zou het het beste zijn als iedere Nederlandse club Conference League zou spelen. Dat we dan met 5 teams in de kwartfinale zitten ofzo 🤣

1 juni 2023 om 15:29

@Jaap-Pieter Dat klopt zeker! Zoals Losblancos al terecht aangeeft, zou t voor de coefficienten ideaal zijn als elke Nederlandse ploeg de conference league in gaat. Of Ajax of PSV verder zou komen, valt nu niet te zeggen. Bij PSV gaan er veel wijzigingen plaatsvinden, net als bij Ajax. Er valt nu dan ook helemaal niets te zeggen over wie verder kan komen. De huidige Ajax selectie is ook niet beter dan de PSV selectie, zoals de laatste onderlinge wedstrijden en de eindstand van de eredivisie hebben aangetoond.

Als Ajax niet wint gaan ze dan naar de Conference League of is het dan einde Europees seizoen?

1 juni 2023 om 12:39

Dan gaan ze de conference league in, maar tja dat staat praktisch gelijk aan einde Europees seizoen. Al is het voor de coefficienten wel lekker natuurlijk.

1 juni 2023 om 12:48

Tis een Europees toernooi. Dus goed presteren in de conference League zou ook meer vertrouwen geven.

1 juni 2023 om 12:52

Tot nu toe waren de fans van Nederlandse ploegen in de ECL hartstikke enthousiast over de competitie, en werd er ook flink gebaald toen ze uitgeschakeld werden. Dat zal bij Ajax niet anders zijn lijkt me.

1 juni 2023 om 13:03

Als Feyenoord de finale kan halen en AZ de halve final, dan ziet er gunstig uit voor Ajax als ze de conference league zouden ingaan

1 juni 2023 om 12:40

Ze gaan dan naar de conference league

1 juni 2023 om 12:43

Conference League

FK Cukaricki uit. Altijd lastig.

1 juni 2023 om 12:41

Schijnen wel beter te zijn dan Osijek.

1 juni 2023 om 18:09

Verloren van Twente vorig jaar

1 juni 2023 om 12:56

Misschien wordt dit wel Drita voor Ajax. Dramatische pot en daarna tot grote hoogte groeien

1 juni 2023 om 13:05

Ze mogen Til best van ons overnemen 😉

1 juni 2023 om 13:12

Hahaha ja die gaat heel goed aarden in Amsterdam. Echt een typische Ajaxspeler :D

1 juni 2023 om 13:35

vergeet Petrolul niet.

Tja dit moet je als Ajax gewoon makkelijk doorkomen. Anders is het toch wel triest gesteld als je je niet kan kwalificeren voor de EL tegen dit soort tegenstanders.

1 juni 2023 om 12:51

Ik zou Shaktar, Galatasaray en Young Boys niet direct makkelijke tegenstanders noemen.

1 juni 2023 om 12:53

2 van die 3 kan Ajax helemaal niet treffen

1 juni 2023 om 16:46

Inderdaad, maar Voetbalzone heeft het huiswerk niet goed gedaan, want Ajax kan in de play-off voorronde van de EL helemaal niet uitkomen tegen Shaktar (zit al in groepsfase CL) en Young Boys (speelt play-offronde CL, dus indien het die verliest zit het al in de groepsfase van de El).

Net zoals uit dat lijstje 'crvena Zvezda' (rode Ster Belgrado) ook niet geloot kan worden, want die zitten ook al in de groepsronde van de Cl.

Van de 5 ploegen die voetbalzone opsomt uit pot 3 voor de EL play-offs, zullen er 3 dus helemaal niet in zitten... Erg slordig als 60% niet klopt.

1 juni 2023 om 13:18

Als ze het nog in hun hoofd halen Heitinga aan te stellen, is niets meer makkelijk voor Ajax. Laten we dat nog heel even wachten. (Tot, in ieder geval, na de persco van 16.00 vandaag).

1 juni 2023 om 13:35

Hoe kom je erbij dat er een pesco is?

1 juni 2023 om 13:42

Yoep Schreuder meldde dit op Radio 2 eerder vandaag. Misschien geen persco maar wel met nieuws naar de pers toe.

Op de Twitter van All About Ajax staat het fragment dat hij dat zegt. Ik denk dat we een verslaggever van de NOS daar wel op kunnen vertrouwen toch?.

Kun je in deze voorronde ook al punten verdienen ? Want dan is het voor Nederland dus beter dat Ajax niet gelijk geplaatst is.

1 juni 2023 om 13:13

Jazeker, wel iets minder dan wanneer je in de "echte" competitie meedoet, vgm. Een van de redenen dat Turkije best veel coëfficiënt-punten heeft gehaald. Naast dat er 3 groepshoofden waren.

1 juni 2023 om 16:55

Turkije heeft veruit de meeste punten gewoon in de hoofdfases van de toernooien gehaald. Van de 59 punten die totaal gehaald zijn, komen er 12 uit de voorrondes.

Dat is wel iets meer dan Nederland (9,5 van de 67,5), maar dat komt ook omdat Nederland al 2 teams had die geen voorrondes speelde, terwijl voor Turkije iedereen voorrondes moest spelen.

Fenerbahce won zijn EL groep en eindigde in de achtste finale (werd nipt uitgeschakeld door uiteindelijke winnaar Sevilla). Basaksehir won zijn ECL-groep (eindigde boven finalist Fiorentina) en werd in de achtste finales uitgeschakeld door AA Gent. Sivasspor won ook zijn ECL-groep en werd in de achtste finales uitgeschakeld door finalist Fiorentina. Trabzonspor werd 3e in zijn EL-groep en werd in de ECL in de tussenronde uitgeschakeld door FC Basel.

Alle Turkse ploegen overwinterde dus.

Het gaat dan om clubs als Galatasaray, AEK Athene, Shakhtar Donetsk, Crvena Zvezda en Young Boys. Als een van die voorbeeldclubs in de tweede of derde voorronde van de Champions League wordt uitgeschakeld, worden ze een mogelijke tegenstander van Ajax.

@voetbalzone: dit stuk klopt niet. Prio3 worden alleen clubs die in de 2e voorronde CL zijn uitgeschakeld, niet clubs die in de 3e voorronde worden uitgeschakeld Dus Athene, Donetsk en Young Boys kan sowieso niet.

1 juni 2023 om 14:23

Crvena Zvezda en Shakhtar zijn al geplaatst voor de groepsfase als landskampioenen. Vanwege de verbanning van Russische clubs en ook dankzij aardige Europese prestaties heeft Servië inmiddels dus een direct ticket voor de groepsfase en ook een voorronde ticket voor de nummer twee.

1 juni 2023 om 14:39

Klopt, uit dat hele lijstje van Voetbalzone qua mogelijke tegenstanders uit de CL-voorronde is alleen Gala een mogelijke tegenstander.

FC Lugano die een marktwaarde van de selectie hebben die vergelijkbaar is met Cambuur kan gewoon lastig worden voor Ajax.

1 juni 2023 om 16:58

Misschien moet je ze vergelijken met Go Ahead, dan weten ze bij Ajax hoe moeilijk zo'n ploeg te verslaan kan zijn



het is mooi dat iedereen nog even zijn kans pakt om ajax belachelijk te maken, wat voor az, psv, en feyenoord allemaal een prima prestattie was geweest, is voor ajax een ramp seizoen. ik geef iedereen wel gelijk dat ze willen lullen over ajax... want nu kan het nog even. maar volgend seizoen is ajax weer op het niveau waar ze willen zijn. AJAX nummer 1. ps; ik wilde ook eens een keer een Wzawzdb opmerking plaatsen hahah

Kunnen allemaal lastige tegenstander zijn voor ajax, aangezien ajax dan een week of 3 in training is, en de tegenstander er Misch al wat competitie wedstrijden in de benen hebben. Maar zoals ik al eerder heb aangegeven dat Europese top verhaal structureel moet ajax lekker uit hun hoofd zetten, je ziet aan afgelopen seizoen wat er gebeurt zowel sportief als financieel

Dus je zit in pot 1 waardoor je ploegen ontloopt zoals LASK Linzensoep, FK La Cucaracha en de winnaar van de Croky Cup, maar de ploegen die je wel kan tegenkomen zijn o.a. Slavia Praag, Olympiakos, Shakhtar, Galatasaray en Rode Ster Belgrado. Nou, fijn.

Na de wilde CL jaren kan het zomaar eens een seizoen worden zoals na dat ene jaar waarin de finale van de EL werd gehaald. Waarin je het jaar erop gewoon werd uitgeschakeld door RK Rosenborg in de 2e of 3e voorronde en weg was het Europese seizoen. Nu kan je dan ook nog eens tegen kwalitatief sterke teams als Galatasaray, Olympiakos, Slavia Praag etc loten. Enige voordeel is dat je standaard al de groepsfase van de Conference League binnen hebt mocht je uitgeschakeld worden.

Slavia Praag zou ik echt wel top vinden. 3 km van m'n huis hier in Praag.

1 juni 2023 om 18:42

Finale Conference League kun je bekijken.

1 juni 2023 om 21:41

De Conference League aankleding hangt al aan het stadion.. Beter dan de wedstrijd Slavia - Sevilla zal het echter vast niet gaan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren