Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Dit is zowel sportief als financieel een tegenvaller voor Ajax'

Laatste update:
/

Martin Sturkenboom noemt de Champions League-uitschakeling van Ajax 'een domper voor iedereen'. De algemeen directeur ad interim, die zijn functie bekleedt totdat Louis van Gaal terugkeert in Amsterdam, zegt donderdag op de clubwebsite dat iedereen bij Ajax altijd meer wil. Met de derde plaats in de groepsfase heeft de landskampioen 'slechts' Europa League-voetbal in handen.

Ajax verloor woensdag thuis met 3-0 van Real Madrid, mede doordat twee goals onterecht werden afgekeurd. Honderden kilometers verderop won Olympique Lyon met 7-1 van Dinamo Zagreb en dat beslechtte het pleit voor Ajax. “Ajax is een ambitieuze club. Dat vind ik mooi. We stonden echt op de drempel van de volgende ronde in de Champions League. Dat het niet is gelukt, gecombineerd met de manier waarop, dat is uiterst pijnlijk. Maar er zijn me ook positieve dingen opgevallen”, zegt Sturkenboom een dag na de eliminatie.

/

“De supporters waren weer fantastisch”, aldus de tijdelijke algemeen directeur. “Bij de onterecht afgekeurde goals, maar ook toen duidelijk werd dat Zagreb met grote cijfers aan het verliezen was. Frank de Boer benadrukte dat in zijn persconferentie ook al en ik wil het namens de hele club ook benadrukken. De Ajax-fans verdienen een groot compliment, de steun die zij geven is enorm”, looft Sturkenboom de aanhang van de landskampioen.

Sturkenboom licht toe dat Ajax door de uitschakeling drie miljoen euro van de Europese voetbalbond misloopt, plus 400.000 euro wedstrijdpremie. “De bedragen in de Europa League zijn een stuk lager. Er werd gezegd dat we 25 miljoen misliepen door deze uitschakeling, maar dat is dus onzin. Het is moeilijk om je als club te weren tegen buitenstaanders die in de media van alles roepen en pretenderen deskundig te zijn. Maar het blijft een feit dat het zowel sportief als financieel een tegenvaller is”, aldus de algemeen directeur.

De steun van de Ajax-fans was woensdagavond zeer goed

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet alleen voor Ajax maar dit is een nederlaag voor het voetbal.

8 december 2011 om 15:55

Waarom,ik heb genoten van 2 dagen Champions League.
Omdat ajax nu uitgschakeld is en daardoor allerlei beschuldigingen richting Zagreb
gaan is het opeens een nederlaag voor het voetbal?

8 december 2011 om 15:57

Waarom? Vele mensen hebben genoten.
Dat jij (en andere gefrustreerden mensen) denken dat het omkoperij oid. was maakt het nog niet meteen dat het zo is.
Ondanks dat ik het jammer vind dat Ajax eruit is geknikkerd heb ik kostelijk genoten.

8 december 2011 om 16:03

nee jongens. als er mensen trots zijn, zijn het oost europeanen. nee, in een helft 6 goals maken. dit is champions league, geen jupiler league. ajax hoort zich bestolen te voelen. die croaten lieten het varen en zaten die fransen de hele tijd knip oogjes te geven.

8 december 2011 om 16:12

Als 2 loepzuivere goals worden afgekeurd dan maakt omkoping niks uit, maar is het een nederlaag voor 't voetbal. Zo simpel is ''t. Geen speculatie, puur feiten en bewijs. Vooral omdat het zulke grote gevolgen heeft. Die lijnrechter is gewoon verantwoordelijk voor ruim 25 miljoen die je misloopt. Noem dat maar 's ''fair play''. Toch onbezonnen dat, nu de belangen zo groot zijn, hier niks aan gedaan wordt met de mogelijkheden van nu. Dat zinspeelt alleen maar op vrijheid van corruptie. Als je echt wilt dat het een eerlijk spelletje wordt, dan zijn er tal van oplossingen voorhanden die de sport eerlijker maakt. En zolang daar niks aan gedaan wordt is de sport imo gewoon ziek.

8 december 2011 om 16:54

Ruim 25 miljoen misloopt? Je bent wel een beetje een dramaqueen. Zelfs indeze tekst hierboven staat het volgende:

"sturkenboom licht toe dat Ajax door de uitschakeling drie miljoen euro van de Europese voetbalbond misloopt, plus 400.000 euro wedstrijdpremie. “De bedragen in de Europa League zijn een stuk lager. Er werd gezegd dat we 25 miljoen misliepen door deze uitschakeling, maar dat is dus onzin."

Maar blijf lekker dooremmeren over 25 miljoen, dat bekt namelijk wat lekkerder dan een paar miljoen.

8 december 2011 om 18:48

als die 2 loepzuivere goals waren goedgekeurt had Marid wel ff aangezet en was het 2-5 geworden. Haha Benzema en Higuain tegen blind, anita, vermeer. Het is een wonder dat het geen 0-8 is geworden.

8 december 2011 om 19:30

@ Feyenoord

Als die 2 loepzuivere goals niet afgekeurd waren had Ajax nog meer aangezet en was het 5-2 geworden. Net zo'n onzin als dat van jou. Je weet niet wat er gebeurd was als die 2 doelpunten niet afgekeurd waren. Het enige dat je wel weet is dat ze onterecht afgekeurd zijn en daarmee grotendeels verantwoordelijk waren voor de uitschakeling. Man wat een onzinpost die op niks gefundeerd was. Zoals Mourinho al zei onze jongens die op het veld stonden wilden winnen en gaven 100procent en Ajax was gewoon beter vooral de eerste helft.

Maar ach door een Feyenoordbril ziet alles er anders uit he.

8 december 2011 om 21:25

Ok, 3 miljoen dan, maakt verder niet uit. Er worden je gewoon 2 goals ontnomen. Of dat uiteindelijk dan genoeg was geweest weet je niet, dus nutteloze discussie. Misschien won Ajax wel, miss maakte Real er nog wel een paar. Pure speculatie. 2 - 1 of 2 - 2 de rust in gaan is prettiger dan 0 - 2.

8 december 2011 om 21:26

@xstream,

De scheids is altijd tegen ons. Ik walg van deze wereld.

Coach versus scheids: oneerlijke strijd

Door: Thijs Zonneveld
Gepubliceerd: maandag 7 november 2011 22:31
update: dinsdag 8 november 2011 08:37

Na iedere wedstrijd hetzelfde liedje: coaches mekkeren over scheids- en grensrechters. Maar hoe eerlijk is dat eigenlijk?

En weer had de scheids het gedaan. Overal in het land stonden dit weekend coaches in de microfoon te blaffen dat de man in het zwart het had verpest voor hun team. Dat dit nú echt te ver ging. Dat het een grove schande was. En dat het zo écht niet langer kan. Net als het weekend daarvoor. En het weekend daarvoor. En alle weekenden daarvoor.

Het hoort er nu eenmaal bij, zeiken op de scheids. Anders ben je geen echte trainer. Of de scheidsrechter nu een onterechte pingel of een on-?terechte ingooi heeft gegeven: hij moet worden afgebrand tot op zijn enkels. Want hij heeft het altijd fout gedaan.

En dat is vaak nog waar ook. Scheids- en grensrechters maken de ene fout na de andere. Neem alleen de afgelopen speelronde in de eredivisie: het wemelde van de buitenspelgoals en verkeerd beoordeelde situaties in het strafschopgebied. Maar dat is niet meer dan logisch: voetbal gaat veel te snel voor menselijke ogen.

De Spaanse wetenschapper Francisco Maruenda deed onderzoek naar de oogbewegingen van scheids- en grensrechters. Hij berekende dat een menselijk oog minimaal 100 milliseconden nodig heeft een spelsituatie goed in te schatten. In die tijd dat een grensrechter moet schakelen tussen bal en de ontvangende speler kan die speler liefst eenenzeventig centimeter verder zijn. Het is dus fysiek onmogelijk om buitenspelsituaties goed in te schatten. Voor scheidsrechters geldt hetzelfde: die moeten ook meerdere spelers én de bal in de gaten houden: in de tijd die het oog nodig heeft om aan te passen kan er van alles gebeuren.

Forum
Eigenlijk is het heel simpel (en uitgekauwd): als voetbalcoaches werkelijk willen dat scheidsrechters minder fouten maken, dan moeten er technische hulpmiddelen worden ingevoerd. Camera’s op de doellijn, de vierde man als videoscheids.

Elk jaar krijgen de coaches van een aantal grote clubs de kans om de Uefa te overtuigen van de noodzaak van technische hulpmiddelen. Er bestaat namelijk een zogenaamd Elite Coaches Forum dat ieder seizoen samenkomt op het hoofdkantoor van de Europese Voetbalbond om te discussiëren over aanpassingen van de regels. In 2010 ging het specifiek over de wenselijkheid van technische hulpmiddelen.

De aanwezige coaches: Martin Jol (ajax), José Mourinho (real Madrid), Sir Alex Ferguson (manchester United), Josep Guardiola (barcelona), Massimiliano Allegri (AC Milan), Carlo Ancelotti (chelsea), Didier Deschamps (olympique Marseille), Jean Fernandez (auxerre), Jesualdo Ferreira (málaga), Thorsten Fink (FC Basel), Roy Hodgson (liverpool), Jorge Jesus (benfica), Felix Magath (schalke 04), Nikos Nioplias (panathinaikos), Claude Puel (olympique Lyon), Claudio Ranieri (AS Roma) and Thomas Schaaf (werder Bremen).

Het Forum was dé kans voor coaches om iets constructiefs te doen met hun eeuwige frustratie tegen scheidsrechters, maar in plaats daarvan wezen ze technische hulpmiddelen categorisch af. Martin Jol zei na afloop: ‘voetbal is een mensensport en dat moet het blijven.’ Verder werd er gesproken over het minimaliseren van schwalbes en, jawel, het respect voor de scheidsrechter.

Respect
Een kleine zoektocht op het internet laat zien hoeveel respect voor de scheidsrechter de aanwezige coaches sindsdien hadden nadat de arme man in het zwart weer eens een fout had gemaakt. José Mourinho riep ‘hoerenjong’ en ‘zak door de stront’ tegen de scheidsrechter en klaagde na vrijwel iedere wedstrijd: ‘De scheidsrechter moet altijd ons hebben. Ik walg van deze wereld.’ Alex Ferguson kreeg boete na boete vanwege zijn commentaar (‘de scheids heeft ons alweer benadeeld!’) op de leiding, Pep Guardiola mekkerde wat af (‘de scheids liegt de boel bij elkaar!’), Didier Deschamps papegaaide lekker mee (‘scheidsrechters benadelen ons structureel!’) en Claudio Ranieri tetterde een hetzelfde deuntje (‘het is altijd hetzelfde liedje met die scheidsrechters!’).

Martin Jol (oud-ajax, nu Fulham) maakte het misschien nog wel het bontst van allemaal. Amper twee maanden nadat hij met zijn collega’s technische hulpmiddelen had afgewezen, kreeg Ajax-back Vurnon Anita een onterechte rode kaart in de wedstrijd tegen Excelsior. Jol was woedend en zei: ‘die vierde man staat er nu voor jandoedel. Die kun je net zo goed wel gebruiken. Het hoeft maar twintig seconden te kosten om op een monitor te kijken en te concluderen dat Vurnon Anita geen rood hoeft te krijgen.’ Tuurlijk. Over boter op je hoofd gesproken.

Martin Jol staat symbool voor zoveel voetbalcoaches. Zolang de scheids beslist in zijn voordeel is er geen vuiltje aan de lucht, maar bij de eerste de beste foute beslissing is het huis te klein. Vrijwel alle coaches klagen, mekkeren en miepen zonder enige vorm van respect. Voetbal moet zogenaamd menselijk blijven, maar die ene mens in het zwart is alleen maar menselijk als hij geen fouten maakt.

8 december 2011 om 16:20

Ik geef Ajax in de EL meer kans om naar de volgende ronde te gaan dan in de CL. In de CL zouden ze op Nicosia na tegen al die andere clubs kansloos zijn, tenminste dat denk ik. Ik zie een Nederlandse club wel in de halve finale van de EL komen.

8 december 2011 om 17:07

Waar baseer je dat op? Ajax kan nu Manchester City, Manchester United enzo loten, in de Champions League konden we Apoel bijvoorbeeld loten.

8 december 2011 om 18:25

Je snapt het duidelijk niet of wel? Want tegen Cska of Marseille hebben ze geen kans? Ik denk dat je in de war bent, richt je maar weer lekker op je feyenoord en hou op met belachelijke posts plaatsen

8 december 2011 om 18:53

beste geert, als ajax 2e zou zijn geeindigd in de groep betekent dat je tegen een nr1 uit een andere groep moet. Aangezien Cska en Marseille ook 2e zijn geworden kon ajax hen niet loten.

We weten het nu allemaal wel. Op naar Rkc!

Meneer Sturkenboom is zieltjes aan het winnen. ''de supporters waren weer fantastisch''. Waarom moet dat er bij, dat doet toch totaal niet ter zake... Het gaat er om dat ze de volgende ronde niet gehaald hebben wat ze aardig wat geld scheelt.

8 december 2011 om 15:42

Daarom stond er ook in de tekst "loogt Sturkenboom" wel wat slecht Nederlands want het had gewoon "loog Sturkenboom" moeten zijn.

Maar volgens mij is het idd gelukkig gisterenavond nergens uit de hand gelopen, dat is wel eens anders na een teleurstelling.

8 december 2011 om 17:15

Jezus wat een onzin, zieltjes aan het winnen? Hij werkt voor Ajax, dus dan mag je dat toch gewoon zeggen? Frank de Boer zei precies hetzelfde, maar die is zeker geen zieltjes aan het winnen. Stop nou eens met dat subjectieve gedoe, het maakt toch niet uit van welk ''kamp'' hij is? Hij is voor Ajax en werkt voor Ajax! Please

8 december 2011 om 17:56

De Boer wint dan inderdaad ook zieltjes. Ik heb geen voorkeur voor welk kamp dan ook omdat ik er totaal buiten sta, ik support Psv.

8 december 2011 om 18:51

Hoezo is dat zieltjes winnen? Het publiek was toch ook gewoon fantastisch, dat gelul altijd.

8 december 2011 om 19:00

Helemaal mee eens, het publiek gisteravond was uitstekend, niets over te klagen. Ga lekker in een Psv-topic lopen provoceren en onzin verkopen legendarisch

en terrecht! want als je eerlijk moet zijn heeft Lyon meer te zoeken in de CL dan ajax. wat een zielige vertoning van ajaxsupporters gaan ze het steken op omkoping en allerlei kleine details naar boven halen haha lol. gewoon uithuilen en verdergaan zou ik zeggen.

8 december 2011 om 15:45

Precies, wat een gejank van de Ajax supporters zeg. Financieel is het een domper maar ajax heeft momenteel gewoon weinig te zoeken in de Champions league. Wees blij met europa league

8 december 2011 om 15:58

@bloedworst7: jaloers jonge, ajax heeft wel degelijk iets te zoeken over 2 wedstrijden tegen lyon waren ze de betere ploeg. iedereen spreekt van b elftal real maar ajax speelde ook met b elftal en ze zouden gewoon na 40 minuten met 2-1 voor moeten staan en dan is het hele andere wedstrijd real was niet gretig dus hadden ze waarschijnlijk gelijkgespeeld.

8 december 2011 om 16:06

Waarover moet ik jaloers zijn? Op de Europaleague? Op de 4e plek in de eredivisie? De enige stand die telt is eindstand en daaruit kunnen wij allemaal baseren dat Ajax te kort komt voor de Champions league...kijk maar naar de eindstand in jullie poule.

8 december 2011 om 17:10

Wat een dwaas! 2x verliezen, 2x gelijk en 2x winnen in deze poule is gewoon netjes! Maar omdat je anti Ajax bent ga je dit zeggen! Als je eerlijk bent zie je gewoon dat Lyon de wedstrijd gekregen heeft, en Ajax 2x genaaid is!

8 december 2011 om 17:19

Wat een gejank heb jij iets gemist?

"ajax heeft weinig te zoeken in cl" nee Lyon wel wou je zeggen.

Als je blij bent met de el omdat jou cluppie daar mischien speelt maar ik persoonlijk wil ook graag het meest haalbare...zeker als je hier recht op heb.

8 december 2011 om 15:54

Lyon heeft echt niets te zoeken in de tweede ronde. Ze waren gewoon de mindere van Ajax en hebben dankzij een corrupt team een plek gestolen waar ze 0,0 % recht op hadden.

Er wordt gewoon een smerig spel gespeeld, die paar miljoen kunnen mij echt niets boeien. het gaat om de sportieve gevolgen.

8 december 2011 om 15:55

of zouden ze 'looft' bedoeld hebben...

Laat ik eens positief zijn, anders zijn er weer 20 Ajacieden die het nodig vinden om op mij te reageren.

Het is van de ene kant jammer voor het Nederlands voetbal en ik begrijp de woede, maar anderzijds is de EL toch meer het niveau van de Nederlandse ploegen. Ajax kan daar ook de punten pakken en de kans is groot dat je daar nog een paar rondes verder komt. Het is dan ook te hopen dat Ajax gunstig loot.

8 december 2011 om 15:41

Het zou me echt geen bal uitmaken als Ajacied zijnde. Van mij mogen ze de volgende ronde EL eruit. Die EL heeft 0,0 uitstraling, wedstrijden zijn niet om aan te zien en hoeven wat mij betreft gewoon niet serieus genomen te worden. Een beetje de Carling Cup van Europa.

8 december 2011 om 15:44

Pardon? met Man united en Man city er in is de EL toch een stuk groter geworden...
Natuurlijk word de finale Man City - Man united...dat is wel wat jammer!

8 december 2011 om 15:50

Nou ik zal nooit de dag vergeten dat mijn club de uefa cup pakte! Onbeschrijflijk gevoel!

8 december 2011 om 15:59

Floca, dat is arrogantie.
Menig speler droomt ervan in de EL te spelen, als Ajax zijnde moet je gewoon 100% ertegenaan gaan, want de EL is en blijft een prestigieuze prijs.

8 december 2011 om 16:03

Ik droomde er ook van om er ooit in te spelen maar om er tegenaan te gluren is een stuk minder interessant.

Zelf SAF ziet het als straf om in de EL te spelen maar dat mag dan zeker wel weer en is niet arrogant want hij is geen Ajacied

8 december 2011 om 16:04

Dat was toen zoals je zegt de Uefa Cup. Sinds het de Europa League is geworden is het veel minder mooi geworden. Toen speelde geld een veel kleinere rol en was het nog vooral de prestige. Tegenwoordig is deze opzet gekozen voor het geld en krijg je ook allemaal van die oninteressante Israelische, Cypriotische en Oostblok teams als tegenstander waar continu naar gereisd moet worden terwijl toentertijd ook gewoon nog grote ploegen in de Uefa cup kwamen. (Ok dit jaar zitten United en City en Porto er in, maar over het algemeen is de Europa League gewoon veel minder leuk dan de Uefa Cup)

8 december 2011 om 16:52

Net zoals in Nederland de Knvb beker en de Johan Fruitschaal 0,0 uitstraling hebben, maar die wel keer op keer benoemd worden als het om de clubgeschiedenis gaat.

Kom op zeg, het is jammer dat je favoriete club er al dan niet rechtmatig er uitgevlogen is, maar als het er op aan komt dan is toch elke prijs leuk en interessant?

8 december 2011 om 16:54

Nee dus, de JC schaal is totaal oninterressant, de EL ook en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je als club niet zoveel prijzen hebt zoals jou cluppie begrijp ik het nogwel dat je voorraan staat bij het winnen van de JC schaal.

8 december 2011 om 15:45

zooooo ik ben het eens een keer met jou eens, persoonlijk denk ik dat Ajax niks bij de laatste 16 had te zoeken, maar goed dat denk ik dus
Waar het mij om gaat is deze uitschakeling via een wel heel rare gang tot stand is gekomen, dit kost ons land 5 bonuspunten op de coefficientenlijst, iets wat later wel eens heel goed van pas kan komen, daar hebben we allemaal last van, want een paar stapjes hoger op die lijst betekend een club meer in europa of minder voorrondes spelen

En verder: sturkenboom hou je smoel want je hoort er niet eens te zitten, jouw reactie neem ik niet eens serieus, mijn ziel krijg jij toch niet gewonnen door complimentjes te gaan geven

8 december 2011 om 15:58

Kan dat van die 5 punten op 2 manieren bekijken. Ik denk dat Ajax veel meer kans heeft om in de euro league meer dan 5 punten te pakken. En in de Cl van uitgaande dat je gewoon een topploeg loot, was een punt misschien het hoogst haalbare. Dus puur op die ranglijst lijkt me in de europa league meer te halen .

8 december 2011 om 15:48

Tuurlijk zijn wij niet van het niveau van de top van de Cl dat weet iedereen.

Maar dat is geen reden om er onterecht uit gestuurd te worden. Bovendien hadden ze door een volgende ronde te bereiken ook punten gepakt voor het Nederlandse voetbal en verdienen ze er veel meer dan in de Europa league.

8 december 2011 om 15:49

Die punten pakker kan nog wel eens heel lastig gaan worden. Aangezien Ajax niet geplaatst is en dus tegen een groepswinnaar speelt of tegen een ander team uit de Champions league. Man City of United of Valencia bijvoorbeeld

8 december 2011 om 15:50

Waarom begeef jij je op ieder Ajax topic? Heb je een minderwaardigheid complex tegenover Ajax? We weten nu wel hoe jij er over denkt.
Het gaat niet om het niveau van de Nederlandse clubs. Het gaat erom dat Ajax bestolen is door middel van corruptie. In heel veel landen, met name in Kroatie, worden de voorzitter Mimic en die trainer beticht van fraude. Ook wordt Platini genoemd in deze kwestie. Mooie zaak dus!

Ja en dat oppert de Uefa voor fair-play we zagen het gisteren bij Dinamo-lyon!

Ik vond de supporters juist alles behalve fantastisch, het was zeker de tweede helft nagenoeg stil in het stadion.

8 december 2011 om 15:43

Ik was niet in het stadion maar zat thuis voor de buis,
Het viel mij juist op, dat er luidkeels gezongen werd toen het al duidelijk was dat Ajax eruit zou vliegen, dat vindt ik persoonlijk zeer sterk van de supporters

8 december 2011 om 15:44

Idd, vond het ook vrij stil vanaf het begin eigenlijk al. Logisch toen het bij Lyon zo snel ging dat het toen compleet stil was.
Verder is het gwn doodzonde dat dit gebeurt is voor het Nederlandse voetbal.

8 december 2011 om 15:50

Inderdaad was het stil, het staat me nog haarscherp bij hoe duidelijk ik het fluitje van de scheidsrechter kon horen in de tweede helft.

8 december 2011 om 15:55

Ik weet welke wedstrijd jij hebt gekeken, maar in de arena was het alles behalve stil. Natuurlijk was er nadat het zo snel ging in Zagreb even verbijstering. Maar daarna werd het snel weer opgepakt. Na de wedstrijd werd de muziek zelfs uitgezet omdat er nog zo hard werd gezongen.

8 december 2011 om 16:00

@supersub9: haha jij bent echt grapjas. publiek was geweldig ook toen lyon 6-1 voor stond ipv de scheids te bejegen dmv spreekkoren, gewoon vol achter eigen team staan. laatste 10 minuten iedereen staan voor ajax en keihard dit is mijn club door stadion. je bent gewoon jaloers jonge

OK, 3,4 miljoen dus. Erg zonde. Toch denk ik dat Ajax meer punten voor Nederland in de EL kan pakken dan in de achtste finale.

8 december 2011 om 15:59

Dat denk ik niet want als Ajax door was gegaan dan hadden we 5 bunuspunten gekregen voor het overleven van de groepsfase. Dat zal in de EL heel moeilijk worden!

Zo zie je ook maar weer is dat het gros van de mensen gewoon onwetend achter de meute aan lopen en verkondigen dat ze wel 25 miljoen mislopen hierdoor. Gewoon weer het zoveelste onderwerp wat gewoon niet waar is. Maar 3,4 miljoen is het dus, en dit wist ik van te voren ook wel!

En natuurlijk zijn je eigen supporters fantastisch, wat moest die anders zeggen?
Ik heb het wel te doen met de manier waarop ajax is uitgeschakeld, het zaakje stinkt. Maar zolang er nergens bewijs is kun je wel van alles gaan roepen maar dat helpt ook niet. Sterkte

"de Ajax-fans verdienen een groot compliment, de steun die zij geven is enorm" loogt Sturkenboom
loogt moet denk ik looft zijn. Mja klein foutje moet kunnen!

Ot:
Ja het is zeker een tegenvaller, had nooit gedacht dat met name Lyon daar met zoveel verschil won! Europa league is in mijn ogen toch veel minder aantrekkelijk!

'dit is zowel sportief als financieel een tegenvaller voor Ajax'

Ik denk dat Martin Sturkenboom wel een goede detective zou zijn.

Inderdaad een groot compliment voor de supporters. Die hebben Ajax 90 minuten lang gesteund. Ook toen ze wisten dat het eigenlijk al over was doordat het bij Lyon 7-1 stond bleven ze Ajax luidkeels toezingen echt fantastisch. Ben er zelf echt stuk van dat Ajax niet door is maar het is niet anders. Om nou allemaal dingen te gaan roepen over wat er in Zagreb heeft allemaal geen zin. Dat is in handen van de Uefa. Het is allemaal heel zuur maar we moeten het maar accepteren. Nu maar hopen dat de Nederlandse clubs veel punten gaan pakken in de Europa League.

Het had zo'n mooi succes kunnen zijn voor mijn cluppie. Al die jaren van ellende. Op bestuurlijk niveau een ramp, hoop op kamp Cruijff uiteraard. Het wordt echt teveel allemaal, en nu dit weer! Wanneer krijgen we de wind weer is mee? Wanneer krijgen we gemotiveerde spelers in het eerste die zich niet te goed voelen voor de Eredivisie. Er moeten nog zoveel stappen worden gemaakt, maar dit is echt een zwarte dag voor Ajax. Die wedstrijd is gewoon omgekocht. Ik heb wat research gedaan bij de media in andere landen inclusief Kroatie. En ze zijn het er allemaal over eens, deze kwestie rondom de wedstrijd Zagreb-lyon is corrupt. Er schijnt een transactie plaats hebben gevonden tussen beide clubs. Lyon heeft Zagreb twee miljoen euro gegeven om hen te laten winnen. Ook de supporters van Zagreb, jammer dat er op deze site geen Zagreb kenners te vinden zijn, zijn het over het feit eens dat deze wedstrijd verkocht is!

3 mln nu bij mislopen CL en ongeveeer 2 ton krijg je voor overleven van de groepsfase in de EL. Ongelofelijk verschil. Sportief ook heel jammer, want het had veel punten opgeleverd als ajax verder was gegaan.

8 december 2011 om 16:03

Je krijgt volgens mij evenveel punten in de EL als in de CL en dat maakt niks uit.

8 december 2011 om 17:09

volgens mij krijg je als nummer 2 in de poul van CL, en dus door gaat in CL, wel meer punten dan derde worden en 'door' gaan naar EL.

Daar geloof ik niks van eerst is het 25 miljoen en nu ineens 3? Leuk en aardig maar je verdient veel meer dan 3 miljoen bij het overwinteren in de CL.

8 december 2011 om 15:54

Als ze overwinterden in de Champions League hadden ze volgens mij in totaal 25 miljoen aan de Champions League verdiend, dus alles er op en eraan. Als je alleen het bedrag neemt dat je krijgt als je overwintert krijg je volgens hem 3 miljoen, ik denk persoonlijk dat het ook meer is maar ik heb daar geen verstand van

8 december 2011 om 15:56

Ze hadden dan in totaal 25 miljoen binnen gekregen. Nu hebben ze ongeveer twintig miljoen binnen gekregen. Ook niet heel slecht natuurlijk. Al was het beter dat we overwinteren in de Champions League. Maar je tegen corruptie doe je niet zo veel.

8 december 2011 om 16:14

Klopt, hopen dat de Uefa een onderzoek gaat starten maar hun kennende zullen ze dat hoogstwaarschijnlijk niet doen. Dus moeten we genoegen nemen met de Europa League en 20 miljoen.

8 december 2011 om 15:58

Ajax zou bij plaatsing de 25 miljoen aantikken , dus zouden ze + 3 mil hebben gekregen en dan was het bedrag al 25 wat ze hebben verdiend aan de CL . Nu hebben ze dus 22 mil verdiend.

dat verklaard die 3 miljoen snapje Delfy ?

8 december 2011 om 16:08

22 miljoen is ook lekker hoor hopen dat er een paar Luis suaressen voor worden gekocht of een aantal sneijdertjes worden gescout.

Zal je net zien:
Psv - Man Utd
Ajax - Man City
Twente - Porto
AZ moet nog maar zien dat ze doorkomen.

Zowel de punten als het geld waren zeker welkom geweest in de Nederlandse competitie (wanneer ajax speler koopt van NL subtop)

8 december 2011 om 16:08

PSV kan niet eens tegen Manchester United loten, want beide ploegen zijn geplaatst.

8 december 2011 om 16:19

Twente zit ook in pot 1, met Psv, Schalke, Sporting, Man. City, Man Utd, Atletico Bilbao, Metalist Kharkiv, Standard Luik, Olympiakos Pireaus en Valencia.

Ajax en AZ (mits ze zich plaatsen) zitten dan in pot 2, met tot op heden Porto, Hannover, Legia Warshau, Trabzonspor en Victoria Pilzen.

De nog niet bekende nr's 1 uit de El-poules komen in pot 1, de nr's 2 in pot 2.

8 december 2011 om 16:57

Ajax-psv kan wel

8 december 2011 om 19:43

Je kunt niet loten tegen een club uit eigen land in de 2e ronde.

Dat ajax hier financieel slechter van wordt dat boeit me niet zo. maar dit is natuurlijk wel slecht voor het nederlands voetbal. Ik hoor dat heel veel hier zeggen in de el kun je meer punten pakken dan in de cl. maar zijn de clubs uit manchester echt veel minder dan arsenal en chelsea. Dus heel makkelijk punten pakken zal het niet worden. En verder voor de mensen die niet altijd naar een europese wedstrijden gaan en geen efredivisie live hebben. zullen vaak hen eigen club niet zien voetballen. een kleine samenvatting misschien. Want rtl zal altijd ajax uitzenden. Dus supporters van psv, twente en az. en natuurlijk de voetbal liefhebbers. Deze uitschakeling heeft indirect ook consequenties voor jullie.

Ik vond de genoemde 25 miljoen ook wel wat overdreven, dat staat volledig buiten verhouding met de bedragen die je voor plaatsing en de eerdere wedstrijden krijgt. Mensen hebben dingen door elkaar gehaald. Desondanks zijn de misgelopen 3 miljoen wel een leuk centje, maar in de EL kan Ajax ook nog geld verdienen (ook met kaartverkoop)

Het blijft allemaal zuur; die afgekeurde goals, de lat van Sulejmani en Zagreb als toppunt, maar ik vond Ajax in de tweede helft niet erg bedreven spelen, dat had ook wat meer gemogen. Ajax zal wel moeten oppassen dat de grote media-aandacht niet ook bij Ajax tot veel onvrede leidt die lang blijft hangen. Men moet daar vooral zoveel mogelijk aan voetbal denken, het gaat er al veel te veel om 'randzaken', ook al kunnen ze dat nu zeker niet helpen en kun je ze dat voorlopig niet kwalijk nemen.

De penningmeester rekende zich al miljoen rijker maar helaas komt er geen stuiver meer bij vanuit de Cl

Je ken zeggen wat je wil over zijn aanstelling maar deze man doet tenminste zijn werk en blijft buiten het gezei! als hij de supporters een compliment geeft dan is hij zieltjes aan het winnen en als hij het niet doet is het ook weer niet goed?

Off: voor de mensen die nog steeds beweren dat er geen geld gemoeit is bij de wedstrijd van lyon en zagreb, zegt die knipoog dan niet genoeg?

Inderdaad goed dat hij even aanstipt dat ''ajax niet 25 mio misloopt'' met deze uitschakeling.

Ajax heeft al ongeveer 20 mio binnen, het is alleen zo dat door een 3 mio premie voor plaatsing en 0,4 mio startpremie die 20 mio had kunnen stijgen richting 25 mio, los van inkomsten van een volle Arena.

Dus Ajax loopt door uitschakeling niet 25 mio mis, maar 3 a 4 mio. Blijft veel geld natuurlijk, maar wat doe je eraan ? Laten we ook niet vergeten dat Ajax het financiele voordeel had dat ze enige NL deelnemer aan de CL waren door Twente's uitschakeling.

Maar goed, stuitend domme verslaggeving inderdaad. Dieptepunt was Ronald Waterreus die vrolijk liep te verkondigen 'dat Vermeer met zijn reddingen in Lyon 25 mio had verdiend.'

Al dat geklaag. Ik vindt dat De Boer ook wel eens naar zichzelf mag gaan kijken. Je voelde van het begin af aan al dat Ajax een soort minderwaardigheids gevoel had.. ze speelden wel heel erg slap en inspiratieloos, ook bij de tactiek kun je vraagtekens zetten. Ik had nooit het gevoel dat Ajax dacht dat er wat te halen viel. Ja die 2 afgekeurde doelpunten waren schandalige beslissingen.. maar Real had er ook zo 2 or 3 bij kunnen prikken tegen dit Ajax als ze echt gas hadden gegeven. Laten we eerlijk zijn.

Nee ik zou eerst eens bij de tactiek en instelling beginnen. Met een andere tactiek en instelling had Ajax zeker een gelijkspel kunnen halen, dan was er niks aan de hand geweest.

8 december 2011 om 17:37

Juist...ajax verdient het niet op door te gaan. Wat een slecht voetbal zeg! De enige speler die nog een beetje pit en klasse had was Eriksen, de rest was zeer slecht en inspiratieloos.

8 december 2011 om 18:07

Als Ajax 2-1 voor was gekomen had het een hele andere avond kunnen worden ook al had Real Madrid dan nog gewonnen. Die 2 doelpunten hadden het verschil kunnen zijn op dat moment....
Ik vind het persoonlijk erg slecht dat er blijkbaar bijna niemand op de hoogte was van de tussenstand van Zagreb-lyon. Dat waren zij duidelijk wel na de rust.

8 december 2011 om 18:26

Als telt niet, ook al begrijp ik wat je bedoelt. voor mij blijft buiten kijf staan dat de tactiek en de instelling aan Ajax kant hopeloos waren, vanaf minuut 1. Om over de verdedigende fouten maar te zwijgen. Had je defensiever gespeeld, uiteraard beter verdedigend en de nul gehouden, was er niets aan de hand. Maar goed das mijn mening.

8 december 2011 om 19:01

Als telt inderdaad niet maar het wordt ook niet gemakkelijker op dat er gewoon twee terechte goals worden afgekeurd. Zo vaak scoor je nou ook weer niet tegen Real Madrid. Ajax is geen verdedigende ploeg en kan ook helemaal niet een hele wedstrijd super verdedigen. Ajax haar kracht is juist aanvallen. Vergeet niet dat ajax te maken heeft met erg veel blessures en ik denk dat dat b team van Madrid gewoon kampioen in Nederland zou worden... Ajax heeft gedaan wat het moest doen. Ik geloof niet dat als Ajax de hele wedstrijd had verdedigt Real niet had kunnen scoren. Die goal was zeker gevallen...

Financieel een tegenvaller snap ik wel, maar sportief zie ik ze veel verder komen in de europa-league dan in de champions-league
Ik snap dat ze ook een paar toppers kunnen loten in de europa-league, maar die kans is vele malen kleiner dan in de cl.
Europees spelen is voor alle spelers belangerijk hoor ik altijd en nu moet dat dan maar in de europa-league, das ook gewoon europees toch, alleen verdien je niets tot weinig.
Ik zie ajax dan ook meer punten vergaren voor het Nederlandse voetbal op een niveau waarop ze iets meer in te brokkelen hebben al hebben ze het natuurlijk wel redelijk tot goed gedaan in de champions-league al lag dat meer aan het dramatisch slechte zagreb en het tot gisteren avond slecht spelende Lyon, want Lyon staat in mijn ogen nog steeds gewoon hoger aangeschreven hoor dan dit ajax.

8 december 2011 om 18:00

Ajax is 1 van de zwakste nummer 3´s.. dus de kans is groot dat ze een topclub voorgeschoteld krijgen. Doodzonde.. ik hoop dat we zo veel mogelijk punten verzamelen en dus ook dat Ajax heel ver komt. Maar het ziet er niet goed uit.

Natuurlijk is het jammer,en vooral op zo,n manier.
Wie had nou verwacht dat die lui met 7 -l zouden
winnen.
Maar we kunnen er niet om heen laten wij eerlijk
zijn voor het geld had geweldig geweest, maar
wat hebben wij er verder te zoeken.
Als ik ze zag voetballen gister( natuurlijk hadden we
veel geblesseerde)tja daar werd je niet vrolijk van.
Hoeland duurd dit nu al?steeds weer die hoop
en wie er ook voor de groep staat steeds weer
net niet, de grootste begroting de grootste club
de beste spelers?maar het blijft tobben

Het was wel enorm spannend gisterenavond. Jammer voor de centjes en voor de club Ajax. Maar als neutrale toeschouwer heb ik al lang niet meer zo'n spannende avond gezien in de CL. Ajax moet nu hopen op een mindere tegenstander in de EL en dan daar nog een beetje cashen.

nou die paar miljoen die je mis loopt valt wel mee.en als het echt om geld gaat dan kan ajax beter concurrent worden van goede tijden slechte tijden want bij ajax komt het echt over en ik denk zelf dat ze dan meer kijkcijfers zullen hebben dat de echte serie.

Ajax had zelf ook 7-1 kunnen winnen van Zagreb. Echt een slechte ploeg. Alleen dachten ze toen heel goed te zijn door ze te verslaan. En Lyon thuis had ook gewonnen moeten worden, Frank zei toen het in de uit-wedstrijd recht te zetten. Nou mooi niet dus. Dus als je zelf vier kansen verprutst, moet je ook niet zeuren als een andere club ook een steek laat vallen.

Wij in Nederland denken zeker, dat hier nooit wat gebeurd? Hier worden spelers nooit met zwart geld betaald? Hier wordt geen doping gebruikt? Hier wordt niet gegokt? Hier wordt nooit omgekocht?

Nou ik denk dat in de hoofdklasse amateurs dit alles al gebeurd...

Nu uitschakeling een feit is kunnen we ons in 2012 weer gaan verheugen op de wedstrijden op zondagmiddag. Twente, Az,psv, Ajax wie verspeelt de meeste punten nadat ze op donderdag hebben gespeeld.
Blijft natuurlijk jammer dat Ajax er op deze manier uitvliegt, dat gun je niemand. Je praat nu over een verlies van 3,4 miljoen - opbrengst El.
Je kan beter denken aan een verlies doordat je CL misloopt omdat je op donderdag EL speelt.

Sturkenboom vergeet de veel hogere gelden uit de marketingpool die na afloop van de finale wordt vastgesteld.
Dat zou voor de knockoutfase best ineens 5-8 miljoen euro extra kunnen opleveren, los van de startpremie en recetteinkomsten. In totaal ruim 10 miljoen schat ik.

Ik ben altijd voor een Nederlandse club als die in Europa speelt, omdat dat goed is voor het gehele Nederlandse voetbal. Maar alleen bij Ajax lukt mij dat niet. Ik hoop elke keer weer dat ze verliezen en ik heb de afgelopen dagen dan ook gigantisch genoten. Echt alles is momenteel drama bij die club.

Aan de andere kant, doen de meeste Nederlandse clubs het gelukkig goed in de EL en die punten tellen (vreemd genoeg) net zo zwaar als in de CL. Dus zo slecht is het niet voor het Nederlandse voetbal dat Ajax nu in de EL moet spelen,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren