Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dit is echt het allerlaatste waar je als Ajax zin in hebt’

Laatste update:

Voor Ajax staat woensdagavond in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker een uitwedstrijd tegen Telstar op het programma. Sinds afgelopen zomer zwaait Andries Jonker de scepter in Velsen-Zuid, dat op zijn kop staat door de naderende ontmoeting met de Amsterdammers. Jonker geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad te kennen dat hij uitkijkt naar het duel met Ajax.

“Echt het allerlaatste waar je als Ajax zin in hebt, is spelen tegen Telstar op een woensdagavond, in een ministadionnetje op een kunstgrasveld. Het is een wedstrijd die je alleen maar kunt verliezen. En als het 0-8 wordt, maakt het eigenlijk nog niks uit”, zegt Jonker, die merkt dat er een ‘aangename onrust’ heerst rond Telstar en spreekt van een ‘lot uit de loterij’. “Met deze wedstrijd hopen we het begrotingstekort te dichten. Je moet het zo zien: de spelersgroep kost in totaal, inclusief werkgeverslasten, zeven ton.”

‘Als ik wat tegen Ajax kan doen, weet ik: hé, misschien hoor ik wel bij de top’

Lees artikel

“Daar voetballen hier 26 mensen voor. Er loopt een speler rond die op jaarbasis 1296 euro verdient. En die is hier elke dag. Als je er zo over nadenkt dan hebben we natuurlijk niks in te brengen tegen Ajax”, gaat de 57-jarige oefenmeester verder. Er ontstond een ware stormloop op de tickets nadat Ajax uit de koker was gekomen voor Telstar. “Dranghekken om bij een wedstrijd van Telstar te zijn, kun je je dat een beetje voorstellen?”

Jonker heeft overigens alles op alles gezet om de focus bij zijn spelers de afgelopen weken vooral bij de eerstvolgende wedstrijd te houden. “Ik heb een voorbeeld aangehaald van Bayern München. Dan speelden we tegen Mainz op zaterdag en wachtte dinsdag Manchester United. Denk je dat die spelers daar mee bezig waren? Als ze van Mainz verloren, stortte de hele boel in.”

Telstar - Ajax eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kunnen ze niet Jong Ajax sturen? Die moeten ook wel goed genoeg zijn om van Telstar te kunnen winnen. Kunnen de selectiespelers hun rust even pakken.

18 december 2019 om 12:57

Waarom zou je rust moeten pakken wanneer het na dit weekend winterstop is?

18 december 2019 om 16:10

Omdat de halve basis 11 zichtbaar op hun tandvlees loopt. Mijns inziens moet Ten Hag zeker een paar jonge hongerige jongens laten spelen in zo'n wedstrijd (denk aan Traore, Gravenberch, Lang, Schuurs) aangevuld met nog wat normale basisspelers voor de vastigheid. Voor Varela zou het overigens ook wel leuk zijn om een keertje te keepen. Een beetje wedstrijdritme opdoen voor Getafe is ook niks mis mee natuurlijk, er zijn nog 3 bekerrondes voor die uitwedstrijd in Spanje, deze tegen Telstar en de achtste- en kwartfinales, ik zou Varela daar persoonlijk zo veel mogelijk minuten proberen te geven.

Voor 1300 euro op jaarbasis komt geen een voetballer spelen bij telstar, zelfs in de tweede divisie betalen ze meer

18 december 2019 om 11:38

Zelfs in de 1e klasse amateur krijg je meer hoor. Lijkt me dat dit maand moet zijn ipv jaar.

18 december 2019 om 12:16

Sterker nog, ook in de vijfde klasse is dit geen gek bedrag.

18 december 2019 om 15:38

@messibazoer:met een groot belangrijk verschil dan toch; een amateurclub kan en mag geen salarissen (op papier) betalen. Dat er dan op andere manieren geld betaald wordt is zo, maar daar heb je als ontvanger van dat geld weinig aan. Je bouwt er niets over op, en als de fiscus je pakt ben je de klos.

18 december 2019 om 16:00

@dennis van leeuwen, wat een onzin dat de ontvanger er weinig aan heeft. Waarom zou je er iets over moeten opbouwen? Je werkt er toch gewoon naast? Dan is die 1000/2000 euro pj toch gewoon een leuk extraatje waar je lekker in de zomer van op vakantie gaat. Pensioen opbouwen en dergelijke doe je toch gewoon bij je werkgever.

Neem aan dit speler met 1296 op jaarbasis, en er elke dag is, een jeugdspeler is? Als je de kwaliteiten hebt om bij telstar te voetballen, dan moet een leuke topklasser ook wel lukken en dan verdien je een stuk meer. Houd je ook nog vrije tijd over om andere dingen te doen.

Nog geen 1300 euro bruto op jaarbasis en daar dan elke dag aanwezig zijn. Kunnen we dan nog wel over professioneel voetbal praten? Bij de amateurs houd je er meer aan over. Traint dat Telstar dan enkel in de avonden dat die jongens overdag nog bij kunnen verdienen?

Als deze lakse houding zo zou zijn, wordt Ajax dit jaar ook geen kampioen. Ze lieten tegen WII en AZ ook al punten liggen vanwege een beetje hautain gedrag, en tegen FCT was het niet veel beter. Ik had het wel geweten tegen Ajax, zoals Wijndal erin klepperen en hopen dat prima donna's van de leg zijn en gaan zeuren.

18 december 2019 om 12:00

Waarom nu zo'n reactie we hebben 1,5 jaar kunnen genieten van Ajax in de eredivisie en in de CL en nu het wat minder gaat hebben ze in een keer hautain gedrag , waar baseer je dat op AZ was zondag compleet en omdat ze de gelukkigste waren wonnen ze de wedstrijd en Ajax met 4/5 invallers speelde , ik snap dit soort reacties nooit .

18 december 2019 om 12:14

Vanwege reacties van Ziyech, dat ie zich niet kan opladen enzo. Verder heb ik ook genoten van Ajax in de CL, maar het hautaine viel me wel een beetje op. Mijn punt is dat de knop om moet, gedachtes als "Ik heb geen zin om er te spelen" win je niks mee.

18 december 2019 om 13:51

Beetje waardering voor AZ en W2 mag ook. Die speelden om te winnen.

18 december 2019 om 14:03

En daar komt nog bij dat zowel Koster als Slot Ten Hag tactisch te slim af waren. Dat Ajax zijn eigen spel niet kon spelen, lag echt niet alleen aan het feit dat ze een paar basisspelers misten vond ik.

18 december 2019 om 14:44

Heb je wel gekeken dan? Beiden speelde gewoon op de counter waar verder niks mis mee is. Maar het is geen geniale uitvinding ofzo hoor. Az heeft weinig gecreeerd anders daar had Ten Hag gewoon gelijk in. Ik vond een gelijkspel meer op zijn plaats. Een paar spelers er niet bij? Veel wijzigingen anders en ik vond ze helemaal niet onder doen voor Az. Met een half team aan wijzigingen. De wind maakte het ook niet echt een leuke wedstrijd aan beide kanten

18 december 2019 om 15:16

Op de counter spelen betekent dat je je bewust laat inzakken. Dat hebben AZ en Ajax allebei niet gedaan. Het is wel zo dat het meeste gevaar kwam vanuit de omschakeling (dat is vaak zo), maar dat is heel iets anders dan op de counter spelen zoals bijvoorbeeld het Dinamo Kiev uit de jaren 90. Ik vond een gelijkspel qua verhoudingen ook meer op z'n plaats overigens. VI had een tactische analyse op hun site gepost over de wedstrijd. Daarin wordt uitgelegd hoe AZ Ajax dwong om over de zijkant te spelen, waardoor steeds Veltman de vrije man werd die moest opbouwen. Omdat Veltman natuurlijk helemaal niks kan, was hij ook degene met het meeste balverlies (op Huntelaar na). Verder wordt er uitgelegd hoe AZ de ruimte tussen de linies bij Ajax klein hield, hoe ze ervoor zorgden dat de verdediging van Ajax steeds minder met ruimte in de rug durfde te spelen, waardoor er ruimte voor AZ op het middenveld kwam om te combineren. En je kunt je wel verschuilen achter het feit dat je een half team aan wijzigingen hebt, maar Ten Hag had het tactisch ook wat slimmer kunnen aanpakken en dan had Ajax misschien wel gewonnen. Het is helemaal geen uitgemaakte zaak dat Ajax met Dest, Blind, Tagliafico, Neres en Promes wel had gewonnen als je een tactisch onbenul (en dat is Ten Hag) als trainer hebt. Ik heb er namelijk geen verklaring voor dat je met Huntelaar gaat spelen en vervolgens met 0 (!!) voorzetten van de zijkant komt.

18 december 2019 om 15:17

Edit: Nou vooruit, 1 lage voorzet die Bizot loste, waar Huntelaar niet goed bij kon in de rebound.

Weet iemand waar het uitgezonden wordt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren