Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Diks kan dat totaal niet, dat is de pech die Feyenoord heeft’

Laatste update:

Door de ernstige personele problemen in de defensie heeft Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst Kevin Diks nu al drie wedstrijden als centrale verdediger opgesteld. Normaal gesproken speelt Diks als rechtsback en Kenneth Perez is van mening dat hij niet in het centrum van de defensie kan spelen.

“Het is zonde, want Diks kán het totaal niet. Diks kan totaal niet centraal spelen. Dat is de pech die Feyenoord heeft, want meestal kan een rechtsback ook centraal nog uit de voeten, maar Diks totaal niet”, zegt Perez tegenover FOX Sports. Van Bronckhorst mist onder meer Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Sven van Beek en Renato Tapia, die allemaal centraal achterin kunnen spelen. “Ik zou er alles aan doen om Diks niet op te stellen in het centrum.”

“Diks heeft ook als rechtsback niet al te veel goede wedstrijden gespeeld, dus hij loopt al niet over van vertrouwen”, sluit Gertjan Verbeek zich bij Perez aan. “Dan krijg je toch een grotere mate van verantwoordelijkheid als je in het centrum van de verdediging staat.” Diks wordt dit seizoen gehuurd van Fiorentina en speelde tot dusver twaalf wedstrijden in het shirt van Feyenoord.

Ben jij het met Kenneth Perez eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Feyenoord heeft niet de pech dat Diks niet centraal achterin kan voetballen, Feyenoord heeft de pech dat iedere mogelijke centrale verdediger geblesseerd is. Je kan als Eredivisieclub simpelweg geen 6 gelijke centrale verdedigers hebben 'voor het geval dat'.
Vorig jaar waren Jan Scharie en Botteghin een compleet seizoen fit en heeft er geen haan gekraaid naar Sven van Beek.

Je zou gek zijn om je rechtsback te scouten op zijn kwaliteiten als centrale verdediger. Neemt niet weg dat er omtrent de scouting bij Diks alsnog het een en ander mis is gegaan.

30 oktober 2017 om 12:29

Je zou wel als noodoplossing een middenvelder centraal achterin kunnen zetten. Dat gebeurt zo vaak, sommige verdedigers van nu waren eerder verdedigende middenvelders. De bekendste namen zoals Mascherano, martinez van Bayern.

El Ahmadi kan uitstekend verdedigen, zet hem dan centraal, of desnoods Amrabat.

Iedereen doet het beter dan Diks, hij heeft totaal geen vertrouwen, raakt zo vaak in paniek. Zoveel verkeerde keuzes, ook bij de goal gisteren stapt hij veels te wild in, zodat Gustafson hem met een kapbeweging uitspeelde.

Zelfs een jeugdspeler kun je nog desnoods voorrang geven. In de tijd van Bmi, de Vrij, Van Beek, Kongolo, die werden ook allemaal vanuit de jeugd voor de leeuwen gegooid. Een jeugdspeler moet je gewoon de kans geven, en niet zo angsthaazig die Diks opstellen.

30 oktober 2017 om 12:36

Ben ik het volledig mee eens, maar daarom ben ik het juist niet eens met Perez dat 'feyenoord pech heeft dat Diks niet centraal kan'. Dat is niet de pech van Feyenoord want iedereen die de Eredivisie volgt ziet dat Diks op rechtsback al tekort komt en toch zet Gio hem centraal achterin.

Hij komt op rechtsback al tekort voor het niveau dat Feyenoord nastreeft, het is een brok onzekerheid die constant foute keuzes maakt. Ik denk dat er heel veel betere keuzes zijn dan Diks bij de eerste elf en dat is Giovanni van Bronckhorst aan te rekenen en niet zogenoemde pech dat Diks niet centraal kan.

30 oktober 2017 om 12:30

Het zit ze indd niet mee met al die blessures op die plaats.
Maar 6 vervangers is een beetje overdreven toch?
Botteghin, van de Heijden en Sven van Beek zijn echt geblesseerd voor die positie.
Tapia hebben ze er ook maar neergezet uit nood.
Wat mij opvalt is dat r ook niemand uit de jeugd klaarstaat bij Feyenoord.
De worden jaren geroemd hun opleiding,
alleen de enige die echt uit de jeugd momenteel is Tonny. En een Boetius maar daar heb je ook niet al te veel aan momenteel.

30 oktober 2017 om 12:45

Nieuwkoop, van Beek, Nelom, Vilhena, Boëtius en vele spelers op de bank komen uit de jeugd. Dat lijkt mij een gezond aantal jeugdspelers voor een ploeg in de Eredivisie.

30 oktober 2017 om 12:36

Gio heeft al aangegeven dat Diks daar moet spelen vanwege alle blessures. En iedereen weet dat dit verre van ideaal is. Soms kan een noodgreep zomaar goed uitpakken en in dit geval helaas niet.
Er is mijns inzien niets verkeerd gegaan met de scouting van Diks. Hij is gehaald als back-up voor Nieuwkoop en Feyenoord wilde daarom ook geen vette investering doen op die plek. Dat Diks peieken en dalen heeft/had was wel bekend, het is gewoon jammer dat het kwartje voorlopig de verkeerde kant opvalt. Maar als na de winterstop alles weer ok is zal hij ook beter uit de verf komen.

30 oktober 2017 om 12:39

Waarom toch altijd die blessures er bij halen. Diks maakt alleen maar fouten keer op keer. Zonder enige vorm dat hij er een leer uitrekt. Je kan toch wel simpel een bal naar een andere kleur spelen. Zie dat hij de bal in speelt bij Younes keihard in de klassieker. Daarnaast doet hij maar wat en kan je beter Diks terug sturen naar zijn huur club. Je kan beter een jeugdspeler de kans geven als Diks. Diks beheerst de basis niet en daardoor heeft Feyenoord niet van Roda gewonnen.

30 oktober 2017 om 12:45

Begrijpend lezen is een vak apart.

Perez zegt dat Feyenoord pech heeft dat Diks centraal niet uit te voeten kan.
Daar ben ik het niet mee eens, want Diks is gescout als rechtsback en niet als centrale verdediger.

Ik vind het pech hebben dat ze zoveel blessures hebben dat je een incapabele verdediger als Diks noodgedwongen moet opstellen.

Ik ben het met je eens dat er waarschijnlijk betere keuzes zijn dan Diks centraal en dat ie er vooralsnog niks van bakt.

Snap je mijn reactie nu?

30 oktober 2017 om 13:03

Slaat de spijker op zijn kop, zo'n drama deze man.
Eerste beste vliegtuig terug naar Italie, dat Feyenoord deze man zo heeft gescout volgens zeggen, dan wordt het tijd voor andere scouts bij Feyenoord.

30 oktober 2017 om 12:45

Dat Feyenoord vorig seizoen kampioen werd met de Traagste CV aller tijden had meer met de tegenstanders te maken dan met Feyenoord. Laten we even eerlijk zijn maar Jan Arie en Botegin zijn nou ook totaal geen top verdedigers die erg traag zijn. Ook met hun had Feyenoord punten verspeeld. Ajax en PSV zijn gewoon beter en daarnaast speelt Feyenoord al een tijd als een natte krant. Om het allen op Diks te schuiven is ook weer media praat. Ligt in mijn ogen aan bijna de gehele selectie die gewoon niet al te sterk is.
Verdedigen begint vooraan en iet alleen achterin.
dit was trouwens te voorspellen, zonder Elia en Kuyt is Feyenoord gewoon een heel stuk minder. Voorspelde dit al met de CL erbij, vorig seizoen hadden ze na de winterstop geen dubbele belasting. Dit seizoen word Feyenoord op zijn best 5de of 4de. AZ en Vitesse doen totaal niet onder voor dit Feyenoord. Toen ik dit een aantal weken geleden zij kwam er aardig wat commentaar van de Feyenoord supporters hier maar zo zie je maar he jongens.

30 oktober 2017 om 12:53

Positioneel stonden Jan Arie en Botteghin goed genoeg om hun gebrek aan snelheid te compenseren, maar het is geen duo dat pakweg tien jaar geleden in de basis had gestaan bij de kampioen van Nederland.

Neemt niet weg dat een defensief duo dat zekerheid uitstraalt een ploeg al heel anders laat voetballen dan wat er nu achterin rond loopt te kloten.

Feyenoord heeft veel ingeleverd en inderdaad het dubbele programma speelt ze parten. Ik denk ook dat er hooguit een derde plaats in zit voor Feyenoord dit jaar.

30 oktober 2017 om 14:38

Drie sterkste teams? ik zie het aan jullie resultaten. Zal zeggen haal je roze bri er maar weer af. Ziet er werkelijk niet uit en de resultaten liegen er neit om. Vorig jaar met 1 puntje kampioen geworden en viel het kwartje vaak genoeg Feyenoord kant op. Zal niet meer gebeuren en je ziet het. Thuis krijgt Feyenoord gewoon een aantal keren klop. Ik zie Az en Vitesse zelfs boven Feyenoord eindigen dit seizoen en spelen ook beter voetbal dan Feyenoord.
Overmorgen weer CL en de toon is gevoerd. 0 punten uit 3 potjes en ik zie dat aantal ook over 6 op de teller staan. Realiteit is soms vervelend en ja.....erg hard

30 oktober 2017 om 18:26

@Marranr1, blijf hopen. Vorig seizoen zou Feyenoord volgens jou ook 4e of zo worden. Dus welke realiteit moeten mensen van jou serieus nemen? Je kan wel steeds over de CL praten, maar jouw club kan zich niet eens voor de EL kwalificeren. Dat jij überhaupt je mond over de CL durft open te trekken...

30 oktober 2017 om 19:51

vergeten hoe ajax startte zeker vorig seizoen? Elke oefenwedstrijd werd verloren, er werd thuis van Willem 2 verloren en gelijk gespeeld tegen Roda enz enz. Bosz moest heel snel wegwezen! Wat een naieve trainer was dat.....
En die resultaten kwamen niet door pech met 6 blessures.........
Uiteindelijk bereikten zij de finale in de EL en werden 2e, vlak achter Feyenoord....

30 oktober 2017 om 13:15

En ze durven geen 17 jarige in de basis te zetten, wat Ajax wel doet.

30 oktober 2017 om 13:36

Ik vermoed dat als Feyenoord een 17-jarige centrale verdediger heeft die dezelfde kwaliteit heeft als De Ligt dat ze dat wel zouden doen..

30 oktober 2017 om 15:43

Moment van inbrengen van een 17-jarige is belangrijk. Weet niet meer hoe Ajax dat heeft gedaan maar Feyenoord is al onzeker, denk dat het niet verstandig is om Geertruida dan basisspeler te maken. Zag je eigenlijk al tegen Swift. Hij oogde erg onrustig, wat logisch is.

30 oktober 2017 om 13:31

Of dat een gevalletje pech is betwijfel ik...
Sowieso vind ik dat gelul over de verdediging zoeken naar excuses. Ja, ze missen er 4 maar ze kunnen er maar 1 opstellen.
De rest van de verdediging staat gewoon met Nieuwkoop, St Just en Haps. Dus of die ene centrale verdediger die ze missen nou echt de ontbrekende factor is betwijfel ik ten zeerste.

30 oktober 2017 om 15:39

Antwoord zie je eigenlijk in het spel terug. Feyenoord heeft het dit seizoen lastig om hun eigen spel te spelen. Druk naar voren en tegenstanders opjagen. Afgelopen wedstrijden zie je dat iedere speler maar wat doet. Berghuis jaagt regelmatig door op de keeper maar ondertussen lopen de verdedigers rustig achteruit. Het middenveld komt daardoor te zwemmen. Het opereert niet als een team. Dat kan door gebrek aan leiderschap komen en daarin waren Botteghin en vd Heijden denk ik ook belangrijk.

Wat kan Diks eigenlijk wel? Hij is niet fysiek sterk. Erg matig in de passing. Zeer slordig en heeft geen kijk op diepte. Hoort helemaal niet bij het Feyenoord niveau thuis. Zwak in de lucht en daardoor proeft de tegenstander bloed.

Voorbeeld: Tegen Roda JC liep hij weer totaal verkeerd het gat binnen en daardoor scoorde Roda JC.

30 oktober 2017 om 12:42

Je gaat je toch afvragen wat hij bij Fiorentina doet als hii niet eens bij de NL top (feynoord) mee kan....

30 oktober 2017 om 12:47

Totale miskoop van Fiorentina en daar zijn ze ook achter gekomen. Ze hebben hem niet voor niks verhuurd. Ze vinden hem een slapjanus en hadden hem anders ingeschat. Maar hij voldoet niks aan een verdedigende voetballer die in Italië hoort te spelen. Zelfde dat Feyenoord hem huurt. Blijft een raadsel voor Feyenoord. In de winterstop maar afscheid van hem nemen. Kost je enkel alleen maar geld en hij verspilt punten voor je.

Hoelang liggen de andere verdedigers er eigenlijk uit? Iemand?

Welke gekken hebben er op "nee" gestemd ? zeker allemaal supporters van andere clubs, anders weet ik het ook niet. Maar natuurlijk heeft Perez hier gelijk. Die Diks kan er ook geen pepernoot van.

30 oktober 2017 om 12:39

Hoezo is het pech dat je rechtsback niet centraal kan spelen? Ik zou het eerder als bonus zien wanneer hij dat wel kan. Feyenoord heeft pech dat ze zo veel spelers missen die centraal achterin kunnen spelen, ze hebben geen pech dat Diks niet centraal achterin kan spelen.

30 oktober 2017 om 12:40

Ze hebben gewoon pech bij de aankoop Diks. Ze hadden meer verwacht en dat is niet gelukt. Ik zou van te voren ook niet verwachten dat Diks zo bijzonder slecht voetbalt en niet de basis beheerst.

30 oktober 2017 om 19:52

hij wordt gehuurd.....

Zou Amrabat geen betere centrale verdediger zijn? Die is wat sterker, qua lengte weet ik het niet maar scheelt volgens mij ook niet veel. Is toch ook wel goed aan de bal. Hij maakt zo zijn foutjes, maar dat doet Diks ook. En als Amrabat centraal staat, kan Nieuwkoop op rechts. Of is hij ook niet fit?

En heeft Feyenoord niets in de jeugd? Geertruida zat toch bij de selectie? Als Diks het zo slecht doet, kan dat toch geen slechtere optie zijn?

Diks is werkelijk waar één van de meest zwakke spelers die ik ooit in het Feyenoord shirt heb zien spelen. En ja dan schaar ik hem dus in het rijtje van Beukering en Leonard.

Verdedigend is het veel te zacht. Zowel de goal van Swift (hij stapt nog net niet aan de kant) als de gelijkmaker van Roda (half bakken instappen) waren met de aanwezigheid van Botteghin, van Beek of Tapia niet gevallen.

Opbouwend is het al helemaal een drama. Hij kan het misschien wel maar hij heeft denk ik last van faalangst en kiest dan vaak de makkelijkste weg. En zelfs die makkelijkste weg weet hij slecht te bewandelen. Simpele passing die 2 meter voor de medespeler eindigen.

Deze man houdt zich groot in zijn gebaren en houding. Maar uit alles blijkt dat hij het totaal niet aan kan. En ja dat is vanaf dag 1 zichtbaar.

Ook het gebrek aan voetbalintelligentie is bizar. Kijk je hoeft geen Alves te zijn op de rechtsback of centraal achterin maar enigszins het vermogen hebben om je medespelers subtiel te bedienen is toch wat je mag verwachten op dit niveau. Karsdorp had dit wel. Vanuit Karsdorp kon je altijd vooruit voetballen.

30 oktober 2017 om 12:49

Diks heeft gewoon heel veel geluk gehad. Dat een Fiorentina hem wilde kopen. Daardoor zit hij daar nu een paar jaar onder contract. Daardoor heeft Feyenoord hem ook gehuurd. In principe hoort hij gewoon in de Jupiler League te voetballen met allen respect. Hij hoort helemaal niet thuis bij Feyenoord en in de Eredivisie. Hij mist zoveel kwaliteiten ook dat als Swift voorbeeld. Het is wel zielig met hem.

30 oktober 2017 om 13:19

Je zag het al vanaf de open dag, nerveus, verkrampt. Te hoog gegrepen gewoon.

Misschien in de jeugd is rond kijken . Die zal ook ze fouten maken maar dat gebeurt nu ook . De vrij indie van beek krasdorp werden ook zo voor de leeuwen gegooid en paktendat ook goed uit . Is maar een mening

Waar ik me aan stoor en heb het idee dat dat erg weinig uit hunzelf komt in de huidige generatie voetballers, is dat als je een verdedigend talent bent, en je kijkt naar de verdedigers in de top (bv in de premier league), en je bent zelf zo'n ielig mannetje als diks, dan fitness je toch een sterk lichaam bij elkaar?! Daaraan zie je al dat die jongen mentaal niet goed in elkaar zit. Je bent toch gek dat als je van god het talent hebt gekregen profvoetballer te zijn dat je dan niet zelf de gym in gaat?! Vind ik overigens ook een tekortkoming van trainers/staff. Dit kan toch niet!

30 oktober 2017 om 13:59

Wat een domme, kortzichtige reactie. Elk lichaam is anders en reageert anders op trainingsprikkels. De een groeit als kool en de ander blijft altijd smal. Heeft alles met genen en lichaamsbouw te maken. Op basis van tv beelden beoordelen of hij wel goed traint is dus niet mogelijk. Mag er ook wel van uit gaan dat feyenoord een hele staff heeft met mensen die wel weten hoe ze een diks moeten laten trainen.

30 oktober 2017 om 15:59

Ik vind Thulani Serero het ideale voorbeeld om jou ongelijk te bewijzen.
Schoolvoorbeeld profvoetballer en toch, om jou woorden te gebruiken een "ielig mannetje". Ligt dat dan aan zijn mentaal? Dacht het niet!

Feyenoord vist nu eenmaal in een vijver die onder het niveau van Ajax en PSV ligt. Dan kun je soms geluk hebben dat een speler zich onverwacht sterk ontwikkelt, maar het is geen vanzelfsprekenheid dat dergelijke aankopen hetzelfde kunnen brengen als die in Amsterdam of Eindhoven. De lat hoort bij Feyenoord hoog te liggen, dat is prima. Maar heb het gevoel dat de mentaliteit van het legioen niet altijd helpt. Ze zien daar graag spelers die voor het oog heel hard werken terwijl je in de praktijk van het huidige topvoetbal veel meer hebt aan slimme spelers die niet met hun krachten smijten en goed kunnen doseren. Maar dan moet je dat als publiek wel kunnen en willen zien.

30 oktober 2017 om 15:36

Feyenoord heeft pech dat ze zoveel geblesseerden hebben op dezelfde posities. Ieder elftal krijgt het lastig als maar liefst 4 centrale verdedigers wegvallen.

En dat laatste is al aardig aan het veranderen, dat zie je ook al een tijdje terug. Ieder Feyenoord-fan die ik spreek ziet graag Hansson meer speeltijd krijgen en Larsson regelmatig op '10'. Dat zijn toch spelers die het van hun voetbal moeten hebben ipv hard werken.

Dat je Diks 1 x als CV probeert, ok...maar 3 x ? Dan moet je toch wel eerder gezien hebben dat het niet functioneert. Een rechtsback is geen CV , maar een falende rechtsback als CV is helemaal niet iets wat je moet doen...

Probeer dan in ieder geval wat anders. Er is niet veel keus, maar als je Geertuida daar om een of ander reden niet wil of durft te zetten, zet dan El ahmadi of Amrabat daar tijdelijk, misschien is dat wel een gouden greep. Of zet dan nieuwkoop als ie fit is CV en laat Diks op rechts aanmodderen waar hij in ieder geval niet zoveel schade kan doen als CV. Die Geertruida moet echt wel heel , heel slecht zijn, als Diks de voorkeur krijgt trouwens...

Het probleem is Zoals van Hanegem zei. Feyenoord scout niet maar koopt in. Dolberg en F. de Jong waren goedkoop kon Feyenoord ook betalen hoor.. ze kiezen spelers uit subtop. Betalen nu ze weer geld hebben de hoofdprijs. En dan moet je maar net geluk hebben. Diks huren begreep niemand aan het begin van het seizoen.

Hoezo kiest GvB niet voor Amrabat als centrale verdediger, kan het toch niet slechter doen dan Diks ?

Volgens de verslaggever van Fox bij de wedstrijd van Dortmund heeft Dortmund het erg zwaar omdat ze zowel competitie, CL en voor de Duitse bokal spelen. Daarbij is de verdediging niet goed ingespeeld omdat ze daar nogal wat geblesseerden hebben.

In Duitsland is het dan logisch dat je punten verspeelt, in Nederland blijkbaar niet.

Het lijkt mij dat Feyenoord de winter de transfermarkt opgaat. Misschien heel brutaal Per Schuurs halen, of althans proberen. 18j, wordt alleen maar beter en heeft nu al het niveau van bovenkant Eerstedivisie.

30 oktober 2017 om 16:02

Die heeft net een contract voor 5 jaar ofzo getekend. Die kiest voor speeltijd bij Fortuna ipv banken bij Feyenoord. Want als de rest weer fit is, is dat waar ie terecht komt

Kan Nieuwkoop het dan niet proberen centraal? Gaat Diks gewoon terug naar rechtsachter. Of Amrabat of El Ahmadi achterin?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren