Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Die vergelijking met Van Basten en Kieft is leuk, maar ik ken ze niet goed’

Laatste update:

Kasper Dolberg maakt de laatste maanden een stormachtige ontwikkeling door en liet donderdag tegen Standard Luik wederom zien op jonge leeftijd al goud waard te zijn voor Ajax. De Deen wordt in Amsterdam dan ook al vergeleken met illustere voorgangers als Marco van Basten en Wim Kieft, die in het verleden bijzonder trefzeker waren voor de club.

/

Dolberg moest eerst even op onderzoek uit om door te krijgen wat die vergelijking precies inhield: “Natuurlijk betekent het wel iets. Het is leuk om te horen en leuk om te weten. Maar ik ken ze niet goed”, vertelt hij aan AT5. “Maar ik hoorde veel over ze en ik heb wat goals en hoogtepunten gezien, dus dat is natuurlijk best ‘een ding’.”

Peter Bosz gaf eerder aan voorzichtig om te willen gaan met Dolberg. De oefenmeester koos er zondag tegen FC Utrecht echter wederom voor om met de achttienjarige spits te beginnen. Die had zelf hij niet verwacht dat hij nu al zoveel minuten zou maken, maar hij vindt het aan de andere kant ook wel weer logisch: “De beste spelers moeten spelen. Maar als je scoort als aanvaller, dan doe je je werk. En ik heb dat de laatste wedstrijden laten zien, dus daar ben ik gewoon blij om”, sluit hij af.

Denk jij dat Kasper Dolberg net zoveel voor Ajax gaat betekenen als Wim Kieft en Marco van Basten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede spits en ziet het spel goed, zeker voor zijn leeftijd.
Om hem nu al met van Basten te vergelijken , slaat echter nergens op.

3 oktober 2016 om 00:57

Ze vergelijken hem natuurlijk met de van Basten van 18 jaar oud.

Geweldige reactie van Dolberg. Het maakt hem authentiek. Ik ben van '86 en heb dus niet bewust meegemaakt dat Kieft, Van Basten en Bergkamp groot werden bij Ajax, maar wel Kluivert. Dolberg is weer een hele andere type spits, maar ik moet zeggen dat dit voor het eerst sinds Kluivert is dat ik weer een echt autentiek groot talent zie in de spits. Zlatan was iets ouder, maar die kreeg echt (terecht) een berg kritiek. Huntelaar was een goaltjesdief en Suarez was ook een heel ander type spits. Ik vind Dolberg behoorlijk balvast, sterk en dan ook nog eens superscherp en dodelijk efficient.

Voor Ajax, de Eredivisie en voetbalbeminnend Nederland is het een verademing om deze jongen in de spits te zien. Natuurlijk is het wat vroeg om hem al te verheerlijken en ook hij zal zijn dipjes krijgen maar bij hem straalt de klasse er vanaf. Dat stoïcijnse daarnaast maakt het authentieke nog mooier. Ik denk dat we gigantisch van hem kunnen gaan genieten.

Nou, als je Van Basten als profvoetballer niet kent dan mag je toch wel even werken aan je professionele loopbaan. Dat niveau komt hij overigens nooit aan, dat was de beste spits die ik ooit gezien heb, die zonder snelheid toch verdedigers dol kon draaien.

3 oktober 2016 om 00:41

Voor het dollen heeft Dolberg de naam al Ik kan me overigens voorstellen dat hij dat nog niet weet. Hij komt pas net kijken en is nog niet zo lang in Nederland. Hij geeft aan wel wat van ze gezien te hebben, maar dat je de hele geschiedenis van legendes uit een land waar je pas net komt kijken nog niet uit je hoofd weet snap ik prima.

3 oktober 2016 om 06:02

Lezen is voor jou moeilijk of niet? Hij zegt niet dat hij ze NIET kent, maar niet zo heel goed. Wat volkomen logisch is gezien zijn leeftijd. Het enige wat hij gezien kan hebben zijn youtube filmpjes. En je weet zelf ook wel dat dat heel anders is dan hele wedstrijden week in week uit te kijken.

De handellingssnelheid van deze jongen is echt ongelofelijk. Weet precies waar zijn teamgenoten staan en legt hem zonder aanname precies goed terug, echt genieten

Heel slim weer, een jochie van 18 na een handvol goede wedstrijden tot de nieuwe Van Basten bombarderen. Wat kan er nou fout gaan? We leren het ook nooit in Nederland, laat dit soort jongens op z'n minst een paar seizoenen rijpen voor je ze een enorm verwachtingspatroon om de nek gaat hangen. Nu kan hij eigenlijk alleen maar tegenvallen (ervan uitgaande dat hij niveau Van Basten nooit haalt, wat geen schande is), en zodra hij zo z'n eerste dip heeft staan al die kenners die hem nu ophemelen vooraan om hem door het slijk te halen.
Gelukkig komt hij over als een rustige en stoicijnse jongen, dus hopelijk laat hij zich niet gek maken door die idioten.

Goede speler, zie potentie in hem maar waar we in Nederland zo goed in zijn is een jeugd speler helemaal op te hemelen en met grote namen vergelijken..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren