Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Diari ARA pakt uit met groot nieuws na ‘vermoedens van Neymar’

Laatste update:

Het is allerminst een uitgemaakte zaak dat Neymar zijn contract met Paris Saint-Germain gaat verlengen. Diari ARA verzekert in de nacht van zaterdag op zondag dat Neymar zichzelf blijft aanbieden bij zijn ex-club Barcelona zolang hij geen akkoord met PSG over een nieuw contract heeft. De huidige verbintenis van de Braziliaan met de Franse topclub loopt volgend jaar zomer ten einde en al maanden wordt beweerd dat beide partijen een akkoord over een nieuw contract tot medio 2026 hebben. Een officiële bevestiging van het nieuws laat echter op zich wachten.

Diari ARA, een dagblad uit Catalonië, schrijft dat Neymar de gesprekken met PSG zou hebben stopgezet omdat hij de vermoedens heeft dat Lionel Messi na dit seizoen toch niet bij Barcelona zal vertrekken. Eerder dit kalenderjaar liet Neymar openlijk weten dat hij komend seizoen hoopte met Messi in één elftal te spelen. Daarmee leek hij te insinueren dat de 33-jarige Argentijn op weg zou zijn naar het Parc des Princes, maar inmiddels zou de Braziliaan inzien dat een dergelijke hereniging niet zal plaatsvinden in Parijs.

De publicatie van Diari ARA komt overeen met recente uitspraken van André Cury, de tussenpersoon die in 2013 een aandeel had in de transfer van Neymar van Santos naar Barcelona én vervolgens aan het organigram van de Spaanse topclub werd toegevoegd. “Neymar en Messi gaan weer in één elftal spelen. Niet in Parijs, maar in Barcelona”, zo verzekerde de Braziliaan aan El Litoral uit Argentinië. Cury was in 2019 eveneens betrokken bij de mislukte pogingen van Barcelona om de nog altijd duurste voetballer aller tijden terug te halen naar het Camp Nou.

Volgens Diari ARA zou Neymar inmiddels aan de directie van voorzitter Joan Laporta hebben laten weten dat hij nog altijd welwillend staat tegenover een rentree in het Camp Nou én dat hij bereid is om financieel flink in te leveren. De coronacrisis én wanbeleid in de voorbije jaren hebben ervoor gezorgd dat de financiële huishouding van Barcelona uiterst zorgelijk is. De schuldenlast is zelfs zo gigantisch dat de club komende zomer niet zomaar een transfersom op tafel kan leggen en niet voor niets met bijna transfervrije spelers als Eric García, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in verband wordt gebracht.

Neymar lag de voorbije jaren regelmatig in de clinch met de vorige directie van Barcelona onder leiding van Josep Maria Bartomeu. In diverse rechtszaken eisten beide partijen nog geldbedragen van elkaar, maar voor de Braziliaans international is Barcelona vooral de club waar hij de Champions League mee won én waar hij uiteindelijk toch de meeste kans op het winnen van de Ballon d’Or maakte. Het vermeende aanblijven van Messi na dit seizoen, het vertrek van Bartomeu, de aanstelling van Laporta én ook het mogelijke vertrek van Kylian Mbappé uit de Franse hoofdstad maken het plaatje volgens Diari ARA compleet. Over het standpunt van Ronald Koeman wordt met geen woord gerept.

Neymar vertrok naar Parijs omdat hij meer kans wilde maken op het winnen van de Ballon d’Or, maar daar is na bijna vier seizoenen weinig van terechtgekomen. De felbegeerde Champions League bleef uit voor de Parijzenaars, die nog altijd genoegen moeten nemen met het winnen van binnenlandse prijzen. Ofschoon Neymar in 104 duels goed was voor 83 doelpunten en 47 assists, kwam hij de voorbije twee jaar vaker in het nieuws door zijn vele blessures en rode kaarten. Hij werd in drie van zijn laatste veertien competitieduels van het veld gestuurd, inclusief zaterdag in de topper tegen Lille OSC (0-1 verlies).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Mbappe niet bijtekent dan is PSG voor Neymar niet zo aantrekkelijk meer. Ze zullen mogelijk wel voor Haaland gaan om Neymar tevreden te stellen. Die wil zo lijkt het alleen naar de grote competities gaan. Ik denk nog steeds dat als Neymar gebleven was hij ondertussen al de nodige individuele titels had gewonnen. Zowel hij als Barcelona werden slechter van zijn vertrek.

Te laat, zou hier niet aan beginnen als Barcelona zijnde. In de zomer van 2019 had ik hem nog graag weer bij Barcelona gehad, hij was dichtbij maar we zijn inmiddels twee jaar verder. Is inmiddels 29 jaar, vaker geschorst of geblesseerd dan dat hij speelt. Op zijn positie heeft Barcelona misschien wel het grootste talent van alle clubs lopen: Ansu Fati. Komst van een dure Neymar zou hem weer in de weg kunnen staan qua minuten. Als Laporta een grote aankoop kan doen moet hij voor Haaland gaan. Neymar is een gepasseerd station inmiddels, als hij het zo leuk vind om met Messi te spelen had hij in 2017 niet weg moeten gaan. Na misschien wel 300 miljoen euro te hebben uitgegeven om hem te vervangen wat niet is gelukt liep zijn vervanger uiteindelijk in de jeugdopleiding. Toch hilarisch.

4 april 2021 om 07:58

Als je het kan betalen dan kan je Neymar simpelweg niet negeren. Fati is een bizar talent, maar ook maar 17 jaar nog. Neymar is een van de beste spelers ter wereld, een speler van de absolute wereldklasse, als die wilt komen en je kan het betalen dan ben je echt gek als je hem niet haalt. Ik denk dat Messi, Neymar en Fati ook wel samen kunnen spelen.

4 april 2021 om 10:04

@ Suarez7: Dat is precies het punt, Barcelona kan hem toch niet betalen. Ze hebben nu al enorme tekort, spelers die in moeten leveren + veelal 30'ers zonder restwaarde die nog lange contracten hebben.

4 april 2021 om 08:34

Mee eens.Little too late.Met Messi heb je natuurlijk de succesfactor en kan nog jaren mee. Neymar halen kan alleen maar egoïsme ( zie rode kaarten en de drive om de gouden bal te willen winnen) en het belemmeren talenten te laten doorbreken met zich meebrengen.Barca, richt je ajb op team spelers die zich langdurig aan barca willen verbinden!

4 april 2021 om 09:48

Neymar is de beste speler ter wereld, mits fit.Ik las je reactie gister, wat betreft zn snelheid. Je vergeet dat dit zn eerste volle wedstrijd was sinds zijn lange blessure. Ik weet niet of je PSG volgt maar Neymar is zn snelheid op de eerste meters helemaal niet kwiit zoals je beweerde. Straks speelt ie weer de sterren van de hemel in de CL en dan is iedereen weer lyrisch over hem. Als Barcelona de kans krijgt om hem te halen, moeten ze het zeker doen. Hoezo willen ze Aguero wel en Neymar niet? Als hij financieel haalbaar is, zeker doen (want Haaland gaat niet naar Barcelona).

4 april 2021 om 10:41

blink, hoezo Neymar de beste van de wereld? Ik zie het niet. Hij bulkt van het talent, misschien bedoel je dat, maar zijn ego, individualisme, gebrek aan overzicht, mentaliteit en met alle negatieve randzaken..... staat bij mij niet in de top 5. Heb ik het niet eens over blessures en manier waarop ie naar PSG is gegaan. Nope, niet mijn speler. Zou hem ook nooit terughalen als ik Barca was. Edit: over Aguero, dat is natuurlijk veel meer een spits, beter karakter en gratis. Wel ook veel blessures natuurlijk

4 april 2021 om 11:41

Een paar maanden terug was ik het met hem eens. In vorm was neymar de beste op de wereld. Maar sindsdien heeft messi zich herpakt en neymar bar weinig laten zien.

4 april 2021 om 17:08

Het grootste talent? Ik vind Fati een toppertje maar imo mijlenver verwijderd van Mbappe en Haaland. Ook Sancho vond ik beter op die leeftijd maar heeft ondertussen natuurlijk een terugval gehad. Overigens zou ik, hoewel het volkomen te begrijpen en natuurlijk is, niet te hard van stapel lopen. Er kan nog zoveel mis gaan met Fati, laten we eerst al maar eens zien hoe hij herstelt van deze blessure. Kijk bijvoorbeeld maar eens wat er met Asensio is gebeurd, die was ook fantastisch in zijn eerste jaar bij Madrid

Jezelf nog dieper in schulden steken met de 20 jarige Haaland die alles aan gort schiet en op en top professional lijkt te zijn voor 150 miljoen, of een 29 jarige Neymar met zijn ego, blessure gevoeligheid en feestjes voor 180(?) miljoen? Ik zou het wel weten

4 april 2021 om 10:13

Ik ook, maar Barca heeft toch vrijwel niets te besteden? Probeer dan wat spelers die je niet nodig hebt zoals Pjanic en Dembele goed te verkopen en als je echt een spits nodig hebt proberen Aguero transfervrij te strikken. Die heeft nog het niveau, kan beter voetballen dan Haaland, hij kan nog wel even mee en dan kun je investeren in de verdediging, wat hard nodig is.

Hmm alleen onder bepaalde juiste voorwaarden terughalen zou ik zeggen. Dat is dus als ie weinig gaat kosten, flink inlevert aan salaris en wellicht als ze Dembele kunnen verkopen. En wanneer een Haaland of Aguero niet haalbaar blijkt te zijn. En dan zit je nog steeds met het feit dat ie op de plek moet spelen van je grootste talent. Of Ansu of Neymar krijgen ze aan de praat aan de rechterkant. Maar aangezien z’n contract nog een jaar loopt zal PSG er flink prijskaartje aan hangen. Ik zie het niet gebeuren.

Helemaal niet aan beginnen. Staat haaks op de verjonging die de club wil doormaken, is op een smerige manier vertrokken, is vaak geblesseerd, ego... er kleven zoveel nadelen aan deze jongen en dan heb ik het nog niet eens over zijn salaris. Er zit geen restwaarde op Neymar ook. Mbappe en Haaland natuurlijk wel, lijkt me onmogelijk voor Barca om te halen maar mocht dat lukken die spelers breken het transferrecord nog wel.

Denk dat als Barca een mooie offer komt met Griezman+Coutinho+Umtiti en nog een klein bedrag PSG dit gewoon moet accepteren. Je krijgt spelers die gewoon niet bij Barca kunnen spelen maar zeker wel in Ligue 1 en op Coutinho na een Frans nationaliteit hebben. Neymar heeft geen zin on in Frankrijk te blijven en blijft ruzies forceren maar de cijfers blijven achterwege.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren