Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoe een trotse amateurclub stiekem een beetje hofleverancier is van het Nederlands elftal

Laatste update:

Spartaan '20 is stiekem een beetje hofleverancier van het Nederlands elftal. Met kersvers international Joshua Zirkzee, Lutsharel Geertruida en Denzel Dumfries zijn er dit EK drie Oranje-spelers actief die een verleden hebben bij de Rotterdamse amateurclub, zo duidt de NOS.

Daarmee zijn zij eigenlijk hofleverancier. Een soort van dan. Liverpool is eigenlijk de echte hofleverancier. Met Ryan Gravenberch, Virgil van Dijk en Cody Gakpo vaardigen the Reds dit eindtoernooi drie spelers af.

De Eredivisie levert slechts zes spelers aan de nationale ploeg, een opvallend laag aantal. Ajax (Steven Bergwijn en Brian Brobbey), Feyenoord (Justin Bijlow en Geertruida) en PSV (Joey Veerman en Jerdy Schouten) zijn alle drie door twee spelers vertegenwoordigd dit EK.

Ricardo Willemse, een clubman die al zo'n 30 jaar rondloopt bij de amateurvereniging, zegt trots te zijn. "Het mooie is dat ze allemaal af en toe op de club komen", wordt hij geciteerd door de NOS.

"Het zijn leuke, spontane jongens. Dumfries was hier laatst bij de kampioenswedstrijd van het eerste. Geertruida is er ook weleens. Komt hij bij een vriendje kijken." Ook Oranje-internationals Anwar El Ghazi, Jetro Willems en Bruno Martins Indi hebben een verleden bij de amateurploeg.

Willemse was twee jaar lang de trainer van Zirkzee en zijn leeftijdgenootjes. "Hij viel op, was al groot, snel en technisch en kwam door zijn lengte wat sloom over. Een beetje flegmatiek", herinnert hij zich. Na Zirkzees debuut had Willemse contact met de vader van de debutant. "'Bij Spartaan is het echt begonnen', zei hij."

"Hij maakte de gekste doelpunten, maar hij juichte nooit", weet Willemse nog te vertellen over Zirkzee. "Dat kwam een beetje arrogant over, maar dat was hij helemaal niet. Hij was gewoon een van de jongens."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik heb vroeger in de jeugd ook regelmatig met Bvo's tegen Spartaan 20 gespeeld. Zij werden ook gewoon geregeld kampioen in een competitie met FC Eindhoven/nac/de Graafschap/rkc. Luc Castaignos had toen geloof ik 40 of 50 goals gemaakt in een 22-wedstrijden competitie. Dat was ook gewoon een erg goede club waar ik met meer angst naar toe ging dan naar Nac/graafschap/rkc.

8 juli 2024 om 10:20

Klopt helemaal. Teams zoals inderdaad Spartaan 20, Zeeburgia, Alexandria 66, Alphense Boys hebben echte goede jeugdopleidingen met soms flinke uitschieters als het een goede lichting betreft.

Het is ook altijd leuk om bij de jeugdelftallen van Spartaan 20 of Zeeburgia ofzo te gaan kijken. Loop verschrikkelijk veel talent rond

8 juli 2024 om 11:12

Ja indd, eerst was het ook vaak Elinkwijk uit Utrecht waar vrij veel spelers vandaan kwamen en uiteindelijk in het profvoetbal. Maar volgens mij is dat al heel wat jaren minder.

8 juli 2024 om 12:36

@rochester, Elinkwijk heeft het financieel helaas ook zwaar. Denk dat het ook voor het type spelers dat bij Elinkwijk vaak rondloopt, steeds lastiger wordt in het profvoetbal. Vaak hele technische spelers met beperkt fysiek.

8 juli 2024 om 13:51

Vergeet AFC niet. Altijd enorm veel doorstroom naar Bvo's.

Er zijn inderdaad weinig amateurclubs waar zoveel talent vandaan komt als Spartaan 20. Het is ook echt een begrip op Zuid en menig jeugdvoetballer (en vooral ook hun ouders) willen graag bij Spartaan 20 komen. Mooi dat er zulke amateurclubs bestaan

Spartaan 20 inderdaad in een begrip in de Nederlandse jeugdopleidingen. Sowieso heeft regio Rijnmond aardig wat niveau als het om jeugdopleidingen gaat in Nederland. Ik noem maar een Alexandria 66, BVV Barendrecht of een vv spijkenisse. Als je ziet hoeveel talent er naar de BVO's uit de regio gaat is dat echt bizar. Denk dat alleen regio Amsterdam met Zeeburgia en AFC in de buurt komen met het aantal talenten wat doorstroomt naar de BVO's. Het enige jammere aan dit soort amateurclubs is dat het echte verenigingsleven hier wel wat mist ten opzichte van andere amateurclubs. Ook bij dit soort clubs zijn jongens al eerder een nummertje dan een speler (buiten alle goede intenties natuurlijkvan trainers en begeleiders).Maar het blijft een feit, hier komen de meeste toppers vandaan.

8 juli 2024 om 11:10

Zeeburgia zit qua doorstroming en daadwerkelijk prof worden nog wel een stuk hoger. Die zitten echt op zo'n minimaal 80 spelers die nu prof zijn. Alleen op rechtsback heb je al Tete, Fosu Mensah, Kasanwirjo, Bonnah, Brenet, Read, van Ewijk die zo snel in mij opkomen.

Alphense Boys voetbalt samen met Spartaan 20 het hoogst in die regio, je ziet dat bij Alpense Boys wel veel gaan maar er uiteindelijk daar relatief weinig doorbreken. Die hebben namelijk echt weinig profspelers als je kijkt op welk niveau hun jeugdteams zitten

Ik denk niet dat je het jammer moet vinden dat het verenigingsleven er mist. Bij deze clubs zitten mensen er niet op te wachten en ik denk juist dat meer mensen liever hebben dat hun club wat minder een vereniging is en eerder de sportschool kant opgaat. Ook mensen/kinderen die noodgedwongen bij zo'n club met een verenigingsleven zitten. Bij Zeeburgia wilde ooit iemand een einde maken aan het gigantische verloop /handelshuis en die werd met pek en veren eruit gezet. Daar zat helemaal niemand op te wachten. Juist omdat het 1e elftal niet sterk leeft (muv AFC die daar gigantisch veel geld instopt), worden spelers op de beste positie gezet om prof te worden. Men weet toch wel dat zo'n jongen op zijn 18e weggaat.

Denk dat iedereen die in Rotterdam en omstreken heeft gevoetbald wel weet hoe getalenteerd de spelers van deze club altijd waren. Bij deze club kwam ik er als amateur voetballer heel snel achter dat een carrière als profvoetballer er niet in zat. Als deze gasten al zo goed waren, kon ik me niet voorstellen hoe goed de prof jeugdteams moesten zijn. Mooi om te lezen dat er nog steeds veel jongens echt doorbreken.

Speelde altijd tegen de tweede elftallen in de jeugd bij Spartaan. We werden echt helemaal dronken gespeeld in de derde divisie en de hoofdklasse. Alle machtig daar zat een partij talent maar ook talent zonder enig doorzettingsvermogen.

Ik wil stiekem een klein lansje breken voor NEO uit het Twentse plaatsje Borne. Voor Bornse begrippen leveren ze momenteel toch gewoon in de persoon van Wout Weghorst en Mats Wieffer twee oranje spelers af! Eerder ook al in de vorm van Niels Oude Kamphuis.

Haha, mijn klein neefje is pas nog afgewezen door Spartaan ‘20. Waar hij op school en op het pleintje in de straat echt iedereen van zijn leeftijd vierkant uitdolt, werd hetzelfde met hem gedaan bij de proeftrainingen. Echt niet normaal hoeveel talent daar rondloopt. Nu maar BVV Barendrecht

8 juli 2024 om 12:16

Dumfries was ook ooit weggestuurd bij Spartaan 20 toen hij 13 was ofzo, daarna naar een onbekende amateurclub naar BVV Barendrecht en vervolgens Sparta. De rest is bekend. Er is nog hoop

Mijn broer heeft daar het voetballen geleerd. De jeugd speelt ontzettend hoog en worden vaak weggeplukt door BVO’s. Jammer voor het eerste

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren