Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Deze transfer betekent zovéél meer dan louter voetballen, echt genieten'

Laatste update:

Samuel Scheimann verruilt Excelsior voor de Israëlische topclub Maccabi Haifa. De linkshalf tekent een tweejarig contract. Scheimann, die ook als linksback uit de voeten kan, had een clausule in zijn contract, waarmee hij bij degradatie van Excelsior transfervrij uit Rotterdam mocht vertrekken.

/

"Geweldig. Echt genieten. Dit is heel speciaal voor mij", verzekert Scheimann in gesprek met Voetbal International. "Ik kan zelfs niet eens beschrijven wat dit betekent voor mijn familie. Die komen allemaal uit Haifa en ik ben zelf ook hier in de buurt geboren. Voor mijn ouders is dit niet zomaar iets; deze transfer betekent zovéél meer dan louter voetballen."

Scheimann is al van jongs af aan fan van Maccabi Haifa. "Echt waar. Ik ga het zo ook nog op Facebook zetten. Ik heb al die jaren al twee vlaggetjes in mijn huis hangen. Eentje van Israël en eentje van Haifa." Op 26 mei mocht hij debuteren in de oefeninterland tegen Tsjechië. "En sindsdien is het heel snel gegaan. Ik ben nu international. Heerlijk. Na die verschrikkelijke degradatie met Excelsior is het heel mooi om het seizoen zo af te sluiten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kijk dit zijn nou leuke transfers. Dat beperkte spelers zulke leuken kansen krijgen. Omdat ze voor hun sport leven en er 100% voor gaan. Geniet van dit avontuur. Van Excelsior naar z'n grote club is toch leuk.

Leuk nieuws!

Ik weet serieus niet hoe goed Scheimann is.. Hij is erg moeilijk te beoordelen.. Bij Excelsior vond ik hem verdedigend zwak, maar aanvallend heb ik hem wat leuke dingen zien doen.. Toch is het apart voor iemand uit Israel.. Er debuteren spelers die nog nooit in Israel hebben gespeeld, maar wel Israelisch zijn.. Het zal me niets verbazen dat het dan een prestige strijd wordt voor Israelische clubs om zulke jongens te halen..

Geweldig natuurlijk voor die jongen.

Mooie transfer voor die jongen. Was me niet echt opgevallen dat deze jongen goed genoeg daarvoor is. Ik denk dat hij deze transfer te danken heeft aan die interlands met Israël, iig wel mooi voor die jongen, van de kelder van de Eredivisie naar meestrijden om het kampioenschap in Israël.

Zo zeg, dat is niet zomaar een transfer, hopen dat hij het goed naar zijn zin krijgt, echt een leuke transfer

Fantastisch voor hem. Hij zegt al dat hij van jongs af aan fan is, en nu krijgt hij de kans om van Excelsior naar zo'n grote club te gaan.

Hele mooie transfer voor Scheimann. Het niveau in Israel is ook veel hoger dan Jupiler League, hij kan er bovendien veel meer verdienen en het ligt cultureel-technisch lekker.

mooi voor hem nu is hij dichtbij zijn familie

Natuurlijk fantastisch voor die jongen, qua voetbalcarrière voortzetting en voor z'n familie. Al vond ik het altijd wel een erg matige voetballer.

Mooi voor die jongen, maar ik moet erbij zeggen dat ik hem nu niet echt een geweldige speler vond.

Mooi voor hem dat hij zo blij kan zijn met zo'n transfer. ik gun het hem van harte. wist niet dat hij daar vandaan kwam.
je merkt wel dat het niveau in Nederland een stuk hoger ligt als een top club uit Israël een speler van een degradant in Nederland haalt.
toch een mooie stap voor hem, dan speelt hij misschien nog Europees voetbal ook ?

5 juni 2012 om 00:58

Hoezo? Nederlandse topclubs halen zelfs spelers uit de Jupiler League.. Afgelopen seizoen nog Boerrigter en Willems bijvoorbeeld.

Wel ongelofelijk hoe zijn carrière verloopt. Bij FC Den Bosch de kans gekregen nadat hij die fameuze wedstrijd tegen Ajax speelde met de Kozakken Boys en nu international en speler van Maccabi Tel Aviv. Kan me niet voorstellen dat hij dit zo heeft gepland..

Supertransfer voor hem en helemaal omdat hij er van jongs af aan al fan van is. Maccabi is 1 van de topclubs daar en speelt normaal gesproken ook in de Europa League ware het niet dat ze afgelopen seizoen het net niet haalden op 1 punt en een mindere doelsaldo na.

Als ze het volgend seizoen iets beter doen en zich wel kwalificeren dan zien we hem misschien zelfs nog in Europa acteren (wie weet zelfs Champions League) en alleen daarom al moet je altijd zo'n kans aangrijpen vind ik.

Heel gaaf voor deze jongen. Hiervan kan ik nou echt genieten, je kunt je haast niet voorstellen hoe geweldig dit voor hem moet zijn. Lekker terug op zijn oude nest. Dit is zeker een stap hoger op. De israelische top is te vergelijken met de nederlandse subtop. Samuel geniet ervan. Mazzeltov agi!

4 juni 2012 om 22:10

maak er maar Nederlandse middenmoot van, gezien ik een Vitesse, SC Heerenveen, Az(een topteam geen topclub), FC Twente(dachten een topclub te zijn al maar merken nu dat ze nog veel werk hebben om daadwerkelijk topclub te mogen zijn) en Feyenoord(van oudsher zijn ze een topclub alleen momenteel zijn ze van middenmoot naar top weer aan het opkrabbelen.) toch hoger inschat.

4 juni 2012 om 22:31

@agreath

mac haifa is zeker wel te vergelijken met de nederlandse subtop dus met oa. Az heereveen vitesse etc.

5 juni 2012 om 00:14

Maccabi Tel Aviv, Maccabi Haifa, Hapoel Tel Aviv zijn sowieso de 3 clubs die in de subtop van Nederland meekomen.
Gewoon een droomtransfer voor Scheimann. Hoop dat hij helemaal gaat slagen daar in Haifa. Het is ook een erg leuke stad, dus vervelen gaat ie zich zeker niet.

Wel leuk al die reacties. Je hebt dan toch snel sympathie voor iemand die je niet kent, ook ik. Het is zo'n bericht waar geen negatiefs iets over gezegd kan hebben. Ook ik ken hem alleen qua naam, maar als je dat zo leest, gun je het hem wel, ondanks dat je hem niet kent haha...

Succes!!!

Was in zijn tijd bij Den Bosch echt een zeer goeie back die aanvallend vooral zeer sterk was maar ook verdedigend z'n mannetje stond. Als hij meer als linkermiddenvelder kan spelen dan is het een zeer leuke speler voor Haifa.

Geweldig natuurlijk voor deze jongen, die met zeer, zeer beperkte kwaliteiten alsnog een droomtransfer kan maken naar zijn vaderland. En ook nog gewoon een best redelijk club.

Mooi voor m.

Mooie club vooor hem, toch vond ik hem bij Excelsior een matige back.

Mooie transfer voor hem! Terug naar zijn geboorteland, naar de club waar hij zijn leven lang al fan van is.

Toch vind ik het raar dat teams als Excelsior dit soort clausules in de contracten laten opnemen. Excelsior was één van de hoofdkandidaten om te degraderen, dan zou je toch zeggen dat je je spelers wil behouden, mocht je degraderen. Ik neem aan dat die clausule door een zaakwaarnemer is bedongen, maar dan lijkt het me nog altijd beter om in het contract te laten zetten dat je als club meewerkt aan een transfer, dan vang je in ieder geval nog geld.

Hele mooie transfer voor hem!

Ik vond hem niet een slechte speler, hij was vooral heel ongelukkig vaak. Dus ik hoop dat hij in Haiffa kan overtuigen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren