Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Deschamps verrast met rol Camavinga en roept drie debutanten op

Laatste update:

Didier Deschamps heeft de selectie van Frankrijk bekendgemaakt voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Nederland (24 maart) en Ierland (27 maart). De 54-jarige bondscoach heeft drie debutanten bij de selectie gehaald en ziet een bijzondere rol weggelegd voor Eduardo Camavinga. De middenvelder van Real Madrid behoort namelijk tot de verdedigers.

Drie maanden na de verloren WK-finale tegen Argentinië heeft Deschamps voor het eerst weer een selectie bekendgemaakt. Van een aantal spelers is bekend dat zij geen onderdeel meer uitmaken van het keurkorps, daar zij na afloop van het WK al hadden aangegeven te zullen stoppen als international. Onder hen onder meer Hugo Lloris, Steve Mandanda, Karim Benzema en Raphaël Varane. De 23-koppige selectie telt dan ook een aantal debutanten.

Bij de verdedigers valt de naam van Wesley Fofana op. De 22-jarige centrale verdediger van Chelsea wordt beschouwd als een van de grootste talenten van het Franse voetbal op zijn positie. Een andere opvallende achterhoedespeler is Camavinga. De middenvelder van Real Madrid, woensdagavond nog een van de grote uitblinkers tegen Liverpool in de achtste finales van de Champions League, gaat door Deschamps als linksback worden ingezet. Het is overigens niet voor het eerst dat dat gebeurt.

Op het middenveld plukt Kephren Thuram (OGC Nice) de vruchten van zijn stormachtige ontwikkeling in de Ligue 1. Ook hij zit voor het eerst bij de selectie. De derde en laatste debutant is Brice Samba, doelman van RC Lens. In de voorhoede zijn er weinig opvallende namen. Kylian Mbappé is er als vanzelfsprekend weer bij, net als Olivier Giroud. Laatstgenoemde weet dus nog niet van ophouden en geeft een vervolg aan zijn twaalfjarige interlandcarrière.

De volledige Franse selectie:

Keepers: Aréola (West Ham United), Maignan (AC Milan), Samba (RC Lens)

Verdedigers: Camavinga (Real Madrid), W. Fofana (Chelsea), T. Hernandez (AC Milan), Konaté (Liverpool), Koundé (Barcelona), Pavard, Upamecano (beiden Bayern München), Saliba (Arsenal)

Middenvelders: Y. Fofana (AS Monaco), Rabiot (Juventus), Tchouaméni (Real Madrid), K. Thuram (OGC Nice), Veretout (Olympique Marseille)

Aanvallers: Coman (Bayern München), M. Diaby (Bayer Leverkusen), Giroud (AC Milan), Griezmann (Atlético Madrid), Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Mbappé, (Paris Saint-Germain), M.Thuram (Borussia Mönchengladbach)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoezo verrast hij staat bij Real toch ook afentoe LB?

16 maart 2023 om 14:59

Dat kwam door de blessures van zowel mendy als alaba die er lang uit lagen. Camavinga heeft het wel prima opgevuld en speelde heel goed op die Positie

16 maart 2023 om 17:30

Het is een verdedigende middenvelder die wordt verpest op de back positie. Als je hem gisteren ook tegen liverpool zag schitteren. Formidabele speler, genot om te zien maar wel op het middenveld

Wat een legende die Giroud!

16 maart 2023 om 14:54

Ja ze hebben echt geen betere spits tot hun beschikking!

16 maart 2023 om 15:50

@abdelhamid Ik zei niet dat hij heel goed is.

16 maart 2023 om 16:09

Die bondscoach kiest liever Giroud dan een gouden bal winnaar.

16 maart 2023 om 21:16

Die heeft toch bedankt voor het Franse elftal? Dus die kon al niet opgeroepen worden.

Hehe Kante zit er gelukkig niet bij. Die namen ze ook telkens mee wanneer hij net terug van een blessure kwam. En mooi voor Fofana die speelt echt heel sterk sinds hij terug is van zijn blessure. Hopelijk komt Badiashile zijn tijd ook nog.

16 maart 2023 om 14:46

Kanté is toch wel een sneu verhaal. Die zal het mentaal wel zwaar hebben met die bedreigingen. Het lijkt zo'n vriendelijke gast

16 maart 2023 om 15:01

Welke bedreigingen? Ik heb hier iets gemist denk ik.

Wat een weelde bij Frankrijk achterin. Talentenfabriek.

Camavinga moet maar snel naar Noord-Londen komen, nog even en hij staat vast op de backpositie bij Real en de Franse ploeg. Zou zonde zijn van zijn talent.

16 maart 2023 om 14:45

Camavinga speelde gister de hele wedstrijd op CVM. Op topniveau in de CL maar goed. Waarom zou hij ingodsnaam van Real Madrid naar Noord Londen gaan.

16 maart 2023 om 14:50

De vorige die dezelfde stap nam is 1 van de beste middenvelders van de PL. Als Camavinga vaste basisspeler wilt gaan worden moet hij weg bij Real.

16 maart 2023 om 14:51

Was iemand die te kort kwam voor het niveau van Rm.
Is hier niet sprake van. Jongen is straks vaste waarde op het middenveld en de toekomst.

16 maart 2023 om 14:56

Je hebt die andere Fransman, Valverde (als ze straks een rechtsbuiten halen gaat die terug naar het middenveld) en ze zijn ook aan het praten met Bellingham. Dan kun je zomaar op de bank blijven zitten.

16 maart 2023 om 14:59

Precies en die kom te kort voor Real Madrid. En zou nu nog steeds niet in de Basis staan.

16 maart 2023 om 15:03

Ode wordt door sommigen de beste speler van de PL van dit moment genoemd. Lijkt me sterk dat die dan tekort komt voor RM.

16 maart 2023 om 15:13

Tekort kwam, vandaar dat hij verkocht werd. Nu heeft hij zijn potentie waar kunnen maken, waar ook (bijna) alle Madridista’s blij mee zijn. Dit had simpelweg niet bij Real gekund. Camavinga staat daarentegen vaak basis en wordt door alles en iedereen als de toekomst beschouwd bij Real.

16 maart 2023 om 15:19

Ik reageer op Jokertalk, die zegt dat hij tekort komt en nog niet basis zou staan. Wellicht niet basis omdat ze anders spelen waardoor zijn favo plek niet bestaat, maar alsnog denk ik dat Real hem nu best erbij zou kunnen hebben. Verder ook geen wroeging, ontzettend blij met hem en hoop dat ie nog lang blijft.

16 maart 2023 om 15:49

Ook nu zou ode geen basisspeler zijn bij ons. En voor cama zou een stap naar arsenal het beste zijn als hij perse als vaste waarde op het middenveld wilt spelen. Kan hij zich schikken in een rol als belangrijke wisselkracht en/of back dan zie ik hem het liefst blijven.

16 maart 2023 om 15:50

Odegaard kwam niet tekort voor Madrid maar paste gewoon niet in het 433 systeem, net als James Rodriguez

16 maart 2023 om 15:53

Ik denk niet dat het veel beter zou zijn voor camavinga om naar Arsenal te gaan. Camavinga krijgt regelmatig speelminuten en vergeet zijn leeftijd niet, die heeft nog een lange carrière voor zich. Bij real kan hij gewend raken aan het grote podium en een speler worden met hoge zelfvertrouwen en een sterk karakter.

16 maart 2023 om 15:59

ze zullen het kunnen roteren. Een aantal jaar geleden had Madrid Xabi Alonso, khedira, ozil, Modric en zelfs dimaria op het middenveld en ze kregen allemaal genoeg minuten.

16 maart 2023 om 16:04

Ik denk ook niet dat Cama weg zal willen, maar had hem destijds graag zien komen voor de plek van Xhaka. Helaas koos hij voor Madrid.

16 maart 2023 om 15:32

Zou wat zijn perfect aanvulling voor Xhaka's positie. Maar helaas zie ik dit nooit gebeuren.

16 maart 2023 om 16:06

Camavinga zit bij Real heel goed op zijn plek. En hij speelde gewoon op het middenveld hoor tegen Liverpool. Modric en Kroos zijn er ook niet lang meer dus nee die gaat zeker niet weg. Veel te talentvol om weg te doen.

16 maart 2023 om 18:22

Ook een goedemorgen ugh. Cama speelt er enkel als nood maar speelt gewoon vaker op het middenveld. En gisteren niet gekeken naar z'n masterclass op de CDM positie.

16 maart 2023 om 20:56

200 miljoen, dan lever ik hem persoonlijk af bij Arteta.

Pff zonde zeg om Camavinga steeds linksback te zetten. Is veel beter als middenvelder. Nog steeds doorgaan met dat experiment omdat de WK finale met hem de goeie kant op ging na die achterstand...

16 maart 2023 om 15:04

Vind het middenveld ook verreweg de zwakste linie bij Frankrijk, dus zou Camavinga altijd daar neerzetten. Bovendien heb je Theo Hernández als linksback..

16 maart 2023 om 15:40

Snap er echt niks van. Je kan een prima middenveld hebben met Camavinga/rabiot en Tchouameni ernaast. Ik ga ervan uit dat Griezmann gewoon op 10 speelt.

16 maart 2023 om 15:54

Wie weet gaan ze gewoon spelen met hernandez als linksback, ik zou me ook niet anders kunnen voorstellen. Camavinga op linksback is puur door blessures bij Madrid.

16 maart 2023 om 15:43

In deze fase van zijn prille carrière moet hij gewoon veel aan spelen toe komen.
Dit geeft hem meer ervaring op
top niveau. Maar natuurlijk als je dat middenveld ziet, dan is ie beter dan de rest, maar het komt helemaal goed joh.

Extra rust voor Dembele wat altijd goed is als hij net terugkomt van een blessure. Camavinga heeft al vaker op LB gestaan bij RM en deed dat eigenlijk heel goed. Multifunctioneel, jong en fysiek sterk. Zeer goede aankoop van Real Madrid.

Heerlijke selectie, jammer van zo'n bondscoach met zijn spelopvatting.
Deze groep verdiend een trainer die initiatief wil nemen en wil domineren.

Zet hier een Guardiola voor de groep en ze winnen alles...

Rabiot in 2023 😭😭

16 maart 2023 om 15:18

Ik vond Rabiot een sterk WK spelen en is bij Juve ook heel erg belangrijk! Gwn logisch dat hij erbij is.

16 maart 2023 om 15:22

Eerst wilde ik dat Rabiot weg ging, Maar hij is echt belangrijk geworden. Dit seizoen vooral heel belangrijk , Hij speelt erg goed en scoort regelmatig de laatste tijd

16 maart 2023 om 17:06

Wil net zeggen, misschien een beetje overdreven, maar van dat rijtje middenvelders bij Frankrijk is Rabiot momenteel het verst en ik denk ook het beste in vorm. Zie hem ook graag blijven, maar momenteel zijn er geen gesprekken meer wat betreft een contractverlenging gezien Rabiot 10 miljoen per jaar schijnt te willen. Ik zie hem wel transfervrij naar de Premier League gaan, zou voor United zeker een interessante optie zijn. Spijtig voor Juve maar ik denk dat Rovella terugkomt en de plek van Rabiot zal invullen. Daarnaast heb je natuurlijk ook Fagioli en Miretti die op het middenveld kunnen, en Barrenechea vind ik ook een interessante speler. Zakaria komt waarschijnlijk ook nog terug dus dan zijn er wel genoeg opties voor het middenveld. Paredes sowieso niet kopen.

Wat een verdedigend talent bij dat Frankrijk. Zie Deschamps eens likkebaarden. Zijn beste opstelling ever:

Maignan,
Upamecano, Konate, Fofana en Kounde
Fofana, Pavard, Camavinga en Saliba
Thouameni en Mbappe..

Wat een coach, wat een klasse!

Zo nu ziet dat middenveld er wel plots heel karig uit he voor de standaarden van Frankrijk en het talent dat ze daar op papier beschikbaar hebben. Enkel Tchouameni springt er voor mij uit.

16 maart 2023 om 17:39

Klopt! Dat is de linie waar ze echt niet bulken van de opties! Aangezien Frankrijk met een 10 speelt (Griezmann) kunnen ze het zich net veroorloven! Rabiot, Tchouameni en Camavinga vind ik alle 3 wel sterk spelen! De rest is echt minder!

16 maart 2023 om 18:08

Ja Kante en Pogba lijkt me wel afgelopen. Je hebt ook nog die jonge knul uit de Bundesliga die de Engelse top wil momenteel. Beetje gek dat die er dan niet tussen zit.

Waarom Camavinga gebruiken voor de linksback positie terwijl je Theo Hernandez daar al hebt staan?

Wat een selectie weer. Het klinkt raar, maar volgens mij is deze selectie minder dan de afgelopen jaren.

Ben yedder niet oproepen. Klopt niet veel van.

Tjaa wat moet ik hier van zeggen. La France qui domine avec ses talents. Ik zeg het nogmaals beste competitie voor talenten is de ligue 1. Kijk hoeveel talent daar vandaar komt, het is niet alleen voor het Frans elftal maar gewoon in het algemeen. Er komt btw nog een karrevracht aan talent aan…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren